TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

P3 Guld-galan: Ni utmanar ju inte på riktigt

Publicerad 22 januari, 2020

Musikern Klas Qvist stör sig på att Arre! Arre!-gitarristen Matilda Årestads förment ”punkiga” och ”uppkäftiga” tal vid P3 Guld-galan i helgen var så förutsägbart och för makten svansviftande. Att skrika ”fuck Jimmie” är inte upproriskt, det är tvärtom att gå etablissemangets ärenden, menar han.

Det händer alldeles för ofta numera, att man önskar att det som utspelar sig bara är en väldigt elak parodi och inte på riktigt. Tänk till exempel om lördagens P3 Guld-gala blott hade varit en sketch, skriven och framförd av ett gäng glada skådisar, allt i syfte att häckla PK-fasonerna i radio, teve och tidningar, vad underbart det hade varit! Jag hade förmodligen skrattat hejdlöst, ungefär som jag gjorde när man släppte den där Finspång-memen för några år sedan. Nu är emellertid sanningen en helt annan – P3 Guld ägde verkligen rum i lördags med svenska skattebetalare, däribland du och jag, som ofrivilliga sponsorer. Och nej, ingen svensk humorist med ambitionen att även fortsättningsvis behålla sin plats i den kulturella stugvärmen, skulle ens komma på tanken att väcka den björn som sover med något sådant här. Var det förresten någon som sa att det överhuvudtaget finns någon svensk satir i dag? Jag bara undrar.

Molly Sandén. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons

Bland segertalen från bland andra Molly Sandén och en samling rappare som jag inte ens under vapenhot kan minnas namnet på (segertal där alla tydligen fick kungligt betalt med provision om man lovade att använda frasen ”sjukt roligt” eller ”sjukt häftigt” eller varför inte bara ”sjukt” minst sjutton gånger på några minuter), utmärkte sig speciellt Arre! Arre!, ett gäng totalkokta Pussy Riot-spån från Malmö. Snälla Putin! Var är du när vi behöver dig? Jodå, talet kom verkligen efter en minut eller så. De behövde bara värma upp med lite hysteriskt skrikande först. Sedan var det alltså dags:

”Oj shit! Det här e’ helt … Det här e’ helt sinnessjukt! Alltså … Ja, alltså, för det första så vill jag egentligen bara börja med å tacka oss själva! Tack Matti! Tack Katja! Tack Totta! Alltså, det här året … Förra året, 2019, har varit ett så sinnessjukt bra år för oss! Och sen vill jag också säga bara att … Vi är från Malmö!!! Alla från Malmö, aaaaaah!!!!!! Jag vill tacka alla som gömmer flyktingar, alla som sliter inom vården, alla som jobbar på kvinnojourer, ni är de riktiga hjältarna! Tack alla som röstar rött!!! Fuck Jimmie!!!!”

Förutsägbar som filmen Titanic

Intressant! Du och dina kompisar är från Malmö, ja och du tackar dig själv. Jag förstår hur som helst att ekvationer inte är din starka sida, flicka lilla. De svepskäl som du förmodligen använde för att slippa undan skolan skulle inte ens ett förstaklassens mattesnille hålla räkning på om det gick. Det är förstås slöseri med tid att försöka förklara detta för en så pass hjärntvättad person som du, men jag ska försöka.

Att gömma flyktingar tycks man visserligen komma undan med utan kännbart straff, men dina hjältar inom vården som enligt larmrapporterna går på knäna, gör helt säkert detta som en direkt följd av den illegala invandringen. Och hjältarna som jobbar inom kvinnojouren har även de bråda dagar på grund av att här finns alldeles för många unga män från delar av världen där kvinnor inte behandlas som mänskliga varelser. Men du skyller väl alltsammans på det svenska patriarkatet om jag känner dig rätt.

Hur detta slutar vet de flesta. Detsamma gäller politiskt korrekta tal på prisgalor, menar skribenten. Foto: Flickr

Och fuck Jimmie? Ta inte i så att du spricker. Du är lika förutsägbar som slutet på filmen Titanic och den rebelliskhet som jag tror att du går omkring och känner är, om jag uttrycker mig lite diplomatiskt, griller i huvudet. Att vara rebell i dag kan, vid sidan av det stigma som ofta kommer av att ha röstat på ”fucking Jimmie”, bland annat resultera i att man förlorar sitt jobb, får sin dörr insparkad av polisen på grund av att man yttrat sig lite fel på Facebook, samt slutligen att man rent av tvingas betala skadestånd till Näthatsgranskaren. Du, som kanske fortfarande har ett flickrum kvar hemma hos mamma och pappa att dra dig tillbaka till efter en kvälls hårt attitydonanerande på ett skattefinansierat jippo för artister som ingen annars hade vetat något om, är inte och kommer aldrig att vara rebell.

En parasiterande regimlakej

Du är en parasiterande regimlakej! Uppfattat?! Att du överhuvudtaget hörs och syns kommer sig av att kulturmarxisterna alltid varit väldigt duktiga på att roffa åt sig av exempelvis presstöd och andra bidrag. Utan dem hade ideologin som vi i dag känner den varit stendöd, SR och SVT hade varit jämnade med marken och de som ägnar sig åt samhällskritik, äkta sådan till skillnad från dina posörskonster, hade inte riskerat att hamna bakom lås och bom. Det du och dina Pussy Riot-väninnor uträttar är lika ärligt och lika utmärkande som det man tvingades gå med på att göra vid de obligatoriska första majdemonstrationerna i Moskva före Sovjetunionens fall. Du borde tillbringa lite tid bland dina hjältar och bedriva lite tvättäkta verklighetsstudier i stället. Ett hett tips är också att du börjar lyssna. Det räcker inte med att gå omkring och låta som om du höll på att bli attackerad av bålgetingar.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

3 Kommentarer

 1. Avatar

  Arre Arre låter som en Reverb Dement Miljöpartist som flytt sitt huvud. Hur fan kan man spela denna Löfvenska dass punk med så dålig engelska att toan spolar en i ansiktet och röven flyr sitsen. Hur man kalla det metall? Inte ens en gaffel smälter.
  Rip ma and pa tur ni slipper dagens nötter.
  Dagens musik e gnäll Ingrossos med förorts rapping på swinglish där man gör skjutvideos på Youtube och rakar underlivet med en stekpanna från James Olivier..därför luftade Arre Arres fånen röven då Voltarenens sårläkefunktion hade gått ut.

  Svara
 2. Avatar

  Lena Mellin åter i försvarstal om landet och Jök.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.