TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Min fantastiska helg med Tommy Robinson

Publicerad 20 januari, 2020

Tommy Robinson var märkbart rörd när han mottog Sappho-priset från danska Trykkefrihedsselskabet i Köpenhamn i lördags. Han är själva sinnebilden för den brittiska andan, skriver styrelsemedlemmen Tania Groth och dubbar Tommy till ”Braveheart”.

Vilken fantastisk helg jag har upplevt! Det danska Trykkefrihedsselskabet hade den stora äran att vara värdar åt Tommy Robinson eftersom vi hade utsett honom till mottagare av Sappho-priset – det pris vi delar ut en gång om året till en person som visat oförskräckt mod i kampen för yttrandefriheten. Trots att han varit föremål för hot och oändliga trakasserier av såväl vänstern som den politiska eliten, regeringen med flera, har Tommy Robinson varit otroligt modig. Jag känner sannerligen inte många människor med sådant mod.

Stående ovationer för Tommy Robinson i Köpenhamn. Tania Groth (som skrivit artikeln) syns längst till höger. Foto: Steen Raaschou.

I lördags, då priset delades ut, hade en ganska liten grupp otvättade och svartklädda AFA-typer samlats utanför parlamentet där vi höll prisutdelningen. Givetvis hoppades de kunna störa arrangemanget, men det lyckades inte alls. Många danska poliser fanns på plats och hade helt uppenbarligen kontroll på läget. Det var faktiskt ganska roligt eftersom polisen hade fållat in dem bakom avspärrningstejp. Där stod de och skrek lite grand i kylan medan vi kunde studera dem från fönstren där vi stod inne i värmen och roade oss med champagne och tårta. Jag höjde mitt glas mot dem – hoppas de såg det!


När Tommy gick in i salen ställde sig alla upp och klappade länge, och det var uppenbart att Tommy blev väldigt rörd. Jag måste erkänna att jag kände mig rätt stolt över att vara dansk och att Trykkefrihedsselskabet kan stå upp för yttrandefriheten i vårt parlament. Det är väldigt olyckligt att så få länder och politiker tar ställning i denna viktiga fråga. Marie Krarup från Dansk Folkeparti inledde dagen med några vänliga ord om Tommy. Det är fantastiskt att vi har politiker som hon, och jag önskar verkligen att det fanns fler med hennes integritet och hängivenhet för yttrandefrihet.

Ett fenomenalt tal

Tommy levererade ett fenomenalt tal där han fokuserade på att visa hur mainstream-medierna, MSM, ljuger och förvränger sanningen. Det är verkligen chockerande och jag är rätt säker på att många av de närvarande inte hade en aning om hur extrem omfattningen av MSMs manipulationer och lögner om honom är. Ironiskt nog hade han bjudits in till det danska nyhetsprogrammet Deadline efter prisutdelningen, där intervjuaren Steen Nørskov gjorde exakt det som Tommy talat om ett par timmar tidigare – med andra ord utsattes han för ett uppenbart försökt till karaktärsmord, men lyckligtvis är Tommy alldeles för smart för att låta en sådan person komma åt honom.

Ordförandn Aia Fog överlämnar Sappho-priset till Tommy Robinson. Foto: Steen Raaschou.

Han gjorde bra ifrån sig och lät sig inte trampas på. Tvärtom! Det var en beundransvärd prestation. Faktum är att den enda person i studion som framstod som hatisk var intervjuaren själv! Tråkigt nog upprepade samma journalist i nästa inslag en exempellös och mycket obehaglig attack mot Trykkefrihedsselskabets ordförand Aia Fog genom att bara ställa frågor om Tommys tidigare möten med rättvisan – givetvis för att utmåla Tommy som kriminell och ifrågasätta hur vi kunde ge pris till en sådan person.

Aia Fog var synligt och helt förståeligt obekväm i situationen, men stod på sig och förklarade för intervjuaren att vi inte gav priset till Tommy för hans tidigare problem med lagen, utan för hans mod när det gäller yttrandefriheten. Med det sagt, måste det också understrykas att attacken mot Aia var motbjudande. Tommy var närvarande i kulisserna under hennes intervju och såg allt som hände. Trots att han inte förstår danska konfronterade han intervjuaren efteråt och spelade även i hemlighet in det hela – någon han kommer att publicera framöver. Journalisten kommer utan tvekan att bli olycklig när det sker. Jag säger bara: Bra, allt obehag han drabbas av kommer att vara välförtjänt!

Spelar alltid in intervjuerna

På söndagen gjorde Tommy fem intervjuer med olika medier. Klokt nog spelar han själv in allting, vilket såklart gör det svårt för journalisterna att ljuga i efterhand och om de gör det har Tommy alla fakta att visa upp.

Det är verkligen trevligt att umgås med Tommy. Han är karismatisk, väldigt jordnära, har energi och humor värdiga en Duracell-kanin. Han är verkligen lätt att tycka om, och folk tycker om honom. Det är för mig obegripligt att England inte hyllar den här engelsmannens mod, han som på egen hand tar sig an MSM och etablissemanget, och försöker ge röst åt alla vanliga frustrerade engelsmän som ser hur deras land urartar och åt de tusentals flickor som under decennier har våldtagits av muslimska män. Kanske är det brittiska etablissemanget skamsna över sin egen passivitet, brist på ryggrad, moral och anständighet och vill inte att skammen ska visas upp. Tja, Tommy visar precis hur de är.

Han förkroppsligar den engelska själen och är själva sinnebilden för den engelska bulldoggen. Fler som han, tack! Må Gud välsigna denna brittiska ”Braveheart” och skydda honom.

Tania Groth, styrelsemedlem av Trykkefrihedsselskabet


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  Vem är textförfattaren?

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Det står under artikeln: Tania Groth, styrelsemedlem av Trykkefrihedsselskabet

   Svara
 2. Avatar

  Oj, snacka om att DK ligger ljusår framför SE när det gäller yttrandefrihet!

  Svara
 3. Avatar

  Flykt till DK är fortfarande möjligt thank God!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria.