TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 48: Något har tagits ifrån oss

Publicerad 18 januari, 2020

För varje mord, sprängning och verbal förolämpning blir vi avtrubbade och tvingar oss själva att vänja oss vid sakernas tillstånd. I många fall går det inte så bra. Innerst inne känner vi att något har tagits ifrån oss. Kanske vår glädje är borta för alltid och det är riktigt otäckt, skriver Gudmundur Bragason.

Det fanns en annan och bättre tid och det är faktiskt inte så länge sedan. För det mesta var trottoarerna jämna, inte slitna och ojämna. Det var inte så skräpigt, man slängde helt enkelt pappersskräp och tomma förpackningar i papperskorgar, ty de fanns då. Nuförtiden råkar man kanske sparka till någon tom burk eller flaska som ligger på marken. Det kusliga är att vi inte reagerar längre. Vi har vant oss vid slitna gator, skräp, klotter med mera. Vi har blivit avtrubbade och visst kan det verka hemskt, men man vänjer sig, ty så vill makthavarna ha det.

I skolan fick vi lära oss att vi minsann har yttrandefrihet och den är viktig. Nu får man inte kränka någon och Lagen om hets mot folkgrupp finns för att göra medborgarna osäkra på vad de egentligen tillåts säga. Vanligt folk tiger av ren och skär rädsla, man vänjer sig.

Det fanns en tid då sjukvård, polis, infrastruktur med mera fungerade. Vi fick något för våra skattepengar. Nu höjs skatterna ytterligare och levnadsstandarden sjunker för många av oss vilket är en logisk följd av socialdemokratiskt vanstyre, men man vänjer sig.

Man förstår inte vad de säger

I centrumgallerian passerar många individer som pratar i ett och man förstår inte vad de säger eftersom de inte talar svenska, men man vänjer sig.

På gallerior och köpcentrum förstår man inte längre vad folk säger. Foto: Bonial.se.

Tidiga morgnar hörs högljudda konversationer genom det öppna sovrumsfönstret. Man begriper inte ett enda ord, men man vänjer sig även vid att den egna hemmiljön välsignas med ”mångkulturens fröjder” och man gör klokt i att glömma att det inte alltid har varit så. Numera är porten låst dygnet runt för att inte obehöriga ska kunna ta sig in. Man gör klokt i att vänja sig vid detta och låtsas som det alltid har varit så trots att portarna tidigare var upplåsta dagtid utan att något hände.

Man kanske slår på radion för att höra på nyheterna och det är inte sällan som det svenska språket rådbråkas av någon etniskt inkvoterad reporter, men man vänjer sig, låter sig förnedras och betalar för eländet via skattsedeln.

Jag känner några personer som cyklar till sitt arbete. På senare år har en del av dem blivit bestulna på sin cykel och detta utanför arbetsplatsen, mitt på dagen! Jag känner ett par stycken individer som har blivit bestulna mer än en gång, men de vänjer sig nog så småningom.

Man har blivit avtrubbad

För inte så länge sedan var våldsbrott något som man bara hörde talas om, eller kanske man läste om dem i tidningen. Numera känner många av oss någon som har blivit utsatt, men man har blivit avtrubbad och man vänjer sig tyvärr även vid detta.

Det fanns en tid då det skrevs långa tidningsartiklar om de senaste morden, de var ju inte så många. Nu skjuts och sprängs det överallt och vi har kanske accepterat sakernas tillstånd, ja man vänjer sig och reagerar kanske endast med att tänka att det är som vanligt, men det är inte så länge sedan det inte var så och det har vi glömt, eller låtsas vi bara att vi har glömt bort hur det var för inte så länge sedan?

Vårdpersonalen tvingas numera finna sig i att bli kallade ”hora” och ”fitta”. Foto: Pxhere.

För en tid sedan läste jag om sjuksköterskor som behandlas illa av vissa patienter. Dessa kvinnor blir kallade ”hora” eller ”fitta”, men de vänjer sig nog. När vårdpersonal, skolungdomar eller andra blir utsatta för dylika verbala angrepp tvingas de använda ord som de för bara några år sedan aldrig hade tagit i sin mun. De måste använda sig av dessa ord för att kunna beskriva sin vardag, så de har fått vänja sig vid ett språkbruk som vissa element har prackat på oss.

Många blir avtrubbade och de tvingar sig själva att vänja sig vid sakernas tillstånd för att klara av att leva. I många fall går det inte så bra. Innerst inne känner de att något har tagits ifrån dem och det är något som man nog aldrig vänjer sig vid. Kanske deras glädje är borta för alltid och det är riktigt otäckt.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 47: Miljötalibaner och socialistsuggor


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

8 Kommentarer

 1. Avatar

  Slår vad om att bilden är vid Gustav Adolskyrka i Helsingborg. Där är alltid nerskräpat och kriminaliteten omkring denna kyrka är EXTREM. Jag har grävt lite på egen hand och ovanför porten till kyrkan, har vi en pyramid med ett allseende öga i, alltså upprättad av frimurarna i Helsingborg. Omkring denna kyrka, skjuts det, sprängs, knivhuggs, rånas, våldtas, mördas, bråkas, slåss, skriks, knarkas, sups och de arabiska butikerna är en front för pengatvätt så även det olagligt. Så var det INTE innan invandringen 1992.

  När man tar in ett demonberikat folk som Irakier och Egyptier m.fl och bosätter dem runt en byggnad upprättad av frimurare (som säger sig vara kristna men har en luciferiansk tro, alltså satanister, kolla deras ritualer får ni se) blir detta följden. Allt är beräknat och planerat sedan långt bak och det kommer bli långt värre än detta också. Inte bara Söder är kört utan denna oro sprider sig landet över och är likadant på många MÅNGA ställen.

  Önskar jag hade bättre nyheter men vänd er till bibeln och läs om den yttersta tiden får ni detta bekräftat.

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Du har rätt, Margareta, bilden är från Gustav Adolfskyrkan. Jag tog den häromåret när jag skrev ett rekviem över min hemstad.

   Svara
 2. Avatar

  Det mesta har tagit ifrån svenska arbetare pensionärer. Sjukvård, jobb på lika villkor, trygghet, kriminella turnerar runt i Sverige Europa. mm. Några tusen invandrare är invandring. 1200000 om året är invasion,när de kommer från Mellanöstern är det ok. Tänk om det skulle komma 1200000 ryssar om året i stället skulle islamkramaren Löfven gilla att försörja dessa utan att tala om invasion.

  Svara
 3. Avatar

  Och idag fick vi veta att PostNord är nära konkursen. Gudarna ska veta att dom inte har fungerat friktionsfritt ens sedan eländet startade. Som boomer ett år äldre än Ingrid så minns jag gamla Postverket. Om än statligt så var det ordning och reda. hade egen lokal med säkert över tio kassor, kanske fler. Alla kanske inte öppna samtidigt men jag minns att man hade olika köer att välja på. Visst fan vad det bättre förr!

  Svara
 4. Avatar

  Är detta sverige? På jobbet pratar det utländska. På sjukhusets väntrum sitter flera tanter med huklen. Skyltar på arabiska. Tandläkarmotagningar utländska språk också. Det första man får se på tv 4 på morgonen 2020 är en tant med hucklen som lagar mat.

  Svara
 5. Avatar

  Ser man reseprogram på BBC då ser man postkontor i varje stad i varje land. I Sverige finns det 4-5 utlämningsfirmor men bara en gul lådda. Bring o pling o ding nått…
  sen märke man av invandringen i affärn för där snackas 6 olika språk och Kassörskan e från Nairobi. Personalen e från Öst Europa medan araben aldrig jobbar år en Swinsk. Samhället e så skitigt..Audi folket lämnar kartonger på gatan och mcDonalds förpackningar i rännstenen medan Rimfrost jagAr uslingar.
  Herr Hultqvist räknar upp invandrarnas jobb men tillägger att 45 000 e släktingar till murare kebabfixare o bärplockare.
  Landet Sverige e inte längre bruna bönor med fläsk utan Greta soja kakor och te blask.
  Svettiga hijabbare med 7 barn pratar högre än ett rea plan medan feta gubben tafsar på sin Mercedes bula i byxan.
  Svt gör Kalifat deckare som Aftonbladet plussar.
  Frågan är? E detta mitt gamla land eller Öresundsbronistan.
  Förstår Meghan..fly Europa and tell Archie att blunda.

  Svara
 6. Avatar

  Nej jag gillade inte artikeln Det är aldrig roligt när någon obefogat avsiktligt försöker skrämma upp människor, särskilt intevnör det görs som del i en politisk agenda.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria.