TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Analys: Black ops i Sverige – mutor och mord på regeringens uppdrag

Publicerad 7 januari, 2020

Svenskar ser med förskräckelse på korrupta regimer i Afrika och Mellanöstern, och förfasas över träskets USA och maffians Italien. Tur att sådant bara händer i andra länder och inte hemma i Sverige! Men är det verkligen sant eller är svenska regeringar också skyldiga till mutor, korruption, sexhandel och mord? Tyvärr är svaret ja.

Ni som lyssnar på Ingrid&Marias poddar kunde i ett nyligen publicerat avsnitt höra mig säga: ”Vi hoppar över sossarnas och Stefan Löfvens skumma affärer och går vidare.” En del trodde att det berodde på påtryckningar mot mig eller podden, men så var det givetvis inte. Det handlade helt enkelt om att tiden höll på att rinna ifrån oss och jag bestämde mig på stående fot för att i stället gräva lite djupare i svenska regeringars skumraskaffärer. Här är resultatet.

Stefan Löfven 2010, då ordförande för IF Metall. Foto: Flickr/Lena Dahlström.

Utgångspunkten var ett flertal artiklar som då hade publicerats på Samnytt, bloggar och tidigare i Svenska Dagbladet. Men i stället för att bara koncentrera mig på statsminister Löfvens samarbete med ”torpeden” Erik Larsson, som på 1970-talet sköt ihjäl en granne som la sig i ett inbrott Erik Larsson (som då hette Valfridsson) höll på att genomföra, så ville jag gräva lite djupare. Kunde Stefan Löfvens intensiva samarbete med denne dråpdömde man ända från hans tid som internationell sekreterare på IF Metall, tyda på något mer än tillfälligt dåligt omdöme? Kan det vara så att svenska regeringar inte är ett dugg bättre än de vi betraktar som korrupta?

En sådan fråga är inte helt lätt att få svar på. Jag har visserligen flera bra kanaler in i maktens korridorer, men det går inte bara att ringa upp dem och slänga ur sig: ”Hej, har svenska regeringar ägnat sig åt olagligheter?” Tänk om någon lyssnar på våra samtal … Via kanaler som inte går att avlyssna fick jag svar som inte är särskilt aptitliga för den som vill fortsätta leva i villfarelsen att Sverige och svenska regeringar minsann följer lagens bokstav vad de än ägnar sig åt.

Regeringens olagliga affärer

Min första fråga var enkel:

Har svenska regeringar någonsin ägnat sig åt olagliga affärer?

Svaret kom blixtsnabbt:

– Många gånger! Är det någon särskild affär du är intresserad av? Boforsaffären med Indien? Krutet som via DDR skickades till Irak under Iran-Irak-kriget? Försäljningen av Jas-plan till Sydafrika och Brasilien?

Det svenska flygvapnets stolthet Jas 39 Gripen, har flera gånger sålts med mutor och påtryckningar. Foto: Wikipedia/U.S. Air Force photo.

De flesta över 40 år minns dessa skandaler, men trots att de avslöjades så klarade sig regeringarna undan. Det var vapentillverkaren Bofors som fick bära hundhuvudet för mutorna till Indien trots att Olof Palme var högst inblandad. I boken ”Operation Norrsken” berättar SR-journalisten Christoph Andersson om hur DDR via bulvanföretag köpte krut från Bofors och sålde vidare till alla möjliga krigförande länder, och hur Socialdemokraterna hade en mycket välvillig syn på regimen bakom Järnridån. Under Jas-affären med Brasilien, som avslöjades 2018, var Stefan Löfven inblandad. Som ordförande för Socialdemokraterna, innan han blev statsminister, skrev han brev till expresidenten Luiz Inácio ”Lula” da Silva, och uppmanade honom att trycka på sittande presidenten Rousseff Dilma så att hon skulle välja det svenska stridsflygplanet.

Men jag ville inte fastna i de olika affärerna, mitt syfte var att förstå om det har handlat om olycksfall i arbetet eller om olagligheter på regeringsnivå är ett normaltillstånd även i Sverige. Jag frågade därför:

Många utgår från att Sverige varit väldigt fritt från korruption – var vi verkligen någonsin det och när ändrades det i så fall?

– En gång var vi kanske bättre än andra, men allt förändrades efter Första världskriget när Sverige blev mer och mer involverat i den internationella handeln. Men det har alltid funnits korruption, nepotism och stater/regeringar/företag som velat skaffa sig fördelar inom handel, politik eller geopolitik. Men i stort sett kan man säga att det är en ren myt att Sverige har varit hederlighetens land. Ta till exempel när skogsbaronerna utanför Sundsvall köpte upp avverkningsrätter av skog från bönderna, Kreugerkoncernens omfattande utlåning av pengar till olika stater under 1920-talet med mera, med mera.

”Har alltid funnits korruption i Sverige”

Man kan alltså inte peka på någon särskild lag eller händelse i vårt land som banade väg för resan från hederlighet till skumraskaffärer?

– Det har alltid funnits korruption i Sverige, vi är inte bättre än andra länder i det avseendet.

I den lilla byn kände och litade vi på varandra. Foto: Asmon.se.

Ändå är det vad svenska folket alltid har trott. Se bara på alla undersökningar som visar att Sverige är ett högtillitsland där vi framförallt litar på våra medmänniskor men även i hög grad på politiker och journalister. Har vi alltså aldrig haft fog för denna ovanliga tillit utan alltid varit lurade? Borde vi sluta lita på varandra?

– Svenskarnas höga tillit till varandra härstammar från tiden då vi bodde i små samhällen. Det fanns hög tillit i den lilla gruppen, byn eller socknen eftersom man på den tiden kände alla och visste vad den enskilda individen gick för. Men så fort du kom utanför den gränsen så försvann hederligheten, ju längre avståndet blir från den egna gruppen desto större är risken att du blir ohederlig. Tilliten minskar ju större avståndet och anonymiteten är – helt enkelt eftersom du inte dagligen behöver möta dem du har lurat och bedragit.

– När det gäller våra politiker finns det omfattande forskning som visar att högre chefer och politiker ofta är psykopater/sociopater, så att lita på en politiker är som att sätta räven att vakta hönshuset. Än värre blir det av att medierna, vars uppgift det är att granska makten, är de som släpper in räven i hönshuset samtidigt som de tittar åt andra hållet och låtsas som om det regnar.

Min källa fortsatte räkna upp skandaler och affärer som svenska regeringar varit inblandade i: Saudiarabien och vapen/robotsystem, Telias mutor i Uzbekistan, smuggling av sovjetisk militärteknologi efter Sovjetunionens fall, Kongo och anlitande av privata militära företag (PMC), avlyssningar och registreringar av svenska medborgare, det misstänkta mordet på krigsmaterielinspektören Carl-Fredrik Algernon, statliga bordeller och Geijeraffären, ministrar som springer på swingers- och sexklubbar och drösvis med älskare och älskarinnor där etablissemanget ”har roat sig med varandra”.

– Och detta är bara de små smulor som är kända, det finns mer – mycket mer.

Där tystnar min källa dock. Vad som döljs i detta ”mycket mer” får anstå till en annan gång.

Black ops för mutor och mord

Låt oss återgå till torpeden Erik Larsson som tydligen arbetat med Stefan Löfven sedan 1970-talet. Är det verkligen så att den svenska staten anlitar hantlangare, konsulter och kriminella så som det beskrivs i de länkade artiklarna ovan?

– Alla stater har någon form av black ops där fixare, så kallad städpersonal och konsulter gör skitjobben – den svenska staten är inget undantag. De utför alltifrån mutor och prostitution till utpressning och även mord om så krävs. Denna inhyrda ”arbetskraft” gör sådant som den egna säkerhetstjänsten inte kan eller får göra, men framför allt anlitas de för att regeringen ska kunna förneka kännedom om något skulle gå snett.

Black ops kallas de operationer där stater hyr in hantlangare för att utföra allt från mutor till mord. Foto från spelet Call of Duty.

Jag antar att politikerna inte begår olagligheter bara för att det anses vara ”i nationens intresse” utan även för egen vinnings skull?

– Givetvis, men inte så att de får en resväska fylld med sedlar. Det vanligaste sättet i dag är att frun eller barnen får någon tjänst, så som skedde i Harvardaffären där Olof Palme fick in sin son Joakim på det amerikanska universitetet. Ett annat vanligt tillvägagångssätt är att politiker som avslutar sin karriär bildar ett bolag som säljer tjänster och får en massa uppdrag, men egentligen inte gör någonting.

– De kan också få en tjänst på en bank (Fredrik Reinfeldt blev exempelvis ”seniorrådgivare” på Bank of America) eller anlitas som skribent för en tidning (Carl Bildt skriver kolumner för Washington Post) med höga arvoden. Allra vanligast är nog att de får en plats i någon företagsstyrelse där de aldrig gör något, eller blir lobbyister/utredare. Vi har till exempel det förra MP-språkröret Maria Wetterstrand som fick utreda förnybart flygbränsle samtidigt som hon äger aktier i företaget som tillverkar detta förnybara flygbränsle …

Bankerna tvättar pengar i ett komplicerat system

Min källa fortsatte därefter med att beskriva hur bankerna används för penningtvätt genom ett komplicerat system där banker och företag skickar pengar mellan sig så att till sist ingen egentligen kan säga varifrån pengarna från början kom.

– Vad är bankerna till för om inte att tvätta pengar? Som en pensionerad rysk kollega sa till mig: ”Om Väst vill stoppa Putin, rysk vapenhandel, penningtvätt och skatteflykt så ta det med era egna banker, inte med oss …”

Det träsk källan beskriver finns i alla länder – USA, Ryssland, Italien och Sverige är lika goda kålsupare.

Donald Trump gör vad han kan för att dränera träsket, men har bara skrapat på ytan hittills. Foto: Flickr/Gage Skidmore.

Men Donald Trump gick till val på att ”dränera träsket” så han verkar ju i alla fall vilja vara mer hederlig än de andra. Ser du några tecken på att han lyckats dränera något?

– Problemet är att man inte kan göra det i handvändning, för träsket är stort och djupt och drar till sig många av de sämsta människorna – folk som inte räds att stå på alla fyra med trynet i tråget, och glufsandes dra nytta av alla kontakter som en statlig tjänst ger. Och staterna drar lika gladeligen nytta av grisarna, det uppstår en symbios som är nästintill omöjlig att stoppa och leder till vidrigheter som Epstein-affären och CIAs narkotikaaffärer under Vietnamkriget. Trump har skrapat lite på ytan och har till viss del lyckats med FBI och vissa delar av amerikanska UD (vi får väl se om utrikesminister Mike Pompeo får sitta kvar!) men för övrigt går det trögt. Donald Trump behöver all hjälp han kan få.

Hur skulle det gå till att dränera det svenska träsket? Ser du någon politiker med denna ambition?

– För att dränera det svenska träsket måste man förändra samhället i grunden, man måste i princip släppa hela landet i golvet och sedan börja om från början och bestämma hur landet ska styras. Börja nerifrån och arbeta sig uppåt. Skala bort allt onödigt, återinföra tjänstemannaansvaret på riktigt, bryta mainstream-mediernas beroende av staten – presstöd och allt annat måste bort.

Kan Gustav Kasselstrand, AFS, dränera det svenska träsket? Foto: Kim Lindholm.

– Man måste också se till att tjänstemännen utbildas noggrant i Axel Oxenstiernas principer, att de får bra betalt och se till att undvika politisk kontamination av tjänstemannakåren så att de i stället präglas av oväld [opartiskhet, rättvisa]. I princip måste alla kända aktivistiska ”agendatjänstemän” avskedas, börja gärna med genusspecialisterna!

Så, vem kan göra det?

– Ingen av dem som sitter i riksdagen i dag! Jag hade vissa förhoppningar på Sverigedemokraterna, men de har nu anpassat sig till träsket och börjar bli en del av det. Kanske kan Gustav Kasselstrand och hans parti Alternativ för Sverige klara uppgiften, och men då får han ligga i. Detta uppdrag kräver sin man och kommer definitivt inte att bli enkelt.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

8 Kommentarer

 1. Avatar

  Du drar i alla fall ditt strå till stacken för att dränera träsket Ingrid! Tack för bra artikel!

  Svara
 2. Avatar

  WOW! Hur många fler skandaler finns det?

  Svara
 3. Avatar

  Bra summering av situationen vi har. Får hoppas att Trumps insatser i förlängningen radikalt förändrar EU och Sverige.

  Svara
 4. Avatar

  Regeringen finansierar terroristorganisationer utomlands,via SIDA. och i Sverige via förenigsbidrag, och skumma assistansbolag. Plundring av pensionssystemet på går för fullt. SD får inte vara med i Pensionsgruppen. Socialdemokratiska Svenska spel betalar en del till idrott det är ok men en hel del går också till skumma föreningar.

  Svara
 5. Avatar

  Nu e Löfven ute och kondolar svenskarna som störtarde i Iran.
  Tidningarna tror på fullt allvar att Gullan Svensson Bertil Bozson eller Gerda Karlsson flög till Iran. Nej dom där samordningsnummer gosefolket skulle dit och med Swedish bidrag, kanske bli minister eller hota Trump.

  Svara
 6. Avatar

  Ber Löfven någon muslimsk bön redan på fotot från 2010.

  Svara
 7. Avatar

  Märkligt vissa politiska konton på youtube har texten att kommentarerna e inaktiverade.
  Sanningen är en snackis men silvertejpen e Löfvens vapen.
  Ensamkommande e dagens svensk. Lilla Märta på åldringsvården e helt ute..då hon inte lyssnar eller röstar blir det vatten och bröd medan Ali Babba på Långholmen får religiös Gös med senapssås.
  Strandhäll the little rat e ute och hackar på Sverigevännerna p.g.a Ekeroths analys av svenskar på Iran planet. Smålänningar var tydligen med på planet.

  Svara
 8. Avatar

  jag hoppas trump gör mer än vad som syns, även i alternativa medier. jag gillar dock X22report som någon typ av nyhets info. även om det mesta verkar vara förhoppningar om vad som pågår, så är ju hoppet det sista som överger oss. ingrid o maria är våra bästa grävande journalister o om vi stöttar dessa hjältar så gott vi kan, kan vi förhoppningsvis börja att dränera träsket i sverige också. dock behöver ju AF, FK och soss raderas från både ideer och aktivister samt starta från NOLL, med bättre ideer och utbildade samt tydligt tjänstemanna ansvar i all dokumentation och beslut.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit.