TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Kommunisten Joe Nilsson möter konservative Jeff Ahl i årets hetaste debatt

Publicerad 5 januari, 2020

2020 får en rivstart med vad som redan nu med rätta kan kallas en av årets hetaste debatter – mellan kommunisten Joe Nilsson och Alternativ för Sveriges Jeff Ahl, tidigare riksdagsman för Sverigedemokraterna. Söndag 26 januari drabbar dessa synbara motpoler samman när Ingrid&Maria håller sitt första arrangemang utanför podd och hemsida.
– Vi hoppas kunna öppna för ett annat debattklimat och låsa upp debatten för något helt nytt, säger Ingrid Carlqvist.

Hon kommer själv att agera moderator i debatten, som tillkom i kölvattnet av Ingrid&Marias nyårskrönika, där gästen Jeff Ahl påpekade att han kan debattera mot och samtala med vem som helst, må det vara miljöpartister eller kommunister. Man kan hitta gemensamma intressen trots att man står långt ifrån varandra i många frågor. Sagt och gjort, det dröjde inte länge förrän den kastade handsken plockades upp av helsingborgaren Joe Nilsson, tidigare medlem av Kommunistiska partiet som uteslöts/hoppade av efter att ha talat vid en Gula västar-demonstration arrangerad av Ingrid Carlqvist. Nu har Nilsson startat ett nätverk för vänsterfolk på Facebook som kallar sig Framåt Sverige, och de har åtminstone tre punkter gemensamt med Alternativ för Sverige: Nej till massinvandring, nej till mångkultur, ja till återvandring.

– Jag tycker att Joe är modig, och han representerar en intressant rörelse på vänsterkanten som ser samma saker som vi – att mångkultur och massinvandring är dåligt för vanligt folk. Det ska bli intressant att höra hur debattörerna vill åstadkomma detta, men också att höra om de olikheter som finns. Vänstern vill ju till exempel ha en stor välfärdsstat, medan Alternativ för Sverige vill ha platt skatt och mindre statlig inblandning över lag, säger Ingrid Carlqvist.

Kom till Stockholm, lyssna på intressant debatt och träffa Ingrid&Maria! Foto: Selfie

Hon konstaterar att dissidenter på vänsterkanten möjligen har det ännu tuffare än sina högerditon, då de måste kämpa mot inte bara åsiktsmotståndare utan också i stor utsträckning ”sina egna”, de som Carlqvist kallar ”de mer testuggande marxisterna”. Då det finns anledning att anta att en del av dessa kommer att få blodstörtning över denna banbrytande debatt, kommer den exakta adressen att hållas hemlig i största möjliga mån, men klart är att mötet äger rum i Stockholmsområdet 26 januari klockan 16. Enklare förtäring kommer serveras och biljettpriset är 200 kronor. Antalet platser är begränsat och det är först till kvarn-principen som gäller.

Så här gör du för att säkra din biljett:

 1. Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mejl till: svea-huset@protonmail.com
 2. Följ instruktionerna i svarsmejlet.

Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

11 Kommentarer

 1. Avatar

  Jag ör muslim och kurd…så de så

  Svara
 2. Avatar

  Hur kan Ni kalla Jeff Ahl konservativ? Han är ju en reaktionär nationalist som har lite svårt att förstå det här med människors lika värde

  Svara
  • Avatar

   Själv tycker jag Jeff Ahl är bra och vettig. Du får väl heja på Joe Nilsson i debatten…

   Svara
   • Avatar

    Jaså Du måste tydligen vara reaktionär nationalist Du också eller?!

    Svara
  • Avatar

   Alla människor är inte lika värde. Däremot finns olika värderingar

   Svara
   • Avatar

    *värda

    Svara
 3. Avatar

  Nu samlas vi alla till en insamlingsgala och sjunger We shall overcome och hålla käften bskom Jök tåget. Nationalismen sköter skäggbarnen genom att blåsa hål i er ytterdörr för bättre ventilation.
  Vem e Jeff Ahl..Jeff Beck gillar jag och Trump. Det pratas för mycket och betalas massor till tyckare och chefer…det händer ju bara negativt.

  Svara
 4. Avatar

  Var Det här ett svar? Du tror väl på skolledning också, så att vi inte får koldioxidbrist

  Svara
 5. Avatar

  Väldigt intressant. Det kan nu utvecklas en form av germansk kommunism av detta istället för judeo-kommunizm som tidigare dominerat. Då behövs också en annan begreppsapparat än proletariatets diktatur, klass mot klass etc. Ska definitivt komma på debatten.
  Mvh
  TJ

  Svara
 6. Avatar

  Jag tycker debatten mellan Jeff Ahl och Joe Nilsson är ett sundhetstecken. Att personer med olika åsikter får säga sin sak i debatter är väl grundfundamentet i en demokrati. Vem som sedan vinner på debatten i sig är ju upp till lyssnarna/väljarna att avgöra. Är ena parten en knäppgök, så lär det ju inte bli så många fler väljare men de har fått vara med i debatten. Vad gäller Jeff Ahl är det en skärpt kille, men som i många situationer fått ta en provokation roll på gott och ont.
  Vad gäller Joe så är jag inte en potentiell väljare, men jag ger all heder till honom som vill ta diskussionen. Det förtjänar respekt.

  Svara
 7. Avatar

  Samtal/debatt mellan högernationalister och vänsternationalister är viktigt. Förhoppningsvis leder det framåt att i organiserad form samarbeta i en paraplyorganisation , vars ändamål är Swexit. Paraplyet måste vara tydligt antirasistiskt , vilket är detsamma som demokrati.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.