TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Pastor: Gud straffar Sverige för att vi tappat tron

Publicerad 19 december, 2019

När Sverige övergav kristendomsundervisningen och Bibeln som rättesnöre, började det gå utför. Vi skördar nu frukterna av upproret mot Gud och korset, skriver pastor Lars Enarson.

Genom Reformationen under 1500-talet blev Sverige ett enat och fritt land. Bibeln översattes till svenska och så småningom fick vi vår svenska flagga: Det kristna guldgula korset mot en himmelsblå bakgrund. Svenska folket fick sin utbildning genom studier av Luthers lilla katekes och svensk lagstiftning grundades på Guds bud och lagar i Bibeln. Välståndet ökade.

Sigismund III Vasa försökte göra Sverige katolskt igen. Foto: Wikipedia.

1593 hotades friheten av Sigismund III Vasa som var på väg från Polen för att ärva kronan och än en gång införliva Sverige under påven och återinföra mässan på latin. Bibeln skulle återigen ha blivit otillgänglig för vanligt folk. Då samlades man till Sveriges viktigaste kyrkomöte, Uppsala möte, där man med livet som insats bestämde att Bibeln utgör det ”enda rättesnöret för lära och liv”.

Då var Sverige fortfarande en obetydlig och glest befolkad avkrok i Europa. Det står i Ordspråksboken: ”Rättfärdighet upphöjer ett folk, men synd är folkens vanära.” (Ords 14:34)

När vi ärar Gud och hans Ord ärar han oss. Inom femtio år efter beslutet på Uppsala möte hade Sverige blivit en av Europas stormakter. Sverige fick ett avgörande inflytande på hela världshistorien genom säkrandet av Reformationen i den Westfaliska freden 1648. Kardinal Richelieu i Frankrike förklarade: ”Om alla Europas beslutsfattare befann sig i samma båt skulle jag utan tvekan sätta Axel Oxenstierna vid rodret. En outtröttlig källa till vishet.” Det står också skrivet i Boken: ”Att frukta HERREN är början till vishet, ett gott förstånd får alla som handlar därefter.” (Ps 111:10) Sverige blomstrade.

Avgudadyrkan som frimureri

Med Gustav III avslutades Sveriges stormaktstid, mycket på grund av införandet av avgudadyrkan i form av frimureri och hemliga ordnar. 1809 stod så Sverige vid avgrundens brant. Statskuppen på Stockholms slott förhindrade i sista stund ett begynnande inbördeskrig och vår nuvarande kungaätt Bernadotte kom till makten. Inom fem år hade hela utvecklingen vänt och Sverige spelade återigen en avgörande roll i Europa genom besegrandet av Napoleons diktatur. Napoleon Bonaparte erkände själv att kung Karl XIV Johan blev hans fall. Frikyrkorörelserna vitaliserade Bibelns betydelse för gemene man och landet började resa sig ur superi och fattigdom. Fortfarande utgjorde Martin Luthers lilla katekes grundstommen i det svenska tänkandet och samhället i stort.

Sammankomst med frimurare i Örebro 1910. Foto: Samuel Lindskog/Örebro läns museum.

Mot 1800-talets slut gjorde så socialismen sitt intåg och förklarade på sitt första konstituerande möte krig mot ”korset, kronan, svärdet och penningpungen”. Kyrkans skiljande från staten utgjorde en av deras första paragrafer. Men i stället för en blodig revolution som i Ryssland, påbörjade socialdemokraterna i stället en långsam process för att utplåna kyrkans makt och kristendomens inflytande över samhället. Man beslutade sig för att koka grodan sakta.

Ateismen saknar moraliska ramverk

1963 avskaffade slutligen den socialdemokratiska regeringen kristendomsämnet i svenska skolan – trots svenska folkets protester genom den största namninsamlingen i svensk historia med hela 2,1 miljoner underskrifter. Den ohämmade sexuella frigörelsen följde tätt i spåren, eftersom kristendomen avskaffats och ateismen saknar moraliska ramverk. Då finns inte längre något absolut rättesnöre för rätt och fel.

Den ”svenska synden” blev ett begrepp över hela världen. Radikala marxister infiltrerade både Svenska kyrkan och stora delar av Frikyrkan, framför allt Svenska Missionsförbundet som då var det största frikyrkosamfundet. Manegen var krattad för Olof Palme att komma in på scenen och avsluta nedmonteringen av det nära tusen år gamla kristendomspräglade svenska samhällsbygget. The rest is history, som det heter. Vi skördar nu frukterna av upproret mot Gud och korset.

Yoram Hazony. Foto: Twitter.

Den politiske filosofen Yoram Hazony skriver i sin bok The Virtue of Nationalism (Fördelen med nationalism) att de protestantiska staterna i Europa och Amerika, som grundat sin lagstiftning på Bibeln och Tio Guds Bud, utgör alla exempel på det mest framgångsrika samhällssystemet i hela världshistorien. Yoram Hazony har sagt: ”Avskaffa Gud och Bibeln och inom två generationer kommer människorna inte att begripa skillnaden mellan man och kvinna.” För ett sådant samhälle finns det inte längre någon framtid.

Efter socialismens härjande under det senaste århundradet står Sverige nu inför ett avgörande vägskäl: Korset eller kaos, Bibeln eller samhällets totala kollaps, kristendom eller anarki. ”Rättfärdighet upphöjer ett folk, men synd är folkens vanära.” (Ords 14:34)

Sverige behöver ett nytt ”Uppsala möte”.

 Pastor Lars Enarson

 


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Stötta oss via bankgiro eller Swish. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

11 Kommentarer

 1. Avatar

  Rätt och riktigt beskrivet om Sveriges förfall. Kristendomen är helt undanskuffad i Sverige av marxisterna som i många årtionden infiltrerat samhällets grundpelare som kyrkan och skolan var tänkt en gång i tiden.
  I ett kristet koncept skulle det fungera men med avkristningen så har vi värre och värre tider att vänta , vi ser det hela tiden,
  hur ondskefulla, ogudaktiga företeelser flyttas fram mer och mer.
  En altartavla i Malmö med hbtq-motiv. Förfallet bara eskalerar inom svenska kyrkan.
  Hbtq-rörelsen driver agenda mot kärnfamiljen, klimat alarmister sin agenda, hatet mot den vita heterosexuella manliga rasen flyttas fram allt mer och
  patriarkatet ska störtas.
  Sverige är under attack, globalisterna vill påskina att världen skulle bli en fredligare och tryggare plats om vi utplånar nationen, men det är precis tvärtom.
  Sverige har bjudit in antikrist-islam. Precis så är det, ”bjudit in”.

  Ett land med självaktning utplånar inte sin egen identitet och historia.
  Men Sveriges styrande på samhällets högsta positioner har kapitulerat inför antikrist.
  Att bevittna en gudstjänst inom svenska kyrkan idag är en pina. Prästen ( som högst troligt är en kvinna) pratar bara om klimat,värdegrund och mångfald. Inte ett ord från den heliga skrift. Bara massa mumbojumbo om den ”heliga Greta”,

  Själv minns jag med förakt en svt gudstjänst för något år sedan.
  Det var från en moské och en präst inom svenska kyrkan satt på en matta och lät sig undervisas om Allah och prästen såg så underdånig ut i all den vördnad han utstrålade där bland männen ( kvinnor syntes förståss inte, de satt gömda i en annan del i lokalen)
  Han utbrast belåtet efteråt ”vi inom svenska kyrkan har mycket att lära från islam”
  Vad exakt han åsyftade fick vi inte veta.
  Kanske att kvinnan tige i församlingen?

  Avslutar med några rader från Verner von Heidenstam;
  Det är en skam att sitta, som vi har gjort,
  och tempel åt andra välva,
  men kasta stenar på egen port
  och tala ont om oss själva.

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Du har helt rätt, Thomas. Ju fler som inser detta, desto större chans har Sverige att åter bli en stolt och trygg nation!

   Svara
 2. Avatar

  Tyvärr så har svenska kristendomen blivit islamkramande, inte som polska katolicismen,där är det ordning och reda. Nästan inga muslimer i Polen.

  Svara
  • Avatar

   Måhända hade ett katolskt Sverige bättre, likt Polen, motsatt sig avkristningen under marxisterna och värjt sig mot islamisering och folkutbyte. Så Sigismund Vasa kanske var den rätte arvingen?

   Svara
 3. Avatar

  Först och främst, att Nordeuropa varit framgångsrikt beror på att det utgjorts av Nordeuropeer, inte på kristendomen. Kristendomen finns på många platser och många Afrikanska länder förkroppsligar protestantismen betydligt mer än vad Nordeuropa gör idag.
  Dessutom, de kristna idag har alla gjort gemensam sak med islam och massinvandringsvurmarna. Det finns inte en enda kristen organisation som har värnat Svenskarna. Kristendomen har uppenbarligen förräderiet inbygd i sig.
  Artikeln ovan är typisk varför vi aldrig någonsin kan lita på de kristna. De saknar helt enkelt lojalitet till oss Nordeuropeer och kommer alltid förråda oss vid första bästa tillfälle.

  Svara
  • Avatar

   Martin; Vilket trams. Du behöver se med andra glasögon än pk-kyrkans sverigebild.

   ” de kristna idag har alla gjort gemensam sak med islam och massinvandringsvurmarna”
   Du menar precis alla kristna?
   Du verkar inte speciellt insatt, inte mer än att du tror svenska kyrkan och Antje Jackelen kännetecknar alla som vill vara troende/kristna i Sverige.
   Det finns kristna idag i Sverige som håller sig långt ifrån den bilden du ger, långt bort från islam,hbtq, klimatskam, mångkultur osv.

   Missionsprovinsen, Lutherstiftelsen , ELM ( evangelisk luthersk mission) är några exempel på kristna organisationer/samfund som bröt sig loss från svenska kyrkan när de såg hur svkyrkan lämnade den bibliska läran.

   Jag anser mig vara kristen,troende. Sverigevän. Patriot. Nordeuropé.
   Definitivt inte mångkulturkramare, har ingen klimatångest, hatar priderörelsen och islam.
   Vem vet? Du kanske lär dig nått idag. Att inte dra alla över en kam.

   Svara
   • Avatar

    @Thomas
    Bra. Länka till ett offentligt ställningstagande från någon kristen organisation i Sverige som värnar oss Svenskar? Jag kan länka till hundratals dylika ställningstaganden som värnar utlänningar och kulturförstörelse från diverse kristna organisationer. Jag kan peka på personlig vandel där kristna är mer representerade vad gäller att föra in utlänningar i det svenska samhället, föda upp utländska fosterbarn, adoptera utlänningar etcetera. Men du kommer inte kunna presentera. Ett. Enda. Ställningstagande. För. Svenskar. Från. Kristna. Ni är alla förrädare. Annars skulle ni skapat en kristen organisation som tog ställning för oss. Istället har ni skapat hundratals organisationer som tar ställning MOT oss. Så sluta ljug. Fast att tala sanning kanske inte är ett av budorden?

    Svara
    • Avatar

     Vet inte vad du är ute efter Martin.. Vi pratar inte om samma sak. Schartauismens gammelkyrkliga präster med Adolf Hitlers porträtt på skrivbordet som några av dem hade på 60-talet?

     Seriöst..Du har en egen agenda, får du gärna ha. Men jag har redan nämnt några kristna organisationer som står upp emot antikrist och lobbyisterna inom svenska kyrkan . Ett ställningstagande för svenskar i största allmänhet lär du inte få höra från nån av dessa konservativa bibelttrogna organisationer eftersom dom är just kristna och inte politiska. Det finns såklart enskilda kristna som går ut och torgför sina åsikter. Som pastor Lars Enarson. Många besvikna kristna som lämnat av kyrkan i och med närmandet till islam och mångkultur.
     Vi kommer ingenstans med denna diskussion mer, tror att vi egentligen är samstämmiga vad gäller en hel del, men ser olika på det.

     Svara
     • Avatar

      Min tro är att Enarson är ungefär som de Amerikanska evangeliska rörelserna. De har varit en katastrof för det vita USA. Alltid har de gett sitt stöd till mångkultur och invandring och aldrig har de visat någon som helst lojalitet till Europeiska Amerikaner. Och de har alltid haft mer lojalitet till en främmande makt än till det egna landet.
      Såna är Kristna överallt, de saknar lojalitet till något folk, vi är alla utbytbara. Ja, förutom till bibelns folk då, om man säger så.
      Vidare, de kristna har levt som parasiter på manlig krigisk sekulär kultur i årtusenden. En kultur som de baktalat och undergrävt på alla sätt de kommit på. Massinvandringen och socialismen är helt enkelt kristendomens slutgiltiga triumf. Det här är vad de kristna har arbetat för ända från början.

 4. Avatar

  Om ni bara visste hut stor roll frimureriet har i fördärvet av Sverige, så skulle ni kallsvettas. frimuraren kung Gustav III mördades av sina ”bröder” under en maskeradbal och detta orsakade en lång period av dödläge i svensk politik. Ända tills de svenska frimurarna hade skickat den s.k. ”kungamakaren”, adelsmannen Mörner till Frankrike för att värva den högrankade europeiske frimuraren Jean-Baptiste Bernadotte som kung i Sverige. Den nye kungen fick Rosersbergs slott i Sigtuna kommun som boställe och inrättade där på andra våningen den s.k. frimurarsalen där man fortsättningsvis träffades för att styra Sverige. Detta berättade min historielärare i nionde klass (redan 1958) som gärna skröt med att han ingick i ett gäng som var så mäktiga att de gav order till de svenska politikerna.

  I vuxen ålder arbetade jag i en svensk myndighet som hade Rosersbergs slott som en av sina huvudanläggningar, och jag kunde då besöka den nämnda lokalen och fick inspiration till vidare forskning kring VILKA som i praktiken styr landet, och har så gjort under MÅNGA år.

  Svara
 5. Avatar

  Låt inte lura er. Islam är är inte vår gud. Det första budet är att ”Ni skall inga andra gudar hava jämte mig. Det finns profetior över det här landet. Jag kan säga att de inte är nådiga om inte svensken vänder om.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.