TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Analys: Ukrainaskandalen kan bli slutet för Demokraterna – men Trumps liv är i fara

Publicerad 5 december, 2019

President Trumps utredning kring amerikanska biståndsmiljarder som skickats till Ukraina och sedan försvunnit spårlöst har rullat upp en gigantisk korruptionsskandal och penningtvättshärva. Medan svenska medier bara rapporterar om påstådda oegentligheter från president Trump, kan historien tvärtom sänka hela det Demokratiska partiet. Det är nämligen företrädare för den absoluta makteliten inom Demokraterna som står i centrum för skandalen, skriver Johanna Mörk. Faran för Trumps liv ökar dock exponentiellt ju mer desperat Träsket försöker slå tillbaka.

För två år sedan tillsatte president Donald Trump en utredning kring Demokraternas förehavanden i Ukraina, i syfte att undersöka om det förekommit oegentligheter under Obama-regeringen. Det visade sig nämligen att dåvarande vicepresidenten Joe Biden, som var ansvarig för USAs biståndsprogram, hade godkänt överföringar av tre miljarder dollar i bistånd till den ukrainska regimen, samtidigt som hans son Hunter Biden satt i styrelsen för ett av de största ukrainska gasbolagen, Burisma Holdings. Donald Trump ville också försöka spåra vart dessa tre miljarder dollar tog vägen när de väl nådde Ukraina, men de verkade ha försvunnit spårlöst.

Petro Poroshenko. Foto: Wikimedia Commons

Bakgrunden är att Ukraina har stora naturgastillgångar och att kostnaden för att utvinna gasen tidigare var så låg att Ukraina kunde förse alla sina medborgare med billig gas för uppvärmning och matlagning. Trots lågt konsumentpris hade gasföretagen höga vinster och mycket små utgifter. Efter revolutionen i Ukraina 2014 krävde dock IMF (Internationella valutafonden) att priset på gas skulle höjas till europeiska nivåer, och den då nyvalde presidenten Petro Poroshenko tvingade gasföretagen att genomföra denna höjning, vilket resulterade i att priserna blev skyhöga för de inhemska konsumenterna och att enorma vinster i stället gick till gasföretagen. President Poroshenko krävde att gasbolagen skulle betala honom stora summor och motiverade detta med att han var den som genomfört prisökningen.

Gasföretaget Burismas grundare och ägare Nikolai Zlochevsky beslöt då att bjuda in några inflytelserika västerlänningar i företagets styrelse, i hopp om att det skulle avstyra president Poroshenkos utpressningsförsök. Han tog alltså in Joe Bidens son Hunter, John Kerrys nära medhjälpare Devon Archer, och den polske ex-presidenten Aleksander Kwasniewski i styrelsen. President Poroshenko blev rasande över att hans kassako höll på att undslippa honom och beordrade Ukrainas riksåklagare Viktor Shokin att granska Burisma för att försöka hitta lagbrott. Shokin upptäckte att Burisma hade betalat var och en av de nya styrelsemedlemmarna mellan 50 000 och 150 000 dollar per månad i arvoden, vilket är olagligt enligt de ukrainska skattelagarna eftersom det anses oskäligt.

Devon Archer (t.v.), Joe Biden och Hunter Biden på golfrunda i Hamptons. Den fjärde personen uppges vara ytterligare en amerikansk medlem av Burismas styrelse. Foto: Twitter

Ingen vet vart pengarna tog vägen

Då gav sig Hunter Bidens far Joe in i striden. Han uppmanade Poroshenko att lägga ner ärendet mot Burisma och sonen, annars skulle en miljard dollar i amerikanska biståndsmedel frysas. Enligt olika källor betalade Burismas ägare mellan tre och tio miljoner dollar till Joe Biden för detta samtal. Men vart tog de de tre biståndsmiljarderna vägen? Pengarna som skänktes till Ukraina kom från USAID, som är den viktigaste kanalen för det amerikanska biståndsstödet, och var ett riktat stöd för främjandet av demokratiseringsprocessen i Ukraina. Det man säkert vet är att den första miljarden godkändes av Joe Biden personligen. Och under åren 2014, 2015 och 2016 skickades en miljard dollar per år till Ukraina i bistånd från USAID, det vill säga totalt tre miljarder. De ukrainska myndigheterna känner dock inte till detta bidrag och det verkar som om pengarna har blivit stulna. Man misstänker att en del har förts tillbaka till Demokraterna i USA, till Clinton Foundation och kanske till och med till Obama. Det skulle alltså vara frågan om en gigantisk korruptionsskandal och penningtvättshärva.

”Man kan le och smila, le och smila, och ändå vara skurk” skrev Shakespeare i Hamlet. Hillary Clinton och Clinton Foundation figurerar i skuggorna av förskräckande många utredningar. Foto: Wikimedia Commons

Det verkar dessutom som om Burisma bara är toppen av isberget. Om Trump fortsätter att gräva och använda det som redan hittats, kan hela det Demokratiska partiet falla samman och Demokraterna är mycket rädda för vad som kan komma fram i president Trumps utredning, säger en bedömare.

President Trump ringde i somras till Ukrainas nye president Volodymyr Zelensky och bad om hjälp att hitta bevis för Demokraternas förskingring av biståndsmiljarderna. Eftersom Joe Biden, som attesterat utbetalningarna, kan komma att bli Trumps motståndare i presidentvalet 2020 anses telefonsamtalet vara olagligt, då det är ett allvarligt brott att ta hjälp av främmande makt för att påverka ett presidentval. Demokraterna kräver nu därför att Donald Trump ställs inför riksrätt och avsätts.

Bedömare tror dock inte att Donald Trump kommer att tvingas avgå, däremot finns det goda utsikter att hans granskningar kan avslöja Demokraternas olagliga aktiviteter i Ukraina. Faran för president Trumps liv är dock uppenbar när ”träsket” desperat försöker sopa igen sina spår. Och många frågor är fortfarande obesvarade – till exempel hur Demokraterna fick kännedom om samtalet mellan president Trump och president Zelensky. Den officiella versionen är att det fanns en ”visselblåsare” i Trumps närhet. Denna person skulle enligt uppgift arbeta inom CIA. Rykten säger att om man skriver ut hans namn i artiklar, så stängs man av från Googles sökmotor. Därför omskrivs inte denna person i artiklar och medier, och många undviker att skriva ut hans namn även på nätet.

Källor:

The Unz Review: The Plundering of Ukraine by Corrupt American Democrats

The Duran Quick Take Episode 138: Ukraine officials offer evidence of election meddling in favor of Hillary Clinton to Trump’s DOJ

Fox news: Second Schiff staffer tied to Burisma-backed think tank: Report


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

6 Kommentarer

 1. Avatar

  Regeringens och SIDAS bistånds miljarder skulle också behövas granskas.Där det finns bidrag finns det fusk.

  Svara
 2. Avatar

  Inte bara året som håller på ta slut, det gör även sossarnas skräckvälde.
  Mot nyval och Stefan Löfven ska föras till Karlsborgs fästning och sedan ska järnporten slå igen för lång tid.

  Svara
  • Avatar

   Karlsborgs fästning är för modern!

   Svara
 3. Avatar

  Tyvärr människan e rutten…pizznissarna blir politiker , bortglömda gråsuggor sitter på bromsplatser och låtsas bry sig. En massa klåfingriga Lövinare som kommer med Pelosi förslag. Tyvärr e myndigheten du själv. Ungefär som Buddha. Det finns inga robotar utan folk går in med tanke på att tjäna multo med massor av uppdrag goda middagar resor och champagne. Det FINNS inga reko människor bara prat och ego makt.

  Svara
 4. Avatar

  Varför e det blattar på alla reklamfilmer på tv. E det nån som spelar knäppis e han blond med stora glasögon. Läkare Apotekare Tandläkare Keba o pizza tekniker. Det så att pappa o mamma blatte vill inte bli avlönade utan söker starta eget gatukök eller sälja brända Nutella pannkakor. Hur o var har alla dessa icke svensk talande utbildat sig till doktor m.m.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.