TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Krönika: Jag ger dig sparken, Löfven!

Publicerad 27 november, 2019

Vilken arbetsgivare som helst hade gett Löfvenregeringen sparken för länge sedan om de var vanliga anställda på en arbetsplats, skriver Klas Kvist i ett öppet brev till statsministern och hans gäng. Man ljuger för uppdragsgivarna, baktalar dem, chikanerar dem och missköter arbetet. Dags att avgå!

Käre statsminister Stefan Löfven med kolleger,

Jag är bara en helt vanlig, simpel, svensk medborgare. Jag föddes här i Sverige för 53 år sedan. Jag har ett vanligt så kallat nio till fem-jobb, även om mina arbetstider inte riktigt överensstämmer med nyss nämnda epitet.

Fredrik Reinfeldt bär också ett tungt ansvar för dagens situation, menar Klas Kvist. Foto: Magnus Fröderberg/Wikimedia Commons.

När jag för cirka tio år sedan fick mitt nuvarande jobb, skrev jag på ett så kallat anställningsavtal. Jag tänker inte redogöra i detalj för vad som står i detta avtal, men det går i korthet ut på att jag accepterar vissa grundläggande krav. Jag förväntas till exempel visa lojalitet gentemot min arbetsgivare. Om jag pratar om min arbetsgivare i ett offentligt sammanhang, då måste jag tänka väldigt noga på vad jag säger. Om jag säger något som kan uppfattas som smutskastning, låt säga att jag använder ordet nazist när jag beskriver min arbetsgivare, då kan det resultera i motåtgärder. Om jag verkligen missköter mitt jobb, och det mer än en gång, då kan det leda till att jag blir uppsagd. Det är egentligen inte alls konstigt. Jag skulle vilja påstå att det är vanligt sunt förnuft.

Nu kommer vi till det riktigt tråkiga här, Löfven. Det handlar om hur du och din arbetsgrupp har agerat, i synnerhet efter valet 2018, men även under valperioden från 2014 och framåt. Fredrik Reinfeldt, din föregångare, bär visserligen även han stor skuld till varför saker ser ut som de gör just nu i Sverige, men honom får vi ägna mer tid åt vid ett senare tillfälle.

Har passerat anständighetens gräns

Jag, i egenskap av representant ur din uppdragsgivargrupp, anser att du, Herr Löfven, tillsammans med dina medarbetare, för länge sedan gått över anständighetens gräns. Här nedan följer några anmärkningar.

 1. Ni har upprepade gånger mopsat upp er mot många av oss genom att beskylla oss för saker vi inte är. I vokabulären förekommer exempelvis tillmälen som nazist, fascist och rasist, saker man inte bör hävda om en eller flera personer om man inte sitter inne med absoluta fakta, vilket ni inte gör.
 2. Ni har flera gånger påkommits med att raljera över människor som oroat sig över utvecklingen i landet och till och med avsiktligt hindrat dem från att utöva opinionsbildning, trots att du/ni ofta och gärna påtalat vilken fantastiskt fin demokrati vi alla lever och verkar i. Hyckleri brukar man kalla ett sådant beteende. Här nöjer jag mig med att säga att ni sitter på två stolar.
 3. Ni har medvetet blåljugit medlemmar ur vår arbetsgrupp (allmänheten) rakt i ansiktet i ett slags desperat försök att upprätthålla ett bedrägligt lugn. Dessa till synes avsiktligt felaktiga manövrar orsakar alltjämt skador som, om de inte omedelbart åtgärdas, mycket väl kan betraktas som omöjliga att reparera.
 4. När du, herr Löfven, har låtit dig intervjuas i svenska medier, har det många gånger känts som om du inte har den blekaste aning om vad det egentligen är du pratar om och det är förstås helt oacceptabelt.

Eftersom bot och bättring knappast är att räkna med, vare sig från dig Herr Löfven eller någon av dina medarbetare, föreslår jag ni allesammans avgår, om inte med flaggan i topp så i alla fall med något slags värdighet. Att hålla sig kvar vid den så kallade makten vore rent löjeväckande.

Ni lär i vilket fall som helst åtnjuta ekonomiska fördelar i form av avgångsvederlag och erbjudanden från annat håll, oavsett vad jag tycker. Jag såg helst att ni blev återbetalningsskyldiga, men som den relativt ödmjuka individ jag är, kan jag bara konstatera att man inte kan få allt här i världen. Det borde ni också ha lärt er vid det här laget. Synd bara att ni inte lyckades visa prov på någon sådan insikt. Bättre lycka nästa gång.

Vänligen, din arbetsgivare

Klas Qvist


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

7 Kommentarer

 1. Avatar

  Finns inte mycket att tillägga….rosornas krig i våra trappor

  Svara
 2. Avatar

  Ok Klas, ska inte kommentera Reinfeldt då även om det kliar i fingrarna , den mannen är riktigt ond . Vad det lider så ska FR få stå till svars för de illgärningar FR åsamkat Sverige.
  Räkningen kommer inte makuleras.

  Damoklessvärdet hänger över Löfven nu. Han har helt tappat det. Mannen är inte värdig ens att vara kassör i en bridgeklubb. Hur illa är det inte ställt med sossarna när den odågan får leda dem? I de blindas rike är den enögda kung.
  Löfven har vi fått för våra synders skull. Klart han ska sparkas.
  Men vad får vi istället? Nyval absolut, men sossarnas nästa partiledare kan vara nån ”ännu sämre”( det går nog hitta ) det har pratats om Anders Ygeman. Milde tid?Det är hoppas jag omöjligt,
  eller kanske ”shejkaraben” Shekarabi. Gonatt.

  Löfven har misslyckats totalt med allt. Bara han öppnar käften kommer skämskudden fram, övriga världens ledare må undra hur Sverige kan rösta fram en sådan olycka?
  Och ändå får han fortsätta störtloppsbacken neråt, det tackar vi för, sossarna under 20% innan våren kommer tippar jag.

  Svara
  • Avatar

   Nej, du milde tid! Stackars den bridgeklubben i så fall. Och Reinfeldt; var inte helt på det klara när jag skrev Löfvenbrevet, att min vän Gudmundur Bragason precis färdigställt en krönika i serien Good Ton, där han helsteker Reinfeldt. Håller med om att han är ondskan personifierad. Och han tycks hänga sig kvar i kulisserna. Fan tar hand om de sina.

   Svara
 3. Avatar

  Ja du Klas, man får tacka för en välskriven krönika som jag naturligtvis tog med mig till Herr Löfvens Facebook och lämpade av i kommentarfältet där jag fick kryssa mig fram mellan handhjärtan och hyllningar till den fantastiske landsfadern. Skrev dessa rader till den bifogade länken:

  ”Scrollar i kommentarfältet här på statsministerns FB och finner det helt obegripligt att så många fullvuxna människor fortfarande tilllåter sig bli både skinnade och bedragna ? Ser ni verkligen inte? Eller ser ni och är medvetna om det som sker men gör det bekvämt för er och lallar med fårskocken som villigt låter sig ledas till slakt? Båda alternativen är lika fruktansvärda för att inte tala om det svek ni utsätter allas våra barn för och nästkommande generationers barn för ?”

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3536189513088584&id=329885883718979

  Svara
  • Avatar

   Hah!!! Underbart, vännen! Det finns det ju faktiskt en chans, rent teoretiskt, att Löfven ser detta. Too good to be true. Kämpetack!

   Svara
 4. Avatar

  Jag kommer från en avfolkningsbygd i inre Norrland. Jag ser hellre att man lägger ner orten än låter löfvens (invarderar) invällar islamistiska kompisar, med sysselsättnings bidrags låtsasjobb,tar över.

  Svara
  • Avatar

   Jag känner likadant.???

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette.