TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Snaran dras åt runt prins Andrew i Epsteinaffären

Publicerad 17 november, 2019

Om någon trodde att Jeffrey Epstein-gate var över i och med dennes död, är det dags att tänka om. De många trafficking-offren siktar nu in sig på Epsteins medbrottslingar – varav en av de mest högprofilerade är den brittiske prinsen Andrew. Denne känner sig nu uppenbarligen så pressad att han gått med på att ge BBC en exklusiv intervju som sändes på lördagen, en intervju som dock verkar väcka mer harm än sympati.
”Desperat skämskudde-skitsnack från prins Andrew”, skriver teveprofilen Piers Morgan på Twitter.

För en dryg vecka sedan sände 60 Minutes Australia ett sensationellt reportage, där man nogsamt går igenom hela den smutsiga historien om skandalmiljardären Jeffrey Epstein och hans sextrafficking-operation. I programmet framträder både Virginia Roberts Giuffre, som kan sägas vara härvans huvudvittne och främsta visselblåsare, och Courtney Wild, som rekryterades som sexslav vid 14 års ålder. Båda kommer från trassliga bakgrunder, och Giuffre hade redan då hon vid 16 års ålder rekryterades av Epsteins medhjälpare Ghislaine Maxwell, utsatts för flera sexuella övergrepp.

Courtney Wild rekryterades som sexslav när hon var 14 år. Foto: Skärmdump 60 minutes.

– Han siktade in sig på sådana som oss, som redan var sårbara och lockades av hans pengar. Vi trodde att han hjälpte oss, men i själva verket utnyttjade han oss, säger Courtney Wild i programmet.

Det hon berättar är otäckt och jobbigt, men allra mest förkrossande är Virginia Roberts Giuffres vittnesmål. Den nu 36-åriga trebarnsmamman framstår som mycket redig och trovärdig, och hennes berättelse bär, som man brukar säga i svenska domstolar, ”det självupplevdas prägel”.

Utlånad till världens elit

– Jag blev utlånad till andra miljardärer, politiker, professorer, till och med kungligheter. Det var världens elit, de som styr världen, de allra mäktigaste. Han [Epstein] utnyttjade mig som ett utpressningsverktyg så att de här människorna skulle stå i skuld till honom. Han ville ha något på alla, om det skulle komma att behövas, säger Giuffre.

Bland de personer hon namngivit i de rättsliga dokument som lämnats in, är brittiske prins Andrew utan tvekan det mest uppseendeväckande namnet. Ett av de tyngsta bevisen är ett foto, taget 2001 i Ghislaine Maxwells hem i London. Det visar hur prinsen håller armen om en lättklädd Giuffre, med en leende Maxwell i bakgrunden. Prins Andrew och hovet hävdar med bestämdhet att fotot är fejkat, men Virginia Roberts Giuffre är benhård:

Virginia Roberts Giuffre utnyttjades och såldes till Jeffrey Epsteins kontakter under tre år. Det som till sist fick henne att lämna var när de begärde att hon skulle ge pedofilerna ett barn. Fot: Skärmdump 60 minutes.

– Fotot har bekräftats som original. FBI har fått det och de har aldrig bestridit äktheten. Han får lägga av nu med alla sina lama ursäkter, vi är dödströtta på att höra det, säger Giuffre.

Hon berättar att hon ”lånades ut” till prins Andrew tre gånger, och att hon var ”äcklad varje gång”. Vidare beskriver hon att ingen av dem som utnyttjade henne behandlade henne som en människa.

”Erkänns inte som levande”

– Man erkänns egentligen inte som levande, eller närvarande, eller viktig, eller någon att bry sig om eller ta hand om på något sätt. Inga sådana mänskliga känslor fanns kring mig när jag lånades ut till prins Andrew.

Stjärnadvokaten David Boies representerar nu nio av Epsteins offer, däribland Virginia Roberts Giuffre. Han avfärdar prins Andrews påståenden om att han inte visste något om Epsteins aktiviteter som rent struntprat.

– Han bodde hos Epstein i New York dagar i sträck, där sextraffickingen pågick för fullt. Det är helt omöjligt att ha vistats där så länge utan att märka vad som pågick, säger Boise, som skrivit till prins Andrew för att om möjligt ta del av hans version, utan framgång.

I stället väljer nu alltså prinsen att träda fram i brittisk teve. Enligt uppgift vägrade reportern Emily Maitlis ge Andrew frågorna i förväg, och intervjun som sändes i BBC2 på lördagskvällen betecknas allmänt som en PR-mässig katastrof för prinsen.

”Sjunker ner i kvicksand”

Piers Morgan. Foto: Wikimedia Commons.

– Jag har aldrig sett något så katastrofalt. Alla som studerar PR kan ta detta som ett exempel på hur man inte ska göra. Det var som att se en man sjunka ner i kvicksand och tyvärr tror jag inte särskilt många var villiga att slänga åt honom en livlina”, sa PR-konsulten Mark Borkowski, enligt The Sun.

Tevepersonligheten Piers Morgan är även han minst sagt syrlig mot Andrew på Twitter:

”Det här är en av de mest häpnadsväckande intervjuer jag har sett. Mycket bra rättspatologisk dissektion av @maitlis – desperat skämskudde-skitsnack från prins Andrew. Varför i hela fridens namn gjorde han detta? Vansinne.”

Den enkla anledningen är med all sannolikhet att Andrew anar att en rättsprocess kan vara i antågande.

– I något läge måste han ta konsekvenserna. I något läge kommer han att bli tvungen att vittna. Han kan inte gömma sig i all evighet, säger David Boies.

Han får frågan av 60 Minues-reportern Tara Brown om det kanske trots allt ändå är så i och med att de brittiska myndigheterna tycks måttligt intresserade av att ställa Andrew till svars, och svarar;
– Om han vill låsa in sig i sitt palats och inte resa utanför Storbritannien så kanske han kan komma undan. Han kan inte resa till USA utan att vara beredd att vittna.

– Kommer han hit så kan man kalla honom inför rätta … Det är ganska troligt. Han är i lindrigaste fall ett vittne, säger Boies.

Arrogant framträdande

Så vad säger då Andrew i den beramade BBC-intervjun, som enligt många gjort mer skada än nytta? För det första kan man konstatera att hela hans framtoning och kroppsspråk är arrogant. Vid flera tillfällen blundar han och skakar på huvudet, som en omedveten negation av det han själv säger.

Prins Andrew framstår i intervjun som oerhört dryg, självupptagen och totalt okänslig inför Epsteins offers lidande. Foto: Skärmdump BBC Newsnight.

– Han [Epstein] var ingen nära vän, vi kände varandra genom andra människor, påstår Andrew.

Den som egentligen var hans vän var Epsteins flickvän Ghislaine Maxwell, Epstein hängde liksom bara med. Vidare hävdar prinsen envist att han under alla år av vänskap inte märkt ett skvatt av någon trafficking eller några andra oegentligheter. Dessutom tog han avstånd från Epstein när han blev misstänkt första gången 2006. När reportern Emily Maitlis frågar varför Andrew trots detta besökte Epstein 2010, efter att denne fällts för sexbrott, vrider sig prinsen som en mask:

– Jag har ifrågasatt mig själv, varför åkte jag dit? Och vad sysslade jag med, var det rätt sak att göra? Jag åkte dit enbart för att säga att just för att han dömts så kunde vi inte ses tillsammans mer.

– Att avsluta på telefon hade varit fegt, jag var tvungen att träffa honom.

Bekvämt att bo hos Epstein

Maitlis: Men du bodde ju hos honom i flera dagar?

– Det var bekvämt att bo där. Jag har gått igenom detta i huvudet så många gånger. Till syvende och sist, med hela facit på hand, så var det utan tvekan fel val. Men just då trodde jag att det var det hederliga och rätta att göra. Och jag erkänner att mitt omdöme antagligen färgades av min tendens att var alltför hederlig, säger Andrew.

Han förnekar all kännedom om Virginia Roberts Giuffre.

– Jag har inget minne av att jag någonsin skulle ha träffat denna dam.

Överlag framstår prinsen som oerhört dryg, självupptagen och totalt okänslig inför Epsteins offers lidande. Virginia Roberts Giuffre har sina tvivel på att rättvisa någonsin kommer att skipas:

– Han borde åka i fängelse. Kommer han någonsin att göra det? Antagligen inte.För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLike-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

6 Kommentarer

 1. Avatar

  Det var väldans mycket snusk o fusk..då undrar man finns det nått rent på jorden?
  Svaret e Nej..
  självklart e alla ego och vill få fram sina åsikter power och choklad njutning. man gör en Epstein en Bianca Ingrosso där röven pratar och Nivea betalar för alla farts. Vi blyga pissnissar ser på eller tjoar med i takt med den lille Big Brother mesen där damerna e botoxade o tuppkammade i facet men 20 år efter ångrar mamma Gun sitt liv o Metooar Nisse Palsternacka som då hänger sig i rånocken. Alla vill vara med men dom som slänger Bhn o knarkar i direktsändning vinner det höga priset….FAME ett år…

  Svara
 2. Avatar

  Ikväll sätt den store ledaren och spred sina små små visdomsord i Sveriges Vänster Television.
  Tryggt, då får den store ledaren inga svåra frågor.
  Den store ledaren visade sig från sin bästa sida.
  Den store ledaren visste precis vilka knappar han skulle trycka på för att lugna massorna.
  ”Samhället är starkare än brottsligheten”
  ”Vi såg inte detta komma”
  ”Vi har varit naiva”
  ” plikt och rätt ”
  ”Satsa på att unga går i skolan och att de ska se föräldrar gå till arbetet ”
  ” kriminalitet handlar om fattigdom och utanförskap, inte etnicitet/kultur, även svenskar i fattigdom begår brott ” så var kontentan av den store ledarens tal till en kuvad befolkning .
  Vilka brott begick Oskar&Kristina när de for till Amerika?
  Detta var ett haveri. Det ultimata klippet på den store ledarens svammel kommer bli en klassiker.
  Seriöst alltså. Är han lobotomerad? Det är ingen hemma där uppe. Det kommer bara svammel och floskler utan koppling.
  Sd ökar ikväll igen, inte för att Jimmie sagt något bra, utan för att sossarna havererar med en ledare jag numera börjar tycka lite synd om, han är helt väck.
  HåkanJuholt visste vad han gjorde, drog. Ingen vettig efterträdare hade de, Carin Jämtin var på gång sägs det, men hon har utstrålning och karisma som en klämd flugskit, så det sket sig med lilla Carin. Och vad fick sossarna istället? Ingvar Carlsson hade gjort det bättre som 85 årig gråsosse.
  Varför är sossarna så sena att fatta verkligheten beror på att sossarna tror att de är verkligheten och verklighetens folk.
  Men om sossarna inte haft röstboskapet från jordens sämsta hålor så vore sossarnas saga all för många årtionden framöver. Så vinn vinn gäller. Än. Men inte länge till. Vi blir utskrattade i världen när den store ledaren håller hov i maktens korridorer. Han är inte uppgiften värdig. Ikväll såg ni det som tittade på agenda.
  Tiden har runnit förbi honom. Han är en fullständig vandrande katastrof.

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Hej Thomas!
   Grejen är att Löfvens svammel är noga uträknat – inte för att han är en dumskalle. Vilket han iofs också är – annars hade han aldrig stått ut med att svamla på det viset. Jag ska utveckla detta i dagens nyhetssvep och även skriva om det!

   Svara
   • Avatar

    Precis så kan det vara Ingrid.
    Det är plan som ska följas till punkt och pricka.
    Men nu börjar fler och fler reagera, vi kan inte låta den mannen styra Sverige längre.
    Och gränsen för Löfvens patetiska svammel har passerats. Framför allt när han påstår att Sverige skulle haft lika omfattande grov kriminalitet med bara etniska svenskar, har karlsloken aldrig besökt ett fängelse?
    Tyvärr var Anders Holmberg lite väl mesig, han brukar kunna bättre, minns Alice Bah Kuhnkes haveri i en agenda intervju för några år sedan, hon blev ju ”avklädd”
    Men kanske AH kände sympati med Löfven och ville inte sparka på en som redan ligger..

    Svara
 3. Avatar

  Enligt insiders e 9 av 10 invandrare in Swedish Jails. Ruttna dadelodlare och en svensk spårvagnsfuskare. Nej nu kollar vi vidare på daily news o kaboom Sverige…en sprängde han hit en sprängde han dit

  Svara
 4. Avatar

  Prins Andrew gjorde bort sig totalt i intervjun, han sågas totalt och bara svamlade och hade märkliga bortförklaringar.
  Känns välbekant på nått vis. Just det. Stefan Löfven och snuskprinsen kan ta varandra i hand och långsamt försvinna från offentligheten.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.