TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Carlqvist polisanmäler SD-Karlsson för förtal – ”vidriga anklagelser”

Publicerad 24 oktober, 2019

Ingrid Carlqvist är van vid att hamna i skottgluggen och tvingas utstå allsköns obehagliga anklagelser, men när Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson pekade ut henne som pedofilvän på Facebook, då var gränsen nådd.
– Folk säger fruktansvärda saker om mig hela tiden, men när en riksdagsledamot förtalar en journalist på detta sättet har man nått något slags gräns. Jag vill att man prövar om detta är okej, det är principiellt viktigt, säger Carlqvist.

Det var fredag 4 oktober som Mattias Karlsson lade ut det kontroversiella inlägget på Facebook. Karlsson var arg över att man i Svegots podd, enligt honom, gjort sig lustig över att hans nya flickvän är mörkhyad. I första hand var Mattias Karlsson arg på Svegots Dan Eriksson och Magnus Söderman, vilka han utmålar som kriminella och enfaldiga, men när han ändå är i gång passar han på att dra till med att Eriksson och Söderman minsann skapade Svegot tillsammans med Ingrid Carlqvist, ”som bland annat gjort sig känd genom att ursäkta vissa former av pedofili”.

– Jag blev uppmärksammad på inlägget av folk som tyckte att det var långt över alla gränser. Att dårar som Aktuellt Fokus och liknande gör sådant här är det ju ingen som bryr sig om, men Mattias Karlsson är riksdagsledamot. Risken är att folk tror att han är en klok och omdömesgill person och tar det han säger för gott, säger Ingrid Carlqvist.

Mattias Karlssons inlägg på Facebook, som Ingrid Carlqvist menar utgör grovt förtal.

Initialt tänkte hon trots det uppenbart orimliga låta saken bero. En nära anhörig avled hastigt i samma veva och Ingrid kände att hon i det närmaste led av stridsutmattning. Hatdrypande attacker från alla håll är hennes vardag sedan många år. Men någonting skavde ändå med just den här saken.

– När en högt uppsatt politiker grovt förtalar en journalist är det väldigt allvarligt. Med den räckvidd och det förtroendekapital han har kan han allvarligt skada min trovärdighet och mina möjligheter att fortsätta mitt opinionsarbete. Inte minst med tanke på att vi i alla fall delvis vänder oss till samma publik, säger Ingrid Carlqvist.

En gammal konflikt i botten

Hennes egen teori om varför Mattias Karlsson väljer att spotta henne i ansiktet offentligt är att det handlar om en gammal konflikt. Carlqvist var en gång i tiden påtänkt som chefredaktör för Sverigedemokraternas partitidning Samtiden och deltog i ett antal möten med partiets toppar. Vid ett tillfälle aviserade Mattias Karlsson exalterat att han var arkitekt bakom ett nytt lagförslag liknande det amerikanska ”Megans Law”, som stipulerar att dömda sexförbrytare måste registrera sig när de flyttar till ett område, så att alla grannar vet att de är dömda. Ingrid Carlqvist, som ägnat många år av sin journalistgärning åt att skriva om pappor som oskyldigt anklagats för incest, påtalade att denna idé kanske inte var helt genomtänkt.

– Jag sa att folk kan ju bli lynchade, tar du ansvar för det? Bland dem kan det även finnas oskyldigt dömda, har du tänkt på det, frågade jag. Han blev otroligt arg, man kunde se hur han bara kokade. Det var som att någon hade stulit en stor godispåse från honom. Efter det har det varit tydligt varje gång vi träffats att han har önskat mig till ett brännhett ställe, säger Carlqvist som också noterar att förslaget aldrig lades fram.

Ingrid&Maria ringer naturligtvis upp Sverigedemokraternas presstjänst och ber om en kommentar. Framförallt vill vi så klart veta hur partiet ställer sig till att en av deras högsta företrädare ägnar sig åt att förtala journalister på nätet. Pressassistenten Gustav Ericson ber att få ta del av såväl polisanmälan som en skärmdump av Karlssons Facebookinlägg, vilket vi bistår med. Vi önskar att man återkommer med en kommentar skyndsamt, men vid denna artikels publicering har det gått nästan fyra timmar sedan vår kontakt, vilket vi tolkar som att Sverigedemokraterna inte har något att säga om Karlssons beteende.

Polisanmälan ligger nu hos Särskilda utredningar som utreder misstankar mot poliser, åklagare, domare och riksdagsledamöter – en avdelning som är helt oberoende av påverkan från övriga polisen.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709-963377

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

17 Kommentarer

 1. Avatar

  Dra fram mörker männen !?
  Vad menar ni med detta ?
  Vilka är det ni anser vara mörker männen ?
  Och vad menas ?

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Hej Krister!
   Mörkermännen är ett uttryck som ska beskriva alla de politiker och andra makthavare som i det fördolda håller på att förgöra Sverige.

   Svara
   • Avatar

    Hej Ingrid, jag känner igen den här synnerligen primitiva reaktionen från Karlsson, jag undrar om mannen är en empatilös psykopat som sätter sig på alla han upplever som ett hot. Den lille svage mannen gjorde likadant mot mig när jag föreläste för SD-nollorna i Malmö år 2006

    Svara
 2. Avatar

  Hoppas han hamnar på kåken. Fyra fem månader utan curry kommer nog att kännas tufft.

  Svara
 3. Avatar

  Klok och relevant stämning. Moderaterna kan enkelt bli ett konservativt 35% parti i Sverige om de helt lämnar extremliberalen Reinfelts ideologi – detta tack vare att Mattias Karlssons aggressiva kantighet skrämmer bort väljare.

  Svara
 4. Avatar

  Synd Sd brukar vara bra på rensa ut. Det finns mycket annat i politiken som behöver synas. Shekarabi är en asylansökande som fått avslag på asylansökan som gick under jorden tills ansökan tillslut beviljats. Som S politiker vill skynda på Robbinhodd skatten. Inbillar folk det finns rika kommuner det finns inga rika kommuner, staten håller på att plundra fungerande kommuner, det är en statlig sak inte kommunal.

  Svara
 5. Avatar

  Härligt Ingrid. Give em hell!

  Svara
 6. Avatar

  Hej Ingrid och övriga PKcensurerade Nationella Sverige ?? vänner.
  Jag har noterat att SD som jag- senast valet röstade på .
  Har de senaste åren( blivit 100% kapade och globalist övertagna inifrån som alla övriga demokratur partier redan är i Svenska riksdagen) SD har nu påbörjat sin resa mot MSM PK köttgrytor och att bli impotenta menlösa kopior utav KD och (M= Maschoist )partierna i riksdagen.??
  Den enda nationella spjutspetsen, och politiska dragkraften utav ragn äro idag endast AfS Alternativ för Sveriges ????❤️✝️?

  Svara
 7. Avatar

  Lycka till och hoppas att han får en rejäl knäpp på näsan för sitt stupida uttalande om Ingrid Carlqvist.
  Han verkar för övrigt ha mycket tid att facebooka. Jag tycker att han borde ha viktigare saker att ägna sin arbetstid åt.

  Svara
  • Avatar

   1) Varför ställer ni er inte bakom Mattias Karlsson när hans fästmö utsätts för rasism?
   2) Vad ligger bakom Mattias Karlssons uttalande att Ingrid Carlqvist ”ursäktar vissa former av pedofili”?

   Svara
   • Ingrid Carlqvist

    Torsten, du får lyssna på dagens podd som snart kommer ut. Det råder ingen tvekan om att han utsätter mig för förtal vilket med hans senaste inlägg torde ha höjts till grovt förtal.

    Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Han Facebookar ju rent maniskt!

   Svara
 8. Avatar

  Förresten, varför har ni plagierat formuleringarna från Samhällsnytts kommentarsregler och använt dem som era egna?

  Svara
 9. Avatar

  jag vill anmäla Stefan Löfven…han e så jävla tråkig och förstör livet rent allmännt. Filar på en anmälan.

  Svara
 10. Avatar

  Mattias Karlsson och Mattias B Johansson, 2 ”Mattiasar” i Sd för mycket.
  Dessa 2 hatar nationalister och älskar globalister. Hycklare är bara förnamnet.

  Svara
  • Avatar

   Hysteriskt komiskt när han anklagar nationalister för att leva på bidrag (vilket inte stämmer ALLS). Mattias får själv bokstavligen bidrag från skattebetalarna i och med att han sitter i riksdagen. Hycklare är allt han är. Verkligen inte värd ens en tusenlapp i månaden med tanke på det jobb han har gjort hittills. Han borde snarare få betala tillbaks alla pengar han stulit från skattebetalarna.

   Svara
 11. Avatar

  Det troligaste är väl att Expo har så mycket information på Karlsson att han gör som han blir tillsagd.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette.