TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 36: Ack, dessa tröttsamma statsvetare

Publicerad 19 oktober, 2019

Cirka två miljoner, det vill säga ungefär en femtedel av dem som är folkbokförda här, är inte svenskar. De är oftast födda i länder geografiskt och kulturellt långt från Sverige. Tror statsvetarna och medierna verkligen att vi inte lagt märke till det, undrar Gudmundur Bragason.

Den 15 oktober kunde vi i Samhällsnytt läsa en artikel med rubriken ”Två miljoner migranter – Sverige nu bland dem som har högst andel människor födda utanför landet”. Vi får veta att svenskarnas inställning till den förda invandringspolitiken har förändrats och blivit alltmer negativ. Cirka två miljoner, det vill säga ungefär en femtedel av dem som är folkbokförda här, är inte svenskar. De är oftast födda i länder geografiskt och kulturellt långt från Sverige.

Andreas Johansson Heinö. Foto: Wikimedia Commons.

Detta visar årets demografiska siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB). Enligt två statsvetare, Andreas Johansson Heinö på den marknadsliberala tankesmedjan Timbro och den vänstermärkta statsvetaren Marie Demker på Göteborgs universitet, får det negativa konsekvenser för sammanhållningen i samhället. Måste SVT (det var där de uttalade sig) verkligen anlita statsvetare för att presentera en sådan självklarhet? Många vanliga medborgare, som de ser som pack, har förstått detta väldigt länge! Man blir mörkrädd.

Sverige är ett av de länder i världen som har högst andel människor födda utomlands. Syrien är det näst vanligaste födelselandet och Irak kommer på tredje plats. Den tid då Finland var det näst vanligaste födelselandet efter Sverige är för länge sedan förbi. Finska är inte längre Sveriges andra språk, det är arabiska!

Enligt Marie Demker har Sverige definitivt bytt invandringspolitisk profil, från närande arbetskraftsinvandring till mer tärande asylinvandring. Kan man tänka sig – hon har kommit på detta redan nu. Vidare fick vi av Andreas Johansson Heinö minsann veta att detta är en politik som kostar skattebetalarna mycket pengar, men också innebär att det sammanhållande kittet i samhället eroderar.

Statsvetarna har sett ljuset!

Vilken slutledningsförmåga de båda ”genierna” har, detta hade vi aldrig kunnat räkna ut själva – dessa statsvetare har sett ljuset! Vi visste ingenting om vårdköer, ökad otrygghet och att sammanhållningen har försvunnit och jag tror verkligen inte att någon av oss har lagt märke till att skatterna höjs och att vi inte får något för våra skattepengar. Ack, hur tacksamma vi är för att det finns politiskt korrekta statsvetare som upplyser oss lägre stående varelser om sakernas tillstånd.

Den definitiva vändningen i opinionen kring Sveriges expansiva migrationspolitik sägs ha kommit efter asylkaoset och systemkollapsen 2015. Sverigedemokraternas uppfattning i invandringsfrågan delas numera av en majoritet av svenskarna. De två statsvetarna hävdar att opinionsförändringen i folkdjupet delvis beror på att politiker också från andra partier har börjat erkänna att Sverige inte klarar av att ha en så hög invandring som hittills.

Detta erkännande är bara taktik. I själva verket kommer politikerna att göra vad som står i deras makt för att skaffa sig, och med hjälp av bidrag behålla, lojal valboskap. Svenskarna betalar! Statsvetarna påstår också att medierna börjat rapportera mer om invandringens avigsidor, i stället för att som tidigare bara skriva positivt om migration och undvika de negativa aspekterna. Detta har regimmedierna dock inte gjort av fri vilja. De har varit så illa tvungna eftersom medborgarna, ännu så länge, kan skaffa sig information på annat håll.

– Det var de politiska besluten som blev avgörande för opinionens förändring i en mer restriktiv riktning. När politikerna sa ”det här går inte, vi klarar inte av att ta hand om de människor som kommer, vi har inte ett system som kan svälja den här situationen”, då reagerade också opinionen, säger Marie Demker.

”Är du så korkad, Demker?”

Marie Demker. Foto: Wikipedia.

Men nej, Marie Demker, det tror jag inte på! Är du verkligen så korkad att du tror att vi bara lyssnar på vad politruker och murvlar har att säga? Vi kan gå ute på gatan, åka kommunalt eller gå in i en galleria utan att höra det svenska språket, det påverkar oss nog mer än vad ni uppblåsta, självgoda, överbetalda och politiskt korrekta statsvetare har att komma med. Vi förstår faktiskt vår egen verklighet, vi är nog många som har tröttnat på ert förutsägbara svammel. Det Andreas Johansson Heinö har att erbjuda är inte stort bättre:

– Tidigare var bilden väldigt positiv, man ville göra positiva berättelser, det förstärkte en opinion av att det här nog fungerar ganska väl. Nu ser vi en omvänd tendens: Att man lyfter fram det negativa, som inte är påhittat, men som ju är en del av verkligheten.

De så kallade positiva bilderna och berättelserna är propaganda. Den vanlige svensk som påtalar detta kan förlora sitt arbete eller bli uthängd i regimmedierna. Det finns de som blir gripna av polisen i enlighet med åsiktslagen ”hets mot folkgrupp”. Det finns, med andra ord, begripliga anledningar till att vanliga människor inte har vågat tala om ”det negativa, som inte är påhittat”.

De statsvetare som får uttala sig i SR och SVT är en grupp handplockade individer som uttalar sig som den vänsterliberala medieeliten önskar. Man låter gärna två statsvetare uttala sig och då ska det självfallet vara en som står långt till vänster och en som står ännu längre till vänster ­– och så låtsas man att det är vetenskap.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 35: Död åt public service!


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709-963377

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

3 Kommentarer

 1. Avatar

  Marie Demker är ihop med en annan stolle, Ulf Bjereld. Bedrövliga sverigehatande patrask som bor flott i välbärgade Vasastan på behörigt avstånd från mångkulturen.
  Sossar av värsta sort.

  Svara
 2. Avatar

  Ack denna tröttsamma Gudmundur.

  Svara
 3. Avatar

  När 40 talisterna är borta är Sverige rökt,
  40 talisten säger hej och beter sig svenskt med god social pondus vänlighet värdighet , men också med humor,
  40 talisten är så nationalistiskt i sin grund och i sitt beteende.
  När dom är borta återstår kaos kalabalik

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.