TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Analys: Klimataktivismen är ingen gräsrotsrörelse – utan en elitistisk rörelse mot folket

Publicerad 2 oktober, 2019

När man tar en närmare titt på sponsorerna av Greta Thunberg, The Extinction Rebellion (XR) och Fridays for Future-rörelsen hittar man några av de rikaste människorna på jorden, inklusive Bill Gates, Warren Buffett, George Soros och Ted Turner, skriver Johanna Mörk.

Den cirkus som hela världen fått bevittna de senaste veckorna, med klimattoppmötet i FN och andra aktiviteter är en bluff – jorden kommer inte att koka över om 18 månader, och de klimatförändringar som sker är inte orsakade av människan utan beror på hur vår planet förhåller sig till solen och galaxen, så som varit fallet i miljontals år. Men det är också i allra högsta grad en finansiell bluff. Den har tänkts ut och verkställs nu av de 130 största bankerna i Västvärlden, som är bankrutta och vill att allmänheten ska fokusera på något annat än det faktum att hela deras transatlantiska finanssystem är på väg att gå i konkurs  – såvida de inte lyckas driva igenom åtstramningar, plundringar och krig för att få in nya resurser i sitt system.

Med hänvisning till klimatförändringarna vill man förhindra att miljontals människor i U-länderna ska gå från fattigdom till ett medelklassliv, samtidigt som man vill få människor i i-länderna att acceptera en lägre levnadsstandard och ge upp sitt välstånd. Vanligt folk ska skämmas för att flyga, för att äta kött men även mat generellt, att köra bil och resa, värma upp sina bostäder och skaffa barn. Ja, vi ska helt enkelt skämmas för att finnas till eftersom det vore bättre för klimatet om vi upphörde att existera. Man försöker faktiskt – och detta är nu öppet uttryckt – få oss acceptera en massiv minskning av världens befolkning. Allt medan den rika eliten fortsätter att resa runt i sina privata jetplan eller yachter som om inget hänt. Deras hyckleri är totalt. Den norske hotellmiljardären Petter Stordalen till exempel vill förbjuda bilar, men flyger själv privatplan.

Prins Harry och Meghan Markle kampanjar mot resande för att rädda klimatet, men flyger själva privatplan. Samma par propagerar också för att man bara ska skaffa högst två barn per familj. Foto: Wikimedia Commons.

Klimatagendan överför resurser från fattiga till rika

I denna film talar professor Benny Peiser till studenter på Cambridge universitet om vad konsekvenserna blir när vi offrar vår industriella välfärd för att genomdriva klimatagendan. Enligt honom leder det till ekonomisk kollaps och till massdöd av fattiga människor. Redan nu ser vi hur stora länder i Europa, till exempel Tyskland, blir ”energi-fattiga”, vilket har stora konsekvenser för befolkningarna. Sex miljoner tyskar riskerar just nu att få sin el avstängd. Ett annat exempel på denna resursöverföring är när vår Statsminister nu lovat betala in 8 miljarder (!) kronor av svenska skattebetalares pengar till FNs klimatfond. Pengar som annars kunde ha gått till att höja levnadsstandarden för svenska pensionärer och till sjukvården.


När man tittar närmare på finansieringen av Greta Thunberg-kampanjen, the Extinction Rebellion (XR) och Fridays for Future-rörelsen avslöjas att dessa finansieras av de rikaste människorna på jorden, exempelvis Bill Gates, Warren Buffett, George Soros och Ted Turner. Bland grundarna och i periferin av Climate Emergency Fund (CEF) finns Rory Kennedy, dotter till Robert Kennedy, Aileen Getty, dotter till avlidne John Paul Getty och filantropen Trevor Neilson, vars karriär har inkluderat olika former av samarbete med Bill Gates. Flera av dessa personers enorma familjeförmögenheter kommer ironiskt nog från oljeindustrin.

Sexsiffriga donationer från Soros

Enligt The Guardian har CEF redan överfört en summa på 500 000 Euro till XR och andra skolstrejksgrupper, som snart kommer att följas av utbetalningar på ytterligare tiotals miljoner dollar. Enligt uppgifter på Breitbart har interna dokument från XR avslöjat att ytterligare fem- och sexsiffriga donationer gjorts av Soros, European Climate Foundation och Tides organization .

Dessa finansieringskällor bevisar att Gretahypen, XR och FfF-rörelsen är ett ”falskt” uppror och inte någon gräsrotsrörelse. I stället är det en väl orkestrerad propagandakampanj som använder moderna metoder för att skapa ett politiskt klimat där i förlängningen upprättandet av fascistiska diktaturer kan komma att accepteras som oundvikligt av befolkningen.

En viktig pusselbit som saknas i debatten är de ekonomiska motiv som de rika har för att driva fram klimatmålen

Det kan finnas rent ekonomiska motiv bakom, till exempel att få oss vanliga att investera i klimatfonder, medans man själva billigt kan köpa tillbaka oljetillgångar och andra säkra tillgångar. Det som är säkert är att de som står bakom den nya så kallade miljörörelsen är personer och släkter som vet hur man skapar enorma förmögenheter och historiskt har gjort nästan vad som helst för att överföra resurser till de sina, ofta genom att suga ut vanligt folk. Läs mer: Dansk bankman avslöjar elitens mörka hemligheter

Vill man vara riktigt konspiratorisk kan man se klimataktivismen som en fortsättning på det nazisterna försökte genomdriva, vilket handlar om öka livsrummet (”Lebensraum”) för den egna gruppen, det vill säga den globala eliten. Vanligt folk ser man som folk som tär på jordens resurser, eller är så kallade useless eaters. Det hela är mycket obehagligt och skrämmande och långt från den vackra idén om folkhemmet som vi hade här i Sverige och som gick ut på att gemene man skulle ha en dräglig tillvaro och ett lyckligt liv.

Dr Shiva Ayyadurai  är en indisk-född amerikansk vetenskapsman som av vissa anse vara den som uppfann e-mail.  I denna film förklarar han hur den globala eliten utnyttjar miljörörelsen för att tjäna triljoner dollar, och genom den kommer att fortsätta ha total kontroll av världens ekonomiska resurser.

 

 

Fotnoter:

Romklubben är en mycket inflytelserik sammanslutning bestående av statschefer, medlemmar i FN, kungligheter, vetenskapsmän och företagsledare. Den 14 mars 2019 utfärdade Romklubben ett officiellt uttalande till stöd för Greta Thunberg och skolstrejker för klimat, samt uppmanade regeringar över hela världen att minska de globala koldioxidutsläppen. Här är ett citat från Romklubbens publikation ”The First Global Revolution”, som visar hur man tänkte när man valde just klimatfrågan som nästa stora samhällsfråga (gemensam fiende att fokusera på för folket) och att man pekar ut människan själv som en fiende till planeten.

“In searching for a new enemy to unite us, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming, water shortages, famine and the like would fit the bill…But in designating them as the enemy, we fall into the trap of mistaking symptoms for causes. All these dangers are caused by human intervention and it is only through changed attitudes and behavior that they can be overcome. The real enemy, then, is humanity itself.”

 

Källor:

Breitbart
https://www.breitbart.com/politics/2019/09/27/new-york-times-three-malibu-millionaires-pay-for-climate-change-protests-worldwide/

The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/2019/jul/12/us-philanthropists-vow-to-raise-millions-for-climate-activists

Meghan Markle och Prins Harry av England meddelar att de bara skall skaffa 2 barn ”för att rädda planeten”.
https://www.youtube.com/watch?v=-uc-hhYTzJ0

Prins Harry försvarar varför han och hans familj måste resa med privatplan.
https://www.youtube.com/watch?v=97bu4mifHPU


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

9 Kommentarer

 1. Avatar

  Älskar Louise Erixon…Bodil Södertälje. denna hatiska S kärring fick på tafsen av Louise i Aktuellt. Denna Louise konmer stt få sossarna att återvandra till hålet dom kröp ut ifrån.
  Putin om Greta…älskar Putin Trump och Boris.
  Alla som spottar Gula Västar på Vänster sörjan vinner reapekt.

  Svara
 2. Avatar

  Snart är vi ett utland när vi avstår generationers arbete för välstånd, till Kina och andra nationer,dags att ut och odla sojabönor mjölka havremjölk rensa ogräs men det ordnar säkert Anni löövs importerade drängar.

  Svara
  • Avatar

   Tror inte att Annie kommer att vara kvar så länge. Annie, Ylva, Margot, Annika, Stefan, Helene – alla verkar de smita iväg just nu till någon tryggare plats. De gör en Reinfeldt helt enkelt. Vi skall hålla noggrann koll på deras bankkonton framöver.

   Svara
 3. Avatar

  Oatleys kor e en havregryns påse utan spenar. Lägger man grynen i vatten o sen silar skiten har man en Oatley kos supernjölk som smakar pappers servett.

  Svara
 4. Avatar

  FfF=666
  (F är den 6:e bokstaven i alfabetet)
  Behövs det sägas mer?
  Mvh! Jill
  Ps. Lär er kod-och symbolspråk, jag kan rekommendera Rosette Delacroix som ur ett kristet perspektiv tar sig an populära serier, filmer m.m
  http://rosettedelacroix.com/ hon finns även på YT och Bitcute.

  Svara
 5. Avatar

  Nu skall Sossarna klimatdeklarera alla åkdon. Expressen jämför Lööf Centerpartiet med 30 talets Bondenazzeförbundet. Äntligen. Sd e ifatt Sosseriet. Nu måste Sossarna rigga valet 2022.

  Svara
 6. Avatar

  Befolkningsökningen är en stor miljöbov.Förr cyklade dom flesta kineser inte nu. Nu skall alla ha bil villa hund resa. Även fattiga länder med bidrag från Sida med socialistiska villkor.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.