TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Över- och undermänniskor: Eliternas hemliga perversioner – Del 3

Publicerad 22 september, 2019

Ockulta sexriter, trafficking, utpressning och informell maktutövning är en nog så skrämmande del av historien om Jeffrey Epstein. Men bakom detta döljer sig någonting ännu otäckare – en önskan att skapa en ny slags människa. Många förknippar begreppet eugenik med Tredje riket och nazisternas försök att skapa den perfekta människan genom selektiv avel, men det är en viskning mot vad som nu pågår. Nu handlar det om att manipulera DNA, implantera artificiell intelligens i människor, livsförlängning eller till och med skapa evigt liv…

Som vanligt när man beger sig ner i det kaninhål som leder till framlidne skandalmiljardären Jeffrey Epstein och hans vänner, hamnar man snabbt i en lång korridor med tusen dörrar. Varje dörr leder till en ny dörr, som leder till en ny dörr, likt en rysk docka. I de tidigare delarna av denna artikelserie, som kan läsas HÄR och HÄR, har jag beskrivit hur de rika och mäktiga ägnar sig åt sexmagi, utpressning och mord. Hur man bildar sekter som fungerar likt maffian och är omöjliga att undkomma med livhanken i behåll. Hur man, också likt maffian, styr bakom kulisserna som en svart hand. Det är tydligt att människoliv inte är mycket värt i dessa kretsar, inte vanliga plebejers liv åtminstone. Sin egen förträfflighet verkar de dock helt övertygade om, till den grad att de ser sig själva som något slags halvgudar.

Och det är detta den tredje och avslutande delen av denna serie ska handla om – önskan att leka Gud. De kallas transhumanister, de här människorna som tror sig kunna förbättra det naturen skapat med hjälp av modern teknik. Att Jeffrey Epstein, hängiven naturvetare, var anhängare av denna filosofi är belagt, men jag återkommer till det. Först en kort beskrivning av den transhumanistiska tankefiguren.

”Det är väl inget konstigt att vi tar till hjälpmedel”. På bilden sergeant Jason Caldwell, som kan fortsätta strida tack vare benprotes. Foto: Katherine Spessa/US Air Force

Enkelt beskrivet går den transhumanistiska filosofin ut på att människan i sin nuvarande form inte är slutresultatet av evolutionen, utan att nästa steg i utvecklingen kommer att bli en ”förbättrad människa”, med hjälp av DNA-selektion, artificiell intelligens, kloning med mera. ”Det är väl jättebra”, tycker förespråkarna. Man kan få infraröd syn, fladdermusradar, övermänsklig styrka och snabbhet … Mänskligheten har minsann alltid använt hjälpmedel, från träben till hörapparater.

– Det är väl inget fel med att ersätta delar av kroppen som fungerar dåligt med konstgjorda delar som gör att man kan fungera bättre – eller som gör att du lever längre, säger cybernetik-experten Kevin Warwick till The Guardian.

Minska jordens befolkning till 500 miljoner

Nej, det låter väl jättebra? Bort med plågsamma sjukdomar och tillstånd, in med förbättrat och förlängt liv! Det är bara det att många i den transhumanistiska rörelsen har betydligt dunklare motiv, eller åtminstone arbetar i en riktning som öppnar för en dunklare utveckling. 1980 uppfördes de så kallade Georgia Guidestones, ett granitmonument om sex jättelika stenar, även kallat ”Amerikas Stonehenge”. Stenarna pryds av en inskription på åtta olika språk – engelska, spanska, swahili, hindi, hebreiska, arabiska, kinesiska och ryska, samt kortare budskap på babyloniska, klassisk grekiska, sanskrit och egyptiska hieroglyfer. Dessa stenar sägs vara grunden för The New World Order, av vilken transhumanismen av många räknas som en del.

De mystiska Georgia Guidestones. Foto: Dina Eric/Flickr

Stenarnas budskap lyder som följer, översatt till svenska:

 1. Håll mänskligheten under 500 miljoner, i ständig balans med naturen.
 2. Styr reproduktion klokt – förbättra god hälsa och mångfald.
 3. Förena mänskligheten med ett nytt, levande språk.
 4. Styr passion – tro – tradition – och allt annat med balanserat förnuft.
 5. Skydda folk och nationer med rättvisa lagar och domstolar.
 6. Låt alla nationer styra internt och lösa externa dispyter i en världsdomstol.
 7. Undvik småaktiga lagar och värdelösa tjänstemän.
 8. Uppnå balans mellan individuella rättigheter och sociala skyldigheter.
 9. Värdesätt sanning – skönhet – kärlek – sök harmoni med evigheten.
 10. Var inte en cancer på jorden – lämna utrymme åt naturen.

Som alla säkert förstår, har stenarna väckt mycket spekulation genom åren, inte minst eftersom man inte vet vem som bekostat och uppfört monumentet. Och eftersom ordalydelsen är så pass kryptisk, är det heller inte alldeles lätt att dechiffrera hur avsändaren tänkt sig att målen ska uppnås.

Men vi kan ju börja med det globala befolkningsmålet om 500 miljoner. På sikt skulle detta kunna uppnås genom att en stor del av världens befolkning steriliseras. Och då ligger det förstås nära till hands att endast de som har ”supergener” (Nobelpristagare, elitidrottsmän och liknande), tillåts reproducera sig. Det fanns förresten en spermabank för Nobelpristagare, inrättad 1980, samma år som Georgia Guidestones uppfördes. Ett snabbt sätt att minska världens befolkning skulle kunna vara att släppa lös en farsot mot vilken bara ett fåtal är immuna. Författaren Dan Brown beskriver ett sådant scenario i sin bok Inferno, där den unge entreprenören, tillika vetenskapsgeniet Bertrand Zobrist spränger en virusbomb i centrala Istanbul som kommer göra en tredjedel av jordens befolkning steril. I boken beskriver författaren Zobrist som just ”transhumanist”.

Fiktion som ligger nära sanningen

Det är inte första gången Dan Brown lägger sig nära sanningen i sina böcker, och det unga geniet skulle kunna vara en galen version av till exempel Jeffrey Epsteins vän Elon Musk. Han har bland annat uttryckt att mänskligheten kommer att bli överflödig om vi inte smälter samman med artificiell intelligens i framtiden. Och i somras kom nyheten att Musks företag Neuralink snart är färdigt med utvecklandet av sitt så kallade BCI, brain-computer interface, ett implantat som opereras in i skallen. Argumentet för implantatet är att det till exempel skulle kunna ge förlamade rörelseförmågan tillbaka, kompensera för en rad andra defekter, och låta människan nå ”ett högre medvetandeplan”. Argumentet emot är naturligtvis att ingen i dagsläget vet hur detta kan påverka hjärnan, eller för den delen vem som håller i spakarna.

– Den mänskliga hjärnan är både elegant och komplicerad. … Säkerheten måste designas så att människor kan vara helt trygga i att hjärnan bara kopplas upp mot system de kan lita på och att de data som skickas från deras hjärna också skyddas. Det behövs knappast påpekas att insatsen, och utrymmet för missbruk, är mycket högre när vi överför data både till och från hjärnan, säger vetenskapsmannen Steven Woo till The Express.

Epstein med forskarkompisarna Laurence Krauss (mitten) och Steven Pinker, t.h. (Klickbar bild) Foto: Epstein Foundation/Facebook

Någonstans här börjar det klarna varför Jeffrey Epstein som transhumanist gillade att umgås med folk som Musk, evolutionspsykologen Steven Pinker, biologi- och matematikprofessorn Martin Nowak och den teoretiske fysikern Laurence Krauss. De tre sistnämnda är samtliga verksamma vid Epsteins alma mater Harvard, och har mottagit saftiga donationer från Epstein. Även Massachusetts Institute of Technology, MIT, mottog stora belopp från Epstein, inte minst hans vän Marvin Minsky – ”den artificiella intelligensens fader”. Minsky ska också ha deltagit i sexövergrepp på Epsteins ö Little St James. Han avled för övrigt vid 88 års ålder 2016 av en hjärnblödning och kvarlevorna ska ha bevarats kryoniskt på anläggningen Alcor i Arizona, i väntan på att återupplivas den dag tekniken nått dithän att det är möjligt. Odödlighet är ju också ett av transhumanisternas uttalade mål.

En praktfull skandal seglade för övrigt upp i somras, när tidningen New Yorker avslöjade mejl som pekade på att Bill Gates agerat mellanhand (efter att Epstein blivit non grata efter sin första sexskandal 2008) och slussat två miljoner dollar till MIT Media Lab. Föga förvånande förnekar Gates folk alla sådana kopplingar. Som en intressant parentes i sammanhanget kan nämnas att MITs servrar hackades 2011 av dataprogrammeraren Aaron Swartz, som avsåg offentliggöra universitetets forskning. Han åtalades, men erbjöds en uppgörelse med åklagarsidan om endast sex månaders fängelse. Han valde att tacka nej och hängde sig i stället i sitt hem i Brooklyn, New York.

Över- och undermänniskor med hjälp av DNA-manipulation

Nåväl, vad har vi nu? Vi har rika människor som utövar rituell sexmagi och till och med människooffer. Kanske för att de är uttråkade och känslomässigt avtrubbade, kanske för att de verkligen tror att deras makt och inflytande är avhängigt någon demonisk gudom. Många har tillgång till enorma förmögenheter, andra kan användas för att utöva politiskt inflytande. Och så har vi ett gäng vetenskapsmän, ”visionärer”, som står i begrepp att skapa ett nytt slags människa. En bättre människa? Inte nödvändigtvis. Harvardprofessorn George Church förklarar i ett föredrag:

– Apropå bättre människor, så vill jag bara foga in en kort etisk kommentar. Det betyder inte att det finns en bäst människa. Det betyder inte ens att det finns en bättre människa, förutom för en viss uppgift, precis som en cykel funkar bättre än en supertanker för vissa uppgifter.

George Church. Foto: Wikimedia Commons

George Church arbetar alltså med germinalcellsmutation – gensaxtekniken CRISPR, som används för att göra ändringar i arvsmassan hos olika organismer, till exempel genmodifierade grödor. Steget till att även manipulera mänsklig arvsmassa är obehagligt kort. Och det är svårt att tolka George Churchs uttalande på något annat sätt än att han ser en framtid med genmodifierade människor – skapade för sina respektive uppgifter i samhället. Tänk så bra en lågintelligent men fysiskt stark och samtidigt foglig person skulle kunna vara för vissa kroppsarbeten …

Researchern Amazing Polly, som gått igenom Epsteins alla vetenskapskopplingar, konstaterar:

– Enligt nyhetsmedier ska man i Kina nyligen ha framställt en hybrid mellan människa och apa. Jag vill nästan börja gråta när jag tänker på det, det är så ondskefullt i mina ögon. Men den riktiga ondskan är byråkratisk. Den riktiga ondskan är att detta inte är vare sig ett djur eller en människa. Den har inga mänskliga rättigheter. Den har inte … den är inte ens ett begrepp. Så de kan göra vad de vill med den, det finns inga regler för det.

MIT Technology Review och ett flertal andra medier har rapporterat om apmänniska-hybriden, så det är ingen skröna, hur gärna man än skulle vilja att det var det. Du sköna nya värld förefaller stå för dörren, och det är det bestående arvet efter Jeffrey Epstein. Hur hemska övergreppen på unga flickor, utpressning och annat han kan ha ägnat sig åt än var, så var Epsteins drömmar om avelsfabriker, supermänniskor, transcendens och gudalika egenskaper oändligt mycket farligare, och faran har inte på något sätt minskat med hans död. Nu är det upp till oss alla att se till att anden inte smiter tillbaka ner i flaskan.

LÄS MER: Down the Rabbit Hole: Eliternas hemliga perversioner – Del 1

LÄS MER: Ondskans ryska docka: Eliternas hemliga perversioner – Del 2

LÄS MER: Slutstriden är här: Eliternas hemliga perversioner – Del 4

 

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  Fiona Barnett från Australien kan bidra med mycket mer om det här ämnet som ”insider” och överlevare av barnsex trafficking. Hennes berättelse är skrämmande: https://fionabarnett.org

  Svara
 2. Avatar

  Maria ✳️ (fanns ingen guldstjärna)

  Svara
 3. Avatar

  Det här var en väldigt intressant artikel. Jag har varit intresserad av transhumanism en längre tid, och det ligger nära science fiction som alltid har varit mitt största intresse.
  Jag är både för och emot transhumanism.
  Jag kan föreställa mig att religiösa personer som kristna inte gillar det här.
  Det handlar kanske om att människan får inte experimentera med Guds skapelse, och det att ändra i arvsmassan är att gå över en tröskel.
  Om någon ska ge oss ett evigt liv och befria oss från sjukdomar och svält och överbefolkning så är det Gud [den bibliska guden] och inte människor.
  Det står i Bibeln att vi ska få evigt liv och död och sjukdom och lidande inte ska vara mer, så det borde vara en önskan hos troende att få uppleva det.
  Tänk ifall läkarvetenskapen kommer fram till varför vi blir gamla, och kommer på att stoppa den processen.
  Kyrkans inställning till vetenskapliga framsteg känner vi till …eller?
  Kyrkan har inte gillat vetenskapens upptäckter om det ifrågasatt Kyrkans doktriner.
  Det jag inte gillar med transhumanism är ifall det skulle bli något tvang med att sätta in något elektroniskt i hjärnan till exempel. Jag tycker att bruket av mobiler kan vara en föregångare till en sådan utveckling. Jag är inte så säker på att jag är med på en sådan utveckling. Det är en aning alarmerande.

  Svara
  • Maria Celander

   Tack ska du har Robert. Anledningen till att jag är mycket skeptisk är inte religiös, utan att det straffat sig precis varenda gång människan försökt vara smartare än naturen. Vi kan inte överblicka konsekvenserna, och det är upplagt för missbruk. Du är själv inne på det – det börjar med att de säljer in det som något bra och praktiskt, sedan slutar det med att det är något som alla måste ha och de kan kontrollera och till och med styra varenda tanke du har.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.