Uppsala brukade vara känt för sin domkyrka och sitt universitet - numera tänker de flesta på brutala överfallsvåldtäkter. Foto: Wikipedia.

Uppsala brukade vara känt för sin domkyrka och sitt universitet - numera tänker de flesta på brutala överfallsvåldtäkter. Foto: Wikipedia.

Krönika: Uppsala – våra mardrömmars stad

I Sverige finns det just nu tusentals familjer som kämpar för sina döttrar vars liv slagits i spillror av våldtäkter. Här skriver Johanna Mörk personligt om hur våldet håller hennes familj i skräck för att något ska hända de två döttrarna. I veckan blev en av dem jagad genom centrala Uppsala av två utländska killar.

Det fanns en tid då Uppsala var känd som staden där man sjöng ”Sjung om studentens lyckliga dar”, i dag är staden aktuell för sina många våldtäkter. Det är med bävan vi föräldrar skickar iväg våra flickor till Uppsala universitet för att studera denna höst. Vi utrustar dem med trygghetslarm och självförsvarssprayer samt förmaningar om att inte gå ute ensamma på kvällarna. I Uppsala ska de studera för att bli ingenjörer, ekonomer, samhällsvetare eller jurister. Om de inte blir gruppvåldtagna förstås och får sina liv söndertrasade. Just nu känns det verkligen som att spela rysk roulette att ha en ung studentska i Uppsala. Vi föräldrar finns inte längre tillgängliga för att skjutsa i bil, utan det är cykel, kommunala färdmedel eller promenad som gäller när de ska ta sig till och från universitet eller fritidsaktiviteter. Samtidigt som Uppsalapolisen går ut och varnar dem att inte gå ensamma.

– Prata gärna med någon på vägen hem, be om skjuts eller åk kollektivt med etablerade företag, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Gängen jagar våra flickor i flock

Varje mor som föder ett barn vet ju hur man tänker att ”dig ska jag skydda från allt ont”. Därför är den maktlöshet man känner när man inte kan skydda sina halvvuxna barn från den här nya ondskan förskräcklig. Våra små flickor som vi har omhuldat, som gått på dagis och förskolor, hämtats och lämnats på fritidsaktiviteter. Gått på barnavårdscentraler och deltagit i vaccinationsprogram och som vi har ägnat våra liv åt att skydda. Nu ska de offras på det mångkulturella altaret och ingen politiker gör någonting för att rädda dem. De blir bara ännu en siffra i våldtäktsstatistiken.

Under 2018 anmäldes omkring 22 500 sexualbrott, varav 7 960 rubricerades som våldtäkt

Att åka bil genom Uppsala med min dotter är en surrealistisk upplevelse. Hon pekar ut:
– Där blev en tjej våldtagen bakom kyrkan, och där bakom vårt campus och där bredvid cykelbanan.
Här är de våldtäkter eller våldtäktsförsök som skett i Uppsala bara under augusti månad i år:

  • Ett våldtäktsförsök på Luthagsesplanaden 3 augusti klockan 01:05, natten mellan fredagen och lördagen.
  • En våldtäkt på Sysslomansgatan klockan 02:30–03:30, även det 3 augusti.
  • En våldtäkt i Stadsparken natten mellan söndagen 4 och måndagen 5 augusti.
  • Ett våldtäktsförsök på Linnégatan 7 augusti klockan 02, natten mellan tisdagen och onsdagen.

Vår dotter blev jagad av utlänningar

I går kom det då, samtalet från min dotter, om att hon själv hade blivit jagad som ett villebråd genom Uppsala mitt i natten av ett par utländska killar. Nu gick det bra den här gången, men det finns många svenska familjer där det inte har gått bra.
Häromdagen lyssnade jag på ett program i Sveriges Radio som handlade om en familj vars dotter har självskadebeteende och svåra psykiska problem. Det var inte förrän en bit in i programmet som jag förstod att dottern hade utsatts för en gruppvåldtäkt för sex år sedan. I programmet berättar föräldrarna om hur de kämpat för att hindra dottern från att ta livet av sig, eftersom hon helt trasats sönder av våldtäkten både fysiskt och psykiskt.

Det har nu gått sex år sedan våldtäkten, men dottern mår fortfarande otroligt dåligt. Hennes syster läser upp hennes senaste blogginlägg där hon beskriver hur hon försöker skära sig med porslinet på den psykiatriska klinik hon ligger inlagd på, hur hon dunkar huvudet i väggen eller försöker bita sig själv. Hon beskriver hur vårdare ligger över flickan för att försöka lugna henne, och hur hon då återigen återupplever gruppvåldtäkten.
Det är svårt att föreställa mig vad denna familj fått gå igenom, och jag ligger sömnlös av skräck på nätterna när jag tänker på att mina döttrar går omkring ensamma ute bland dessa odjur. Flytten utomlands för hela familjen kommer allt närmare.

Fotnot:
Enligt Brå anmäldes under 2018 omkring 22 500 sexualbrott i Sverige, varav 7 960 rubricerades som våldtäkt.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 kommentarer angående “Krönika: Uppsala – våra mardrömmars stad

  1. nej men oj våra döttrar e ju nästan nakna därav får blatten ståndare o pistill seende. Likt en robot pinkar han revir i halva Uppsala medan hans morbror bajsar på Rådhuset. Löfvens grabb arbetar armé från Arabistan ger röster till bankskatteregeringen och deras sommarstuga besudlas med arab säd o rödfärgat mensblod. E jag för rå? Rotar man i Lisas byxa får man bo i en fågelholk med stålgaller och äta fläsk.

  2. Helt otroligt vilken dålig ”artikel”
    Tror inte den som skrivit överhuvudtaget har en anknytning till staden.
    Om man gillar Uppsala, då kämpar man för staden, och mot dräggen. Men inte öppnar man med att ”en gång i tiden var staden känd för domkyrkan. ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #156 Platinasponsorer: Ulrica S – Presentera datum ger platinum i mun (i förskott), Monica D – Gåva till Ingrid och Maria! Utan er är måndagar och fredagar inte desamma! Innerliga kramar, Gabor, Nils-Erik – Kämpa på <3, Anders. Övriga: Lena J – Tuffaste smartaste tjejduon, Birgitte – Gåva, Conny – Trevlig helg!, Göran – Viktig info om sprutorna! Tack, Tonie – Puss, Ulla – Tack!, Mikael – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Ulf, Jan – Tack för bra sändningar!, Mats – Nyhetsveckan/helgen, Magnus – Tack!, Fredrik – Fortsätt att sprida sanningen till folket, Yvonne – Gåva, Renee – Tack för idag!, Kenneth, Mr DJ, Lennart – Gåva, Carola – Kolla bitchute hardnewstv2 mass genocide fr sept14, Christina – Gåva, Anders – Bidrag, Torsten – Gåva, Margareta – Gåva, Hans – Månadskramar!, Mimmi – Gåva, Lennart – Månatligt bidrag, Eva & Lasse – Bra jobbat, Tord – Liten gåva, Anonym AK, Anonym B, Carin, Milada, Tommy, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Anonym MJ, Anne-Marit, Anonym C, Mikael S, Bo L, Bo S, Anton, Harriet, Lisbeth, Kate, Niklas, Kristina, Mikael F, Lillemor, Anonym MS, Mikael S2, Cecilia, Daniel, Åke, Krister. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #156 Platinasponsorer: Ulrica S – Presentera datum ger platinum i mun (i förskott), Monica D – Gåva till Ingrid och Maria! Utan er är måndagar och fredagar inte desamma! Innerliga kramar, Gabor, Nils-Erik – Kämpa på <3, Anders. Övriga: Lena J – Tuffaste smartaste tjejduon, Birgitte – Gåva, Conny – Trevlig helg!, Göran – Viktig info om sprutorna! Tack, Tonie – Puss, Ulla – Tack!, Mikael – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Ulf, Jan – Tack för bra sändningar!, Mats – Nyhetsveckan/helgen, Magnus – Tack!, Fredrik – Fortsätt att sprida sanningen till folket, Yvonne – Gåva, Renee – Tack för idag!, Kenneth, Mr DJ, Lennart – Gåva, Carola – Kolla bitchute hardnewstv2 mass genocide fr sept14, Christina – Gåva, Anders – Bidrag, Torsten – Gåva, Margareta – Gåva, Hans – Månadskramar!, Mimmi – Gåva, Lennart – Månatligt bidrag, Eva & Lasse – Bra jobbat, Tord – Liten gåva, Anonym AK, Anonym B, Carin, Milada, Tommy, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Anonym MJ, Anne-Marit, Anonym C, Mikael S, Bo L, Bo S, Anton, Harriet, Lisbeth, Kate, Niklas, Kristina, Mikael F, Lillemor, Anonym MS, Mikael S2, Cecilia, Daniel, Åke, Krister. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #156 Platinasponsorer: Ulrica S – Presentera datum ger platinum i mun (i förskott), Monica D – Gåva till Ingrid och Maria! Utan er är måndagar och fredagar inte desamma! Innerliga kramar, Gabor, Nils-Erik – Kämpa på <3, Anders. Övriga: Lena J – Tuffaste smartaste tjejduon, Birgitte – Gåva, Conny – Trevlig helg!, Göran – Viktig info om sprutorna! Tack, Tonie – Puss, Ulla – Tack!, Mikael – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Ulf, Jan – Tack för bra sändningar!, Mats – Nyhetsveckan/helgen, Magnus – Tack!, Fredrik – Fortsätt att sprida sanningen till folket, Yvonne – Gåva, Renee – Tack för idag!, Kenneth, Mr DJ, Lennart – Gåva, Carola – Kolla bitchute hardnewstv2 mass genocide fr sept14, Christina – Gåva, Anders – Bidrag, Torsten – Gåva, Margareta – Gåva, Hans – Månadskramar!, Mimmi – Gåva, Lennart – Månatligt bidrag, Eva & Lasse – Bra jobbat, Tord – Liten gåva, Anonym AK, Anonym B, Carin, Milada, Tommy, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Anonym MJ, Anne-Marit, Anonym C, Mikael S, Bo L, Bo S, Anton, Harriet, Lisbeth, Kate, Niklas, Kristina, Mikael F, Lillemor, Anonym MS, Mikael S2, Cecilia, Daniel, Åke, Krister. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #156 Platinasponsorer: Ulrica S – Presentera datum ger platinum i mun (i förskott), Monica D – Gåva till Ingrid och Maria! Utan er är måndagar och fredagar inte desamma! Innerliga kramar, Gabor, Nils-Erik – Kämpa på <3, Anders. Övriga: Lena J – Tuffaste smartaste tjejduon, Birgitte – Gåva, Conny – Trevlig helg!, Göran – Viktig info om sprutorna! Tack, Tonie – Puss, Ulla – Tack!, Mikael – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Ulf, Jan – Tack för bra sändningar!, Mats – Nyhetsveckan/helgen, Magnus – Tack!, Fredrik – Fortsätt att sprida sanningen till folket, Yvonne – Gåva, Renee – Tack för idag!, Kenneth, Mr DJ, Lennart – Gåva, Carola – Kolla bitchute hardnewstv2 mass genocide fr sept14, Christina – Gåva, Anders – Bidrag, Torsten – Gåva, Margareta – Gåva, Hans – Månadskramar!, Mimmi – Gåva, Lennart – Månatligt bidrag, Eva & Lasse – Bra jobbat, Tord – Liten gåva, Anonym AK, Anonym B, Carin, Milada, Tommy, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Anonym MJ, Anne-Marit, Anonym C, Mikael S, Bo L, Bo S, Anton, Harriet, Lisbeth, Kate, Niklas, Kristina, Mikael F, Lillemor, Anonym MS, Mikael S2, Cecilia, Daniel, Åke, Krister.