TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 29: Alex Schulman och Antikrist

Publicerad 31 augusti, 2019

Det händer att äpplet faller långt från trädet, konstaterar Gudmundur Bragason och syftar på mediekändisen Alex Schulman som tycker det är ”väldigt fint” att muslimer tagit över hans djupt kristne morfars stora villa i Filipstad.

Regimmedierna älskar de medarbetare som är bäst på att visa förakt för vanligt folk och som har en allmänt arrogant framtoning. En som med råge uppfyller dessa kriterier är Alex Schulman. För en tid sedan gjorde han sig lustig över människor som känner oro över samhällsutvecklingen och på grund av detta skulle kunna tänka sig att bo i så kallade gated communities. Han tycks tro att vanliga medborgares oro är obefogad. Den som läser det Alex Schulman skriver inser snart att den mannen inte har förstått särskilt mycket av hur verkligheten ser ut. Själv bor han på fashionabla Östermalm i Stockholm och därför har han rätt att håna avskum som, till skillnad från honom, inte har en far som var TV-producent som pappa Allan. Om man som herr Schulman blir publicerad i något så tjusigt som Aftonbladet, står man över vanligt pack, så det så!

Sven Stolpe i sitt bibliotek i Filipstad där han hade omkring 15 000 böcker. Nu är huset omgjort till moské. Foto: Wikipedia.

Alex Schulman tillbringade många barndomssomrar i Filipstad hos sina morföräldrar. Tidigare i år utsågs han till Filipstads ambassadör (vad nu kommunen menar med det) och i samband med utnämningen meddelade han stolt att titeln var ”på riktigt” för honom. Schulman skulle ”slå ett slag för staden”. Det är dock oklart om han har gjort något för Filipstad som nu är den kommun som har högst andel bidragsförsörjda i hela landet. Vem var då Alex Schulmans morfar? Jo, det var ingen mindre än Sven Stolpe!

Morfar var en lärd konservativ

Sven Stolpe (1905-1996) var en på sin tid mycket känd författare, översättare, litteraturforskare, litteraturkritiker, journalist och lärare. Vi som var högerorienterade såg upp till honom, men vänstern hatade denne lärde konservative man. 1947 konverterade han till katolicismen vilket då var ganska kontroversiellt. Hans biografier över drottning Kristina och den heliga Birgitta blev uppskattade i vida kretsar. Stolpe framträdde ofta i medierna som konservativ kulturkritiker. 1980 publicerade han en kontroversiell studie över Olof Lagercrantz, antagligen mest känd för att ha verkat som chefredaktör på Dagens Nyheter. Denne författarkollega tyckte Stolpe riktigt illa om eftersom han hade haft ett destruktivt inflytande på det svenska kulturlivet. Det var också under Lagercrantz ledning som Dagens Nyheter blev en, i ganska vida kretsar, ökänd vänsterblaska.

I det senaste avsnittet av SVTs Uppdrag granskning tog man upp Filipstads dåliga ekonomi. Kommunen är i det närmaste konkursmässig. Reportrarna kontaktade även Alex Schulman som har tillbringat otaliga somrar där hos sina morföräldrar, den välkände författaren Sven Stolpe och hans hustru Karin. Östermalmsbon Schulman kan självfallet inte förstå någonting, ty den sortens verklighet är honom helt främmande. Han är tydligen förvånad över politikernas uppgivenhet.

Dyrkar Antikrist i morfars hus

Djävulen själv viskar i Antikrists öra – fresk av Luca Signorelli. Foto: Wikipedia.

Han berättar: ”Jag pratade med en kommunpamp och jag har aldrig varit med om det förut att en kommunperson är så nedslagen. Det var en uppgivenhet som jag förvånades över.” Samtidigt är denna mediekändis rörd över att hans morföräldrars stora villa på Allégatan har förvandlats till en mötesplats för att tillbe Allah. Alex Schulman saknar uppenbarligen all respekt för sin morfars kristna tro:

”Hela morfars bibliotek där han hade sina 15 000 böcker var bönerum med mattor. Till slut kom det en person som visade mig runt lite grann. Det var bland det starkaste jag varit med om, att se att allt det här som jag är uppvuxen i nu var omgjort till moské. Det var väldigt fint”.

Jag måste tillstå att jag inte delar herr Schulmans uppfattning om vad ” väldigt fint” innebär. Är det ”väldigt fint” att spotta på minnet av sin morfar genom att strunta i vad han stod för? Är det ”väldigt fint” att främlingar nu dyrkar Antikrist i det hus där han tillbad sin gud?

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 28: Minnesförlusten


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

3 Kommentarer

 1. Avatar

  kändisar i sina guldslott där man uttalar sig om normal svenskena samhälle. Häpnadsväckande usla e dom. Alex is not my man. en spottkopp som spyr spam på farmors samhälle. Dessa skitstövlar tjänar multo o äter möglad skinka med fetaost medan fattigpensionärer tuggar på Findus frysta pannbiffar. Ser hukle i drömmarna och får Koran dikter med posten.

  Svara
 2. Avatar

  Svt kommer med ett rakt på med Schulman, han e så utnött att filmen gått av. Han spottar på allt o alla. Hemsk barndom, kalla fönster o varm hustru…

  Svara
 3. Avatar

  Å inte nog med det. Nu har denna man signat sig och sin fru för den ondskefulla kampanjen #kavlaupp som hetsar folk att ta den experimentella potentiellt dödande injektionen mot PLANdemicovid. Glädjande nog så är kampanjen och kändisars medverkan inte helt uppskattad varvid minst 90% av skyltarna på Stockholms tåg är nerrivna. Vi hittade ett ex av skylten med makarna Schulman uppsatt på en anslagstavla med texten ”Folkförrädare, hoppas ni Östermalmssossar dör en plågsam död i spikproteinsjukan”

  ”Why not?” skrev någon ?

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS