TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Nyhetskrönika: Lämna kalifatet Malmö medan tid är

Publicerad 26 augusti, 2019

I förmiddags sköts en kvinna till döds i Slottsstaden – ett av centrala Malmös bästa områden. Här, ett stenkast från Ribersborgsstranden, är bostadsrätterna svindyra och medelåldern så hög att området i folkmun kallas Käppastan. I dag kom våldet till denna oas, vilket betyder att det nu inte finns någonstans att gömma sig längre. Malmö är ett minikalifat där djungelns lag råder.

Klockan var tio på förmiddagen när pensionärerna i Slottsstaden hörde skottlossning vid Sergels väg. Flera av dem gick ut på sina balkonger och såg en eller två män i mörka huvtröjor skjuta ett flertal skott mot en 31-årig kvinna med en bebis i famnen. Intill henne stod hennes man, en känd kriminell, men mördarna riktade tydligt in sig på kvinnan. Ett vittne sa till Dagens Nyheter:

– När hon låg ner gick en av männen fram till henne. Han stod kanske två meter ifrån när han sköt henne sista gången.

Enligt Aftonbladet vittnade kvinnan i en mordrättegång för något år sedan, men den kallblodiga avrättningen kan också ha varit riktad mot hennes man, en 35-åring som deltog i ett mycket uppmärksammat värdetransportrån i Danmark 2008. Förövarna kom över 62 miljoner danska kronor vilket gör rånet till ett av de största i dansk kriminalhistoria. När polisen grep de fjorton männen bakom rånet hittade de bara fyra miljoner så rånarna fick alltså med sig 58 miljoner. Rånarna kom från Danmark och Sverige, men de flesta hade ursprung i länder som Polen, Marocko och andra muslimska länder. Männen dömdes 2010 till långa fängelsestraff, mellan 7 och 10 år. Nu är den mördade kvinnans man ute och det går inte att utesluta att mordet på hans fru var en ”uppmaning” till honom att dela med sig av rånmiljonerna.

Ursäkta min brutalitet

Poliser på utryckning – en vardaglig syn i Malmö. Foto: Flickr/Håkan Dahlström.

Men ursäkta min brutalitet – jag bryr mig inte särskilt mycket om varför kvinnan sköts. Det jag bryr mig om är att Malmö, staden där jag bodde mellan 1990 och 2014, har blivit så brutal att vanliga, hederliga svenskar måste lämna den. Ni bara måste! Sluta tro att allting ska lugna ner sig, sluta tro att polisen ska komma tillrätta med dessa kallblodiga mördare som härjar på Malmös gator. Det finns bara en sak att göra: Lämna Malmö så fort det bara går!

När jag flyttade från Helsingborg till Malmö 1990 var det en smula motvilligt. Helsingborgare har i alla tider sett ner på Malmö, som man anser inte på långa vägar är en lika vacker och tjusig stad som Sundets pärla. Men jag jobbade på Kvällsposten och hade redan pendlat i tre år, och när mitt förhållande tog slut fann jag för gott att flytta till Malmö.

Det tog mig flera år att acceptera att man inte, som i Helsingborg, ser Öresund var i stan man än befinner sig. Malmö är platt som en pannkaka och de flesta bostadsområden har ingen som helst sundsutsikt. Den som vill se havet måste aktivt ta sig ner till stranden.

Men så sakteliga kom jag att omfamna min nya hemstad. Malmöiterna har en skön jargong och ingenting imponerar på dem. Uttrycket ”ah du, kamma dig” säger allt om hur en äkta malmöit ser på tillvaron och allt utanför den egna staden.

Bohemiska och chica Möllan

Efter ett par år på ”fel sida Nobelvägen” flyttade jag till Möllevången. Det var underbart bohemiskt och chict. Krogarna låg vägg i vägg och att det fanns några utländska butiker gjorde det hela bara än mer exotiskt. Torghandeln på Möllevångstorget var mysig och uteserveringarna serverade billig öl. Jättebillig öl. Orimligt billig öl. Det var inte svårt att räkna ut att något inte stod riktigt rätt till.

När Möllevången fortfarande var bohemiskt och chict. Foto: Wikipedia.

Men jag var hyfsat ung och gillade nattlivet och de märkvärdiga sederna på Möllan. Rätt som det var stod det en soffa på trottoaren med en lapp: ”Ta den om du vill ha den!” Någon timme senare var soffan borta och någon mindre bemedlad hade fått en gratis möbel.

Jag minns inte exakt när det hände men efter drygt tio år på Möllan märkte jag hur området hade förändrats. Nu kunde gamla möbler stå i flera veckor på trottoarerna, de många livsmedelsbutikerna kastade ut alla överblivna varor när de stängde och snart tog råttorna över.

Och jag som alltid sturskt promenerat hem efter utekvällar i centrala Malmö, började nu hålla nycklarna i handen – för att slå tillbaka mot en eventuell våldtäktsman. Allt fler människor rånades på Möllevångstorget och en dag hade jag fått nog. Jag ville inte bo kvar här längre. Charmen var borta, nu var Möllan bara läskigt.

Hotad av vänsterextremister

Min sambo tyckte jag överdrev och förhalade flytten i flera år. Men när vi äntligen köpte en ny lägenhet vid Triangeln (inte alls långt från Möllevången) drog jag en lättnadens suck. Vi hade åtminstone lagt Bergsgatan mellan oss och Vilda Möllan.

Men Malmö blev bara värre och värre. Och själv hade jag börjat bli en offentlig figur i och med Tryckfrihetssällskapet och tidningen Dispatch International. De många vänsterextremisterna i Malmö kände igen mig vart jag än gick, och de lät mig veta att de hatade mig.

Omkring 2014 hade jag fått nog och ville inget annat än lämna Malmö. Jag fruktade att ingen skulle vilja köpa min lägenhet (vem f-n vill flytta till Malmö?), men till sist blev jag av med den. Efter ett år i Danmark flyttade jag hem till Helsingborg och kunde andas ut. Trodde jag i alla fall.

Men Helsingborg börjar nu likna Malmö som jag minns det från 00-talet. Allt fler skjutningar, knivrån och våldtäkter sker nu här och jag inser att om inte politikerna vaknar upp ur sin ”värdegrundskoma” kommer varenda svensk stad att gå Malmös öde till mötes. Jag har fortfarande vänner som bor i Malmö och som framhärdar i att det inte är så farligt. De vill helt enkelt inte se sanningen i vitögat och de ”drogar” sig med kulturupplevelser på Malmö Opera och Malmö Live.

Möjligen blir avrättningen i Slottsstaden en ögonöppnare för dem. Men jag tvivlar. Envisa malmöiter framhärdar i att deras stad är fantastisk och antagligen är det inte förrän någon av deras vänner kommer i vägen för en kula och dör, som de kommer att acceptera fakta:

Malmö är förlorat för oss svenskar. Malmö är ett minikalifat som inom kort helt kommer att styras av muslimska kriminella gäng – och de har inget till övers för medelålders malmöiter som gillar opera.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

12 Kommentarer

 1. Avatar

  Förstår till fullo Morgan Johanssons upprördhet. Nu är väl det ändå dags att ta itu med dessa högerextremister och nazister som mer eller mindre kräver ett migrationsnödläge. Sverige är ju på rätt väg om det inte vore för alla dessa rasister och gnälliga studenter som klagar på att de ingenstans har att bo. Hela tiden dyker det upp en massa högerextremister som gör sitt yttersta för att göra ner Sverigebilden. Att en mamma som bär sitt barn blir skjuten i huvudet är ju inget som bara händer i Sverige, det har säkert även hänt i Syrien, Afghanistan, Irak och Libyen. För övrigt finns det väl viktigare saker att fokusera på vi har ju trots allt ett klimatnödläge idag var det nästan 25 grader varmt vilket som tur var SMHI varnade för.

  Svara
  • Avatar

   Herr Andersson! Vilken jävla planet kommer du ifrån?? ”dags att ta itu med högerextremister och nazister” Det som verkligen är dags är att städa bort alla vänsteraktivister som styr och få till en regering som bryr sig om Sverige och svenskarna som lagt grunden till välfärdssamhället som nu raseras i rasande fart.
   Om migrationspolitiken höll sig inom normala ramar skulle våra studenter ha bostäder och medborgarna skulle kunna vistas på gator och torg utan att bli attackerade av element som borde sitta bakom lås och bom. Godhetssyndromet och ”vänstergullandet” med fel grupper i samhället är på väg att utplåna allt som en gång svensk demokrati har stått upp för.
   Klimatnödläge?? Sverige på rätt väg?? Andersson! OM du verkligen tror på det som du skriver är det riktigt synd om dig!!

   Svara
   • Avatar

    Herr Andersson är från planeten PK och där upprepar vi bara vad Morgan Johansson brukar säga. Man vill väl inte bli tagen för att vara nazist eller dömd för hets mot folkgrupp 🙂

    Svara
    • Avatar

     Ja på tal om planeten PK = personlighetsklyvning, en snabb och aggressiv och mycket smittsam form av religiös störning, där verklighetsförnekarna hittar näring genom att hetsa mot normala medmänniskors intellekt.
     På tal om krönikan ovan så är vi helt säkert många som med vemod tänker tillbaka på hur Sverige såg ut bara för 20 år sedan. Och de som tycker att utvecklingen är i sin ordning borde kanske lägga sin nästa semester i Malmös eller andra städers växande problemområden. Medtag arabiskt lexikon och ta på en skottsäker väst, så går det säkert bra.

     Tack för att Du orkar hålla igång debatten Ingrid!

     Svara
   • Avatar

    Han är ju ironisk, din mupp!

    Svara
    • Avatar

     Ironi kan visa sig i många olika former som t.ex. ditt bidrag!
     Mupp på dig själv!!

     Svara
 2. Avatar

  Polen, Marocko och andra muslimska länder

  Point of order….

  Svara
 3. Avatar

  Jag har hört rykten talas om att den importerade inplanterade rovdjuret vargen upphör? och inte längre finns kvar i regionen när du kommer körande E45 in till Dalarna över lisskogsåsen via Värmland.
  Kanske inte vargar trivs i dessa södra Dalarna revir.???

  Svara
 4. Avatar

  Men stod hennes man, den tungt kriminelle, bara bredvid och tittade på? Gjorde han ingenting för att hindra mordet? Tänk åtta skott eller tio skott. Det tar ju flera sekunder att avlossa. Jag kan inte riktigt se detta framför mig.

  Svara
  • Avatar

   Aha. Nu läste jag precis ett vittnesmål om att hennes kriminelle man blev jagad av två beväpnade män och hon verkar ha sprungit efter för att förhindra det och då blev hon skjuten själv.

   Svara
 5. Avatar

  Jag blir både vansinnig och ledsen på samma gång, ett minne av en svunnen tid och en bild man
  känner igen sig i. All dessa arabiska affärs skyltar runt om i Malmö, för mig är det inte Sverige, att det kan finnas ett fåtal köper jag, men nu är det som lilla mellan östern, överallt. Jag känner en enorm sorg och vrede. Nu har jag aldrig varit Malmöbo, men dock stolt skåning. Min 86-åriga mamma och jag brukar prata om hur det ser ut nuförtiden, och hon säger att hennes Sverige finns inte mer, och nog har hon rätt i det. Jag som gillar att släktforska kan inte utan tänka på alla dessa människor före oss som verkligen kämpade för att Sverige skulle bli ett bättre land, där deras barn skulle få det bättre än förra generationen. Eller det räcker med att tänka på när man själv var ung, man gick själv hem utan problem mitt i natten efter en ute kväll i Lund, ja född och uppvuxen Lundabo. Tyvärr så har man i Lund tappat det helt, har iofs varit så länge rent politiskt. Här får romer ligga på härbärge gratis medans svensken får betala 60:- natten, här ger man studentbostäder till flyktingar istället för studenter, här gör man allt med genus och värdegrunder i kommunen, även så för alla anställda, snus och rökförbud under arbetstid. Nu blev det visst en halv roman, var inte meningen. Tycker ni gör ett bra jobb. Om jag får önska en sak till jul, så är det att svensken reser sig från soffan, och går ut på gator och torg i massor, att vi organiserar oss bättre och tar matchen dit den ska, nämligen till politikerna. Dags att förpassa Sossar, C och MP, L till dit dom hör hemma nämligen skampålen!!

  Svara
 6. Avatar

  Malmö förtjänar en muslimsk borgmästare. Hur illa det än kan låta, så borde åtminstone det få ett uppvaknande hos allmänheten.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit.