TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Swebbteve tillbaka – Ingrid&Maria utslängda från YouTube

Publicerad 7 augusti, 2019

Onsdagsförmiddagen förde med sig såväl goda som dåliga nyheter. Å ena sidan dök Swebbteves avstängda YouTube-konto upp igen. Å andra sidan stängdes Ingrid&Marias YouTubekanal ner, efter ett plötsligt varningsbombardemang mot gamla poddar.
– Google har visat sig vara fullständigt oförutsägbara som affärspartner, jag tror att detta är väldigt negativt för dem i förlängningen, säger Swebbteves grundare Mikael Willgert till Ingrid&Maria.

De senaste dagarna har en vild utrensning utbrutit bland samhällskritiska poddar och program på YouTube. Swebbteve rök först, den populära kanalen stängdes utan förklaring i fredags. På måndagen meddelade så den internationellt uppmärksammade YouTubern ”Arga Blatten”, också känd som Angry Foreigner, att YouTube börjat bombardera hans kanal med varningar, för program som legat uppe länge. I skrivande stund ligger kanalen kvar, men är helt tömd på innehåll. Därnäst var det Ingrid&Marias tur. I går fick vi, som poddat utan problem på YouTube i snart ett år, plötsligt en varning för fredagens podd Nyhetsveckan #51 – Det handlar om barn. Ingen förklaring gavs, förutom att det påstods att podden bröt mot reglerna om ”hatbrott”. Under onsdagsförmiddagen började det så regna in varningar gällande gamla poddar, varefter YouTube stängde ner vårt konto utan att vi ens fått en chans att försvara oss. Samtidigt kom beskedet att man valt att återaktivera Swebbteves konto, även det utan någon förklaring.

– Plötsligt fick vi ett mejl från en tittare att vi var tillbaka. Vi har inte fått någon som helst förklaring, varken till avstängningen eller återaktiveringen, vi vet ingenting, säger Mikael Willgert.

Ett vinstdrivande företag

Hans teori är att den massiva opinion som väckts efter Swebbteves avstängning blev för mycket för Google (som äger YouTube), de är trots allt ett vinstdrivande företag och vill inte dra på sig hur mycket badwill som helst.

– Man ska komma ihåg att det Google framförallt tjänar sina pengar på är att sälja annonser, och det är klart att man kan ju inte bete sig hur oberäkneligt som helst utan att kunderna börjar undra om detta är en aktör man kan lita på, säger Mikael Willgert.

Han menar att om man ska se något positivt i hela soppan, så är det att hela affären dragit till sig enorm uppmärksamhet och därmed fått många människor att vakna inför problemet med godtycklig censur. Både Swebbteve och Ingrid&Maria tittar nu på alternativa plattformar, då YouTubes oberäknelighet gör att de inte är en pålitlig partner i det långa loppet, även om också vi mot all förmodan skulle bli insläppta igen. Ingrid&Maria finns redan på podcastplattformen Podbean, och Swebbteve har laddat upp hela det senaste årets produktion på Vimeo, även om det inte är publicerat ännu.

Vi behöver er mer än någonsin

Vi ska ingenstans, men vi behöver ert stöd.

Det är intressant att notera att Ingrid&Maria varit igång och poddat i nästan ett år, men först när vi drar en lans för Swebbteve och spekulerar i om regeringen möjligen kan ha ett finger med i deras nedstängning på grund av kritik mot klimathysterin – då blir vi plötsligt översköljda av varningar och avstängda från YouTube.

Jag utvecklar dessa tankar i en intervju med Fria Tider. Kom ihåg att vi i detta krisläge behöver ert stöd mer än någonsin. All information om hur man via Swish, PayPal och bankgiro bidrar till vårt opinionsarbete hittar du nedan. Och det är mer uppskattat än någonsin med nya månadsgivare – för vi ska ingenstans, vi kommer fortsätta till de bär ut oss med fötterna först!


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

7 Kommentarer

 1. Avatar

  Ingen tillfällighet!
  Jakten på ”feltänkare” pågår för fullt!

  Svara
 2. Avatar

  Finns det inga personnamn bakom ”terroristerna”. Kunde vara bra att ha, den dagen Lejongropen skall invigas. Att Facebook har en snarstucken Arab som chef, har man noterat, men det får plats fler på Arenan.

  Svara
 3. Avatar

  Ni är mycket saknade på YouTube. Love you guys! ❤️?. Voffor gör di på detta viset?

  Svara
 4. Avatar

  YouTube försöker få så mycket dåligt PR som de bara kan.

  Svara
 5. Avatar

  Efter att Ingrid & Conrad försvann bakom en betalvägg på Svegot så har jag inte hört mycket från Ingrid. Jag måste erkänna att jag har saknat podden Ingrid & Conrad! Läste idag på Fria Tider om Ingrid & Maria. Tack vare artikeln på Fria Tider hittade jag nu er nya podd. Skall nu följa er på Podbean!
  Censuren är ett stort problem då man inte hittar er om man inte vet exakt vad man skall söka på. Ingrid & Maria tycks ha funnits i snart ett år utan att jag har haft en aning om detta! Det är mycket svårt att hitta nya poddar då YouTube censurerar genom att inte längre tipsa om videos som strider mot deras åsikter.

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Hej Emil!
   Väldigt tråkigt att du inte hittat oss förrän nu, men å andra sidan har du mycket att lyssna på nu!

   Svara
 6. Avatar

  Bara att kämpa på och leta upp andra streamingsidor, för det finns. Fight for the right!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.