Mikael Willgert driver Swebb-tv som just har tagits ner från Youtube. Foto: Skärmdump från Swebb-tv.

Mikael Willgert driver Swebb-tv som just har tagits ner från Youtube. Foto: Skärmdump från Swebb-tv.

Swebb-tv avstängt från Youtube

För ett par timmar sedan upptäckte Youtube-användare att den populära alternativkanalen Swebb-tv hade försvunnit från Youtube.
– Vi har inte fått en enda varning. Jag tror de skjuter sig själva i foten med detta, säger Mikael Willgert som driver Swebb-tv.

Mikael Willgert tillbringade hela fredagen på Stockholms tingsrätt där han bevakade rättegången mot ASAP Rocky och hans två medåtalade. När den var slut upptäckte han ett flertal meddelanden på sin telefon om att hans otroligt populära Youtube-kanal blivit borttagen.

När Ingrid&Maria når Willgert är han vid gott mod. Han har ännu inte hunnit hem och därför inte läst de mejl som eventuellt kommit från Youtube, men säger bestämt att han aldrig fått några varningar om ”stötande” innehåll.

– Inte en enda! Men kanalen har blivit allt mer populär på sista tiden. Vi har kommit upp i över en miljon visningar och 200 000 visningstimmar i månaden. Totalt har vi de senaste 90 dagarna haft 340 000 unika tittare, berättar Willgert.

– Jag är rätt säker på att det verkliga problemet inte är att vi begått något ”hatbrott”, utan att vi kritiserar de internationella intressen som har stor påverkan på våra politiker. Vi har nått ut till stora grupper och det är troligen detta som fått någon att reagera. Vi har satt fingret på några ömma punkter uppenbarligen.

Har utgivningsbevis

Swebb-tv har utgivningsbevis och har därför grundlagsskydd enligt Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen. Men eftersom Youtube är ett amerikanskt företag kan de högaktningsfullt strunta i svenska lagar. Och chansen att svenska regeringen skulle protestera mot detta brott mot våra grundlagar får nog sägas vara minimal.

Mikael Willgert säger att alla Swebb-tvs program finns sparade på olika hårddiskar så att om de inte blir insläppta på Youtube igen kommer programmen att laddas upp någon annanstans.

– Jag tror att Youtube gör ett stort misstag här. Det här öppnar för deras konkurrenter och skapar nya möjligheter för dem. Visst blir det extra jobb för oss att ladda upp alla våra program på en annan kanal, men vi kommer såklart att göra det.

Här skriver Mikael Willgert själv om avstängningen och sina planer för framtiden.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

15 kommentarer angående “Swebb-tv avstängt från Youtube

 1. ingenting får stå i vägen för folkutbytet INGENTING.
  SWEBBTV är oerhört milda i sin analys och eventuella kritik mot sakernas tillstånd.
  SWEBBTV är oerhört städade och de som medverkar väl etablerade i samhället.
  SWEBBTV är normisar=))).
  men det hjälper inte! folkutbytet är pri 1. ingen får ifrågasatta folkutbytet INGEN.

 2. Ja det är helt rätt väg att gå för SWEBB – Tv och Mikael- som nu äntligen har nått den kritiska publik massan i Sverige och nu blir nedsläckta( givetvis via telefon samtal från stinkande globalist lik i riksdagen) och som redan påbörjades i Augusti förra året då YouTube stängde av Alex Jones och flera tusen andra som jobbade i samma anda med nationella video informationsfilmer.

  Man hittar inget mera än kattvideos på Youtube snart.
  Detta är mycket riktigt början på slutet på Facebook och Youtube som är ett verktyg för kulturmarxist globalist censuren.
  Det bästa som kan hända i ett totalt utrotningskrig!!!!! är när fienden öppet visar vilka dom företräder!!! samt är hänsynslösa !!!landsförrädare !!!uppköpta pekar ut sig själva fega!!! och vilka som dom jobbar för!!=🇺🇳
  Då kan man skåda framtidens seger över tyranni.❤️👍👍👍🤠

 3. Googles agerande mot Swebb-tv är ett av många exempel på hur Google ogillar yttrandefrihet. De har en politisk agenda där udden framförallt är riktad mot Youtube-kanaler som är konservativa, patriotiska och invandringskritiska. Många av dessa kaneler har Google raderat. De agerar på samma sätt som diktaturländers internetcensur.

 4. Swebbtv är verkligen av hög klass. En av få webbkanaler som ärar äkta vetenskap och inte är alltför politiserad. Tror kanalen börjat få för stor spridning och blivit alltmer omtalad bland ”medelklassen”. Givetvis kunde inte tuben stillatigande se på och i längden var det svårt för den att förhålla sig passiv, men just till dags dato visar ändå avstängningen tecken på en viss otålighet. Men stängningen är bara ett kvitto på att en möjlig folkresning är i annalkande, om än i ultramusselhastighet.

 5. Enligt http://www.frihetsportalen.se kan Swebb-tv fortfarande ses UTANFÖR SVERIGE. Kan någon bekräfta/dementera detta? I så fall är det helt uppenbart att det handlar om en selektiv censur riktad mot svenskar i Sverige. Att skälet till nedsläckningen skulle vara ”hate speech” är knappast särskilt trovärdigt. Men obekväma åsikter och fakta brukar å andra sidan numera rubriceras som just ”hat”.

  Man kan misstänka att någon vänsterbliven person på Google har missbrukat sina befogenheter och agerade självsvåldigt. Att Swebbtv släcks ner på uppenbart felaktiga grunder och utan minsta förvarning kan tyda på detta. Det lär förmodligen visa sig när Google/YouTube pressas till att förklara sitt agerande, vilket helt säkert kommer att ske.

  1. Nej, YT har inte använt landsfilter, kanalen är borta i alla länder. Har testat via VPN i flera olika länder.

 6. Om det är så att man kan se swebbtv utanför Sverige men bara med vissa vpn inställda utanför visar ju att vpn inte alltid fungerar.

  Det är lite skrämmande.

 7. Hej.hoppas att swebtvkommer tillbaka snart.jsg älskar derasprogram. Bara dem inte tarbort ingrid och Maria mvhCarina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #104 Platinasponsorer: Mats – Till fågelfrö, Lillan - Dom bästa journalisterna i Sverige kram, Monica – Gåva, Henrik – Keep up the good work. Övriga: Ingrid – Till toppentjejerna! Tack för allt arbete i gör! , Vilhelm – Good workgåva, Mirjana, Jan Erik – Gåva, Sofie – Bidrag, Lisbeth – Ni är bäst på banan igen, Victoria, Ulf – Gåva, Marion – Fattigpensionär, Ingrid – Tack för bra jobb, Tomas – Donation, Anders – Gåva kör hårt, Lillemor – Gåva, Lars-Erik – Gåva, Örjan – Ni är viktiga, kämpa på! Tack!, Jan Erik – Gåva, Nils – Mina avvikare från den påbjudna förljugenheten, Rolf, Kerstin, Gun – Gåva, Carl – Gåva, Harald, Benjamin – Gåva, Björn – Tackar för engagemang, Richard – Gåva, Hans, Jon, Birgitta – Ni är bäst kör hårt, Ulla – Gåva, Janna – Gåva, tacksam!!, Johan – Bidrag, Lennart – Gåva IoM, Johan – Lycka till och kör hårt!!, Sven-Olof – Gåva, Lars, Bo, Martin, Anonym A, Mikael, Alexander, Anonym B - En kvinnlig 40-talist som hejar på bästa tjejerna!, Anonym L, Alexander M - Ni är riktiga vikingar! Kör på!, Mona, Per, Kristian. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #104 Platinasponsorer: Mats – Till fågelfrö, Lillan - Dom bästa journalisterna i Sverige kram, Monica – Gåva, Henrik – Keep up the good work. Övriga: Ingrid – Till toppentjejerna! Tack för allt arbete i gör! , Vilhelm – Good workgåva, Mirjana, Jan Erik – Gåva, Sofie – Bidrag, Lisbeth – Ni är bäst på banan igen, Victoria, Ulf – Gåva, Marion – Fattigpensionär, Ingrid – Tack för bra jobb, Tomas – Donation, Anders – Gåva kör hårt, Lillemor – Gåva, Lars-Erik – Gåva, Örjan – Ni är viktiga, kämpa på! Tack!, Jan Erik – Gåva, Nils – Mina avvikare från den påbjudna förljugenheten, Rolf, Kerstin, Gun – Gåva, Carl – Gåva, Harald, Benjamin – Gåva, Björn – Tackar för engagemang, Richard – Gåva, Hans, Jon, Birgitta – Ni är bäst kör hårt, Ulla – Gåva, Janna – Gåva, tacksam!!, Johan – Bidrag, Lennart – Gåva IoM, Johan – Lycka till och kör hårt!!, Sven-Olof – Gåva, Lars, Bo, Martin, Anonym A, Mikael, Alexander, Anonym B - En kvinnlig 40-talist som hejar på bästa tjejerna!, Anonym L, Alexander M - Ni är riktiga vikingar! Kör på!, Mona, Per, Kristian. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #104 Platinasponsorer: Mats – Till fågelfrö, Lillan - Dom bästa journalisterna i Sverige kram, Monica – Gåva, Henrik – Keep up the good work. Övriga: Ingrid – Till toppentjejerna! Tack för allt arbete i gör! , Vilhelm – Good workgåva, Mirjana, Jan Erik – Gåva, Sofie – Bidrag, Lisbeth – Ni är bäst på banan igen, Victoria, Ulf – Gåva, Marion – Fattigpensionär, Ingrid – Tack för bra jobb, Tomas – Donation, Anders – Gåva kör hårt, Lillemor – Gåva, Lars-Erik – Gåva, Örjan – Ni är viktiga, kämpa på! Tack!, Jan Erik – Gåva, Nils – Mina avvikare från den påbjudna förljugenheten, Rolf, Kerstin, Gun – Gåva, Carl – Gåva, Harald, Benjamin – Gåva, Björn – Tackar för engagemang, Richard – Gåva, Hans, Jon, Birgitta – Ni är bäst kör hårt, Ulla – Gåva, Janna – Gåva, tacksam!!, Johan – Bidrag, Lennart – Gåva IoM, Johan – Lycka till och kör hårt!!, Sven-Olof – Gåva, Lars, Bo, Martin, Anonym A, Mikael, Alexander, Anonym B - En kvinnlig 40-talist som hejar på bästa tjejerna!, Anonym L, Alexander M - Ni är riktiga vikingar! Kör på!, Mona, Per, Kristian. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #104 Platinasponsorer: Mats – Till fågelfrö, Lillan - Dom bästa journalisterna i Sverige kram, Monica – Gåva, Henrik – Keep up the good work. Övriga: Ingrid – Till toppentjejerna! Tack för allt arbete i gör! , Vilhelm – Good workgåva, Mirjana, Jan Erik – Gåva, Sofie – Bidrag, Lisbeth – Ni är bäst på banan igen, Victoria, Ulf – Gåva, Marion – Fattigpensionär, Ingrid – Tack för bra jobb, Tomas – Donation, Anders – Gåva kör hårt, Lillemor – Gåva, Lars-Erik – Gåva, Örjan – Ni är viktiga, kämpa på! Tack!, Jan Erik – Gåva, Nils – Mina avvikare från den påbjudna förljugenheten, Rolf, Kerstin, Gun – Gåva, Carl – Gåva, Harald, Benjamin – Gåva, Björn – Tackar för engagemang, Richard – Gåva, Hans, Jon, Birgitta – Ni är bäst kör hårt, Ulla – Gåva, Janna – Gåva, tacksam!!, Johan – Bidrag, Lennart – Gåva IoM, Johan – Lycka till och kör hårt!!, Sven-Olof – Gåva, Lars, Bo, Martin, Anonym A, Mikael, Alexander, Anonym B - En kvinnlig 40-talist som hejar på bästa tjejerna!, Anonym L, Alexander M - Ni är riktiga vikingar! Kör på!, Mona, Per, Kristian.