TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Svensk invandringspolitik: Släng ut de skötsamma, behåll de kriminella

Publicerad 25 juli, 2019

För ett par månader sedan träffade jag afghanen Shoja Alizada på Migrationsverkets förvar i skånska Åstorp. Han är en av de afghaner i Sverige som skött sig klanderfritt, han hade ett arbete och hade dessutom konverterat till kristendomen. Han skulle kastas ut.
– Mina afghanska landsmän skrattade åt mig. De sa att man ska vara kriminell och missbruka narkotika för att få stanna i Sverige, berättade Shoja för mig.

Då och då dyker de upp i mediebruset – de duktiga och skötsamma invandrarna som utan pardon ska kastas ut ur Sverige. Nu senast har många med rätta upprörts över att ukrainska Iryna Zamanova inte får stanna i Sverige. Iryna förlorade sitt ben i terrorattacken på Drottninggatan, på grund av att svenska staten inte hade kastat ut terroristen Rakhmat Akilov. Regeringen hade en möjlighet att sona sitt brott genom att via nåd låta Iryna stanna, men icke. En fredlig och benlös mamma med en dotter i svensk skola, finner ingen nåd hos den svenska regeringen. Hon ska ut.

I slutet av 2018 rapporterade medierna om Kuangseong Park och hans familj som för tio år sedan lyckades med bedriften att fly från den kommunistiska diktaturen Nordkorea. Han och hans fru har bott i Sverige i tio år, fått tre barn här, pratar svenska och har fasta anställningar. Sedan upptäckte Migrationsverket att pappa Park saknar pass. Kolleger har vädjat för familjen, men här finns ingen pardon. Familjen ska ut.

I oktober 2018 skrev jag om den sydafrikanska familj som flydde till Sverige sedan deras dotter hotats till livet av svarta häxdoktorer. Pappa Bob arbetar, lilla Dora går i skolan och mamma Betty hårdpluggar svenska. De har aldrig fått ett enda bidrag i Sverige, men Migrationsverket upptäckte att Bob jobbat för mycket och tjänat för lite. Familjen ska kastas ut.

Det finns många fler exempel och alla leder i samma riktning: Utlänningar som sköter sig och är kristna ska ut ur Sverige, utlänningar som är muslimer kan begå allvarliga brott som överfallsvåldtäkt – de får ändå stanna.

Kristen afghan icke önskvärd

Shoja Alizada. Foto: Ingrid Carlqvist.

En av de icke önskvärda är Shoja Alizada, 21, från Afghanistan. Min kristne vän Henrik Hultberg bad mig för ett par månader sedan att följa med till Förvaret i Åstorp för att träffa Shoja som konverterat till kristendom. Hans församling hade fått vetskap om att en kristen konvertit satt i Förvaret och han hade varit där flera gånger för att samtala och be tillsammans med Shoja.

Väl medveten om att det finns muslimer som låtsaskonverterar var jag en smula tveksam, men jag följde med. Efter nästan två timmars intervju med Shoja var jag inte bara övertygad om äktheten i hans kristna tro, utan också rasande över hur Migrationsverket och regeringen beter sig mot de skötsamma – och kristna.

– Jag började ifrågasätta islam redan som barn. Jag ville ställa frågor, men fick veta att man inte får ifrågasätta något som imamen säger eller något som står i Koranen. När jag ändå gjorde det fick jag stryk, berättade Shoja.

När hans syster skulle giftas bort med en mycket äldre man bestämde sig syskonen för att fly. De lämnade Afghanistan tillsammans, men systern stannade i Tyskland medan Shoja fortsatte till Sverige. Han kom hit 2015, tillsammans med 163 000 andra asylsökare detta år.

Tidigt sökte han sig till kyrkan. Han var nyfiken på kristendomen och sökte en gud som inte var fördömande och hatisk som Allah. Han gick i skolan och fick praktikplats på en bilverkstad i Skåne. Arbetsgivaren var så nöjd med Shojas insatser att han skrev ett intyg till Migrationsverket om att han var redo att ge Shoja en fast anställning. I april 2018 lät Shoja döpa sig under ett besök i Tyskland.

Dödshot för bilder på Facebook

– När min syster fick se bilderna från mitt dop blev hon rasande och sa att jag hade övergett min familj och skämt ut vår klan. Hon berättade vad jag gjort för vår farbror i Afghanistan, som i sin tur visade bilderna för mullan i området. Det betyder att de enligt islam har rätt att döda mig. Att lämna islam är förenat med dödsstraff.

Hoten började också hagla in på Facebook, men inget av detta gjorde något intryck på Migrationsverket.

– När jag förklarade för dem att jag kan bli dödad i mitt hemland för att jag blivit kristen, sa de att jag ”inte behövde berätta att jag konverterat”. Och eftersom jag varit duktig i Sverige och skaffat jobb, så skulle jag säkert klara mig bra i Afghanistan också.

Redan 2001 konstaterade den kristna tidningen Dagen att muslimer har mycket lättare att få asyl i Sverige än kristna. 2011 avslöjade Världen idag att den muslimska centerpartisten Ebtisam Aldebe suttit som nämndeman i Migrationsdomstolen och gett avslag till kristna konvertiter eftersom hon menade att de ”inte konverterat av genuin övertygelse” – hur nu en muslim skulle kunna veta det. Detta samtidigt som hennes make Mahmoud Aldebe varit kritisk mot att muslimer ”tillåts konvertera till kristendom i Sverige”.

Till Världen idag sa Mahmoud Aldebe:

– I dag finns det många avvisningshotade flyktingar som tvingats att konvertera till kristendomen för att få stanna.

Frikände muslimsk man från ”bra familj”

Ebtisam Aldebe blev rikskändis 2018 när det framkom att hon varit med om att frikänna en muslimsk man från hustrumisshandel eftersom han var från en ”bra familj”. Hon uteslöts därefter ur Centerpartiet och har nyligen åtalats för grovt bedrägeri eftersom hon vid 138 tillfällen misstänks ha ljugit för tingsrätten om förlorad arbetsinkomst.

Allt sammantaget måste man konstatera att muslimer har företräde framför kristna – i det kristna landet Sverige. Regeringen har gett 9 000 afghaner uppehållstillstånd för att gå i gymnasiet, trots mängder med rapporter om att de ytterst sällan klarar sina studier. Dessutom hotar de lärare som inte ger dem godkända betyg. En lärare berättade nyligen för Katerina Magasin om hur de uppför sig:

– När “mina” afghaner inte får de betyg de vill ha, blir de som galna. Jag är rädd för den här aggressiviteten. Det värsta är att de blir uppbackade av sina politiskt korrekta kontaktpersoner. De är väldigt stridiga och hotfulla. De skriver till mig och hotar mig.

Hotfulla och aggressiva afghaner får stanna, men den fredlige Shoja kastades ut. Redan dagen efter att jag besökte honom i Åstorp skickades han till ett annat förvar, och ett par dagar senare satt han på ett flygplan till Afghanistan – efter sju månaders inlåsning.

Hans vän Henrik Hultberg säger:

– Det finns helt klart en misstro och i värsta fall ett hat mot kristna från många anställda på våra myndigheter. Och jag skulle faktiskt vilja påstå att det uppstått en symbios mellan socialtanterna och de muslimska invandrarna. Shoja sa flera gånger till mig att hans landsmän skrattat åt honom. De sa: ”Varför är du så dum att du arbetar och sköter dig? Fattar du inte att de här kvinnorna hellre hjälper oss som missköter oss? De vill ha folk de kan hjälpa!”

”De föraktar allt som är vårt eget”

– Jag menar att det har gått så långt att stora delar av det svenska samhället föraktar allt som är vårt eget. Det är därför de gynnar muslimer framför kristna, särskilt kristna konvertiter.

Henrik Hultberg har haft viss kontakt med Shoja Alizada sedan han deporterades tillbaka till Afghanistan, och även skickat pengar till honom.

– Han har det svårt och blev genast dödshotad i sin hemby, så där kunde han inte stanna. Han vet att han inte kan återvända till Sverige så han hoppas kunna ta sig till Iran eller Turkiet. Men det kostar 5 000 dollar att få visum till Iran och 3 000 dollar för Turkiet. Det är i princip omöjligt för honom att få ihop sådana summor.

Här är en annan afghan som lämnat islam och kallar sig ateist. I sin desperation över att inte få stanna i Sverige brände Emran Mohammedi en Koran.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=232&v=_6ZAmLhxOQk

Frågan är: Varför vill Sverige ha kriminella muslimer i landet, men inte skötsamma kristna och ateister?


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

 

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

24 Kommentarer

 1. Avatar

  Ingen som undrar hur migranter kan byta namn och ID hur som helst medans misshandlade kvinnor inte erhåller någon hjälp alls…… Rasism emot Svenskar? Eller är vi bara korkade i det här landet?

  Svara
 2. Avatar

  Därför att muslimerna infiltrerat våra myndigheter och planerar ett muslimskt maktövertagande. Därför får muslimer stanna men inte kristna. Så mycket pekar på det tyvärr.

  Svara
 3. Avatar

  fy fan vad dålig artikel.
  det handlar inte om vem som är bra eller dålig.
  det finns säker flera miljoner trevliga araber. ska dom få bo i sverige?
  det finns säkert flera miljoner trevliga afrikaner. ska dom få bo i sverige?
  det är för mig som svensk helt ointressant om mitt folk byts ut mot trevliga eller otrevliga invandrare.
  i fyrtio år har folkutbytet pågått. i fyrtio år så har all debatt dödats med argumentet att invandrarna är ömsom lönsamma ömsom trevliga.
  sverige är svenskarnas land. svensk är man om man är av gammal svensk stam.
  låter man invandrare bosätta sig i sverige så trängs svenskarna undan.
  helvete! att det skall vara så svårt att fatta.

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Jag tror du har missförstått hela syftet med artikeln. Det handlar inte om att trevliga ska få stanna – det handlar om att det pågår en medveten politik från svenska staten att släppa in så många kriminella muslimer som möjligt samtidigt som skickar ut vita och/eller kristna skötsamma människor. Förstår du inte det?

   Svara
   • Avatar

    folkutbytet är pri ett.
    man är inte så nogräknad med vilka man importerar.
    volymen är det viktiga.
    mycket bra att några trots allt deporteras.
    men alla borde deporteras.
    asylrätten är ett enda stort bedrägeri.

    visst jag är med dig. det kan mycket väl vara så att migrationsverket och övriga berörda myndigheter är infiltrerade av inkvoterade muslimer.
    då är det inte förvånande om muslimer helt plötsligt skulle få företräde.
    men muslim eller icke muslim, det spelar ingen roll.
    det är likt förbannat ett folkutbyte.

    jag vet att du ingrid på ett lovvärt sätt avslöjar islams farlighet.
    det gör du bra!
    igår njöt jag av lyssna på dig och paludan.
    en mycket klok karl.
    men, ingrid, faktum kvarstår, all invandring är farlig.
    all invandring är till skada för svenskarna.
    för ty, all invandring tränger bort svenskarna.

    Svara
    • Ingrid Carlqvist

     Men snälla du! Jag talar om ett fenomen här – jag är inte ute efter att lobba för att så många som möjligt ska få stanna. Men om staten hade kastat ut alla kriminella muslimer hade vi mycket väl kunnat omfamna Iryna, Bob och Betty och även Shoja. Stirra dig inte blind på att varje utvisad utlänning är något positivt – de utgör en handfull. Det stora problemet är att man medvetet behåller kriminella människor och utvisar dem som inte gör en fluga förnär.

     Svara
     • Avatar

      men inser du inte vilken logisk vurpa du gör?
      släpper man in en så får man släppa in allt och alla.
      ok, du tycker att afghanpojken shoja är mysig och därför skall få tillgång till sverige och svenskarnas surt förvärvade tillgångar.
      men! det finns alltid någon som tycker att någon är mysig.
      det är ju baaaarn! dom flyr för sina liiiiv! osv osv.
      och det är ju där vi har hamnat. det är ju synd om allt och alla.
      det har ju per definition blivit ett övergrepp att inte erbjudas en all-inclusive tillvaro i sverige.

      varifrån har ni fått vanföreställningen att just det svenska folket skall ha ett försörjningsansvar för all världens lycksökare och olycksbarn?

 4. Avatar

  Att vara skötsam är inget skäl för att som asylsökande få stanna i Sverige av den anledningen. Om så vore fallet så skulle miljontals människor i världen kunna emigrera till Sverige och få stanna för att de sköter sig. Inte en enda ensamkommande afghan, däribland Shoja Alizada, har skäl att beviljas uppehållstillstånd i Sverige därför att Sverige är inte första asylland för dessa människor. Det gäller också nordkoreanen Kuangseong Park och den sydafrikanska familjen.

  Jag är väldigt skeptisk till asylsökande som säger att de har lämnat islam och gått över till en annan religion eller blivit ateister och som vill beviljas asyl i Sverige av den anledningen. Hur kontrollerar Migrationsverket att de talar sanning?

  Jag säger som Alternativ för Sverige: stoppa asyl-, anhörig- och kvotflyktinginvandringen till Sverige! Påbörja en omfattande återvandring!

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Se mitt svar ovan till ab. Du, Paul, vet mycket väl att jag vill sätta igång återvandring så fort som möjligt. Den här artikeln handlar om svenska statens medvetna politik för att fylla landet med så många kriminella muslimer som möjligt.

   Svara
  • Avatar

   bra skrivet paul!
   detta eviga mantra ”dom snälla ska få stanna”, jag blir så trött.
   vi svenskar har ärvt vår fosterjord av våra fäder i släktled efter släktled.
   att då låta främmande folk ta vår arvsrätt med motivationen ”att dom är ju skötsamma” är ju bara groteskt.

   Svara
   • Avatar

    Trista kommentarer på vad som är en bra artikel. Som perfekt belyser den livsfarliga och direkt Sverigefientliga politiken.
    Det fattar väl vem som helst? Istället en massa svammel om att ”stoppa invandringen” osv..
    Vem tror du lyssnar på det? Ställ dig och gapa i skogen. Ni kan inte vara särskilt gamla.
    Det är nästan så att det luktar kontrollerad opposition.
    Lägg ner gnället och dumheterna tack och väx upp lite, det här var en skitbra artikel.

    Svara
    • Avatar

     nej, denna artikel var en snyftartikel.
     sådana kan jag läsa i DN.
     det är just denna tycka synd om mentalitet som dragit ned sverige i misär.
     det finns tiotals miljoner skötsamma icke muslimer som vill söka sig till sverige. otroligt snälla och mysiga. handhjärta.
     men släpper man in invandrare så trängs svenskar undan.
     alla dessa som ni anser ska få ta del av den svenska kakan är en del av folkutbytet.
     detta leder obönhörligt till det svenska folkets utplånande.

     Svara
     • Ingrid Carlqvist

      Du har uppenbarligen inte förstått artikelns innehåll och syfte. Trist. Kan du läsa sista meningen?
      ”Frågan är: Varför vill Sverige ha kriminella muslimer i landet, men inte skötsamma kristna och ateister?”
      Det är DET artikeln handlar om.

     • Avatar

      jo det är sant att muslimer är den största och den aggressivaste gruppen.
      jo det är sant att muslimer är mycket inflytelserika och säkert påverkar svensk invandringspolitik till sin favör.
      och det är mycket troligt att sverige blir ett muslimskt land redan om cirka tjugo år.
      men! jag vill protestera mot er romantisering av icke muslimsk invandring. den är jävligt problematisk den med.
      etiopier, eritreaner, syd-sudaneser, nigerianer är stora invandrargrupper i sverige, alla kristna.
      alla de exempel du tog upp i artikeln är personer som deporterats helt korrekt.
      det var inte fel att deportera dessa.
      det är fel att byta ut sveriges befolkning.
      paludan uttryckte det så fint i samtalet med dig ingrid.
      invandrarna kommer för att berika sig, ja för att ta hela danmark. men danmark kommer redan att vara ett fattigt land då dom tar över.
      detsamma gäller sverige. ett sverige befolkat av icke svenskar kommer att bli ett mycket fattigt och våldsamt land.
      det är den svenska folkstammen, det svenska kynnet som är fundamentet för det svenska välståndet.
      försvinner svenskarna försvinner allt.
      och det är ju det vi ser idag………….

 5. Ingrid Carlqvist

  Det är för fan ingen romantisering!!! Artikeln visar det sjuka i svensk invandringspolitik – att man behåller kriminella muslimer och skickar ut vita västerlänningar (och konvertiter) som inget hellre vill än att leva fredligt i Sverige. Det visar med all tydlighet vad regeringen håller på med. Hur svårt kan det vara att fatta?
  Jag har tusentals gånger förklarat att svenskar ska vara i kraftfull majoritet i Sverige, så om detta kan det inte råda någon tvekan. Du och andra som vägrar förstå problemet vill hellre att fem kristna västerlänningar kastas ut än tar itu med problemet med hundratusentals kriminella muslimer. Jesus kristus!

  Svara
  • Avatar

   vi behöver inte fler icke svenskar i sverige kristna eller icke kristna.
   allt motstånd mot invandring har alltid fabulerats bort med tycka synd om kortet.
   ok, du tycker synd om vissa grupper, dom ska in och få göra sverige mindre svenskt.
   oräkneliga andra tycker synd om andra grupper, så dom ska in och få göra sverige mindre svenskt.
   resultatet blir att alla ska in.
   ju fler muslimer som befinner sig i sverige desto fler muslimer söker sig hit.
   det blir en självgående process.
   det är väl där vi befinner oss………….

   Svara
 6. Avatar

  Jag har trott detta i många år och man vill med berått mod islamisera Sverige och göra om landet till oigenkännlighet för att sedan lätt kunna styra massorna. Vi kristna borde förena oss!

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Så sant, Anki!

   Svara
   • Avatar

    ni är galna.
    ni vill ha invandring, men trevlig invandring.
    men invandring leder alltid till att urbefolkningen utrotas.
    med er logik så är ju invandring från afrika helt OK så länge dom är kristna.
    ja, vad ska man säga.
    den svenska folkstammen är dödsdömd. förstår ni inte värdet av att bevara sitt folk och sin fosterjord?
    in med lycksökarna bara, låt sverige befolkas av afghanska konvertiter och kristna afrikaner. herregud vad naiva ni är.
    tur att man är gammal. när svenskarna är borta och sverige befolkat av u-landsmänniskor så blir livet inte roligt här.

    Svara
    • Ingrid Carlqvist

     Läser du över huvud taget vad jag svarar dig?

     Svara
     • Avatar

      Tveksamt faktiskt, det han skriver är konstanta upprepningar och så dumt att man undrar om det inte är nån kontrollerad opposition/troll som är i farten. Han får ju helt klart Sverigvänner att se ut som en skock idioter.
      En block hade nog varit i sin ordning huruvida det nu är möjligt.

 7. Avatar

  Sweden have something people don´t speak openly. It calls ”Modern paganism”. It means that the most people don´t worship God who is in heaven and his son Jesus Christ of the sabbathday. They worship satan, the enemy of God and man, in secret, in the form of Eastern mysticism and western mysticism (catholicism), the religion of ancient kingdom of Babel (Babylon = confusion). From there comes meditation, going within you that YOU are god, are you god?, like the athletes;-) = gods, evil spirits to possess you so you can look GOOD and have power, thinking only for themselfes, living a Life only for yourself. You have Yoga, all forms of yoga and pilates comes from the occult. WICCA (witchcraft) followers praying to diana (Queen of Babylon,Semiramis, heaven, mother Earth, svea;-), Greece, wonder woman;-), goddess of the witches. The religion of the freemasons (witches) praying to satan to be possess by his evil spirits, and the tv shows like ”The Unknown”, ”Magic wizard” and ”The Life in the Other Side” All those series Paints that the OCCULT is something BEAUTIFUL with the ”spirits friends” with the great mentally Powers (hypnosis) not be afraid of them, like if you visits Harmony Expo in Sweden, it´s a festival like Body, Mind and Spirit festival in London, Occult festivals. But satan will NEVER comes to you as HE IS. The Bible says that he comes as an angel of light, offering you the apple of Sodom and soon or later you will find out that apple is not sweet, it is BITTER, rotten and you are going to feel the rotten taste for a time, as I did. We live in the end times now. EGW. That is why there are many cases like this one, he is not the only one. Jesaja 8: 19-22, 9:2. Burn Child hates fire. As in the Days of Noah, so shall be when Jesus returns in the skies of the Earth.

  Svara
  • Avatar

   I understand that you are free of guilt.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.