TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 23: Tryggheten som försvann

Publicerad 20 juli, 2019

Tack gode Gud för att jag inte längre är ung! Jag behövde inte drabbas av den fria uppfostran som tydligen, på många håll, är dagens melodi, skriver Gudmundur Bragason.

Påståendet om att föräldragenerationen aldrig lyssnade på oss är en myt, vi fick självfallet säga vad vi tyckte, men det var de som slutligen bestämde och tur var väl det. Jag påstår inte att det är en majoritet av de unga som är eller kommer att bli odugliga, men tillräckligt många för att sarga det svenska samhället in i märgen.

Nu tycks den tid vara förbi då de vuxna skulle förmedla sina kunskaper och sin livserfarenhet till de unga. Nu ska vi minsann ”lyssna på vad barnen och ungdomarna har att säga”. Att de flesta av dem inte har hunnit skaffa sig någon livserfarenhet eller elementära kunskaper tycks inte höra hit. De får inte lära sig särskilt mycket i den svenska flumskolan, ty så vill makthavarna att det ska vara. Det uppväxande släktet ska formas till en skock hjärntvättade, lättstyrda, lallande idioter som inte ifrågasätter de styrandes nycker. De får inte lära sig att ta eget ansvar, det sköter staten och på det viset blir de mer beroende av samhället. Fiffigt, inte sant?

På 1960-talet var det en självklarhet att barn skulle lyssna på lärare och andra vuxna. Nu är det ombytta roller. Foto: Wikipedia.

Jag har hört skrämmande uttalanden från personer som arbetar i svenska skolor. De påstår att det är oväsentligt att lära sig något utantill. De menar att eleverna kan söka kunskaper själva. Snömos! Jag bara undrar hur det ska gå till att söka efter fakta om något som man inte ens har hört talas om? Det är uppenbarligen viktigare med värdegrundstrams än att förmedla riktiga kunskaper. Att sedan många skolor dessutom i det närmaste har förvandlats till slagfält tycks inte bekymra de styrande. De påstår att Sverige är ett kunskapssamhälle, men snart är det en förgången tid då så var fallet.

Trakasseras av utlänningar

Nu tvingas våra skolor också ta hand om nyanlända, nysvenskar, flyktingar eller vad det nu kan heta den här veckan. Oändliga resurser läggs på dem och de svenska eleverna får sitta emellan. Dessa utsätts för fysiska och psykiska trakasserier från utlänningarna allt medan skolledningarna, i många fall, tittar bort och låtsas som om problemen inte finns. Ofta går det inte att lära ut särskilt mycket till de invandrade eleverna, bland annat för att en del av dem är analfabeter. Ofta är de kulturella skillnaderna avgrundsdjupa och de går sällan att överbrygga, sedan får nomenklaturan säga vad de vill. Eftersom så mycket resurser läggs på dessa invandrade elever, är det de svenska ungdomarnas kunskaper som sjunker och ingen blir vinnare. Detta kommer att få ödesdigra konsekvenser!

Förr var det i det närmaste ofarligt att vistas ute på gator och torg, men numera är det många som inte vågar gå ut, inte ens under dagtid. Vi som har upplevt tryggare tider vet att detta inte ska vara det normala, men de unga har aldrig upplevt något annat än vår tids otrygghet. Vi hörde inte talas om att någon blev rånad, våldtagen eller misshandlad. Nu är detta vardagsmat, de som inte själva har drabbats känner någon som har råkat illa ut. Detta medför att vi blir avtrubbade. När vi läser om de brott som begås rycker vi på axlarna och tänker ”Det är bara som vanligt”.

Friheten är kraftigt beskuren

Den unga generationen har inte upplevt den trygghet som fanns för inte så länge sedan och de har fått sin frihet kraftigt beskuren. Vi kommer att få se betydligt fler trasiga människor som har fråntagits livsglädje och framtidstro. De kan helt enkelt inte hantera den verklighet de lever i. Då är det kanske inte så konstigt att de flyr in i den låtsasvärld som finns inom räckhåll med hjälp av den smarta telefonen eller datorn ty för dem är den riktiga världen svår eller omöjlig att hantera. Hur ska de kunna skaffa sig riktig livserfarenhet? Kan de knyta riktiga vänskapsband? Gud hjälpe dem!

Det finns dock de som klarar sig trots oredan och mitt hopp står till dem. Frågan är bara om de är tillräckligt många för att klara av att återuppbygga vårt land, jag vet inte, men de finns. Jag vet, för jag har träffat flera av dem.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 22: Zigenarmyndigheten


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 Kommentarer

 1. Avatar

  Noterar passande reklam till artikeln, triggerord är, Föräldrageneration och Barn, passande blir då reklam för Napp i naturgummi 100%, insprängt i artikeln ”Tryggheten som försvann”

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Aha, det har jag inte noterat tidigare!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.