TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Jeffrey Epstein-skandalen: Ett dekadent och ogenomträngligt nät av lögner

Publicerad 14 juli, 2019

Jeffrey Epstein, 66, – dekadent, stenrik hedgefondmäklare med smak för väldigt unga flickor. Eller spion åt främmande makt med uppdrag att skaffa utpressningsmaterial mot de rika och mäktiga? Nu sitter han häktad i New York, misstänkt för storskalig trafficking. Men kommer fallet någonsin att gå till rättegång? Det finns anledning att tro att starka krafter arbetar febrilt för att förhindra det.

Jeffrey Epstein greps, helt otippat, då han landade i New Jersey 6 juli efter en resa till Frankrike. I åtalet som presenterades av den federale åklagaren i södra New York, Geoffrey Berman, stipuleras att misstankarna mot honom gäller trafficking och sexuellt utnyttjande av minderåriga mellan 2002 och 2005. Åklagarsidan vädjar också till domstolen att inte under några omständigheter släppa Epstein fri mot borgen, då han har medel och möjlighet att fly landet, samt påverka potentiella vittnen. Det senare misstänks han redan ha försökt göra, då han nyligen betalade ut sammanlagt 350 000 dollar till två personer som av allt att döma besitter stor kunskap om Epsteins brott.

Då polisen gjorde husrannsakan i Jeffrey Epsteins hus på Manhattan i samband med gripandet, återfanns hundratals, möjligen tusentals, nogsamt katalogiserade bilder på nakna kvinnor och vad som kan misstänkas vara minderåriga flickor. Bevis så gott som några på att Epstein inte är det minsta ångerfull efter att han undkom liknande anklagelser med blotta förskräckelsen 2008. Den gången träffade dåvarande federale åklagaren i södra Florida, Alexander Acosta, en uppgörelse med Epstein som gick ut på att denne förklarade sig skyldig till det mindre allvarliga brottet sexköp och avtjänade 18 månaders ”fängelse” på ett slags lyxig öppen anstalt, samt skadestånd till en handfull offer. Epstein frigavs villkorligt efter 13 månader, under vilka han tillåtits lämna anstalten tolv timmar om dagen, sex dagar i veckan, för att ”arbeta”.

Kullkastade en FBI-utredning

Uppgörelsen är anmärkningsvärd av flera skäl, bland annat för att den totalt kullkastade en pågående FBI-utredning och innebar att Epstein och övriga som var inblandade i hans bordellverksamhet i praktiken fick åtalsimmunitet. Alexander Acosta, som fram tills i fredags då han avgick var president Donald Trumps arbetsmarknadsminister, ska då han intervjuades för det jobbet ha förklarat att han ”blev tillsagd” att vika sig och att Epstein-historien var över hans lönegrad.

– Jag fick höra att Epstein tillhörde underrättelsetjänsten och att jag skulle låta saken bero, sa Acosta.

President Donald Trump beklagade att hans arbetsmarknadsminister Alexander Acosta avgick i kölvattnet av Epstein-skandalen. Foto: Skärmdump från CNN.

Någonstans här ser man i ögonvrån hur tusentals trådar löper åt alla håll och kanter, med Epstein i centrum. Frågorna är väldigt många, svaren färre. Men vissa fakta går att slå fast. Det är ett faktum att Jeffrey Epstein kommer från en tämligen blygsam medelklassbakgrund och att han aldrig tagit någon akademisk examen. Trots detta fick han som 21-åring jobb som matematik- och fysiklärare på den prestigefyllda privatskolan Dalton i New York. Den som anställde honom var ingen mindre än nuvarande riksåklagaren William Barrs far, Donald Barr, som då var rektor på skolan.

Enligt uppgift blev han mentor och favoritlärare åt Alan C. ”Ace” Greenbergs två barn som gick på skolan, Ace Greenberg var då VD för investmentbanken Bear Stearns, dit Epstein blev headhuntad 1976. Blott fyra år senare, efter en påstådd raketkarriär, blev han delägare. Problemet är bara att ingen riktigt har kunnat leda i bevis vad det var han gjorde som var så fantastiskt och exakt hur han tjänat de miljarder han nu påstås besitta. Och att Epstein skulle vara något slags geni, vilket många av hans vänner påstått genom åren, är även det ifrågasatt. I en intervju med New York Magazine 2007 sa affärsmannen Michael Stroll, som förvisso vid det laget var rejält i luven på Epstein efter en misslyckad affärsuppgörelse, men ändå:

”Leker 26 timmar om dygnet”

– Alla hans vänner tycker att han är så himla briljant för att han är så fruktansvärt rik. Jag såg aldrig någon briljans, jag såg aldrig att han arbetade överhuvudtaget. Alla jag känner som har så mycket pengar jobbar 26 timmar per dygn. Den här killen leker 26 timmar per dygn.

Ghislaine Maxwell var Epsteins flickvän under många år, och påstås nu också ha agerat som hans bordellmamma. Foto: Wikipedia.

Så vad gör då Epstein när han ”leker”? Det verkar som att han har ett maniskt, närmast tvångsmässigt, intresse för unga flickor. Utredningen som gjordes för tio år sedan och det nu aktuella åtalet pekar i samma riktning: Epstein har systematiskt utnyttjat unga flickor och erbjudit dem till sina rika och mäktiga vänner. I princip i samtliga fall handlar det om tjejer som kommer från trasiga hem utan pappa, med missbruk och psykisk ohälsa i bakgrunden. I flera år fungerade Epsteins flickvän Ghislane Maxwell, dotter till mediemogulen Robert Maxwell, som ett slags bordellmamma som höll efter och skaffade nya tjejer. Flickorna själva fick några hundra dollar, men erbjöds mer pengar om de i sin tur hjälpte till att skaffa nya tjejer.

”Ett ständigt expanderande nät av offer”, som åklagarsidan beskriver det i det nya åtalet.

Enligt samstämmiga vittnesuppgifter ska övergreppen framförallt ha skett i Epsteins New York-fastighet, i hans hus i Palm Beach, Florida och på hans privata karibiska ö Little St James, eller ”Orgy island” som den också är känd som. Epstein själv har haft sex med många av de unga flickorna, eller ”lånat ut dem” till sina mäktiga vänner. Enligt uppgift ville han i många fall att tjejerna skulle ha sex med dessa personer, och sedan rapportera till honom vad deras sexuella preferenser var. Det är också dokumenterat att samtliga fastigheter var utrustade med audio- och videoupptagningsanordningar i samtliga rum, vilket stärker tesen att någon typ av utpressningsmotiv, kanske som en del av främmande makts underrättelseverksamhet, ligger till grund för hela verksamheten.

”Övertygad om att CIA har alla filmer från ön”

Då Jeffrey Epstein har judiskt påbrå har många varit snabba att peka ut israeliska Mossad som de skyldiga, men en källa med insyn i underrättelsevärlden säger till Ingrid&Maria:

– Ingen av de högt uppsatta personer som varit på Epsteins ö kan bara ”göra sig av” med sin säkerhetsapparat hursomhelst såvida man inte är säker på att personen ifråga blir omhändertagen av någon annan underrättelse- eller säkerhetstjänst från samma land. Så nej, Epstein jobbade inte för främmande makt, han jobbade för USA. Jag är övertygad om att CIA har alla filmer och bilder från ön, säger källan.

En av de mest frekventa gästerna på Little St James ska ha varit expresidenten Bill Clinton. Även brittiske prins Andrew ska ha besökt ön, och skådespelarna Kevin Spacey och Chris Tucker flög med Epsteins ökända privatplan ”Lolita Express” till Afrika. Föga förvånande har mainstream-medierna förtvivlat försökt länka president Donald Trump till Epstein, men inte lyckats hitta så mycket mer än att de umgicks i samma sociala kretsar på 1990-talet. Det är däremot dokumenterat att Trump portförbjöd Epstein från sin lyxresort Mar-a-Lago efter att han fått reda på att denne försökt ragga på underåriga flickor. Det är också dokumenterat att Trump på alla sätt försökte vara åklagaren behjälplig i den första utredningen 2009.

Prins Andrew och förre presidenten Bill Clinton tillhörde de återkommande gästerna på Epsteins ö ”Orgy Island”.

Drog Trump själv i trådarna?

Alex Christoforou på välrenommerade altmediesajten The Duran går så långt som att påstå att han inte håller det för otroligt att det är Donald Trump som dragit i trådarna för att få igång en ny utredning och ett åtal mot Epstein.

– Trump visste vad som pågick, det är min magkänsla. … Jag tror att de försökte snärja Trump, Epstein och hans överordnade. Men Trump föll inte för det. Och anledningen till att han inte föll för det är att Trump gillar att behålla kontrollen. Detta är en man som inte gillar att dricka, som inte gillar att tappa omdömet, och han såg vad det var som pågick och sa instinktivt, nej tack, det där är inte min grej, säger Christoforou.

Många tvivlar på att detta fall någonsin kommer att prövas i domstol, då alltför många mäktiga personer har alltför mycket att förlora. Jeffrey Epstein själv är 66 år gammal och ett längre fängelsestraff är med andra ord lika med en dödsdom för hans del – kommer han att erbjuda åklagarsidan namn på medbrottslingar för att få ett lägre straff? Kommer åklagarsidan ens att kunna gå vidare med åtalet med tanke på det avtal som slöts 2008 av den nu utskämde och vanhedrade Alex Acosta? Kanske Jeffrey Epstein plötsligt drabbas av en läglig ”hjärtinfarkt” i häktet och så är det slut på historien där?

Världen håller andan.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  Utmärkt artikel Maria!
  Att CIA ligger bakom utesluter på intet vis att Mossad också kan ligga bakom.
  Det har också antytts att 9/11 var en jointventureoperalion av CIA och Mossad.
  Man kan säga att CIA och Mossad är avigan och rätan i Amerikansk Israeliska underrättelseväven.

  Svara
 2. Avatar

  när verkligheten överträffar fiction =)))).
  mossad? vita huset? clinton? obama?

  Svara
 3. Avatar

  Judar i USA behöver inte använda Mossad -de styr redan USA! Vilken del av världen styr de EJ?

  Svara
 4. Avatar

  Högst troligt att åtminstone CIA är djupt inblandat…

  Shadow Government vill ha tummen i ögat på de VALDA makthavarna!
  De som vill ha krig över allt!

  Vilket man trots alla försök misslyckats med avseende Trump!

  Minst FEM ggr lär Bill ha gjort sig av med Secret Service bevakningen…

  Hillary lär ha besökt Orgy ett halv dussin ggr)

  Hennes tycke för unga tjejer närmast en offentlig hemlighet!

  Sekreteraren Uma Abedin var 20,
  har jobbat NÄRA henne under 20 år…

  Kanske rentav Saudi spion?

  Muslim, uppfostrad i Saudi sedan späd ålder, sen åter till USAi sena tonår!

  Åklagaren Acosta fick nog order,
  från högre ort!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.