Hundratals människor protesterar i London mot att Tommy Robinson än en gång har dömts till fängelse. Foto: Skärmdump från Ruptly.

Hundratals människor protesterar i London mot att Tommy Robinson än en gång har dömts till fängelse. Foto: Skärmdump från Ruptly.

Protester i London mot Tommy Robinsons fängelsedom

I dag dömdes aktivisten och medborgarjournalisten Tommy Robinson återigen till fängelse för att han rapporterat om muslimska våldtäktsmän. När domen meddelades började fansen som samlats utanför Old Bailey skandera:
– We want Tommy out, we want Tommy out!

Protesterna pågår fortfarande, flera timmar efter att domen meddelades, på Londons gator. Demonstranterna håller upp plakat med texter som ”Tommy Robinson – politisk fånge”. Några har gripits av polisen, men det är ännu oklart för vad.

Redan 5 juli förklarade domstolen att de ansåg Tommy Robinson skyldig till tre brott när han 2018 stod utanför en domstol och rapporterade om en rättegång mot en grupp muslimska män som våldtagit barn.

 1. Han bröt mot de rapporteringsrestriktioner domstolen utfärdat
 2. Han livesände utanför domstolen
 3. Han konfronterade de misstänkta aggressivt och filmade dem

I dag var det dags att meddela straffet. Tommy Robinson räknade med att bli skickad i fängelse igen och hade därför tagit med sig en väska med kläder och annat, rapporterade den kanadensiske journalisten Ezra Levant på sin Twitter. Straffet blev nio månaders fängelse. När Tommy lämnade domstolen skrev Levant:

”Det är över. Tommy lämnar domstolen via en inomhustrappa. Han bär med sig sin fängelseväska. Han ska i fängelse. För att ha utövat journalistik.”

De många britter som samlats utanför Old Bailey för att visa sitt stöd för Robinson protesterar fortfarande. Ropandes ”We want Tommy out” demonstrerar de mot domslutet. Ett stort polisuppbåd bevakar demonstranterna. Protesterna mot Tommys dom livesänds via Ruptly på Youtube och även The Sun direktsänder.

 

Domen löd alltså på nio månaders fängelse, men de tio veckor han tidigare suttit av ska räknas bort och med halvtidsfrigivning kommer han ut efter drygt nio veckor. Frågan är var myndigheterna placerar honom. Förra gången var han tvungen att frivilligt sitta isolerad, eftersom han fruktade att de många muslimerna i fängelset skulle skada eller till och med döda honom. När han släpptes ut hade han gått ner nästan 20 kilo i vikt eftersom han levt på frukt och tonfisk på burk.

LÄS OCKSÅ: Tommy Robinsons sista strid?


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

 

1 kommentar angående “Protester i London mot Tommy Robinsons fängelsedom

 1. Tommy borde få politisk asyl i USA.

  England är ett genomruttet elitstyrt land som jag aldrig någonsin velat besöka.
  Och som numera inte kan räknas bland de få fria västvärlden länder som har något som att tillföra till mänsklighetens gagn.
  England är uppbyggt via sjöröveri bankkartell maffian, som startat alla moderna krig och kolonial utsugning och genocide folkmord med opium.
  Fy fan vad jag avskyr dessa kungliga malhusian adels fåtal som avskyr sitt eget folk i England.😊😇🤗🤠

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth.