TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Opinion: Syskonen Silberstein och konsten att göra sig avskydda

Publicerad 10 juli, 2019

Willy och Margit Silberstein är två judiska journalister som den senaste veckan gjort högst märkliga utspel i medierna. Båda verkar göra sitt yttersta för att få antisemitismen att vakna till liv – Willy Silberstein genom att hylla muslimska bönestunder på jobbet och Margit Silberstein genom att anklaga Ebba Busch Thor för att vilja tvinga henne att fira jul.

Enligt flera undersökningar är Sverige ett av de minst rasistiska och antisemitiska länderna på jorden. Ytterst få människor jag känner är ens medvetna om vilka i det svenska etablissemanget som har judisk börd, de bryr sig helt enkelt inte för de är övertygade om att judar är lika svenska som vi andra – den enda skillnaden är att de ber till en annan gud.

Det var inte länge sedan jag själv trodde så. När rapporterna om judarnas utsatta situation i Malmö nådde allmänheten via Skånska Dagbladet 2010, blev jag förbluffad. Mainstream-medierna kallade Föreningsgatan i Malmö för Hatets gata och framställde det som om nazister smög omkring synagogan där och trakasserade varenda jude de kunde hitta. Jag, som själv bodde i Malmö på den tiden, hade aldrig sett en nazist och kände instinktivt att det var något som inte stämde.

Artikelserien i Skånska Dagbladet, skriven av Andreas Lovén, förklarade vad det handlade om: Det var muslimer och inte nazister som jagade judarna ut ur Malmö. För första gången tog judiska församlingen bladet från mun och berättade vilka deras plågoandar var. 2011 upprepade Fredrik Sieradzki, ordförande i informationskommittén i Judiska församlingen i Malmö, för Världen idag vilka det är:

– Det är uteslutande muslimer. Vi har ett problem i Malmö; att här finns muslimer som inte gillar judar. Men det är något som media väljer att förtiga. Att tala om det anses inte politiskt korrekt och man är väl rädd för att framstå som rasistisk. Men man måste ju ändå säga sanningen.

Fel att försvara judar mot muslimer

Den muslimska vinkeln tystades dock i stort sett ner av medierna, och när jag ett par år senare intervjuades av den israeliske frilansjournalisten Alex Newman och berättade om muslimernas jakt på Malmöjudar, tog det hus i helvete. Inte från muslimska organisationer utan från judiska SKMA, Svenska kommittén mot antisemitism.

I intervjun som publicerades i regeringsanknutna Coordination Forum for Countering Antisemitism, CFCA, berättade jag just att medierna under flera år vägrat att skriva om antisemitismen, och när de väl gjorde det vägrade de skriva om det verkliga problemet: Den stora muslimska gruppen i Malmö.

Detta gjorde SKMA rosenrasande. Under rubriken ”Officiell israelisk sajt ger legitimitet åt svensk muslimhatare” skrev de:

”CFCA återger således en text som presenterar en ökänd islamofob som en auktoritet på problemet med antisemitism i Malmö, beskriver en muslim- och främlingsfientlig publikation som en ’självständigt tänkande’ och legitim nyhetsförmedlare, låter muslimhetsaren oemotsagd förklara att ’det verkliga problemet’ i Malmö är ’den stora muslimska gruppen’ och påstå att offren för den föregivna mediekonspirationen är ’blonda svenskar’.”

Mer judehat i Koranen än i Mein Kampf

Jag stod som fallen från skyarna. Varför attackerade denna judiska organisation mig när jag försvarade Malmös judar mot deras muslimska plågoandar? Borde de inte vara glada åt att problemet kom upp till ytan så att något kunde göras åt det? Varför var de upprörda över att man i Israel ”antydde att antisemitismen ligger inbyggd i islam, att judehat per automatik följer ur islam”? Det är ju sant! Den del av Koranen som skrevs i Medina innehåller 17 procent judehat, medan Hitlers bok Mein Kampf bara kommer upp i 7 procent judehat. SKMA skulle näppeligen bli förbannade på den som påstår att judehatet ligger inbyggt i nazismen, så varför låtsas de att Koranen är bättre när den i själva verket är värre än Mein Kampf?

Mycket mer judehat i Koranen än i Mein Kampf.

I en ledare i Dispatch International skrev jag att SKMA påminde mig om Verband nationaldeutscher Juden [en sammanslutning av tysknationalistiska judar] som på 1930-talet stöttade Hitler och slog fast att judar blev rättvist behandlade i Nazityskland. Det gjorde SKMA ännu argare. I en artikel av Mathan Ravid kunde man läsa om mig, Avpixlat och Sverigedemokraterna:

”Man säger sig värna judar och bekämpa antisemitism, men den förmenta antirasismen är varken ärlig eller konsekvent. Det påstådda ställningstagandet mot en form av fördomar och hat, mot judar, går hand i hand med och syftar inte sällan till att legitimera en annan form av fördomar och hat, mot muslimer. Den fientlighet mot judar som återfinns inom vissa grupper med bakgrund i Mellanöstern förvandlas till den enda antisemitism som existerar och smetas ut på ’muslimerna’ som kollektiv.”

”Judarna kommer att bli föraktade”

Den gången drog jag slutsatsen att det var något fel i huvudet på dem som arbetade för SKMA – inte kunde jag föreställa mig att andra judiska organisationer och privatpersoner anser sig ha mer gemensamt med antisemitiska muslimer än med icke antisemitiska svenskar. Jag hade fel.

Något år senare blev jag uppmärksammad på videon där den dåvarande rektorn för det judiska läroinstitutet Paideia i Stockholm, Barbara Lerner Spectre, säger att judarna ska stå i centrum för den enorma förvandling som ska äga rum när Europa görs mångkulturellt. Hon konstaterar faktiskt att judar kommer att bli föraktade för sin ledande roll i denna omvandling, men att det är deras plikt – eftersom Europa annars inte kommer att överleva …

 

En judisk bekant i Stockholm blev rasande när han såg klippet och sa:

– Ingen har gjort så mycket för antisemitismen som Barbara Lerner Spectre.

Exakt. När judar säger att det är deras plikt att ta Europas länder ifrån européerna blir många av oss både upprörda och förbannade. Minns exempelvis vad som hände när judinnan Ingrid Lomfors, chef för myndigheten Forum för levande historia, på konferensen Sverige tillsammans 2016 påstod att det inte finns någon svensk kultur. Reaktionerna blev så våldsamma att hon tvingades pudla genom att påstå att det inte var så hon menat. Men meningen om den icke-existerande svenska kulturen fanns med på bildspelet som visades under hennes anförande.

Nu är det dags igen. Syskonen Silberstein skriver i varsin debattartikel saker som får vanliga svenskar att bli skitförbannade. Den 6 juli skrev Willy Silberstein om hur upprörd han är över att man i skånska Bromölla beslutat att förbjuda bönestunder på kommunala arbetsplatser:

”Förbudet i Bromölla mot bönestunder har ett enda syfte: att diskriminera. Det handlar inte om effektivitet, det handlar inte om arbetsdisciplin. Syftet är att stänga ute.”

Låtsas inte begripa islamiseringen

I tider när de flesta svenskar måste stämpla ut för att ta en rökpaus, kräver alltså Willy Silberstein att muslimer ska få rulla ut en bönematta på jobbet och avbryta allt han/hon gör för att rabbla sina böner till Allah. Han hävdar att det inte tar längre tid än ett toalettbesök och därför inte är något att hänga upp sig på.

Han låtsas alltså att han inte begriper varför Sverige inte kan tillåta mer islamisering än vi redan gjort. Att låta muslimer be på arbetstid vore det ultimata beviset på att vi svennebananer accepterar muslimerna som våra herrar – de som inte behöver följa de regler vi andra lyder under.

Silberstein passar också på att ge Kristdemokraterna en känga eftersom partiet lokalt röstade med Sverigedemokraterna angående böneförbudet på kommunala arbetsplatser.

Den 8 juli gick hans syster Margit Silberstein ut i Dagens Nyheter och försökte ta heder och ära av KD-ledaren Ebba Busch Thor. I en intervju i Rapport hade EBT fått frågan om vad hon menade med att invandrare borde ta till sig svenska värderingar – vad betydde det för judar i Sverige som inte vill att deras barn ska fira jul? Hon svarade då att man självklart ska få förhålla sig till högtider och traditioner på olika sätt, men att det skapas en bättre samhällsgemenskap om man också visar respekt för och bejakar det nya landets kulturer.

Detta tolkar Margit Silberstein som att Kristdemokraterna vill tvinga henne att fira jul. Hennes bror Willy tar i så han spricker på Twitter:

”Jul är en kristen högtid. Jag är jude. Måste jag ha gran och äta griskött för att kvala in och vara svensk?”

Äta kakan och ha den kvar

I en debattartikel i Expressen frågar sig debattören Mattias Lindberg varför alla tävlar om att misstolka eller till och med vantolka Ebba Busch Thor. Jag tror jag vet varför: Många judar vill både äta kakan och ha den kvar. Själva är de otroligt stolta över sina traditioner och sitt sätt att leva, men ytterst sällan har de förståelse för att européer tänker likadant om sina kulturer. Det är helt okej för dem att påstå att det inte finns någon svensk kultur, och därifrån är steget inte långt till att hävda att det är något slags brott mot deras mänskliga rättigheter att kräva att människor som bor i Sverige har respekt för våra traditioner.

Men de biter sig själva i svansen. När Svensson ser hur judar framhäver sig själva och muslimer på bekostnad av vanliga svenskar, kommer något att brista hos världens minst antisemitiska folk. Risken finns att många kommer att tro att Nordiska motståndsrörelsen har rätt i att judarna är våra värsta fiender och strömma dit. Är det verkligen en utveckling svenska judar vill se?

Inte alla. Journalisterna Paulina Neuding, Naomi Abramowicz (numera pressekreterare hos Kristdemokraterna) och Katerina Janouch varnar i skarpa ordalag för det de kallar ”pseudohistoria”, ”visklek” och ”cuckjude”. Frågan är vilken falang som kommer att vinna. Janouch skriver en rasande krönika om hur borgerliga politiker ständigt går i mediernas fälla.

 

 

 

 


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

5 Kommentarer

 1. Avatar

  Länken är för lång.
  Vänligen gör den mer hanterbar så man kan dela!

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Fixat! Blev något fel där.

   Svara
 2. Avatar

  Det är lätt att styra och taga över ett folk och en National stat, eller en geografiskt kultur, om man använder sig av den tusentals år kända taktiken= från Latin( Divide et impera ) eller på engelska( Divide and Rule )or ( Divide and Conquer)

  På Svenska betyder det att med psykopatiskt slughet, och köpt( PSYOPS minst 50 års Propaganda- Fake News -Demokratur -MSM ) och samvetslös minitiös kalkylerat hänsynslöst dela upp i små splittrade mindre vetande nyttiga idioter, fördummande fraktioner, så att du sedan kan erövra och slutgiltigt kan HÄRSKA ????

  Svara
 3. Avatar

  för mig är det obegripligt att judarna så aktivt stöder folkutbytet.
  vad har dom att vinna på det?
  svenskar bråkar ju aldrig med judar.
  vill judarna leva under hot? är det något slags självskadebeteende?
  om det inte är just ett självskadebeteende, vad kan det vara då?
  jag fattar bara inte….judar är ju smarta människor, väl etablerade och som grupp ytterst framgångsrik, i sverige t o m något av en överklass.
  i sverige har förhållandena varit idealiska för dom.
  men helt plötsligt så ska svenskarna bytas ut mot andra folk!!!
  alla dessa judar som aktivt arbetat och arbetar för ett mångkulturellt sverige, hur tänker dom? vad har dom att vinna på folkutbytet egentligen?

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette.