TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Kvinna med hund attackerad av arabfamiljer

Publicerad 26 juni, 2019

Jenny, 55, gillar liksom många andra Malmöbor att rasta sin hund på hundbadet vid Ribersborgsstranden i västra Malmö. Men i söndags tog kvällspromenaden en ände med förskräckelse – arabiska familjer som hade picknick vid stranden blev rasande över att Jennys hund sprang lös, trots att det är tillåtet med lösspringande hundar på platsen.

– Jag uppskattar att de var nio stycken som gick på mig och hunden. De var fruktansvärt hotfulla, skrek och gapade och försökte sparka hunden. Tre kvinnor höll fast mina armar och använde mig som en mänsklig sköld mot hunden, som naturligtvis inte fattade någonting, hon trodde att det hela var en lek, berättar Jenny för Ingrid&Maria.

Just den här delen av Ribersborgsstranden har förutom hundbadplats också Malmös största rastplats, där det är tillåtet för hundar att springa lösa, till skillnad från i de flesta andra delar av innerstaden, där koppeltvång råder. Skyltar upplyser om att här finns lösspringande hundar, men Jenny misstänker att de picknickande arabiska familjerna möjligtvis inte uppfattat det budskapet på grund av språkförbistring.

– De satt utbredda på filtar och hade massor med saker med sig, stora matvagnar, vattenpipor och jag vet inte allt. Min hund blev naturligtvis nyfiken på dem och deras mat och sprang fram för att hälsa. Hon är oerhört glad för människor och tyckte att de verkade spännande, men menade absolut inget illa, säger Jenny.

Försökte sparka på hunden

Men så uppfattade uppenbarligen inte de picknickande arabiska familjerna det hela. De blev alldeles rasande, började skrika och skälla och jaga Jennys treåriga blandrastik Stina. De försökte också sparka henne, men Stina lyckades hoppa undan. Stämningen blev snabbt oerhört uppjagad och hotfull och när Jenny blev omringad av de aggressiva araberna kände hon en stigande skräck för att Stina, som initialt trodde att det hela var en lek, skulle uppfatta hennes utsatthet och försöka försvara henne genom att gå till angrepp. Först när en annan hundägare dök upp och gick emellan kunde Jenny och Stina ta sig ifrån platsen.

– Jag var helt knäckt efteråt, jag blev så rädd och chockad. Jag har mått jättedåligt sedan detta hände och vill aldrig mer gå dit och rasta hunden. Det var mitt favoritställe, men nu har de tagit det ifrån mig, säger Jenny.

En polisanmälan om ofredande har upprättats, men att det skulle leda någonvart känns inte sannolikt i en stad där polisen har fullt upp med så gott som dagliga skjutningar och sprängningar. Jenny uppfattade också det som att poliskvinnan som tog emot anmälan försökte urskulda familjernas beteende.

– Hon började direkt tjabba emot och säga saker i stil med att ”jomen, de blev väl rädda för hunden”. Fastän jag har all rätt att vara där. Det känns som omvänd rasism, jag blir diskriminerad som svensk och ingen bryr sig om mina rättigheter, säger Jenny.

Fotnot: Jenny och Stina heter egentligen något annat.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

10 Kommentarer

 1. Avatar

  Då vet jag vart jag åka om jag någonsin skaffar en hund.

  Svara
 2. Avatar

  Är det tillåtet för Hundar att bada ska de enbart hålla käften . Synd att hunden trodde det va lek han skulle ju försvarat sin ägare istället mot dessa hemska människor som tror de äger hela Sverige. Förbannad

  Svara
 3. Avatar

  Dit ska jag åka med min schäfer hane som väger 66 kg och är en en mans hund

  Svara
  • Avatar

   Men araberna har nog knivar eller andra tillhyggen…så var försiktig!

   Svara
 4. Avatar

  Det blir allt svårare att ha hund i Malmö. Det är fullständigt meningslöst att vänta sig något stöd ifrån Malmö (S)tad eller poli(s)en. Så länge det kommunala utjämningsbidraget håller Malmö flytande, bryr sig inte kommunledningen om ifall nordborna och deras husdjur far illa och till sist ser tvingade att fly. Gör som fd vänsterextremisten Elise Rydahl(?) och flytta ifrån barbariet ut på den skånska landsbygden!

  Svara
 5. Avatar

  ”…ser sig tvingade..” skulle det vara.
  De fd vänsterextremisten Elise gjorde en bejublad avbön på SwebbTVs konferens. Hon berättade att hon tvingats omvärdera bilden av den genomsnittlige Sverigedemokraten som ondskefull rasist efter att ha träffat så många snälla Sd-röstande djurvänner i olika djurskyddssammanhang. Synd bara för alla plågade djur – nuvarande och framtida – att insikten om ”mångkulturens” inverkan på djurskydd och djurvälfärd inte drabbat fler av flum-vänsterns förespråkare.

  Svara
 6. Avatar

  Gör som de med judisk bakgrund och lämna Malmö. Låt Malmö därefter bli en symbol över en misslyckad politik.

  Svara
 7. Avatar

  jag vill läsa om en svensk som har stått upp för sig själv.
  har det någonsin hänt att någon svensk satt araberna på plats?
  dvs spöat skiten ur dom.

  Svara
  • Avatar

   Det kommer du aldrig att få göra. Den svensk som gjort det håller käften. Om han talar om det så blir han lagförd och får antagligen klanen efter sig också.

   Svara
 8. Avatar

  Stackars kvinna och hund. ? Tråkigt och hemskt att detta kunde hända. Vad jag undrar..? Är alla skyltar flerspråkiga? Det borde finnas tydlig information på de för området vanligaste språken: svenska, engelska, franska, arabiska osv, anpassat efter område. Även med info om straff.
  Det är bättre att förebygga, så inget förskräckligt händer.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS