TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Populär Youtuber jagas ut ur Sverige

Publicerad 17 juni, 2019

Den omtyckte, men kontroversielle, Youtubern Luai Ahmed tvingas nu lämna Sverige tillfälligt på grund av allvarliga hot.
– Jag har blivit hotad många gånger tidigare, det är muslimer som är förbannade och ringer upp. De brukar skrika och gapa att mina åsikter är skit men oftast lugnar de ner sig när jag visar att jag inte är hotfull eller hatisk. Men det här senaste samtalet var något helt annat, berättar Luai Ahmed för Ingrid&Maria.

Luai Ahmed, 25, är homosexuell, jemenitisk flykting, islamkritiker och aktiv medlem i Sverigedemokraterna. Kombinationen skapar syntax error i huvudet på många, framförallt muslimer som ser honom som en förrädare och avfälling. Sedan han skapade sin populära Youtubekanal för ett år sedan har han bombarderats av hotfulla kommentarer både på YouTube och Twitter, där han ofta skapar så kallade ”Twitterstormar” genom sina salta och rättframma kommentarer. Den senaste stormen handlade om så kallad blattesvenska, som Luai tycker är för bedrövlig.

Möjligen kan det ha varit den utlösande faktorn till det extremt hotfulla telefonsamtal han fick motta under söndagen. Luai Ahmed är som sagt ganska luttrad vad gäller hot, men det var något med just det här samtalet som fick honom att reagera extra starkt.

– Normalt sett så brukar de vilja prata och tjafsa. Men det här var bara ett kort hot, en person som lät oerhört bestämd och aggressiv. ”Vi kommer att se till att du hamnar i helvete tidigt din rasist bögjävel” väste han och la sedan på, säger Luai.

Så den här gången bestämde han sig för att polisanmäla. Och till sin stora chock och förvåning upptäckte han att det här med att få skyddad identitet är en ganska omständlig procedur i Sverige, och någon särskild hjälp från polisen kan man inte vänta sig.

– Jag känner mig väldigt otrygg just nu, vem som helst kan ju ta reda på var jag bor. Jag trodde nog att polisen i Sverige kunde erbjuda lite bättre skydd till människor som är utsatta för direkta hot.

Polisen totalt handfallen

I klippet nedan kan var och en själv ta del av den svenska polisens handfallenhet inför den situation Luai Ahmed nu befinner sig i.

Så vad händer nu då? Eftersom Malmö, där Luai Ahmed bor, troligtvis är det mest otrygga ställe en person i hans sits överhuvudtaget kan befinna sig i, så väljer han nu att, tillfälligt, lämna landet. En vän i Tyskland har fixat så han kan bo hos henne ett tag, tills säkerhetssituationen i Sverige förhoppningsvis stabiliserar sig. Men den som tror att Luai därmed är besegrad misstar sig gruvligen – han är mer stridslysten än någonsin!

– Jag planerar en YouTube-serie som jag tänkte skulle heta ”Vi läser Koranen tillsammans”, där jag går igenom hela Koranen steg för steg och pratar om vad allting betyder. Det är ett stort problem att svenskarna är så okunniga om islam, men det är ett lika stort problem att många muslimer är det! Här krävs upplysning, förklarar Luai.

Som homosexuell man ser han det som rent självförsvar att mota islam i grind, och att just han ”måste” göra det beror på två saker, förklarar han:

– För det första så är svenskar så konflikträdda, det är lättare för en invandrare som inte är lika rädd för konfrontation och dessutom har jag som invandrare ett helt annat utrymme att säga som det är.

– Sedan handlar det också om att försvara Sverige och svenska värderingar – jag flyttade hit för att jag ville bo i ett tryggt land, men jag kan inte hålla min partners hand på gatan för då är det stor risk att vi blir nerslagna. Att svenskar tillåter detta?! Så kan vi inte ha det, säger Luai Ahmed.

https://youtu.be/a_UWgbcgdgQ


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

7 Kommentarer

 1. Avatar

  Luai Ahmed är ett typexempel på misslyckad integration. Vi tar väl inte emot en massa invandrare för att de skall bli Sverigedemokrater? De kan tro på vad fan som helst ha vilka värderingar som helst men vi har släpp in dem på ett villkor och det är att de skall rösta på Socialdemokraterna. De är ju våra nya kärnväljare! Åt helvete med integration om detta blir resultatet! Sådana här invandrare som Luai Ahmed skall behandlas på samma sätt som våra sjuka och fattigpensionärer så de lär sig hur det går när man inte lyder Stefan Löfven!

  Svara
  • Avatar

   Andersson Är du verklig eller ??!! skulle Luai vara ett typexempel på misslyckad integration?? Men vad är då du !!! Alla vi vet sedan 2014-2015 då gränserna låg nere då vi hade en ström av ” IS”lamister och Terrorister !! Jag beklagar att Luai skall behöva uppleva detta skit som du uppskattar så högt !!! DU Andersson måste vara en mycket trasig person som behöver hjälp omg !!!

   Svara
   • Ingrid Carlqvist

    Han är givetvis djupt sarkastisk. Hans kommentar visar maktens hyckleri – de VILL inte ha integration och invandrare som börjar älska Sverige. I maktens ögon är Luai helt fel!

    Svara
    • Avatar

     Helt riktigt Andersson är en ironisk och sarkastisk jävel. Kanske lämpligt ibland att avsluta med ”ironiskt menat” men tycker att det förtar effekten av ironin. Meningen med ironi är att få folk att vakna till, att reflektera över vad de hör eller läser och framkalla en reaktion. Detta genom att hålla med dem man kritiserar men skruva det några varv extra så att det absurda kommer fram samt kanske även krydda med att i klartext skriva vad man misstänker att deras egentliga motiv och avsikter är. Tommys reaktion är vad man vill uppnå, först spontan upprördhet, därefter reflektion och ifrågasättande om någon eller något kan vara så galet att det mest liknar ett skämt. Förhoppningsvis har man fått någon att börja fundera kring de tokigheter man sagt eller skrivit.

     Svara
 2. Avatar

  Om nu detta var ” Ironi ” Andersson så var det jävligt sjukt som nog ingen gillar !!! Då har du en verklig sjuk humor och borde söka hjälp !!!

  Svara
  • Avatar

   Jag tyckte Anderssons ironi var både väldigt tydlig och briljant, är ganska säker på att många andra tycker likadant.

   Lär dig läsa mellan raderna istället så slipper du skämma ut dig igen.

   Svara
 3. Avatar

  Där förlorar Sverige en smart ung kille som verkligen hade kunnat tillföra landet något till skillnad mot alla dessa som kommer hit och går rakt in i bidragsträsket, kriminalitet och sekttänk.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.