TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Greta Thunberg-bok sågas i Danmark: ”Falskt och förljuget”

Publicerad 6 juni, 2019

Den danske journalisten och författaren Mikael Jalving slaktar Malena Ernmans bok om dottern Greta Thunberg fullständigt. Han finner boken ”djupt chockerande” och förklarar för Ingrid&Maria:
– Sällan har jag läst något så inbilskt. Boken är historien om ett svek. Kanske ett rop på hjälp. Hur ska lilla Greta någonsin kunna bli sig själv?

Boken Scener ur hjärtat släpptes i dagarna i dansk översättning och Mikael Jalving fick då i uppdrag att recensera den för tidningen Jyllands-Posten. Det blev en sågning som hette duga och boken tilldelades endast en stjärna av sex möjliga. Jalving retar sig på att boken presenteras som Greta Thunbergs verk, fast det i själva verket är hennes mamma Malena Ernman som med ”maniskt och högfärdigt” språk berättar familjens historia.

”Det är mycket länge sedan jag läste något så falskt och förljuget som orden och budskapet i den här boken. Det placerar sig med lätthet i kategorin bullshit. Efter att ha berättat hur mycket hon och hennes man ställer upp för sina barn och hennes karriär, kan man läsa om ’sammanstörtade landmassor i Västafrika’, ’torka i Mellanöstern’, ’stressrelaterade sjukdomar, segregation och allt längre köer i barn- och ungdomspsykiatrin’, som en återklang av 70-talets djupa ekologi: ’Vi vill gärna vara en röst för något som är viktigare än oss själva, och för oss är klimat- och miljökrisen det ultimata exemplet på – och konsekvensen av – den skeva världsordning som råder’”, skriver Jalving.

Egoism och gränslöshet

Att han är arg på Malena Ernman och maken Svante Thunbergs egoism, gränslöshet och blindhet inför döttrarnas behov står inte att ta miste på. I en intervju i tidningen B.T. får man till och med intryck av att Mikael Jalving har lust att polisanmäla Ernman för barnmisshandel. För Ingrid&Maria förklarar dock Jalving att det rör sig om en ordlek:

Mikael Jalving. Foto: Steen Raaschou/Snaphanen

– Polisanmäla är till att ta i. Min poäng anspelar på det danska språket, en recension heter anmeldelse [samma på svenska, anmälan, reds. anm.]. Men polisanmäla är retoriskt menat. Jag har inte och ska inte polisanmäla Malena Ernman, även om boken är djupt skakande, säger han.

Det stora problemet är, enligt Jalving, att Malena Ernman tydligtvis inte kan skilja på sina egna känslor och behov och döttrarnas. Inte heller förmår föräldrarna sätta nödvändiga gränser och det blir allt mer otydligt vem Greta egentligen är om hon inte är hela världens klimatapostel.

– Helt utan att själv vara medveten om det beskriver avsändaren [Malena Ernman] ett psykologiskt triangeldrama: mellan Greta, mamma och det internationella varumärket Greta. Greta är aldrig bara Greta. Hon är både offer och helgon. Man förstår på mammans historia att Greta har berövats möjligheten att vara barn. Malena förstår helt enkelt inte sin egen roll i historien, som är – om uttrycket ursäktas – otroligt barnslig för en vuxen. Redan som barn längtar Greta efter att vara vuxen och föräldrarna förstår inte vad denna för ett barn onaturliga önskan eventuellt bottnar i (deras kringflackande liv, bristen på gränser). I stället gestaltas Greta som en siare, ett slags klimat-Jesus. Bevare mig väl, säger Jalving.

Önskar Greta lycka till i framtiden

Han avslutar dock sin förkrossande recension med att understryka att hans upprördhet mer än något annat beror på att han känner med Greta, tycker synd om henne och känner oro för hennes framtid. Och han ger henne ett gott råd:

”Man skulle lätt kunna förledas att tro att denna bok är en karikatyr. Stackars Greta. Tänk att utsättas för en sådan behandling av sin egen mor och far. Det blir en lång, seg kamp för Skämmerskans dotter att bli vuxen och hitta egna ben att stå på. Jag önskar dig allt gott, Greta. Och om jag får ge dig ett råd, så är det att glömma klimatet och din mor för ett ögonblick och tänka lite mer på dig själv. Det har man lov att göra när man är 16 år.”


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

12 Kommentarer

 1. Avatar

  Stackars lilla Greta! Skall bli spännande att höra hennes dom över föräldrarna om några år.

  Svara
 2. Avatar

  Att använda en (klimatreligiös Greta symbolik) som yrar om diverse patetiska MSM klimat vanföreställningar som ett verktyg .
  Är en lätt genomskådad PSYOPS, från (FN- UN- NWO bankkartell= Agenda 21 2030 ECOfascism Globalister) som använder mellanhänder som (Misantrop= George Soros.)
  Skönt med internet och att jag aldrig mera lyssnar på Svensk MSM,⌛ eller SR- SVT ⌛och att globalist Greta verktyget är avfärdad bland USA informerade? och nationella libertarianer.

  Svara
 3. Avatar

  It´s modern paganism they are worship!. They twisted the Word of the Creator God, the Savior of the Bible, Jesus Christ up side down that God the father who sent his son to the World to save humanity from sin (evil), changing Everything with Environment (Queen of Ancient Babylon, Semiramis, Queen of heaven, Diana, Astarte and Europa), Earth worship, mother Earth sending her daughter ”Greta” (reincarnation, to Ellman´s Family) to Earth and talk ”Environment” and ”save” the planet. and ”Greta” must be from heaven because no one talks about the ”environment” like her! with repetitions, shantings, vibrations and feelings and extreme pr news all around the World. In the Biblew you have Jesus Christ, Josef and God´s servant Maria, who said ”Im the Lord servant, may God´s will who is heaven be done with me”. In Sweden the swedes have Malena, her family and Greta. Do you see what I see? It´s the Creator God who is in heaven who cares for His Creation (Earth). EGW.

  Svara
 4. Avatar

  At 16 years old, his heart only tells the truth, that many adults hide, you are a democratic and free country-we say! Let her breathe–family problems and her health don’t have to be mixed up with her ideas

  Svara
 5. Avatar

  Vad journalister och författare har för åsikter om psykologi är fullständigt ointressant!

  Svara
 6. Avatar

  Oavsett va man tycker om klimat debatten så är hela historian om Greta något sjukt där ” hela världen ” lägger sig på knä som om Greta va något Gud hade sänt till folket , stackarn är ju sjuk hjälp henne få vård på ungdoms psyket

  Svara
 7. Avatar

  JALVING är klok och Celanders artikel utmärkt!

  Svara
 8. Avatar

  Jag tycker fruktansvärt synd om Greta som har en mamma som Malena Ernman. Malena är en människa som är så otroligt självupptagen, och sådana personer ska inte ha barn.

  Att hänga ut sina barn i boken som Malena gör är fruktansvärt, vad är det för fel på människan?

  Svara
 9. Avatar

  Klimadebatten drives af en hær af hysteriske meningsdannere, der får mega opmærksomhed i medierne, selv om de ikke besidder reel viden om klimaet, energiproduktion og ressourceforbrug.

  Svara
 10. Avatar

  En mycket välförtjänt avhyvling av Gretas Föräldrar av Mikael Jalving, man kan
  undra hur det står till i dom övre regionerna hos kärringen,
  hon stod tillsammans med Greta i Stockholm med en skylt med texten
  ”Oil is för Rövhattar” Vad menar människan? Ska vi sluta att använda olja
  överhuvudtaget eller …….. ???? Tror hon att landet kommer att fungera då
  om nu olja är till för Rövhattar?? (Vad det nu är för något)

  Och några besvärande frågor från vår menlösa Media behöver hon inte
  riskera att få, dom hjälper istället till att sprida vidskepelsen!

  Svara
 11. Avatar

  Money, money and more money
  If someone is really so naive and thinks this is about the environment, climate or the future then you should take a round out in the fresh air. This is about money . And that’s billions of dollars we’re talking about. And it’s about power. A lot of power. The UN, the EU and so-called global initiatives are the new money machine, or Big Green , as it is called. Banks and financial institutions are lining up to invest the money that will now be squeezed out by the taxpayers. The environmental fight is big business . Maybe bigger than oil.

  Svara
 12. Avatar

  ^ kultmedlemmar

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.