Justitieminister Morgan Johansson vill införa strängare straff för dem som hotar politiker. Detta gäller dock sannolikt inte AFA-aktivister och milkshakemarodörer. Foto: Wikimedia Commons.

Justitieminister Morgan Johansson vill införa strängare straff för dem som hotar politiker. Detta gäller dock sannolikt inte AFA-aktivister och milkshakemarodörer. Foto: Wikimedia Commons.

Krönika: Morgan Johansson och milkshakemarodörerna

Låt mig börja med något som borde vara det mest självklara, nämligen att hotelser, vart man än riktar sådana, alltid är oförsvarliga. Det är när man vill förlänga straffet vid vissa typer av hot, de som riktas mot politiker för att vara exakt, som det riskerar att bli godtyckligt. Detsamma gäller störande av mötesfriden, det borde inte råda några som helst tvivel där heller, men hur ser det ut i praktiken, undrar Klas Qvist.

Nu är visserligen inte en AFA-medlem att betrakta som ett typexempel på hur man följer lagen, hur man lämpligast beter sig i möblerade rum eller hur man hanterar mat och dryck. Bordsskick kan inte ha stått högt på dagordningen därhemma hos mamma, inte heller hur och varför man avslutar en måltid. ”Tänk på de svältande i Afrika”, lär ha fått stå tillbaka för: ”Du gör som du vill för du gör det ändå” eller bara ”Du gör som du vill”. Med andra ord, det går an att omfamna och praktisera värderingar långt ut på vänsterkanten när man fått sin vilja fram i hela sitt liv. Byt ut det demonstrativa sparkandet och skrikandet mot lite sten- och milkshakekastande och där har du det.

Och aldrig tidigare har väl kapitalism och renodlad våldsvänster trivts så bra tillsammans som nu, under våren 2019. Det måste vara helt underbart att, mellan orgierna i värdegrundsmissionerande en solig dag ute på stan, kunna slinka in på det, för vänstern åtminstone, en gång så förhatliga Burger King eller McDonalds och förse sig med en milkshake som man sedan kan kasta på en oliktänkande som inte har vett nog att hålla sina avvikande åsikter för sig själv.

Handlar inte om milkshakemarodörerna

Jag kan inte tänka mig att det är milkshakemarodörerna som åsyftas när Morgan Johansson föreslår hårdare tag mot personer som hotar politiker. Se Swebb-tvs Lördagsintervju med Anders Klarström och Mikael Jansson, båda tidigare partiledare för Sverigedemokraterna, och ni förstår precis vad jag menar. Skrattfaktorn, obehaget kanske är ett lämpligare ord i sammanhanget, stiger när Morgan Johansson, för vilken gång i ordningen förresten, lyckas få in ordet demokrati i sitt resonemang.

Jag har nämligen en stark känsla av att det är just demokratin som får ge med sig ytterligare några millimeter även denna gång. Man måste ju ge avkall på något här i världen, livsfarliga fornnordiska runor till exempel, och om Johansson och de andra tillsynes historiebefriade medlemmarna i Löfvén-juntan får bestämma, så inte är det sabotörer i stil med dem i engelska Warrington som bör ställas inför skranket, snarare de som just fått milkshakes och annat matnyttigt kastat på sig.

En muslim kastade milkshake över Tommy Robinson i den engelska staden Warrington. Foto: Twitter.

Vi börjar kunna det här riktigt bra nu: Allt som råkat hamna innanför förbundet Socialdemokrater för tro och solidaritets ramar (islam och åter islam) fungerar alldeles utmärkt oavsett våldskapital. Resten: Gören er icke besvär!

”Socialdemokrater för tro och solidaritet glöder för fred, frihet och rättvisa. Vi vårdar solidariteten och slåss mot orättvisorna, gärna tillsammans med dig. Vi vill bygga en hållbar värld där alla behövs, alla får plats och ingen diskrimineras.”

Nyss nämnda förbunds måtto.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #150 Platinasponsorer: Magnus H – Sommar, sommar, sommar, Gammelmormor och dotter Anette S – Sommarslant. Övriga: Tomas K –Donation: Snyggingar, Tomas K –Finns ni? Höra er är en dröm! Känsla: Välbehag!, Inger, Ola – Bästa journalister, Conny – Gåva, Monika och Anders Jacobsson tackar, Örjan – Tack för att ni kämpar för Sverige!, Lena J, Hans – Donation, Birgitte – Gåva, Berndt – Gåva, Gunnar – Gåva, Tommy – Ni är bäst! Trevlig semester, Margaretha – Gåva, Mia – Bidrag, Nils – Sans paroles, Christina – Tack för ert engagemang!, Torsten – Gåva, Britt – Donation, Lennart – Gåva, Magnus, Stefan – Donation, Pirkko T, Alf, Helena – Gåva, Margareta – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #150 Platinasponsorer: Magnus H – Sommar, sommar, sommar, Gammelmormor och dotter Anette S – Sommarslant. Övriga: Tomas K –Donation: Snyggingar, Tomas K –Finns ni? Höra er är en dröm! Känsla: Välbehag!, Inger, Ola – Bästa journalister, Conny – Gåva, Monika och Anders Jacobsson tackar, Örjan – Tack för att ni kämpar för Sverige!, Lena J, Hans – Donation, Birgitte – Gåva, Berndt – Gåva, Gunnar – Gåva, Tommy – Ni är bäst! Trevlig semester, Margaretha – Gåva, Mia – Bidrag, Nils – Sans paroles, Christina – Tack för ert engagemang!, Torsten – Gåva, Britt – Donation, Lennart – Gåva, Magnus, Stefan – Donation, Pirkko T, Alf, Helena – Gåva, Margareta – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #150 Platinasponsorer: Magnus H – Sommar, sommar, sommar, Gammelmormor och dotter Anette S – Sommarslant. Övriga: Tomas K –Donation: Snyggingar, Tomas K –Finns ni? Höra er är en dröm! Känsla: Välbehag!, Inger, Ola – Bästa journalister, Conny – Gåva, Monika och Anders Jacobsson tackar, Örjan – Tack för att ni kämpar för Sverige!, Lena J, Hans – Donation, Birgitte – Gåva, Berndt – Gåva, Gunnar – Gåva, Tommy – Ni är bäst! Trevlig semester, Margaretha – Gåva, Mia – Bidrag, Nils – Sans paroles, Christina – Tack för ert engagemang!, Torsten – Gåva, Britt – Donation, Lennart – Gåva, Magnus, Stefan – Donation, Pirkko T, Alf, Helena – Gåva, Margareta – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #150 Platinasponsorer: Magnus H – Sommar, sommar, sommar, Gammelmormor och dotter Anette S – Sommarslant. Övriga: Tomas K –Donation: Snyggingar, Tomas K –Finns ni? Höra er är en dröm! Känsla: Välbehag!, Inger, Ola – Bästa journalister, Conny – Gåva, Monika och Anders Jacobsson tackar, Örjan – Tack för att ni kämpar för Sverige!, Lena J, Hans – Donation, Birgitte – Gåva, Berndt – Gåva, Gunnar – Gåva, Tommy – Ni är bäst! Trevlig semester, Margaretha – Gåva, Mia – Bidrag, Nils – Sans paroles, Christina – Tack för ert engagemang!, Torsten – Gåva, Britt – Donation, Lennart – Gåva, Magnus, Stefan – Donation, Pirkko T, Alf, Helena – Gåva, Margareta – Gåva.