TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Analys: Vad är det som händer mellan Iran och USA – en False flag-operation?

Publicerad 24 maj, 2019

Dödläget mellan USA och Iran har nu pågått i ett par veckor och världen undrar vad det egentligen handlar om. Washington har skickat flera militära styrkor till Mellanöstern, som en maktuppvisning gentemot det amerikanska tjänstemän kallar iranska hot mot USAs trupper och intressen i regionen. Iran låter sig dock inte skrämmas och kallar det en ”sammandrabbning mellan olika viljor”.

USAs nationella säkerhetsrådgivare John Bolton tillkännagav 5 maj att USS Abraham Lincoln, Carrier Strike Group och ett par kärnvapenbärande flygplan av typ B-52-H och B1b samt ett patriotbatteri skulle skeppas till Saudiarabien. Många blev väldigt överraskade, men syftet var att skicka ett ”klart och otvetydigt budskap till den iranska regimen att alla angrepp mot Förenta staternas intressen eller på våra allierade kommer att mötas med oupphörlig kraft”. Spekulationerna gick än högre när utrikesministern Mike Pompeo ställde in ett möte med den tyska förbundskanslern Angela Merkel, och i stället satte sig på ett flygplan rakt ner till Irak.

USAs nationelle rådgivare John Bolton. Foto: Wikipedia.

Vad var det som föranledde dessa åtgärder? Det fanns inga tecken på en möjlig iransk attack – var det ett nytt Irak på gång, det vill säga ”de har massförstörelsevapen, nu måste vi slå till direkt”!

Den 23 april gick den iranske brigadgeneralen Ali Nasiri från Islamiska Revolutionära Gardet (IRGC), in på en amerikansk ambassad i ett okänt land, troligtvis Qatar. Med sig hade han en skattkista av handlingar relaterade till iranska militär-, nukleära- och säkerhetsplaner. Anledningen till hans flykt ska vara att han rykt ihop med den högste religiösa ledaren Ali Khamenis representant på ett möte och rent fysiskt försökt slå honom på käften. I Iran (och antagligen de flesta andra länder) är detta en av de minst ”karriärbefrämjande åtgärder” man kan vidta. Så i stället för att invänta ett plötsligt dödsfall genom en påstådd israelisk bilbomb, gav han sig iväg samma dag.

Ingen vet deras öden

Ali Nasiri hoppade av från Islamiska Revolutionära Gardet (IRGC) i Iran och orsakade vapenskrammel. Foto: FARS.

Ali Nasiris flykt från Iran har haft en extremt negativ inverkan på dem som stod under hans befäl. Med säkerhet har många av Nasiris närmaste medarbetare fängslats och får nu utstå tortyr för att den iranska ledning ska få klarhet i om Nasiri varit amerikansk agent sedan länge och om någon hjälpt honom att fly.

Den IRGC-associerade nyhetsbyrån Fars gick 19 april ut med följande meddelande:

”Enligt en order utfärdad av Mohammad Ali Jafari, överbefälhavaren för Islamiska Revolutionära Gardet, har brigadergeneral Fat’ollah Jamiri utsetts till befälhavare för IRGC Counterintelligence Organization.”

I rapporten nämndes inget om Nasiris eller hans medarbetares öden.

Men John Boltons tillkännagivande 5 maj tycks under alla omständigheter bevisa att Nasiri hade med sig bevis för att Iran har eller hade planer på att attackera Israel, USA eller några USAs allierade – även om det är osannolikt att de skulle försöka med direkta attacker. I stället skulle de använda sig av så kallade proxyer [ombud] för att slå till emot Israel och USA. Vissa hävdar att de raketattacker Israel utsattes för från Gaza i början av maj, var en del av den planen.

Situationen eskalerade ytterligare när Houthi-rebeller i Jemen genomförde en drönarattack mot en oljepumpstation i Saudiarabien. När det visade sig att denna var av iranskt ursprung ska saudierna ha begärt amerikanskt bistånd eller stöd att stoppa ytterligare attacker. Samtidigt visade satellitbilder och annan spaningsinformation att iranierna lastade än större, kraftigare och ballistiska robotar som kan bära större stridsspetsar för transport till Houthi-rebellerna i Jemen. Spänningarna minskade inte när fyra tankfartyg saboterades i hamnen i Fujairah. Exakt hur sabotaget gick till är inte klarlagt, men enligt initierade källor ska små stålförstärkta båtar ha rammat fartygen. Att Iran har en ”flotta” av småbåtar stämmer, men inga bevis i form av fotografier eller radarbilder för att båtarna var iranska har lagts fram.

Lägg därtill iranska hot om att blockera Hormuzsundet, vilket de i och för sig gör närhelst de känner sig hotade. Notera att 30 procent av världens oljeförsörjning går via Hormuzsundet – en eventuell blockad av transportleden kan leda till en global ekonomisk kris, och priset på Brent råolja är redan högt.

Det luktar False Flag-operation

Irans president Hassan Rouhani. Foto: Wikipedia.

Irans agerande ska bero på de sanktioner Iran nu får utstå på grund av att USA ensidigt sa upp det så kallade ”atomavtalet” – sanktioner som är enormt ansträngande för Iran. Detta gör att ”hökarna” i Iran ser en möjlighet att skruva tillbaka den ”nuvarande liberala politiken” under Irans president Hassan Rouhani.

Kan det vara så att mer liberala krafter hjälpte Nasiri att fly? Enligt mina källor har flera förändringar gjorts inom både den militära och civila förvaltningen efter Nasiris flykt. Om dessa genomförs av de konservativa eller de liberala krafterna är det ingen som är riktig säker på. Eller har USA bara använt sig av Nasiris flykt som en ursäkt att flytta fram sina positioner i regionen rent militärt? För inom underrättelsesfären verkar inte USAs allierade ha fått se det material Nasiri eventuellt hade med sig.

Det som gör många konfunderade är att strax efter att USA hade varnat för en attack mot amerikanska intressen i Irak, så slog en Katyusha-raket ner i den så kallade Gröna zonen – strax innan den nationella säkerhetsrådgivaren John Bolton skulle anlända till amerikanska ambassaden. Källor säger till mig: ”Blackwater/IX/Academy opererar återigen i Irak trots förbud, och de är ju CIAs ’springpojkar’, så det hela luktar en False flag-operation …”

Vad som är oomtvistligt i denna historia är att Nasiri har hoppat av och att Iran har deklarerat att de inte har intresse av krig, vilket inte heller president Trump har. Så oavsett vem som gjort vad och av vilka geopolitiska skäl denna upptrappning sker, så får man hoppas att alla behåller kylan och att återigen sätter vid förhandlingsbordet.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.