Jimmie Åkesson har styrt SD igenom kris efter kris och gjort partiet allt större. Men vad händer när han avgår? Foto: Wikipedia.

Jimmie Åkesson har styrt SD igenom kris efter kris och gjort partiet allt större. Men vad händer när han avgår? Foto: Wikipedia.

Krönika: Vart är Sverigedemokraterna på väg?

Är det en allvarlig kris för Sverigedemokraterna vi ser utspela sig just nu? Trots kritik från många väljare och sympatisörer har partiets taktik med uteslutningar visat sig fungera – SD har vuxit i val efter val. Men detta kommer antagligen att förändras, skriver Gudmundur Bragason.

Många i de nationella kretsarna ondgör sig över hur Sverigedemokraterna gradvis har förändrats. Man anser till exempel att de inte kritiserar den pågående islamiseringen av Sverige tillräckligt tydligt. Vidare anser många att partiledningen är väl snabb med att utesluta företrädare som uttrycker sig på ett sätt som är ideologiskt avvikande från den av Mattias Karlsson påbjudna linjen. Det är bara det att det hittills har fungerat alldeles utmärkt. I val efter val har SD gått framåt avsevärt, men det kommer antagligen att förändras.

Sämre pajaskonster än Sverigedemokraternas hantering av EU-kandidaterna Peter Lundgren och Kristina Winberg kan jag inte föreställa mig! Man har fortsatt förtroende för Lundgren, men Winberg utesluts ur partiet och varför verkar ingen utomstående riktigt begripa. Kristina Winberg förnekar att hon har läckt uppgifterna om Lundgrens tafsande på brösten på en kvinnlig partikamrat till Expressen. Hon påstår att hennes telefon har blivit stulen. Jaha – någon stjäl en telefon som händelsevis innehåller en inspelning som man kan sälja till Expressen. Det tror jag säkert!

Peter Lundgren och kvinnan han tafsade på har “talat ut”. Foto: Sverigedemokraterna/Youtube.

Det här med Peter Lundgrens tafsande har han och den berörda kvinnan talat ut med varandra om och det är utagerat från hennes sida. Sedan gör någon från allmänheten, antagligen ett hjärntvättat och Metoo-influerat vänsterhjon, en polisanmälan som leder till att en åklagare inleder förundersökning mot Peter Lundgren. (Det är jättebra att man ägnar sig åt väsentligheter och inte gruppvåldtäkter, mord, misshandel, inbrott och annat bagatellartat tjafs.)

Bäst om det går riktigt dåligt

SD förväntas göra ett riktigt bra valresultat i EU-valet. Det bästa på lång sikt för partiet vore emellertid att det gick dåligt för dem den här gången. Det är i så fall Sverigedemokraternas eget fel, inte nomenklaturans.

Vad händer om feministiska Paula Bieler tar över som SD-ledare? Foto: Wikimedia Commons.

Sverigedemokraterna har gjort allt för att bli accepterade av etablissemanget. Den strategin kanske tidigare var begriplig, men eftersom den har misslyckats måste den överges. Etablerade politiker och medier avskyr partiet. Vad ska SD göra om de alternativa medier som tidigare har stöttat dem blir tillräckligt kritiska för att vända partiet ryggen?

Vad händer när Jimmie Åkesson avgår? Han framstår som trovärdig och är dessutom omåttligt populär och han ger ett mycket sympatiskt intryck. Vem som blir hans efterträdare är avgörande för Sverigedemokraternas framtid.

En person som tyvärr tycks få allt mer inflytande i partiet är Paula Bieler och hon imponerar verkligen inte på mig. Vänstervridna feminister har vi mer än nog av och med en sådan partiledare blir SD ytterligare ett vänsterliberalt parti och fler sådana behöver vi verkligen inte, tvärtom!

Vi kan vara kritiska till en hel del av vad Sverigedemokraterna gör nu. De har dock haft många bra företrädare genom åren. De har drabbats hårt av vänsterns förföljelser, många har förlorat vänner och blivit av med jobbet. Ett stort antal företrädare har blivit utsatta för våld och de har fått egendom vandaliserad och förstörd. Många Sverigedemokrater har lagt ner oerhört mycket arbete för att försöka rädda Sverige och på lokal nivå har man lyckats åstadkomma en hel del. Det har tagit många år för partiet att komma dit där de är nu. Jag känner sorg över den förstörelse av Sverigedemokraterna som jag ser nu, ty det tar längre tid att bygga upp än det tar att riva ner, glöm inte det.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 kommentarer angående “Krönika: Vart är Sverigedemokraterna på väg?

  1. Jag resonerar att detta är sista gången som jag skall rösta på SD i ett EU val som bara är vart 5 år.

    AFS är de som blir aktuella om fem år om Gud vill och jag lever, eller om EU finns kvar🤔 – men nu får det bli Charlie från Värmland för hans åsikter om jakt och sportskytte till EU valet.

    Och jag håller med om att SD är påväg att bli mainstream och PK som alla partier oftast historiskt blir efter ca 20 år.
    Men i valet mellan pest och kolera så är ändå SD dom bästa för Sverige idag, men inte i framtiden- om dom börjar bli George Soros kontrollerad opposition. 🤔😂😂😂👍❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #57 Veckans platinasponsorer: Lisbeth - Kram Övriga: Gert, Peter – Donation, Göran, Anders - Donation Ingrid och Maria, Siv - Tack för era friska fläktar. Flisa, Rasmus - Ej kannibal, puss, Mats, John-Olov – Bra, Kjell - Stå på er, Carl, Maria, Eva – Tack, Karin, Thomas - Berätta gärna om AE911 och den nya Alaska-rapporten, Christina - Tack för högtidsstund med Er och Gustav, Anton, Ronny, Mary-Anne, Gertrude, Kasper, Jan-Erik, Ann-Britt, Lars, Jan, Anita, Christina, Roland, Tommy, Lennart, Stefan, Helene, Mats, Tord – Hej, ett litet bidrag, Hasse - Alternativmedia när den är som bäst!, Gudmundur A - Kära Ingrid och Maria!, Owe H, Alexander – Hej, Andreas – Donation, Bo Arne - Goda gräv. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #57 Veckans platinasponsorer: Lisbeth - Kram Övriga: Gert, Peter – Donation, Göran, Anders - Donation Ingrid och Maria, Siv - Tack för era friska fläktar. Flisa, Rasmus - Ej kannibal, puss, Mats, John-Olov – Bra, Kjell - Stå på er, Carl, Maria, Eva – Tack, Karin, Thomas - Berätta gärna om AE911 och den nya Alaska-rapporten, Christina - Tack för högtidsstund med Er och Gustav, Anton, Ronny, Mary-Anne, Gertrude, Kasper, Jan-Erik, Ann-Britt, Lars, Jan, Anita, Christina, Roland, Tommy, Lennart, Stefan, Helene, Mats, Tord – Hej, ett litet bidrag, Hasse - Alternativmedia när den är som bäst!, Gudmundur A - Kära Ingrid och Maria!, Owe H, Alexander – Hej, Andreas – Donation, Bo Arne - Goda gräv. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #57 Veckans platinasponsorer: Lisbeth - Kram Övriga: Gert, Peter – Donation, Göran, Anders - Donation Ingrid och Maria, Siv - Tack för era friska fläktar. Flisa, Rasmus - Ej kannibal, puss, Mats, John-Olov – Bra, Kjell - Stå på er, Carl, Maria, Eva – Tack, Karin, Thomas - Berätta gärna om AE911 och den nya Alaska-rapporten, Christina - Tack för högtidsstund med Er och Gustav, Anton, Ronny, Mary-Anne, Gertrude, Kasper, Jan-Erik, Ann-Britt, Lars, Jan, Anita, Christina, Roland, Tommy, Lennart, Stefan, Helene, Mats, Tord – Hej, ett litet bidrag, Hasse - Alternativmedia när den är som bäst!, Gudmundur A - Kära Ingrid och Maria!, Owe H, Alexander – Hej, Andreas – Donation, Bo Arne - Goda gräv. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #57 Veckans platinasponsorer: Lisbeth - Kram Övriga: Gert, Peter – Donation, Göran, Anders - Donation Ingrid och Maria, Siv - Tack för era friska fläktar. Flisa, Rasmus - Ej kannibal, puss, Mats, John-Olov – Bra, Kjell - Stå på er, Carl, Maria, Eva – Tack, Karin, Thomas - Berätta gärna om AE911 och den nya Alaska-rapporten, Christina - Tack för högtidsstund med Er och Gustav, Anton, Ronny, Mary-Anne, Gertrude, Kasper, Jan-Erik, Ann-Britt, Lars, Jan, Anita, Christina, Roland, Tommy, Lennart, Stefan, Helene, Mats, Tord – Hej, ett litet bidrag, Hasse - Alternativmedia när den är som bäst!, Gudmundur A - Kära Ingrid och Maria!, Owe H, Alexander – Hej, Andreas – Donation, Bo Arne - Goda gräv.