TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Krönika: Vart är Sverigedemokraterna på väg?

Publicerad 23 maj, 2019

Är det en allvarlig kris för Sverigedemokraterna vi ser utspela sig just nu? Trots kritik från många väljare och sympatisörer har partiets taktik med uteslutningar visat sig fungera – SD har vuxit i val efter val. Men detta kommer antagligen att förändras, skriver Gudmundur Bragason.

Många i de nationella kretsarna ondgör sig över hur Sverigedemokraterna gradvis har förändrats. Man anser till exempel att de inte kritiserar den pågående islamiseringen av Sverige tillräckligt tydligt. Vidare anser många att partiledningen är väl snabb med att utesluta företrädare som uttrycker sig på ett sätt som är ideologiskt avvikande från den av Mattias Karlsson påbjudna linjen. Det är bara det att det hittills har fungerat alldeles utmärkt. I val efter val har SD gått framåt avsevärt, men det kommer antagligen att förändras.

Sämre pajaskonster än Sverigedemokraternas hantering av EU-kandidaterna Peter Lundgren och Kristina Winberg kan jag inte föreställa mig! Man har fortsatt förtroende för Lundgren, men Winberg utesluts ur partiet och varför verkar ingen utomstående riktigt begripa. Kristina Winberg förnekar att hon har läckt uppgifterna om Lundgrens tafsande på brösten på en kvinnlig partikamrat till Expressen. Hon påstår att hennes telefon har blivit stulen. Jaha – någon stjäl en telefon som händelsevis innehåller en inspelning som man kan sälja till Expressen. Det tror jag säkert!

Peter Lundgren och kvinnan han tafsade på har ”talat ut”. Foto: Sverigedemokraterna/Youtube.

Det här med Peter Lundgrens tafsande har han och den berörda kvinnan talat ut med varandra om och det är utagerat från hennes sida. Sedan gör någon från allmänheten, antagligen ett hjärntvättat och Metoo-influerat vänsterhjon, en polisanmälan som leder till att en åklagare inleder förundersökning mot Peter Lundgren. (Det är jättebra att man ägnar sig åt väsentligheter och inte gruppvåldtäkter, mord, misshandel, inbrott och annat bagatellartat tjafs.)

Bäst om det går riktigt dåligt

SD förväntas göra ett riktigt bra valresultat i EU-valet. Det bästa på lång sikt för partiet vore emellertid att det gick dåligt för dem den här gången. Det är i så fall Sverigedemokraternas eget fel, inte nomenklaturans.

Vad händer om feministiska Paula Bieler tar över som SD-ledare? Foto: Wikimedia Commons.

Sverigedemokraterna har gjort allt för att bli accepterade av etablissemanget. Den strategin kanske tidigare var begriplig, men eftersom den har misslyckats måste den överges. Etablerade politiker och medier avskyr partiet. Vad ska SD göra om de alternativa medier som tidigare har stöttat dem blir tillräckligt kritiska för att vända partiet ryggen?

Vad händer när Jimmie Åkesson avgår? Han framstår som trovärdig och är dessutom omåttligt populär och han ger ett mycket sympatiskt intryck. Vem som blir hans efterträdare är avgörande för Sverigedemokraternas framtid.

En person som tyvärr tycks få allt mer inflytande i partiet är Paula Bieler och hon imponerar verkligen inte på mig. Vänstervridna feminister har vi mer än nog av och med en sådan partiledare blir SD ytterligare ett vänsterliberalt parti och fler sådana behöver vi verkligen inte, tvärtom!

Vi kan vara kritiska till en hel del av vad Sverigedemokraterna gör nu. De har dock haft många bra företrädare genom åren. De har drabbats hårt av vänsterns förföljelser, många har förlorat vänner och blivit av med jobbet. Ett stort antal företrädare har blivit utsatta för våld och de har fått egendom vandaliserad och förstörd. Många Sverigedemokrater har lagt ner oerhört mycket arbete för att försöka rädda Sverige och på lokal nivå har man lyckats åstadkomma en hel del. Det har tagit många år för partiet att komma dit där de är nu. Jag känner sorg över den förstörelse av Sverigedemokraterna som jag ser nu, ty det tar längre tid att bygga upp än det tar att riva ner, glöm inte det.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 Kommentarer

 1. Avatar

  Här är en till som känner sorg.

  Svara
 2. Avatar

  Jag resonerar att detta är sista gången som jag skall rösta på SD i ett EU val som bara är vart 5 år.

  AFS är de som blir aktuella om fem år om Gud vill och jag lever, eller om EU finns kvar? – men nu får det bli Charlie från Värmland för hans åsikter om jakt och sportskytte till EU valet.

  Och jag håller med om att SD är påväg att bli mainstream och PK som alla partier oftast historiskt blir efter ca 20 år.
  Men i valet mellan pest och kolera så är ändå SD dom bästa för Sverige idag, men inte i framtiden- om dom börjar bli George Soros kontrollerad opposition. ?????❤️

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.