Gustav Kasselstrand träffade nyligen Marine Le Pen i Tallinn. Hon hälsade honom välkommen att samarbeta om han kommer in i EU-parlamentet. Foto: Alternativ för Sverige

Gustav Kasselstrand träffade nyligen Marine Le Pen i Tallinn. Hon hälsade honom välkommen att samarbeta om han kommer in i EU-parlamentet. Foto: Alternativ för Sverige

Gustav Kasselstrand om EU-valet: ”Nationalistiska partier kommer att öka i princip i varje land”

Sveriges hårdast arbetande partiledare, Gustav Kasselstrand i Alternativ för Sverige, har tagit sig tid att svara på några heta frågor så här i valrörelsens sista vecka. I turnébussen på väg till Ronneby berättar han att EU-motståndet finns över hela landet och avslöjar vad det första han ska göra är om han får en plats i EU-parlamentet i Bryssel.

I&M: Du har snart turnerat runt hela Sverige med Frihetsturnén – vad är din känsla? Finns det många svenskar som vill ut ur EU och kan tänka sig att rösta på AFS?

– Min känsla är positiv! EU-debatten är viktig för många svenskar över hela landet. Det är bara i den tillrättalagda och likriktade offentliga debatten som det nästan aldrig diskuteras. Dessutom är det många som blir EU-motståndare när de får reda på fakta om EU som systemmedierna aldrig skriver om. Brexitrörelsen opinionsbildade mycket effektivt i Storbritannien – varför skulle vi inte kunna göra samma sak i Sverige med en Swexitrörelse?

I&M: Hur ser du på vänsterns störningar av era möten?

– Det har varit lugnare denna turné jämfört med Återvandringsturnén. Dock har självklart en del störningar fortfarande förekommit. Vänstern ger oss säkert en del röster med sitt skrikande och störande. Det finns ju ytterst få svenskar som sympatiserar med den typen av pöbelbeteende.

Gustav Kasselstrand under tisdagens torgmöte i Ronneby. Foto: Facebook

I&M: Du var i Tallinn på möte med ENF-gruppen. Berätta hur stämningen var!

– Det var en mycket spännande dag. Jag var inbjuden av Jaak Madison som är vice partiledare och parlamentsledamot för EKRE [Estlands konservativa folkparti som sedan valet i år ingår i regeringen]. Jag fick därför först delta på en lunch där företrädare från EKRE träffade Marine Le Pen och andra inbjudna gäster från Sannfinländarna, Lega och Dansk Folkeparti. Därefter var jag med dem resten av dagen och hade tid att samtala med alla. Alla var positiva till att samarbeta med Alternativ för Sverige om vi tar plats i Europaparlamentet.

I&M: I vilka länder tror du nationalistiska partier kommer att gå bäst?

– I Italien lär ju Lega göra ett riktigt succéval. Och säkert kommer nationalistiska partier att öka i princip i varje land.

I&M: Vad är det första du ska göra om du kommer in i EU-parlamentet i Bryssel?

– Etablera samarbete med de partier som kommer att ingå i Matteo Salvinis nya stora nationalistiska grupp.

I&M:. Vad är det första du ska göra om du inte kommer in i EU-parlamentet i Bryssel?

– Det är mycket att göra direkt efter ett val, framför allt logistiska frågor när valrörelsen ”packas ihop”. Men när röken har lagt sig efter valet är det dags att analysera valresultatet och dra slutsatser från det.

I&M: Hur ser du på Rasmus Paludans och hans parti Stram Kurs framfart i Danmark?

– Jag har ingen jättekoll på Paludan. Hans metoder verkar ha givit stor uppmärksamhet i alla fall, och det har uppenbarligen lett till framgångar för honom. Om både han och Nye Borgerlige tar plats i Folketinget, där ju Dansk Folkeparti redan sitter, kommer det nog innebära att den danska debatten och politiken tar ännu fler stora steg i rätt riktning. Skillnaden mot PK-Sverige är milsvid. Danmark är ett intressant land att följa!

Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth.