TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Analys: Det här är Skråmobarnens mormor Umm Hamza – ”Slaktaren från Raqqa”

Publicerad 15 maj, 2019

Hur lyckades den hårdföra IS-kvinnan Ulrika Pape, även känd som Umm Hamza och Slaktaren, ta sig in och ut ur Erbil i irakiska Kurdistan för att hälsa på sina barnbarn i familjen Skråmo och spela IS-sånger för dem? Exakt vilket fulspel som ligger bakom går inte att slå fast, men det handlar troligen om något slags köpslående mellan svenska och kurdiska myndigheter.

1999 var Ulrika Pape en vanlig svensk kvinna i Varberg som på en fråga i en lokaltidning om vad som är bäst med Sverige, svarade: Karlar! 2019 är hon mer känd som Umm Hamza – en råbarkad konvertit till islam som flyttade till kalifatet och värvade kvinnor åt IS-krigarna. Och som Skråmobarnens mormor.

Ulrika Pape anno 1999 gillade karlar. Foto: Faksimil.

Att följa mediernas rapportering om Amanda och Michael Skråmos sju föräldralösa barn är som att titta på den gamla filmen Barnen från Frostmofjället. Filmen från 1945 bygger på boken med samma namn, skriven 1907 av Laura Fitinghoff. Den handlar om sju barn som i mitten av 1800-talet blir ensamma när föräldrarna dör och för att inte bli utackorderade till socknens storbönder flyr de hemgården och påbörjar en lång vandring över fjället för att finna ett bättre liv.

Jag minns att jag läste boken som barn och grät floder över de tappra barnens sorgliga öde. De till och med skiljs åt för att fler ska få chansen att överleva.

Men barnen Skråmo har inget annat gemensamt med barnen från Frostmofjället än att de är sju till antalet och föräldralösa. Medan Frostmobarnen tar sina öden i egna händer, har svenska staten vänt ut och in på sig själv för att flyga hem dem till Sverige – trots att risken är uppenbar att dessa löper stor risk att en dag själva omfamna IS mördarideologi.

Mor och dotter konverterade 2007

Amanda Skråmo innan hon konverterade till islam och flyttade till Islamiska staten. Foto: Från nedlagd blogg.

Men hur kommer det sig att dessa barn med svensk-norsk-chilensk bakgrund alls hamnade hos Islamiska staten? Allt börjar med Ulrika Pape som redan 1993 skilde sig från Patricio Galvez med vilken hon hade då 2-åriga dottern Amanda. 1999 presenterade hon sig som studerande från Varberg och sa att det bästa med Sverige var karlarna här. Åtta år senare konverterade Ulrika Pape och dottern Amanda till islam. I en blogg som Amanda Gonzalez drev på den tiden berättar hon om hur det gick till.

”2007, i slutet av sommaren, lärde jag känna en muslim, vi diskuterade inte så mycket om islam men jag började ändå så småningom, ju mer jag lärde känna min nya vän, att bli intresserad. Samtidigt hade min mamma mycket kontakt med våra muslimska grannar, kommer ihåg hur hon exalterat en gång berättat för mig om uttrycket Mashallah.

Jag gillade att slå vad och tävla (gör jag fortfarande), så jag slog vad med min nya vän att jag kunde lära mig Ayat al-Kursi under höstlovet! Jag satt där med mina alldeles för stora kläder, eftersom jag var en streetdansande hiphopare på den tiden, och hörde nu på en vers från Koranen i högsta volym. Om och om igen hela veckan, kanske lite längre tills jag kunde den. Hade fönstret öppet så hela grannskapet kunde höra det. Alla måste ha trott att det var en muslim.”

Versen ger änglaskydd

Ayat al-Kursi sägs vara den mäktigaste versen i Koranen och lyder såhär:

”GUD – det finns ingen gud utom Han, den Levande, skapelsens evige Vidmakthållare. Slummer överraskar Honom inte och inte heller sömn. Honom tillhör allt det som himlarna rymmer och det som jorden bär. Vem är den som vågar tala [för någon] inför Honom utan Hans tillstånd? Han vet allt vad [människor] kan veta och allt som är dolt för dem och av Hans kunskap kan de inte omfatta mer än Han tillåter. Hans allmakts tron omsluter himlarna och jorden. Att värna och bevara dem är för Honom ingen börda. Han är den Höge, den Härlige. [Koranen 2:255]”

muslimer.se får man veta fördelarna med att läsa Ayat al-Kursi:

 1. Recitera den innan du sover och en ängel kommer att skydda dig hela natten.
 2. Recitera efter varje obligatorisk bön och det enda som skiljer dig från paradiset är döden.

Uppenbarligen gör versen också helt vanliga svenskar till muslimer, åtminstone var det vad som hände Amanda och Ulrika. På bloggen skrev Amanda själv att det var vid den här tiden som både hon och mamman under loppet av några månader blev muslimer.

Bodde i utanförskapsområde

Den 13 oktober 2007 intervjuades Ulrika Pape av Hallands Nyheter. Reportaget handlade om en man som blivit överfallen och svårt skadad i området Falkagård i Falkenberg. Människor med utländsk bakgrund påstods ha ringt SOS Alarm men inte blivit tagna på allvar. Det var först när svenska Ulrika Pape kom till platsen och ringde SOS som en ambulans dök upp. Reportaget målar upp en bild av larmcentralen som diskriminerande, och det finns ingen kommentar från SOS som kan förklara varför ambulansen dröjde.

Ulrika Pape försvarade sitt bostadsområde. Till Hallands Nyheter sa hon:

– Här i Falkagård är det så lugnt. Här bor mest barnfamiljer och det är sällan stökigt. Människor måste ha samma trygghet från polis och ambulans här som överallt.

Några år senare var Falkagård starkt präglat av mord, bilbränder och stenkastning och hamnade på polisens lista över ”utsatta områden”. 2017 kunde SVT dock meddela att Falkagård var det första området som tagits bort från listan.

Dottern Amanda gifte sig redan 2010 med Michael Skråmo som också hade konverterat till islam och redan gjort sig ett namn som radikal predikant i Göteborgsområdet. 2011 fick paret en pojke, 2012 ännu en pojke och 2013 tvillingflickor. 2014 tog de sina fyra barn och flyttade till IS-kalifatet i Syrien där Skråmo skröt om hur fantastiskt det var att döda kuffarer (icke-muslimer) och Amanda födde tre barn till.

Enligt Hallands-Posten var sista gången Amanda Skråmo hörde av sig till svenska myndigheter i april 2016. Hon hade då blivit stämd vid tingsrätten för en obetald kontokortsskuld på 2 842 kronor. I ett mejl skrev hon:

”För att göra det enkelt för er så behöver ni inte skicka mer papper till mig. Jag är inte i Sverige och kommer nog aldrig i mitt liv komma tillbaka … så för er egen skull kan ni inte bara lägga ner allt.”

Umm Hamza kallades ”Slaktaren”

Umm Hamza piskade fångar i kvinnofängelset och fick öknamnet ”Slaktaren”.

Hennes mamma Ulrika Pape, som nu gick under namnet Umm Hamza, var lika hängiven Islamiska staten som dottern och svärsonen. Hon hade faktiskt flyttat dit redan 2013 med sina yngre barn. I en artikel i Daily Mail från 2014 beskrivs Skråmobarnens mormor så här:

”Ledaren för Al-Khansa (brigaden som var IS hemliga polis) tros vara en 183 centimeter lång kvinna vid namn Umm Hamza, som bär pistol, elchockvapen och dolkar under sin religiösa klädsel. Smeknamnet ’Slaktaren’ påstås hon ha fått när hon var ansvarig för att piska och på andra sätt straffa fångarna i Raqqas kvinnofängelse. Umm Hamzas brutalitet sägs vara ökänd i hela staden och hennes imponerande fysiska uppenbarelse gör henne lätt att känna igen, trots att hon aldrig visar sig offentligt utan sin niqab.”

Den svenska slaktaren var också en flitig rekryterare av kvinnor till IS-kalifatet. 2016 utkom dokumentärfilmen Undercover in ISIS av Martin Himel där det bland annat framkommer att Umm Hamza försökte övertyga en kvinna som kallade sig Sara att bli svärsonens andra fru. Dottern Amanda uppgavs vara med på noterna. Planerna gick dock om intet då ”Sara” visade sig vara wallraffande reporter.

Umm Hamza återvände till Sverige 2016 och lever nu med skyddad identitet i Göteborgsområdet. Men i förra veckan lyckades hon ta sig till Erbil i irakiska Kurdistan för att träffa sina barnbarn och enligt Expressen spela upp IS-sånger för dem. Lämnade Patricio Galvez henne verkligen ensam med barnen? Han har ju bedyrat att han ska skydda dem mot extremism … Någon måste hur som helst ha avlyssnat hennes möte med barnen och berättat om sångerna för medierna.

Hur tog hon sig in i Kurdistan?

Hur ”Slaktaren” lyckades ta sig till Erbil är ett mysterium. Enligt uppgifter jag har fått blev de kurdiska styrkorna vansinniga när de upptäckte att den ökända Umm Hamza befann sig i deras huvudstad. Man har extremt god kontroll på vilka som reser in och ut ur Erbil med flyg och andra färdmedel, just för att kunna stoppa IS-anhängare.

Enligt Expressen vidtog Umm Hamza rigorösa säkerhetsåtgärder för att inte bli upptäckt i Erbil som kontrolleras av IS värsta fiender – kurdiska styrkor. Hon bokade rum på två olika hotell, höll sig inne på barnens hotell hela tiden men kortade ner besöket från en vecka till tre dagar.

Morfar Patricio Galvez med de sju barnbarnen. Foto: Privat.

Rigorösa säkerhetsåtgärder? Om Expressen vet detta så visste nog både svenska myndigheter (till och med Säpo?) och kurdiska/irakiska myndigheter att hon var på väg och vilka namn hon kunde tänkas använda för att dölja sin vistelse i Erbil. En kontakt jag har i den kurdiskstyrda delen av Irak svarade så här på frågan om hur det gick till:

”Någon ville ha henne där – frågan är vem eller vilka? Kurderna skulle nog ha velat dra ut henne på gatan och skjuta henne! Det ska ha funnits spänningar mellan olika grupperingar inom de kurdiska myndigheterna, men jag har svårt att få en bild av vad som sker. Dock verkar någon ha medlat eller på något sätt blidkat några av dessa grupperingar, och det går även rykten om att hon ombads försvinna snabbt men det kan jag inte bekräfta.”

Tre möjliga förklaringar

Han ger tre olika tänkbara förklaringar till att myndigheterna i Erbil släppte in henne:

 1. Antingen ville man kolla vilka Umm Hamza kontaktade när hon var i området och se om hon försökte smuggla in meddelanden till en IS-operatör eller liknande i Erbil.
 2. Eller så släppte man in henne för att ha koll på till vilka hon förmedlar information om Skråmos barn till när hon kommer hem till Sverige. Vi vet att IS har ett visst propagandaintresse i dessa barn och insläppandet kan ha varit ett försök att ”nysta upp den tråden”.
 3. Eller så var det ett cyniskt försök att påverka svenska myndigheter – att med hjälp av Expressen visa att hon är inte är lämplig som vårdnadshavare för barnen.

Men förutom detta – vad fick de kurdiska myndigheterna ut av det hela? Någon måste ha lovat dem något annars hade hon inte kommit ut ur Kurdistan levande. Frågan är vad. Bistånd eller politiska poäng att lösa in vid senare tillfälle? Kan det handla om en snabb hantering av de återstående ”IS-svenskarna”? Information om IS? Eller ett löfte om att Irak/kurderna får den förvarstagne Abo Raad överlämnad till sig så att de kan fängsla honom på livstid? För Sverige lär inte släppa i väg honom till ett möte med bödeln …

Det är alltså barnen och barnbarnen till dessa hårdföra islamister som i dag anlände till Landvetters flygplats i Göteborg. De har som sagt inga som helst likheter med de tappra barnen från Frostmofjället, tvärtom är risken uppenbar att de med eller utan mormors inflytande blir lika radikala islamister som sina föräldrar.

”Barnen är tidsinställda bomber”

Den förra SVT-journalisten Chris Forsne beskrevLedarsidorna.se i april 2019 hur franska myndigheter totalt misslyckats med att rehabilitera även de små barnen och kallar dem tidsinställda bomber:
”Thierry Baubet, en fransk psykiater vid barnsjukhuset Avicenne i Seine Saint Denis, har haft ansvar för dryga fyrtiotalet barn under två års tid. Han intervjuades nyligen i Le Figaro om sina slutsatser hittills. Det borde väcka frågor och reflexioner hos svenska regeringen och hans svenska kollegor som inte har den franska erfarenheten.

Trots att hälften av barnen som tagits om hand var under två år kunde man redan se djupa störningar. De hade vuxit upp i hem med vapen, sett våld på nära håll och hade problem med att lita på vuxna. Problematiken fördjupades med åldern. Det såg man såväl hos den fjärdedel av barnen som var mellan 2 och 4 år som de dryga trettio procenten över 6 år.”

Enligt medieuppgifter ska Skråmobarnen tas om hand av socialtjänsten – som känner sig tvärsäkra på att de klarar uppgiften. Till Sveriges Radio har Ing-Marie Larsson, talesperson för socialtjänsten i Göteborg, sagt:

– Vi är vana att hantera barn som har farit illa. Så staden har en god kompetens.

Tro det, den som vill.

https://www.youtube.com/watch?v=kubj6sB89v4

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

10 Kommentarer

 1. Avatar

  socialtjänsten bra på att ta hand om traumatiserade barn, tror inte det. dessutom kommer dessa barn att kosta skattebetalare en god summa, gissningsvis mellan 100.000-200.000 i månaden. detta beroende på vilket boende som krävs. med tanke på specialist kompetensen de tror sig ha blir det väl kostnader på 3000 kr/dygn per barn samma som gällde för några äldre ensamkommande för ett tag sen, de har nog lediga platser o personal. röstade göteborgarna verkligen för denna politiken i höstas?

  Svara
 2. Avatar

  integration ÄR inte bra.

  Svara
 3. Avatar

  Jan Jönsson kan ju komma och dansa för barnen så ordnar det sig nog.

  Svara
 4. Avatar

  Halleluja, säger socialtjänsten i Göteborg samfällt. Våra jobb är tryggade i generationer…

  Svara
  • Avatar

   Det är komiskt att Sverige tar emot krigsförbrytare och kvinnopiskare sadist mördare och ger dom bullar och saft på hemligort

   Om detta varit i andra MENA medeltida länder så har det först blivit rättegång eftersom starka bevis framkommit.

   Och då har det inte blivit bullar och saft med betald förtidspension på hemligort, som straff utan säkert som Amen i Kyrkan- offentlig piskning och närmaste lyckstolpe.
   ?

   Svara
 5. Avatar

  Är ni säker att denna Umm Hamza är ”slaktaren”? Det finns uppgifter att det inte stämmer. Slaktaren ska vara 183 cm lång så det är ju lätt för dig Ingrid Carlqvist att kolla. Vore ju hemskt (oavsett resten( om detta inte stämmer till och med farligt.

  Svara
  • Avatar

   Jag tänkte just kommentera samma sak som du Märit.

   Verkar inte som de har varit helt källkritiska i den här artikeln och det skulle så klart vara helt sensationellt om det var på det viset. Men den trista sanningen är nog snarare att det finns två olika personer som heter Umm Hamza. Betyder ”mor till Hamza”

   Det är som att säga X har begått ett brott men finns det en annan som också heter X. Det är väl inte helt logiskt att bara för att båda heter X så är de en och samma person.

   Skråmos svärmor är inte en helt oskyldig person och hon är nog fortfarande fast i ISIS ideologi, men hon är nog mer den typen som man sätter på rekrytering än ute på våldsamma uppdrag.

   Svara
 6. Avatar

  Jag har alltid trott att barnen borde skickas till morfars familj i Chile, där ska de inte stämplas som IS barn och tickande bomber och Sverige ”skulle inte bli hotad och behöver inte slösa pengar och resurser ”barnen skulle helt enkelt ha det bättre där .

  Svara
 7. Avatar

  Borde hon inte hon få fängelse för krigsförbrytelser istället för att få en skyddad identitet i Sverige?

  Svara
 8. Avatar

  mspy är en telefonspårningsapp som kan användas för att övervaka ditt barns telefonaktivitet, samt spåra deras plats. # Appen är designad för föräldrar som vill övervaka sina barns telefonanvändning, men den kan också användas för andra ändamål, som att spåra en partners telefonaktivitet eller hålla koll på en anställds telefonanvändning.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette.