Kanske inte direkt antiterrorstyrkan men ett flertal poliser hämtade i morse danska islamkritiker till förhör. Foto: Pixabay/arunasbiz1961

Kanske inte direkt antiterrorstyrkan men ett flertal poliser hämtade i morse danska islamkritiker till förhör. Foto: Pixabay/arunasbiz1961

Gryningsräder mot danska dissidenter i morse

Två kända danska islamkritiker, Steen Raaschou, redaktör för Snaphanen.dk, och journalisten/politikern Jeppe Juhl väcktes tidigt i morse av poliser. I handfängsel fördes de till polisstationen – misstänkta för att ha länkat till videon där två skandinaviska kvinnor blev halshuggna i Marocko.
– Det måste ligga politiska motiv bakom detta, säger Jeppe Juhl till Berlingske.

Svenska dissidenter har länge sett med oro på hur pensionärer hämtas av polisen och ställs inför rätta för hets mot folkgrupp sedan de gett uttryck för sin sorg och ilska över massinvandringen. Många av oss ser Danmark som ett föredöme i frihetsfrågor, men det som hände i morse är synnerligen allvarligt. Att två kända islamkritiker hämtas av poliser tidigt på morgonen, får sina datorer beslagtagna och anklagas för att ha delat en film som visade ett synnerligen bestialiskt, islamistiskt dubbelmord är snäppet värre än de svenska HMF-anklagelserna. Publiceringarna skedde nämligen just för att låta den danska allmänheten få vetskap om det som mainstream-medierna dolde.

Steen Raaschou i sin ungdoms dagar.

Steen Raaschou berättar att han utan omsvep erkände att han hade lagt ut en länk som påstods gå till videon.

– Jag anklagas för ungefär detsamma som Jaleh Tavakoli påstås ha gjort. Jag ska ha länkat till något som länkade vidare till något som i sin tur länkade vidare till den omtalade halshuggningsvideon från december. Det är fyra och en halv månad sedan, så exakt hur många vidarelänkningar det var eller om det över huvud taget fanns en video i slutet av länkarna vet jag faktiskt inte just nu. Att ”dela något” har blivit en lurig juridisk definition.

Jaleh Tavakoli som Steen Raaschou talar om är en författare och bloggare (för tidningen Berlingske) med rötter i Iran. Hon är också en frispråkig islamkritiker och i december la hon ut halshuggningsvideon från Marocko på sin Facebooksida. För detta anklagas hon för brott mot strafflagens §264 D som säger att det är förbjudet att sprida texter och bilder som rör annans privata förhållanden, även döda personer. Så fort beskedet kom om att Tavakoli var misstänkt för detta brott, tog de sociala myndigheterna hennes 8-åriga fosterdotter ifrån henne och hennes man. Flickan har varit hos dem ända sedan hon var nyfödd.

Och i morse slog polisen alltså till mot två andra högljudda islamkritiker. Klockan 6.30 ringde de på hos Snaphanen-redaktören Steen Raaschou. På sin egen webbsida skriver han:

– Klockan halv sju väcktes jag av sex polismän. När mitt sömndruckna huvud förstod vad som pågick, och eftersom jag mig veterligt inte hade begått något brott, var min första tanke: ”Någon måste ha förtalat Josef K. ty utan att ha gjort något ont häktades han en morgon.”

Islamkritisk politiker greps också

Jeppe Juhl, journalist och numera politiker för Nye Borgerlige. Foto: Wikipedia.

Att Raaschou tänkte på Franz Kafkas berömda roman Processen är inte så konstigt. Något liknande upplevde den prisbelönta journalisten Jeppe Juhl en stund senare. Juhl drev tidigare den alternativa webbsidan Newspeek.info, men lämnade denna för två år sedan och är nu toppkandidat för det relativt nystartade, invandringskritiska partiet Nye Borgerlige som hoppas komma in i Folketinget vid valet 5 juni. Till Berlingske säger Juhl:

– Jag kan bekräfta att jag i morse klockan 7.15 anhölls och fördes till förhör på Station Bellahøj och delgavs misstanke. Jag har inte varit ansvarig för Newspeek på två år, har aldrig sett videon och skulle aldrig drömma om att dela den.

Jeppe Juhl poängterar att de fyra poliser som hämtade honom uppträdde vänligt och professionellt, men att det ”måste ligga politiska motiv bakom”.

– Man ska uppenbart slå ner på islamkritiker före valet, säger han.

”Måste få visa islamiska ritualmord”

Köpenhamnspolisen meddelar att de i en koordinerad aktion med Mitt- och Västsjällands polis på onsdagsmorgonen anhöll tre personer. Vem den tredje personen är har ännu inte framgått. Polisen uppmanar å det kraftfullaste att inte dela sådana här videor. Det är straffbart och kan få stora konsekvenser för offer och efterlevande, skriver de.

Marie Krarup, folketingsledamot för Dansk Folkeparti, skriver på sin Facebooksida att anklagelserna verkar helt vansinniga:

”Kan det verkligen vara rätt att polisen ska använda sina resurser på det här sättet? Och hur ska man kunna tala om islamiska ritualmord om vi inte får visa hur de går till?”


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångs-belopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

5 kommentarer angående “Gryningsräder mot danska dissidenter i morse

  1. ”They are coming to get me!”, en villfarelse som numera är en verklighet för alla som kritiserar det Europeiska projektet och islamiseringen. Verkligheten känns mer och mer skrämmande.

  2. ’Polisen uppmanar å det kraftfullaste att inte dela sådana här videor. Det är straffbart och kan få stora konsekvenser för offer och efterlevande’: Konstigt, jag skulle ha förmodat att själva halshuggningen har stora konsekvenser för offret. Men kanske polisen vet bättre?

    1. Jag skulle till och med sträcka mig till att själva halshuggningen var den ultimata konsekvensen för offret:
      Offret är nog tämligen likgiltig till vad som än sker sker därefter.

      Nu skall jag nog ta och skaffa mig en bra VPN-tjänst.

  3. Hej, jag heter ”ALLIE REYNA” Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa … Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

    Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut … Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val … Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter … Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

    Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter … Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #150 Platinasponsorer: Magnus H – Sommar, sommar, sommar, Gammelmormor och dotter Anette S – Sommarslant. Övriga: Tomas K –Donation: Snyggingar, Tomas K –Finns ni? Höra er är en dröm! Känsla: Välbehag!, Inger, Ola – Bästa journalister, Conny – Gåva, Monika och Anders Jacobsson tackar, Örjan – Tack för att ni kämpar för Sverige!, Lena J, Hans – Donation, Birgitte – Gåva, Berndt – Gåva, Gunnar – Gåva, Tommy – Ni är bäst! Trevlig semester, Margaretha – Gåva, Mia – Bidrag, Nils – Sans paroles, Christina – Tack för ert engagemang!, Torsten – Gåva, Britt – Donation, Lennart – Gåva, Magnus, Stefan – Donation, Pirkko T, Alf, Helena – Gåva, Margareta – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #150 Platinasponsorer: Magnus H – Sommar, sommar, sommar, Gammelmormor och dotter Anette S – Sommarslant. Övriga: Tomas K –Donation: Snyggingar, Tomas K –Finns ni? Höra er är en dröm! Känsla: Välbehag!, Inger, Ola – Bästa journalister, Conny – Gåva, Monika och Anders Jacobsson tackar, Örjan – Tack för att ni kämpar för Sverige!, Lena J, Hans – Donation, Birgitte – Gåva, Berndt – Gåva, Gunnar – Gåva, Tommy – Ni är bäst! Trevlig semester, Margaretha – Gåva, Mia – Bidrag, Nils – Sans paroles, Christina – Tack för ert engagemang!, Torsten – Gåva, Britt – Donation, Lennart – Gåva, Magnus, Stefan – Donation, Pirkko T, Alf, Helena – Gåva, Margareta – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #150 Platinasponsorer: Magnus H – Sommar, sommar, sommar, Gammelmormor och dotter Anette S – Sommarslant. Övriga: Tomas K –Donation: Snyggingar, Tomas K –Finns ni? Höra er är en dröm! Känsla: Välbehag!, Inger, Ola – Bästa journalister, Conny – Gåva, Monika och Anders Jacobsson tackar, Örjan – Tack för att ni kämpar för Sverige!, Lena J, Hans – Donation, Birgitte – Gåva, Berndt – Gåva, Gunnar – Gåva, Tommy – Ni är bäst! Trevlig semester, Margaretha – Gåva, Mia – Bidrag, Nils – Sans paroles, Christina – Tack för ert engagemang!, Torsten – Gåva, Britt – Donation, Lennart – Gåva, Magnus, Stefan – Donation, Pirkko T, Alf, Helena – Gåva, Margareta – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #150 Platinasponsorer: Magnus H – Sommar, sommar, sommar, Gammelmormor och dotter Anette S – Sommarslant. Övriga: Tomas K –Donation: Snyggingar, Tomas K –Finns ni? Höra er är en dröm! Känsla: Välbehag!, Inger, Ola – Bästa journalister, Conny – Gåva, Monika och Anders Jacobsson tackar, Örjan – Tack för att ni kämpar för Sverige!, Lena J, Hans – Donation, Birgitte – Gåva, Berndt – Gåva, Gunnar – Gåva, Tommy – Ni är bäst! Trevlig semester, Margaretha – Gåva, Mia – Bidrag, Nils – Sans paroles, Christina – Tack för ert engagemang!, Torsten – Gåva, Britt – Donation, Lennart – Gåva, Magnus, Stefan – Donation, Pirkko T, Alf, Helena – Gåva, Margareta – Gåva.