TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Opinion: Obildade vettvillingar är demokratins fiender

Publicerad 7 maj, 2019

Jag tittade på det direktsända torgmöte som Alternativ för Sverige höll i Umeå på tisdagseftermiddagen och aldrig har väl skiljelinjen varit så tydlig: Medan vuxna män från AFS talar om bristen på demokrati i EU står obildade småtjejer och skriker i falsett om ”inga rasister på våra gator”. Den som vill se Sverige överleva gör klokt i att välja den vuxna sidan.

De gapande tonårstjejerna har inte den blekaste aning om vad demokrati och yttrandefrihet betyder. Och varför skulle de ha det? Respekt för andra människors åsikter är tydligen inget som lärs ut i svenska skolor nuförtiden.

Gränser = mord??? Foto: Youtube.

I går skrev till exempel AFS partiledare Gustav Kasselstrand att en gymnasieelev kommit fram till honom på torgmötet i Sveg och berättat något fullständigt chockerande:

”Träffade en elev från Härjedalens gymnasium på torgmötet i Sveg. Han berättade att skolan gått ut med information om att elever INTE får gå till torget när AfS talar då det ’strider mot skolans värdegrund’. Han gick dit ändå, trots risk för sänkt betyg eller samtal med lärare.”

Lärare begår grundlagsbrott

Detta är alltså vad en del lärare i svenska skolor förmedlar. Tvärtemot grundlagen. I regeringsformens andra kapitel står det:

2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter

Opinionsfriheter

1 §   Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad
1. yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor,
2. informationsfrihet: frihet att inhämta och ta emot upplysningar samt att i övrigt ta del av andras yttranden,

Att en lärare i en svensk skola försöker ta ifrån eleverna deras rätt att fritt inhämta och ta emot upplysningar är alltså ett grundlagsbrott. Men det förvånar mig inte – det en gång så demokratiska Sverige, där så gott som varenda svensk förstod varför yttrandefriheten är det viktigaste vi har och inte blev ”kränkta” av att höra någon annans åsikter, finns inte längre. Det har statsmakten sett till – dels genom drakoniska lagar som hets mot folkgrupp och den luddiga straffskärpningen när ett brott anses vara ”hatbrott”, och dels genom att ösa pengar över angivarorganisationer som Jagärhär, Näthatsgranskaren och allt vad de heter.

Sverige har blivit DDR

Exakt så agerade makten i gamla DDR. Den östtyska säkerhetspolisen Stasi avlönade tyskar för att spionera på sina landsmän och anmäla alla som hyste andra åsikter än dem av makten sanktionerade. Vårt stora problem är att de flesta svenskar inte begriper att Sverige 2019 är som DDR 1950-1990.

Jag uppmanar därför alla att titta på AFS-torgmötet från Umeå. Se de vuxna och resonerande männen som försöker föra ut sin EU-politik till intresserade svenskar bli utbuade av unga flickor med banderoller av typen: Gränser = mord. Se hur de beter sig – som totalt obildade vettvillingar som antagligen hade sprungit fram och försökt skada politikerna som har en annan åsikt än de själva om inte polisen hade satt upp avspärrningar. Dem kunde de å andra sidan föra väsen med.

Detta är vad statsmakterna och deras trogna fotsoldater i medierna har åstadkommit. De har förvandlat ett klokt och sansat folk till skrikande dårar som inte kan tåla sig tills diktaturen är införd och alla som inte hyllar den sittande makten har skickats till Gulag.

Vågar man hoppas att det finns vettiga föräldrar där ute som kan sätta sig ner med sina tonåringar, titta på detta och därefter ta ett allvarligt samtal om demokrati och yttrandefrihet? Och förhoppningsvis få dem att förstå att intelligenta och kloka människor lever efter devisen:

”Jag avskyr dina åsikter, men är beredd att gå i döden för din rätt att framföra dem.”


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

9 Kommentarer

 1. Avatar

  Du far ut med så mycket lögner! Afs är och förblir ett rasistiskt parti!

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Vad yrar du om?! Peka på någonting i AFS partiprogram som är rasistiskt!!!

   Svara
   • Avatar

    Med en partiledare som har kopplingar till Nmr…du själv har uttryck dig i en podd att du gärna ser ett samarbete med Nmr..men man kan ju kalla dig för nazistvänlig!Enda syftet du har är att skriva och skrämmas,samt att sätta folkgrupper mot varandra….Väldigt likt tillgångasätt som gjordes i Tyskland på 30-talet.Men nu är judarna utbytta mot muslimer!Är alla muslimer farliga Sherlock Carlqvist

    Svara
  • Avatar

   Troll eller inte. Men ett uttalande som ditt understryker verkligen den intellektuella torftigheten som nödvändig ingrediens för att gasta något så urbota dumt. Gå baka trolldeg eller lär dig de olika definitionerna av rasism och ras innan du saltar din deg alltför mycket.

   Svara
  • Avatar

   Gäsp. Stick iväg och vänslas med en IS-terrorist istället för att bjäbba mot normala människor.

   Svara
 2. Avatar

  Önskar jag hade varit flugan på väggen när dom svenska ministrarna tog beslutet att bära hijab inför det kommande utlandsbesöket. Gissar att det har kacklats som i ett hönshus fyllt av yra höns. Men det hade varit kul att beskåda om inte annat.

  Svara
 3. Avatar

  Carlqvist mobiliserar sin svans…inte ett dugg förvånad…några av dina vikingar Sherlock??

  Svara
  • Avatar

   Vilka mogna kommentarer du lägger, lelle Greger. Det är nästan så din intellektuella briljans gör mig lite upphetsad..

   Svara
  • Avatar

   Hur gammal är du egentligen Greger.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.