TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Sri Lanka och den islamiska terrorn – varning för hemska bilder

Publicerad 27 april, 2019

Den tyska före detta AFD-politikern Tatjana Festerling har sedan bombattackerna på Sri Lanka varit i kontakt med anställda på de femstjärniga hotell som angreps. Personalen skickade bilder från massakern och bad henne publicera dem.
– Människor måste konfronteras med detta, de måste vakna. Islam försöker erövra Sri Lanka, skrev de. Jag lovade att hjälpa dem, säger Tatjana Festerling.

Ingrid&Maria återger här Tatjana Festerlings artikel som tidigare har publicerats på tyska och engelska på hennes VK-sida.

OBS! VI VARNAR FÖR MYCKET OTÄCKA BILDER!


Tatjana Festerling. Foto: Privat

Jag kämpade länge med mitt samvete angående denna artikel. Är det tillåtet att visa vad som hände på Hotel Shangri-La på Sri Lanka på påskdagen? Givetvis inte, enligt våra “normala” regler om anständighet och respekt för de döda. Men lever vi fortfarande i ”normala” tider? När en doktor vid sjukhuset i Colombo talar rakt in i kameran medan ambulans efter ambulans anländer fulla av kroppsdelar, får man en känsla av den massaker som ägde rum – men på ett mycket abstrakt plan.

Men räcker det? En tanke, en idé kan mycket snabbt blockeras bort. Tankar är flyktiga och lämnar sällan något djupare avtryck. Det är därför som medierna och politikerna fortfarande kan förneka, ljuga och vifta bort när det kommer till islam. Islam betraktas fortfarande naivt som en religion, och religioner dödar inte – basta. Vi tillåts inte uttrycka våra misstankar, inte ens våra åsikter. Allt detta händer i hjärnan utan att bli konkret och verkligt. Det är hög tid för konfrontation.

Bilder och fotografier fungerar på ett annat plan. De sjunker djupare ner i vårt medvetande, de kan helt enkelt inte skjutas bort. Det är därför regeringar använder censurlagar på sociala medier för att försöka förhindra publiceringar av bilder som visar islams ondska – som är oupplösligt länkad till blodtörstig och erövringssyftande terror. Folket på Sri Lanka har sett detta på riktigt, de har hört skriken, de har känt lukten av blod, de har rört vid sönderstrimlade människor, plockat upp kroppsdelar för att rädda liv.

Har vi någonsin på riktigt försökt ha medkänsla med människorna på Sri Lanka? Kan vi ens föreställa oss deras skräck inför de dödliga explosionerna – för nya bomber hittas hela tiden. Förstår vi verkligen vad islamsk terror innebär, särskilt här i Väst? Nej, det förblir abstrakt eftersom offren för terrorattackerna här oftast förblir ansiktslösa och vi ska inte ens sörja dem alltför mycket offentligt. Trots att särskilt vänstermänniskor inte på minsta vis förstår detta, känner de ett behov av att kritisera och förtala islamkritiska och varnande röster över hela världen.

Lankeserna är djupt traumatiserade

För att motverka den outhärdliga hybris som västerländska vänstermedier och politiker uppvisar, har jag bestämt mig för att publicera de fasansfulla bilderna. Jag gör det också för de anställda på de femstjärniga hotell jag haft kontakt med, som nu har förlorat sina jobb och inte vet hur de ska försörja sig och sina familjer. De är så rädda att de knappt vågar gå ut på gatan – de är djupt traumatiserade.

Alla buddhister och katoliker i Sri Lanka är rädda, de fruktar för sina liv. I samband med maj månads fullmåne hålls den årliga religiösa och kulturella Vesak-festivalen. Vesak-dagen är en av de största under året och firas av buddhister över hela världen, inklusive Sri Lanka. Tusentals människor samlas i templen och på gatorna. Nu befarar man att IS planerar nya bombattacker mot buddhisterna under festivalveckan. Lankeserna är rädda för att den indiska ambassaden ska attackeras. De vågar inte ens använda allmänna kommunikationsmedel på grund av den ständiga risken för attentat.

Fotografierna här under togs direkt efter attacken mot Hotel Shangri-La och läcktes alltså till mig via anställda på de tre femstjärniga hotellen. De skrev till mig att Hotel Taj Samudra (mellan Shangri-La och Cinnamon Grand) också skulle ha förstörts av en självmordsbombare. Hotellet ingår i en indisk kedja och är därför ett viktigt mål för jihadister. Terroristen ifråga checkade in på Taj Samudra 20 april. Morgonen därpå gick han till den fullsatta kafeterian och försökte spränga sig i luften. Dock fungerade inte bomben. Han lämnade då hotellet och tog sig till området Dehiwala-Mount Lavinia och höll på att fixa med sin explosiva ryggsäck när bomben plötsligt utlöstes.

Ansvariga ända upp i regeringen

Bröderna Imsath Ahmed och Ilham Ahmed Ibrahim, som sprängde sig själva på Shangri-La och Cinnamon Grand, var söner till en miljonär i kryddbranschen, Mohamed Yusuf Ibrahim. Han i sin tur var ordförande för Colombos handelsförening och den högst uppsatte ledaren för det national-marxistiska partiet Janatha Vimukthi Peramuna Party på Sri Lanka. Målet med attackerna var att etablera ett kommunistiskt samhälle. Ibraham senior greps efter bombdåden 21 april och inväntar nu åtal för terrorbrott. Flera lokala tidningar har rapporterat att terroristpappan Ibrahim är nära vän med industri- och handelsministern Rishath Bathiudeen, som i sin tur är ordförande för partiet All Ceylon Makkal Congress Party vars tidigare namn var The All Ceylon Muslim Congress.

En av många som nu riktar allvarliga anklagelser mot ministern för hans kontakter med extremistiska terrororganisationer är parlamentsledamoten S.B. Dissanayake. Exempelvis hade självmordsbombaren på Hotel Shangri-La varit anlitad som samordningssekreterare. Andra källor säger att ministerns svåger var en av mördarna. Terroristerna sägs ha hållit till i ministerns systers tomma hus – själv bor hon i Kanada sedan fyra år tillbaka.

Bathiudeen förnekar upprört alla anklagelser. Industri- och handelsministern poängterar att han aldrig haft någon personlig kontakt med Ibrahim, ordföranden för handelskammaren:

– Jag hade aldrig personlig kontakt med Ibrahim. Han har heller aldrig arbetat för mig som politisk koordinator och han har aldrig fått använda någon av mina ministerbilar.

Vill inte avstå muslimernas röster

Varför Bathiudeen inte har gripits kan förklaras med det stundande presidentvalet – regeringen vill antagligen inte avstå från de muslimska lankesernas röster.

Skräcken för nya terrorattentat fortsätter eftersom ett antal muslimer från Sri Lanka har varit i Syrien, där de tränats i IS träningsläger och bildat ett nätverk med IS-veteraner från Bangladesh och Maldiverna. Vapen och sprängämnen har flera gånger hittats på Sri Lanka, liksom planer på att attackera historiska buddhistiska monument i den antika staden Anuradhapura.

Pengar för jihad är inga problem nu när till och med framgångsrika affärsmän och miljonärer spränger sig i luften. Inga problem med stöd från muslimska politiska nätverk heller. Skräcken bland icke-muslimer i Sri Lanka växer – gör den det även i Västvärlden?

Måtte de döda offren för terrorattackerna få vila i frid. Och måtte Gud hålla sin hand över människorna på Sri Lanka.

Tatjana Festerling

 

Källor:

https://www.news18.com/news/world/two-suicide-bombers-identified-as-prominent-sri-lankan-businessmans-sons-report-2114487.html

http://dailynews.lk/2017/04/04/political/112424/jvp-richest-political-part

https://www.hstoday.us/subject-matter-areas/counterterrorism/bombings-strike-sri-lanka-churches-hotels-isis-group-lauds-easter-carnage/

https://www.firstpost.com/world/sri-lanka-blasts-two-colombo-suicide-bombers-identified-as-millionaire-businessmans-sons-say-intel-sources-6502971.html

https://www.news18.com/news/world/two-suicide-bombers-identified-as-prominent-sri-lankan-businessmans-sons-report-2114487.html

https://www.vox.com/2019/4/21/18509739/sri-lanka-easter-sunday-attacks-terrorist

https://en.wikipedia.org/wiki/All_Ceylon_Makkal_Congress

http://www.colombopage.com/archive_19A/Apr26_1556295205CH.php

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6944119/Hundreds-hurt-blasts-hit-Sri-Lanka-churches-hotels.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Rishad_Bathiudeen

https://m.dailyhunt.in/news/india/english/newstrack+journalism+english-epaper-nwstkeng/father+of+2+sl+suicide+bombers+arrested+for+aiding+and+abetting+sons-newsid-114683784


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångs-belopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här ne-danför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

 

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  Bra att folk får se den ultimata ondskans verk. Lilla Ebba Åkerlunds ituslitna kropp med utklämt bukinnehåll försvann illa fort från synfältet medan Auschwitz dagligen aktualiseras. Och det var tamilska universitetsutbildade överklassmuslimer som i ”Fredens Religions Namn” utförde dessa illdåd. För övrigt så såg det likadant ut efter de Allierades terrorbombningar av Dresden, Hamburg et cetera under WW2.

  Svara
 2. Avatar

  I dagens Expressen finns en artikel om Boko Haram och först blev jag glatt överraskad att man äntligen skrev något om denna islamistiska terrororganisation som mördat tusentals kristna. Men ack så besviken jag blev. Man benämner inte alls Boka Haram som någon muslimsk terrororganisation. Det enda som får läsaren att misstänka att det rör sig om en muslimsk terrororganisation är att en imam förklarar att Boko Haram inte har något med islam att göra. Hela artikeln går ut på att hör och häpna att Boka Harams existens beror på den rika världens koldioxidutsläpp. Magnus Falkehed och Expressen borde skämmas för sina försök att indoktrinera svenska folket att islamistisk terror skulle bero på västvärldens koldioxid utsläpp

  ttps://www.expressen.se/nyheter/qs/den-natten-tog-hans-barndom-slut/

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Ja, det är så MSM opererar …

   Svara
 3. Avatar

  Har knappt ord… fy fan!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.