TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Meghan Markle – den slutgiltiga dödsstöten för det brittiska kungahuset?

Publicerad 24 april, 2019

En prins förblindad av kärlek och en kvinna som på kort tid lyckats krossa en sammansvetsad familj. Johanna Mörk skriver om de rafflande intriger som pågår just nu i den brittiska kungafamiljen.

Kate Middleton förväntas bli drottning av England en dag. Foto: Wikimedia Commons

Det är nu över 20 år sedan prinsessan Diana dog i Pont de l’Alma-tunneln i Paris och livet inom den engelska kungafamiljen verkade tills helt nyligen återigen stabilt. Prins Charles är gift med sin Camilla Parker Bowles, och prinsarna William och Harry har vuxit upp till unga män. Visst tisslas det om vem som egentligen är pappa till prins Harry, eftersom han är så lik den ridlärare som Diana hade en affär med, men i stort sett har man kunnat hantera detta rykte. William har gift sig med Kate Middleton, som verkar vara den perfekta flickan att ingå i en kunglig familj. Vacker som en dag, alltid med ett leende på läpparna. En av hennes lärare berättar att hon var flickan ”som alltid satt med vässad penna och väntade på att anteckna”. Hon kallas för ”careful Kate”(den försiktiga Kate), eftersom hon sköter sitt ämbete som blivande kronprinsessa med stor diplomati. På några få år har hon fött tre barn, prinsarna George och Louis och prinsessan Charlotte, som är en direkt kopia av drottning Elizabeth II. William och Kate är oerhört populära i England och många engelsmän ser hellre att drottning Elizabeth, 95 år, överlämnar tronen till prins William än till hans far prins Charles.

Efter deras mors död har prinsarna William och Harry stöttat varandra, och Harry har alltid stått även Kate nära. Dessa tre har hållit ihop i vått och torrt. Dessvärre verkar det nu som om de knappt pratar med varandra längre.

Skådespelerska blev hertiginna

Prins Harry har haft olika flickvänner genom åren, de mest stabila tycks ha varit ungdomskärleken Chelsy Davy samt Cressida Bonas. Många hade förväntat sig att han skulle gifta sig med den engelska överklassflickan Cressida, men så träffade han Meghan Markle på en resa till Kanada och blev blixtkär i den vackra mörka skådespelerskan från den amerikanska TV-serien Suits. Harry och Meghan förlovade sig snabbt och hade ett sagobröllop i St George’s Chapel förra våren, som följdes av miljoner teve-tittare världen över. Allt såg ljust ut och de unga tu flyttade in i Kensington Palace i en våning bredvid William och Kate. Meghan var nu hertiginna av Sussex.

Meghan Markle och prins Harry. Foto: Wikipedia

Från Meghan Markles familj var det bara modern Doria Ragland som kom på bröllopet. Meghans pappa Thomas Markle hade nyligen genomgått en hjärtoperation och kunde inte närvara för att leda sin dotter till altaret. Meghan berättade att hon inte haft så mycket kontakt med sin pappa och sina halvsyskon under uppväxten och att det var orsaken till att syskonen inte var bjudna till bröllopet. Brev skrivna i hårt tonläge från Meghan till fadern offentliggjordes och Meghans halvsyster gav ut en bok om hur svikna de kände sig och att Meghan ljugit om att fadern inte stöttat henne under uppväxtåren.

– Meghan har inget hjärta och hon är inte något offer i det här, berättar systern i en nyproducerad dokumentär som handlar om hertiginnan av Sussex familjefejd.

Meghans mamma är färgad och hennes pappa är vit och hon blir därmed den första i den engelska kungafamiljen som är av blandad etnicitet. Som skådespelerska har hon kämpat sig fram i Hollywood och är omvittnat oerhört målmedveten och ambitiös. Hon är politiskt liberal och har tidigare drivit livsstilsbloggen The Tig, där hon uttalar sig om politiska frågor. Hon är vegan och har proklamerat att även det barn hon nu är höggravid med kommer att uppfostras veganskt. Detta har dock drottning Elizabeth gjort klart och tydligt att det inte kommer att bli något av med.

En fnurra på tråden mellan Meghan och Kate

Meghan var till en början oerhört populär i England och det verkade som om kungafamiljen tog emot henne med öppna armar. William, Kate, Harry och Meghan umgicks flitigt och fotograferades tillsammans på olika evenemang. Rykten började dock sippra ut från hovet om den nya hertiginnans krävande beteende och personal som tjänat kungafamiljen i många år sa upp sig. Meghan gavs öknamnet ”me gain”, vilket antydde att allt hon gjorde var för sin egen personliga vinning. Det ryktades också att det var en fnurra på tråden mellan Kate och Meghan och att bakgrunden skulle vara Meghans strikta krav under en klänningsprovning med prinsessan Charlotte inför bröllopet, där hon skulle vara brudnäbb.

– Meghan fick Kate att gråta under prinsessan Charlottes klänningsprovning, skriver The Sun.

Meghan gör nog klokt i att inte jäklas alltför mycket med drottning Elizabeth. Hon har resurser till sitt förfogande. Foto: Youtube

Kate har även fått ta personalen i försvar när Meghan varit otrevlig mot dem. ”Det är oacceptabelt att du behandlar vår personal så otrevligt”, ska Kate ha sagt till Meghan enligt The Sun. Något som fick Meghan att klaga hos sin man, som i sin tur gick till William och beklagade Kates uppförande mot Meghan. Harry är väldigt kär i Meghan, och ställer sig alltid på hennes sida.

Det sägs att en anledning till ovänskapen kan vara att William varnade Harry för att gå för fort fram när han träffade Meghan, ett råd som Harry inte lydde. Ryktet om en fnurra på tråden mellan de båda familjerna späddes på ytterligare när Harry och Meghan nyligen lämnade Kensington Palace, för att i stället flytta till det mer modesta Frogmore Cottage. Det innebär att man separerar de båda hushållen, och att familjerna kommer att behöva ha mindre med varandra att göra framöver. Även de båda familjernas administrationer har separerats.

Meghan har haft omvittnat svårt att anpassa sig till livet i kungafamiljen. De som känner Meghan sedan tidigare vittnar också om att hon är en person som har svårt att vara nummer två, och nu måste hon acceptera att det är Kate som ska bli drottning och därför kommer i första hand. Meghan har också svårt att acceptera att hennes barn inte ska få titeln ”kunglig höghet”, HRH. Dock, i och med sitt giftermål med prins Harry har hon nu tagit sig upp i samhällets högsta topp och umgås med inflytelserika kändisar som Amal Clooney, Serena Williams och familjen Beckham. Hon har också aviserat att hon inte är främmande för att återgå till sitt jobb som skådespelerska i filmbranschen.

Häromdagen exploderade bomben

Meghan och Harry väntar alltså sitt första barn, som beräknas födas i början av maj. Meghan var därför inte med för att fira drottning Elizabeths födelsedag under påskhelgen, utan Harry kom ensam. Denna gång stod han inte bredvid sin bror och svägerska som han brukar, utan lite längre bak bland andra släktingar. Det verkar som om spänningen mellan bröderna är mycket stor just nu, och häromdagen exploderade den bomb som tros vara den egentliga orsaken till ovänskapen: Prins William påstås ha varit otrogen mot Kate då hon var gravid med yngste sonen Louis.

William och Kate med barnen George, Charlotte och lille Louis. Foto: Youtube

Prins Harry ska ha haft svårt att acceptera detta, och ser en parallell till när prins Charles var otrogen mot Diana och gjorde henne så olycklig. Att William nu beter sig på samma sätt mot Kate, ser Harry som oförlåtligt. Den han påstås ha varit otrogen med är Kates nära väninna Rose Hanbury som är gift med David Rocksavage, en nära vän till William. De fyra har umgåtts mycket och deras barn har lekt tillsammans. Kate har nu brutit all kontakt med Rose Hanbury, vilket det också rapporterats om i The Sun. Enligt tidningen har väninnorna haft ett häftigt bråk och Kate kräver nu att William exkluderar paret från deras sociala kretsar, vilket skapat många spekulationer inom den brittiska aristokratin.

Kommer Kate att kunna förlåta?

Och på sociala medier surrar vilda rykten att det i själva verket var Meghan som med illa dold skadeglädje tipsade Kate om Williams otrohet, kanske för att krossa deras äktenskap och få bort Kate som hon ser som sin rival. Sant eller inte, så kan man konstatera att sedan Meghan kom in i kungafamiljen har allt börjat falla samman. Många jämför denna kris med hur kungafamiljens rykte skadades när Diana gick ut i pressen och berättade om prins Charles otrohet, liksom när kung Edward VIII abdikerade för Wallis Simpsons skull. Man ska dock inte glömma att drottning Elizabeth är en mycket stark kvinna som ridit ut tuffa stormar förut. Enligt The Times förbereder drottningen nu en hastig utlandsflytt för Harry och Meghan, troligtvis till Afrika, samtidigt som engelsmännen håller tummarna för att det populära hertigparet William och Kate kommer att hitta tillbaka till varandra efter krisen.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  Intressant, dock vore kunga husets inställning till Brexit vara lite intressantare samt om ryktena på nätet att flera i kunga huset i domstol ansetts skyldiga till child trafficking. Enligt gamla rykten så var det just dessa child trafficking härvor som gjorde att Diana hamna i onåd hos drottningen. Att Englands kungahus har en hel del mörka hemligheter tvivlar nog ingen på . Dessutom så släpps väl info om Englands inblandning i avsättningsförsöket av Trump vilken dag som helst, kunga huset är nog glada för allt som distraherar den infon.

  Svara
  • Avatar

   Hej Bittan. Tack för din feedback. Det verkar som om det finns ett stort intresse för denna familj, över 10 000 besökare har nu läst artikeln som publicerades igår. 🙂 Jag följer också ryktena om att prinsessan Dianas död inte var en olycka och att prins Andrew (och kanske även andra kungligheter) är inblandade i Epstein-skandalen. Just därför att dessa rykten florerar har den unga generationen med Kate och William betytt mycket – att de framstått som så perfekta och just därför är engelsmännen nu i chock. Jag vill gärna skriva om Epstein-skandalen framöver, det är enormt stort och innefattar ju även många kändisar och politiker. Denna gång skrev jag om sprickan mellan ”the Cambridges och the Sussexes” eftersom det är aktuellt just nu och jag har knappt sett något om det i svensk press ännu. De som skrivit har dessutom vinkeln att Harry och Meghan måste flytta utomlands eftersom Kate och William är rädda för deras popularitet, vilket är en vinkel som Sverige är helt ensam om. Intressant med engelska kungafamiljens inblandning i att avsätta Trump, skall följa det noga. Jag tror, som du också verkar göra, att den engelska kungafamiljen har mycket mer makt än vad många förstår, och därmed även mäktiga fiender. Men även om Meghan har folkrättsadvokaten Amal Clooney och många andra inflytelserika kändisar på sin sida, så räcker det inte mot drottning Elisabeth, men det är en intressant kamp och det finns säkert mycket mer under ytan här. Det finns till och med de som tror att Meghan är planterad in i kungahuset för att sabotera.

   Svara
   • Avatar

    Det är intressant speciellt för oss som inte kastar sig över veckotidningarna för att få reda på vem är vem o senaste skandalerna . Epstein är tydligen en massiv skandal också. Vill igen tipsa om att hitta info om ”five eyes” och deras inblandning i steel / muller rapporten som var avsedd att fälla Trump. Misstänker att msm media kommer att vrida lite på denna infon om ” the MOAB” är på g från vita huset. Ni har ju haft intressanta art. Om Assange o annat så ni kanske redan har god info, men just gällande ”five eyes” har jag inte hört/läst något om från er. Det är bara någon månad sedan jag fick reda på att det existerade och vill bara tipsa om dess existens. Speciellt med tanke på allt som hänt i NZ m.m. I min värld är detta helt olika länder i olika världsdelar men för engelsk män och drottningen är tydligen sammanhållning inom samväldet det som fortfarande gäller o att kunga huset/ drottningen är den som styr.

    Svara
 2. Avatar

  Vilken rasistisk och sexistisk smörja, skäms ni inte? Fy.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria.