Förblir Sverige verkligen svenskt när invandrarnas antal växer för varje år? Foto: Steen Raaschou.

Förblir Sverige verkligen svenskt när invandrarnas antal växer för varje år? Foto: Steen Raaschou.

Söndagskrönika: Isolering och självgodhet har gjort dem lata

På diskussionsforum ser vi fortfarande hur de som vill plädera för omfattande asylinvandring känner att positionen i sig är god nog, att inga argument behövs och att alla med avvikande åsikt automatiskt är underlägsna på alla plan. Beteendet är ett uttryck för den slapphet som uppstått när argumentationen aldrig tidigare synats, menar Tobias Svensson.

I går påmindes jag ännu en gång om ett fenomen som varken är nytt eller obekant, men som ibland blir särskilt tydligt. En figur på Twitter vid namn Christer Sfeir, alltid mycket nöjd med sin egen förträfflighet, kände sig manad att säga någonting om den oro många känner inför att samhället förändras till oigenkännlighet genom att befolkningssammansättningen i rask takt också gör det. Hans viktiga budskap löd:

”Noterar hur alarmister fortsätter med sitt ’folkbyte pågår’. Nej, det gör det inte. Visst, utlandsfödda kan vara majoritet i vissa stadsdelar men de är inte en homogen grupp. Det är finländare, iranier, araber, somalier, bosnier med en gemensam nämnare: de är svenskar.”

Detta tyckte han sannolikt var så begåvat att det helt borde svepa bort tankar på en utveckling som kan ses både statistiskt och med blotta ögat. Mest intressant är hur fullständigt ologisk argumentationen är. Huruvida svenskar blir en allt mindre majoritet för att så småningom bli en minoritet har ingenting att göra med hur den växande gruppen ser ut. Tämligen fantastiskt är också påståendet att även när utlandsfödda utgör en majoritet pågår inget folkutbyte, liksom motsägelsen i att de folkgrupper han räknar upp ändå är svenskar. I verkligheten är förstås den enda gemensamma nämnaren just att de inte är svenskar, särskilt som gruppen i övrigt inte är homogen. Till det kan läggas att asyl- och anhöriginvandringen på senare år faktiskt domineras av vissa aspekter, där en majoritet exempelvis tillhör en viss religion.

”Bjäbbade infantilt”

Allt detta kom att påpekas i de svar som den sturske twittraren mottog. Reagerade denne då genom att ge dessa delvis rätt och förklara vidare hur han menade? Naturligtvis inte. I stället kom han att helt fokusera på hur överlägsen alla kritiker han är, trots att ingenting i hans argumentation tyder på det.

Gång på gång berättade twittraren att svaren förstås var ”rasistiska” och kom från ”troll” som ”bjäbbade infantilt”. Ingenting till försvar i sakfrågan, och utfallen kompletterades med den stolta deklarationen att alla med avvikande åsikt skulle blockeras.

Vad en enskild person skriver på det där forumet är i sig ointressant, men beteendet är mycket vanligt och visar på dessa individers större problem. Min teori är att de som vill plädera för omfattande asylinvandring har blivit bekväma och lata, eftersom de i åratal aldrig har behövt motivera varför eller se några motargument. För inte särskilt länge sedan räckte det verkligen att säga ”mångfald är bättre än enfald”, för att sedan dra sig tillbaka med känslan av att ha gjort någonting mycket fint och rentav briljant. Många av dessa personer vill fortfarande ha det så, vilket får dem att blockera varje kritiker och med likasinnade sitta och vältra sig i hur dumma alla andra är.

”Fel på avsändarna”

Fram till internets framväxt var det nästan omöjligt att opinionsbilda för en restriktiv asylinvandring, även om några modiga själar försökte. Samtidigt hade den andra sidan alla medier och alla riksdagspartier på sin sida. När inga argument för den egna saken behövdes och inga motargument hördes blev man lat, och jag tror att det är skälet till att vi fortfarande ser ”argumentation” som den i exemplet ovan. Personer som Sfeir tycker att det ska räcka med att slänga ur sig vad som helst, och när det sedan några år syns avvikande uppfattningar måste det vara något fel på avsändarna, eftersom man i åratal själv har tillhört den enda och tillåtna linjen.

På den andra och tidigare osynliga sidan har det som bekant sett annorlunda ut, och gör det i viss mån fortfarande. Den som har velat kritisera invandringspolitiken tvingades först att tänka självständigt, mot en flodvåg av starkare röster, för att sedan verkligen hitta egna argument och söka de fakta som aldrig presenterades. Genom att ständigt ifrågasättas och demoniseras blev invandringskritikern något mer luttrad och slipad än de individer som nu står helt svarslösa när deras slappa och ologiska utrop bemöts. De kan ännu ett tag intala sig att de ändå är moraliskt och på något märkligt sätt intellektuellt överlägsna, men den bubblan spricker allt mer.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 kommentarer angående “Söndagskrönika: Isolering och självgodhet har gjort dem lata

  1. Det enda som kan avstanna ( globalisternas MSM patetiska- fake news media och dom köpta korrupta politikernas medvetna= Svenska först i västvärlden (UN -FN globalist självmords teststudie experiment, med befolkningsutbyte med folk som inte jobbar ) sedan
    det accelerade till numera orimliga idiotiska-proportioner i början på 2000 talet till dags datum.

    Är att Sverige kommer som amen i frikyrkan, att totalt ekonomiskt kollapsa, med inbetalda pensioner, sjukvården, och systemvital infrastruktur, om denna självmords psykopati politiker adelkartell , fortsättter nedläggning av kärnkraften som skall påskynda att även dom sista resterna av basindustrin försvinner utomlanda runt året 2030.
    Det är då dessa inkompatibla MENA importerade lycksökare börjar återvända till bättre jaktmarker och går i livbåten då Sverige festen är slut, och maten försvinner i megastäderna. Mvh Emigrant.

  2. Naturligtvis förklarar självgodhet och lättja mycket av denna attityd som är så vanligt i åsiktskorridoren. Men samtidigt kan man inte bortse ifrån den effekt som åsiktshegemonin haft på deras sinnen. Årtionden av kulturmarxistisk åsiktsrepression och likriktning har skapat en förstockelse som gör att fakta, sakargument och verklighet helt saknar relevans. Tanken att det man lärt sig av systemmedia och PK-elit skulle vara falskt blir så absurd och orimlig så att det hamnar i paritet med att man under medeltiden skulle ifrågasätta Jesu uppståndelse eller treenighetsläran. Ren heresi som bara kunde sluta på kättarbålet! Idag ersatt av uthängning och massmedialt gatlopp i systemmedia, social stigmatisering, sparken från jobbet och andra former av repressalier från makteliten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #115 Platinasponsorer: Monica – Ni är jordens salt, Alf – Ni är inte ensamma!, Siwert – Keep on, Lena – Ni är kanonbra, bäst, tjejer!, Carola – En liten gåva för bra podmaterial!!!, Elisabet Majs – Platina till vassaste tungor och huvuden, Renaud – Käraste flickor, Jag följer naturligtvis Ingrids råd: varje dag ber jag för Sverige (och Frankrike) som en gång för inte så länge sedan ju var de två finaste länderna uppå jorden. Fy fasiken vad jag lider (och blir förbannad) när jag ser vad som sker. Det skall mycket till att jag missar ett av Era otroligt värdefulla avsnitt. Tack! Denna gången får det bli 500 + månadsbelopp (en droppe, jag vet, men...), Ingegerd – Hatten av för Isac 10 år, vilken toppkille, Lennart – Nej inte ledsna miner sträck på er Skånes guldbrudar, nu visar ni vart skåpet ska stå mot den vedervärdige från Höganäs, Magnus – Mer testosteron till Svenne banan. Övriga: Michael – Gåva, Richard, Kasper – Tack för dagens program, Susanne – Ni e bäst!, Egil - Tack för att ni levererar o för att ni finns, Gunnar – Gåva, Ylva – Liten gåva, Katarina – Kämpa vidare damerna!, Inger – Gåva I&M, Mikael – Tack, Bo Göran, Kerstin – Gåva, Petter – Gåva, Berndt – Gåva, Inger (igen!) – Gåva I&M, Sten Åke – Från Forserum, Reijo – Ni är toppen, Georg – Gåva, Göran, Eva-Britt – Ni är bäst!, Sven – Gåva, ni är bäst!, Nils, Harriet – Bra jobbat!, Lars – Gåva, Judit – Tack för ert jobb för ett bättre Sverige!, Muro – Ge dom va de tål ni är toppen, Ove – Gåva, Peter – Donation, Renaud, Cecilia, Daniel, Åke, David, Anonym H, Dag, Jeanette, Anonym L, Anonym N, Sissel – Jeg elsker dere!!! Og jeg ber for dere. Et viktig tips: Se serien Europa the last battle. Den er i 10 deler og går over 12 timer. Bitchute, Nils – Tackar för välgjorda reportage! Nisse i Spanien., Kerstin, Madelaine, Emma – Slant till er goa tjejer för en riktigt bra podcast! Ni inger hopp i en annars mörk tillvaro. Tack för att ni finns och orkar <3, Anonym A-B, Eva, Birgitte, Pontus, Britt, Hans – Månadskram!, Gunnel – Kämpa på!, Pirkko, Margareta – Gåva, Christina – Gåva, Peter – Gåva, Alf, Göran – Gåva till Ingrid och Maria, Staffan – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #115 Platinasponsorer: Monica – Ni är jordens salt, Alf – Ni är inte ensamma!, Siwert – Keep on, Lena – Ni är kanonbra, bäst, tjejer!, Carola – En liten gåva för bra podmaterial!!!, Elisabet Majs – Platina till vassaste tungor och huvuden, Renaud – Käraste flickor, Jag följer naturligtvis Ingrids råd: varje dag ber jag för Sverige (och Frankrike) som en gång för inte så länge sedan ju var de två finaste länderna uppå jorden. Fy fasiken vad jag lider (och blir förbannad) när jag ser vad som sker. Det skall mycket till att jag missar ett av Era otroligt värdefulla avsnitt. Tack! Denna gången får det bli 500 + månadsbelopp (en droppe, jag vet, men...), Ingegerd – Hatten av för Isac 10 år, vilken toppkille, Lennart – Nej inte ledsna miner sträck på er Skånes guldbrudar, nu visar ni vart skåpet ska stå mot den vedervärdige från Höganäs, Magnus – Mer testosteron till Svenne banan. Övriga: Michael – Gåva, Richard, Kasper – Tack för dagens program, Susanne – Ni e bäst!, Egil - Tack för att ni levererar o för att ni finns, Gunnar – Gåva, Ylva – Liten gåva, Katarina – Kämpa vidare damerna!, Inger – Gåva I&M, Mikael – Tack, Bo Göran, Kerstin – Gåva, Petter – Gåva, Berndt – Gåva, Inger (igen!) – Gåva I&M, Sten Åke – Från Forserum, Reijo – Ni är toppen, Georg – Gåva, Göran, Eva-Britt – Ni är bäst!, Sven – Gåva, ni är bäst!, Nils, Harriet – Bra jobbat!, Lars – Gåva, Judit – Tack för ert jobb för ett bättre Sverige!, Muro – Ge dom va de tål ni är toppen, Ove – Gåva, Peter – Donation, Renaud, Cecilia, Daniel, Åke, David, Anonym H, Dag, Jeanette, Anonym L, Anonym N, Sissel – Jeg elsker dere!!! Og jeg ber for dere. Et viktig tips: Se serien Europa the last battle. Den er i 10 deler og går over 12 timer. Bitchute, Nils – Tackar för välgjorda reportage! Nisse i Spanien., Kerstin, Madelaine, Emma – Slant till er goa tjejer för en riktigt bra podcast! Ni inger hopp i en annars mörk tillvaro. Tack för att ni finns och orkar <3, Anonym A-B, Eva, Birgitte, Pontus, Britt, Hans – Månadskram!, Gunnel – Kämpa på!, Pirkko, Margareta – Gåva, Christina – Gåva, Peter – Gåva, Alf, Göran – Gåva till Ingrid och Maria, Staffan – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #115 Platinasponsorer: Monica – Ni är jordens salt, Alf – Ni är inte ensamma!, Siwert – Keep on, Lena – Ni är kanonbra, bäst, tjejer!, Carola – En liten gåva för bra podmaterial!!!, Elisabet Majs – Platina till vassaste tungor och huvuden, Renaud – Käraste flickor, Jag följer naturligtvis Ingrids råd: varje dag ber jag för Sverige (och Frankrike) som en gång för inte så länge sedan ju var de två finaste länderna uppå jorden. Fy fasiken vad jag lider (och blir förbannad) när jag ser vad som sker. Det skall mycket till att jag missar ett av Era otroligt värdefulla avsnitt. Tack! Denna gången får det bli 500 + månadsbelopp (en droppe, jag vet, men...), Ingegerd – Hatten av för Isac 10 år, vilken toppkille, Lennart – Nej inte ledsna miner sträck på er Skånes guldbrudar, nu visar ni vart skåpet ska stå mot den vedervärdige från Höganäs, Magnus – Mer testosteron till Svenne banan. Övriga: Michael – Gåva, Richard, Kasper – Tack för dagens program, Susanne – Ni e bäst!, Egil - Tack för att ni levererar o för att ni finns, Gunnar – Gåva, Ylva – Liten gåva, Katarina – Kämpa vidare damerna!, Inger – Gåva I&M, Mikael – Tack, Bo Göran, Kerstin – Gåva, Petter – Gåva, Berndt – Gåva, Inger (igen!) – Gåva I&M, Sten Åke – Från Forserum, Reijo – Ni är toppen, Georg – Gåva, Göran, Eva-Britt – Ni är bäst!, Sven – Gåva, ni är bäst!, Nils, Harriet – Bra jobbat!, Lars – Gåva, Judit – Tack för ert jobb för ett bättre Sverige!, Muro – Ge dom va de tål ni är toppen, Ove – Gåva, Peter – Donation, Renaud, Cecilia, Daniel, Åke, David, Anonym H, Dag, Jeanette, Anonym L, Anonym N, Sissel – Jeg elsker dere!!! Og jeg ber for dere. Et viktig tips: Se serien Europa the last battle. Den er i 10 deler og går over 12 timer. Bitchute, Nils – Tackar för välgjorda reportage! Nisse i Spanien., Kerstin, Madelaine, Emma – Slant till er goa tjejer för en riktigt bra podcast! Ni inger hopp i en annars mörk tillvaro. Tack för att ni finns och orkar <3, Anonym A-B, Eva, Birgitte, Pontus, Britt, Hans – Månadskram!, Gunnel – Kämpa på!, Pirkko, Margareta – Gåva, Christina – Gåva, Peter – Gåva, Alf, Göran – Gåva till Ingrid och Maria, Staffan – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #115 Platinasponsorer: Monica – Ni är jordens salt, Alf – Ni är inte ensamma!, Siwert – Keep on, Lena – Ni är kanonbra, bäst, tjejer!, Carola – En liten gåva för bra podmaterial!!!, Elisabet Majs – Platina till vassaste tungor och huvuden, Renaud – Käraste flickor, Jag följer naturligtvis Ingrids råd: varje dag ber jag för Sverige (och Frankrike) som en gång för inte så länge sedan ju var de två finaste länderna uppå jorden. Fy fasiken vad jag lider (och blir förbannad) när jag ser vad som sker. Det skall mycket till att jag missar ett av Era otroligt värdefulla avsnitt. Tack! Denna gången får det bli 500 + månadsbelopp (en droppe, jag vet, men...), Ingegerd – Hatten av för Isac 10 år, vilken toppkille, Lennart – Nej inte ledsna miner sträck på er Skånes guldbrudar, nu visar ni vart skåpet ska stå mot den vedervärdige från Höganäs, Magnus – Mer testosteron till Svenne banan. Övriga: Michael – Gåva, Richard, Kasper – Tack för dagens program, Susanne – Ni e bäst!, Egil - Tack för att ni levererar o för att ni finns, Gunnar – Gåva, Ylva – Liten gåva, Katarina – Kämpa vidare damerna!, Inger – Gåva I&M, Mikael – Tack, Bo Göran, Kerstin – Gåva, Petter – Gåva, Berndt – Gåva, Inger (igen!) – Gåva I&M, Sten Åke – Från Forserum, Reijo – Ni är toppen, Georg – Gåva, Göran, Eva-Britt – Ni är bäst!, Sven – Gåva, ni är bäst!, Nils, Harriet – Bra jobbat!, Lars – Gåva, Judit – Tack för ert jobb för ett bättre Sverige!, Muro – Ge dom va de tål ni är toppen, Ove – Gåva, Peter – Donation, Renaud, Cecilia, Daniel, Åke, David, Anonym H, Dag, Jeanette, Anonym L, Anonym N, Sissel – Jeg elsker dere!!! Og jeg ber for dere. Et viktig tips: Se serien Europa the last battle. Den er i 10 deler og går over 12 timer. Bitchute, Nils – Tackar för välgjorda reportage! Nisse i Spanien., Kerstin, Madelaine, Emma – Slant till er goa tjejer för en riktigt bra podcast! Ni inger hopp i en annars mörk tillvaro. Tack för att ni finns och orkar <3, Anonym A-B, Eva, Birgitte, Pontus, Britt, Hans – Månadskram!, Gunnel – Kämpa på!, Pirkko, Margareta – Gåva, Christina – Gåva, Peter – Gåva, Alf, Göran – Gåva till Ingrid och Maria, Staffan – Gåva.