TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Söndagskrönika: Isolering och självgodhet har gjort dem lata

Publicerad 7 april, 2019

På diskussionsforum ser vi fortfarande hur de som vill plädera för omfattande asylinvandring känner att positionen i sig är god nog, att inga argument behövs och att alla med avvikande åsikt automatiskt är underlägsna på alla plan. Beteendet är ett uttryck för den slapphet som uppstått när argumentationen aldrig tidigare synats, menar Tobias Svensson.

I går påmindes jag ännu en gång om ett fenomen som varken är nytt eller obekant, men som ibland blir särskilt tydligt. En figur på Twitter vid namn Christer Sfeir, alltid mycket nöjd med sin egen förträfflighet, kände sig manad att säga någonting om den oro många känner inför att samhället förändras till oigenkännlighet genom att befolkningssammansättningen i rask takt också gör det. Hans viktiga budskap löd:

”Noterar hur alarmister fortsätter med sitt ’folkbyte pågår’. Nej, det gör det inte. Visst, utlandsfödda kan vara majoritet i vissa stadsdelar men de är inte en homogen grupp. Det är finländare, iranier, araber, somalier, bosnier med en gemensam nämnare: de är svenskar.”

Detta tyckte han sannolikt var så begåvat att det helt borde svepa bort tankar på en utveckling som kan ses både statistiskt och med blotta ögat. Mest intressant är hur fullständigt ologisk argumentationen är. Huruvida svenskar blir en allt mindre majoritet för att så småningom bli en minoritet har ingenting att göra med hur den växande gruppen ser ut. Tämligen fantastiskt är också påståendet att även när utlandsfödda utgör en majoritet pågår inget folkutbyte, liksom motsägelsen i att de folkgrupper han räknar upp ändå är svenskar. I verkligheten är förstås den enda gemensamma nämnaren just att de inte är svenskar, särskilt som gruppen i övrigt inte är homogen. Till det kan läggas att asyl- och anhöriginvandringen på senare år faktiskt domineras av vissa aspekter, där en majoritet exempelvis tillhör en viss religion.

”Bjäbbade infantilt”

Allt detta kom att påpekas i de svar som den sturske twittraren mottog. Reagerade denne då genom att ge dessa delvis rätt och förklara vidare hur han menade? Naturligtvis inte. I stället kom han att helt fokusera på hur överlägsen alla kritiker han är, trots att ingenting i hans argumentation tyder på det.

Gång på gång berättade twittraren att svaren förstås var ”rasistiska” och kom från ”troll” som ”bjäbbade infantilt”. Ingenting till försvar i sakfrågan, och utfallen kompletterades med den stolta deklarationen att alla med avvikande åsikt skulle blockeras.

Vad en enskild person skriver på det där forumet är i sig ointressant, men beteendet är mycket vanligt och visar på dessa individers större problem. Min teori är att de som vill plädera för omfattande asylinvandring har blivit bekväma och lata, eftersom de i åratal aldrig har behövt motivera varför eller se några motargument. För inte särskilt länge sedan räckte det verkligen att säga ”mångfald är bättre än enfald”, för att sedan dra sig tillbaka med känslan av att ha gjort någonting mycket fint och rentav briljant. Många av dessa personer vill fortfarande ha det så, vilket får dem att blockera varje kritiker och med likasinnade sitta och vältra sig i hur dumma alla andra är.

”Fel på avsändarna”

Fram till internets framväxt var det nästan omöjligt att opinionsbilda för en restriktiv asylinvandring, även om några modiga själar försökte. Samtidigt hade den andra sidan alla medier och alla riksdagspartier på sin sida. När inga argument för den egna saken behövdes och inga motargument hördes blev man lat, och jag tror att det är skälet till att vi fortfarande ser ”argumentation” som den i exemplet ovan. Personer som Sfeir tycker att det ska räcka med att slänga ur sig vad som helst, och när det sedan några år syns avvikande uppfattningar måste det vara något fel på avsändarna, eftersom man i åratal själv har tillhört den enda och tillåtna linjen.

På den andra och tidigare osynliga sidan har det som bekant sett annorlunda ut, och gör det i viss mån fortfarande. Den som har velat kritisera invandringspolitiken tvingades först att tänka självständigt, mot en flodvåg av starkare röster, för att sedan verkligen hitta egna argument och söka de fakta som aldrig presenterades. Genom att ständigt ifrågasättas och demoniseras blev invandringskritikern något mer luttrad och slipad än de individer som nu står helt svarslösa när deras slappa och ologiska utrop bemöts. De kan ännu ett tag intala sig att de ändå är moraliskt och på något märkligt sätt intellektuellt överlägsna, men den bubblan spricker allt mer.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 Kommentarer

 1. Avatar

  Det enda som kan avstanna ( globalisternas MSM patetiska- fake news media och dom köpta korrupta politikernas medvetna= Svenska först i västvärlden (UN -FN globalist självmords teststudie experiment, med befolkningsutbyte med folk som inte jobbar ) sedan
  det accelerade till numera orimliga idiotiska-proportioner i början på 2000 talet till dags datum.

  Är att Sverige kommer som amen i frikyrkan, att totalt ekonomiskt kollapsa, med inbetalda pensioner, sjukvården, och systemvital infrastruktur, om denna självmords psykopati politiker adelkartell , fortsättter nedläggning av kärnkraften som skall påskynda att även dom sista resterna av basindustrin försvinner utomlanda runt året 2030.
  Det är då dessa inkompatibla MENA importerade lycksökare börjar återvända till bättre jaktmarker och går i livbåten då Sverige festen är slut, och maten försvinner i megastäderna. Mvh Emigrant.

  Svara
 2. Avatar

  Naturligtvis förklarar självgodhet och lättja mycket av denna attityd som är så vanligt i åsiktskorridoren. Men samtidigt kan man inte bortse ifrån den effekt som åsiktshegemonin haft på deras sinnen. Årtionden av kulturmarxistisk åsiktsrepression och likriktning har skapat en förstockelse som gör att fakta, sakargument och verklighet helt saknar relevans. Tanken att det man lärt sig av systemmedia och PK-elit skulle vara falskt blir så absurd och orimlig så att det hamnar i paritet med att man under medeltiden skulle ifrågasätta Jesu uppståndelse eller treenighetsläran. Ren heresi som bara kunde sluta på kättarbålet! Idag ersatt av uthängning och massmedialt gatlopp i systemmedia, social stigmatisering, sparken från jobbet och andra former av repressalier från makteliten.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.