TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

AFS-man attackerad i sitt hem: ”AFA försöker skrämma oss som är obekväma”

Publicerad 5 april, 2019

Den AFS-riksdagskandidat som attackerades i sitt hem natten till måndag är mer övertygad än någonsin om att Sverige är riktigt illa ute.
– AFA och andra grupper på den vänsterextrema kanten får hålla på med sina uthängningar och doxningar, vilket leder till att vi attackeras. Trots deras stora våldskapital ingriper inte polisen tillräckligt mot dem, säger han till Ingrid&Maria.

Vi kan kalla honom Pelle, en 44-årig skåning som bor i den lugna kommunen Staffanstorp. För något år sedan kände han sig manad att göra en insats för sitt land.

– Plötsligt började våldet krypa in i våra tidigare så lugna ”akademiker-områden”. Vi som tidigare varit förskonade från den allt mer utbredda kriminaliteten kunde inte längre gömma oss. Det var då jag bestämde mig för att engagera mig politiskt, berättar Pelle.

Han gick med i Alternativ för Sverige, AFS, ett parti som vill stärka demokratin, ta Sverige ut ur EU, kraftigt skärpa straffen för kriminella, satsa på sjukvården och försvaret samt genomföra återvandring för kriminella och bidragstagande invandrare. Enligt vänstern är detta liktydigt med nazism.

Pelle, som stod på partiets riksdagslista, fick några dagar före valet se hur Expo publicerade en lång artikel där de påstod att AFS-kandidater hade spridit ”antisemitism och nazistisk propaganda” på nätet. Särskilt allvarligt ansågs det vara att de haft fräckheten att gilla Finspångs-memen som skämtar om att de politiker som möjliggjort den invandrade kriminaliteten i Sverige en dag ska ställas till svars i en Nürnbergliknande rättegång – i Finspång.

Men AFS kom inte in i riksdagen och sedan valet är Pelle egentligen inget annat än en vanlig partimedlem. Den 22 mars var han på plats när AFS höll informationsmöte i Höganäs för att sprida information om sin valkampanj om EU-valet 26 maj.

Bilen vandaliserad

23 mars vandaliserades Pelles bil. Polisen vägrade komma dit och leta efter bevis. Foto: Privat.

Dagen efter upptäckte han att hans bil hade vandaliserats. Däcken var sönderskurna och bilen hade sprayats med vit färg – på vindrutan stod det NAZI. Pelle berättar:

– Jag ringde polisen men de påstod att de aldrig åker ut på sådana här ärenden. De var inte ens intresserade av att leta efter fingeravtryck eller andra bevis. Några dagar senare fick jag besked att ärendet var nedlagt eftersom det inte kunde utredas. Nej, det är klart att det inte kan – när de inte ens letar efter bevis!

Natten till måndagen utsattes Pelle och hans familj för en betydligt allvarligare attack. Någon hade tänt eld på en kraftig fyrverkeripjäs, en så kallad banger, och hängt den på familjens ytterdörr.

– Jag vaknade strax efter klockan två av ett krasande ljud. Jag minns inte själva smällen utan bara ljudet av krossat glas. Min första tanke var att en tavla hade ramlat ner så jag sprang ner för trappan och såg att hela hallen var full av krossat glas från ytterdörren. Jag fick tag i ett basebollträ och sprang ut på gatan, men den var redan tom.

En kraftig banger gjorde att ytterdörrens glasruta exploderade. Foto: Privat.

Medan äldste sonen ringde polisen skrev Pelle ett meddelande i bostadsområdets Facebook-grupp. Det ledde till att en granne dök upp samtidigt som polisen kom och kunde vittna om att han sett tre svartklädda personer stå och hänga på området bara en kort stund före smällen. Två av dem talade svenska med brytning medan den tredje var blond.

– För mig råder det ingen tvekan om att detta är människor från AFA-sfären, säger Pelle. Det är ju helt obegripligt att polisen låter dem hänga ut människor på nätet med namn, bild och adress och kalla oss nazister. Att dessa vänsterextremister har ett stort våldskapital har varit känt i decennier, ändå ser statsmakten mellan fingrarna på deras aktiviteter.

Vänsterextremt våld trivialiseras

Lokaltidningen Sydsvenskan bidrog till förminskandet av det vänsterextrema våldet genom att sätta rubriken: ”Koppling till högerextremt parti kan ligga bakom sprängning i Hjärup.”

– Det är alltså jag, offret, som utmålas som extrem, säger Pelle upprört. Hade detta hänt en vänsterpartist kan vi vara säkra på att Sydsvenskan hade haft krigsrubriker om hotet mot demokratin …

Pelle hyser inga större förhoppningar om att polisen ska hitta och sätta fast gärningsmännen bakom attacken.

– Det Expo, AFA och liknande grupper gör är att de underlättar för våldsvänstern att slå till mot personer vars åsikter de ogillar. Det är förbjudet att åsiktsregistrera människor, ändå är det ingen som åtalar dessa grupper för att de hänger ut människor och helt grundlöst kallar dem nazister.

Trots de skrämmande attackerna säger Pelle:

– Om man ska se något positivt i detta elände så är det att vänsterextremisterna visar exakt vad jag och många andra är så oroliga för och vill få stopp på. Jag har fått enormt mycket sympatier efter det här, även från människor med helt annan politisk uppfattning än jag har. Själv har jag insett att Sverige är ännu mer illa ute än jag befarade.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Villkor för kommentarfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Det är personen som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig, inte Ingrid & Maria. Kommentarer förhandsgranskas inte innan publicering och är inte redaktionellt material. Vi har däremot utvecklat en block-lista med ”otillåtna ord”. Om din kommentar innehåller något av dessa ord, kommer den inte att publiceras på sajten, utan genomgår en granskning utförd av redaktionen. Om kommentaren befinns ”harmlös” kommer den att släppas igenom och publiceras.
Alla kommentarer granskas efter publicering, och kommentarer som bryter mot våra regler kommer att tas bort.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

5 Kommentarer

 1. Avatar

  Hörde det som notis på radion, den lästes upp som det var en högerextremt kopplad grupp som attackerat en privatperson.
  Jag tackar ingridochmaria.se som klargör det rätta sammanhanget.

  Svara
  • Avatar

   Tillägg
   Dessa utåtagerande vänstergrupper är NGO:s (Icke statlig organisation) typ Expo som genom ekonomisk finurlighet finansierar sin verksamhet med skattebetalarnas pengar och de bör således betraktas som del i samhällsorganisation som har till uppgift registrera och dreva mot oliktänkande.

   https://uvell.se/2017/09/08/expos-ekonomi/

   Svara
 2. Avatar

  Skrattretande att det kallas så! ”Grundlagen” bryr sig inte om att judar måste fly från Malmö,vad kallas det”flykt vågen”?

  Svara
 3. Avatar

  Kollade Expos sida och oj vilket reportage de har om hur nazistiska NMR är. Vad är det MED vänstern? De är alltid så aggressiva och ska hitta på det absolut värsta. Har själv kontaktats av en från AFA som försökte rekrytera mig och han berättade hur han själv ville gå ur dem men inte kunde eftersom ”de kommer mörda mig”. Han berättade också att alla i AFA lider av psykiska diagnoser och oftast antisocial personlighetsstörning och narcissism. Det förklarar deras extrema aggression och hysteriska tillvägagångssätt. Har själv sett AFA göra skrämmande saker så psykisk sjukdom och störningar är icke förvånande.

  Svara
  • Avatar

   När jag vägrade gå med, berättade han ur det verkligen var i AFA alltså.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.