TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Epilog Palmemordet: ”Ni svenskar är så väldigt naiva!”

Publicerad 30 mars, 2019

Via en god vän fick jag möjlighet att korrespondera med en utländsk person som har god inblick i hur mord går till och hur mördare opererar. Han vet nog mer om Palmemordet än han vill säga, men en sak är han tydlig med – att vi svenskar är otroligt naiva.

Det första han svarar på mina frågor om Palmemordet är nämligen:

– Ni svenskar är så väldigt naiva! När jag pratar om den här händelsen med vår gemensamme vän så finns det en klar bild, han har nog en väldigt bra bild av vad som hände den natten, vem som gjorde det och på vems uppdrag! Du kan glömma RAF, Sydafrikaspåret, kurder och allt annat som den så kallade polisen i Sverige förde fram som teorier.

– Kom ihåg att statsmakten fullkomligen älskar alla dessa selfmade Sherlock Holmes (privatspanare) som ger ut böcker om än den ena, än den andra tokiga konspirationsteorin. De är nämligen perfekta rökridåer för den verkliga händelsen. Jämför med mordet på den amerikanske presidenten John F Kennedy, ufo-incidenten i Roswell och Gud vet vad annat.

Precis som en av mina källor beskrev i artikeln om attentatet i Christchurch så är en konspiration av denna magnitud svår att genomföra, och inte minst, upprätthålla över tid. Denna källa sa också angående Palmemordet:

– Anledningen till att jag menar att Palmemordet inte är en jättestor konspiration är att det helt enkelt är för många som måste hålla tyst. Tänk också på att det fanns 50 miljoner skäl att ”gola” [50 miljoner kronor är belöningen till den som ger avgörande tips].

Men tycker min utländska källa med specialkunskaper i beställningsmord och lönnmördare att denna typ av privatspaning är till nackdel eller fördel? Han svarar:

– Det finns fördelar med att privatpersoner granskar vad statsmakten gör, för makten är verkligen inte fullkomlig. Dock är det bara till nytta om privatspanarna håller sig till fakta och inte svävar ut i fria fantasier och ser uppdraget som ett sätt att tjäna pengar. Det finns all anledning att tro att en och annan av privatspanarna bara är ”nyttiga idioter” som arbetar för att kollra bort allmänheten från de fakta som föreligger. Den stora frågan är: Varför? Vad har statsmakten för intresse av att underblåsa visa konspirationsteorier omkring mordet?

Varför är sannerligen frågan. Svaret är överraskande:

– Anledningen är förstås att när väl sanningen kommer fram, (kanske 2056) så är allting redan ifrågasatt, och ingen kommer att tro på de förklaringar som ges. Dimridån kommer att skymma och dölja sanningen. Sanningen kommer att drunkna i alla teorier som ska gås igenom en gång till och en gång till, i all oändlighet.

”No comments!”

En annan fråga är förstås om myndigheterna faktiskt vet vad som hände den ödesdigra natten i februari? Och kommer vi, svenska folket, någonsin få veta exakt vad det var? Vem sköt Olof Palme? Och varför?

När jag ställer dessa frågor svarar mina källor unisont:

No comments. Inga kommentarer.

Varför vill ni inte kommentera? Beror det på att ni vet hur det gick till eller på att ni inte vet? Den utländska källan fortsätter svara ”No comments”, medan hans svenska kollega utvecklar svaret något:

– När hemligstämpeln lyfts [2056] så kommer vissa saker att bli uppenbara, men jag skulle inte bli förvånad om sekretessen förlängs med hänvisning till relation till främmande makt eller rikets säkerhet. Men oavsett vad som kommer fram den dagen hemligstämpeln släpps, om så vi skulle få fram namn, bild, ett skriftligt erkännande som styrker gärningsmännens dåd eller till och med lyckas teleportera oss i tid och rum tillbaka till den natten och filma vad som hände, så kommer det att finnas folk som säger: Nej! Så gick det inte till …

Sanningskommission behövs

Betyder ditt svar att du själv har en bra bild om vad hände den natten?

– Inga kommentarer!

Jag får känslan av att dessa källor faktiskt vet mycket mer än vad de vill säga, och helt tydligt tror de inte att det ligger något i Claes Hedbergs teori om ett teatermord. Jag kan naturligtvis inte kräva att de (kanske med risk för sina egna liv) faktiskt berättar vad de vet.

Men det jag kräver är att riksdagen tillsätter en Sanningskommission, precis som Hedberg föreslår, som lyfter på varenda sten och försöker reda ut alla de frågetecken svenska folket har inför det 33 år gamla statsministermordet. Det faktum att man inte vill göra det säger mig att här finns saker som de för död och pina inte vill att svenska folket ska få vetskap om – och det räcker för att göra mig misstänksam mot den officiella versionen!

LÄS MER: Tanken svindlar – blev Olof Palme aldrig mördad?
LÄS MER: Palmeutredningen – vad tror de som var med?


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

5 Kommentarer

 1. Avatar

  Han är troligen en mycket kompetent ”jeppe” inom genren, men han vet till slut exakt lika mycket eller lite som du och jag, Ingrid. Ingen vet exakt hur det har gått till.
  GW är inne på att det rör sig om en kompetent mördare, detta pga tillvägagångssättet. Själv så ser jag detta som ett mycket amatörmässigt utfört mord då mördaren bla visade sitt ansikte. En yrkesmördare hade sänkt Palme på distans, alla hade stått undrande ”vad hände”?
  En lönehelg i centrala Stockholm, skjuta landets regeringschef….Nej, yrkesmän hade kunnat sänka Palme vilken dag som helst utan att bli gripna.

  Svara
 2. Avatar

  Mordet luktar MK-Ultra mord. Då använder man en ”officiell” person för mord. Tekniken framtogs i Nazitysland och flyttades sedan till England och USA och blev fullt utvecklad 1953.

  Svara
 3. Avatar

  Just remember 1986. See the He-Mans on the street in blue uniforms without Tattoos;-) One of my classmates, his dad was a cop;-)

  Svara
 4. Avatar

  Cui bono? Svar USA och CIA profiterade på Palmemordet. Storfinansen fann honom obekväm med hans aktiviteter visavis Sovjet(skulle ju träffa Gorbatschjof) och vänsterregimer världen över. Palme blev obekväm för den internationella kartellmaffian som än i dag till syvende och sist bestämmer i USA och världen i övrigt.

  Svara
  • Avatar

   Palmemordet var ett viktigt led i den judekontrollerade nyliberalismens maktövertagande i Sverige under 1980-talet och vidare under följande årtionden. Olof Palme som i ungdomsåren själv hade varit aktuell för tjänst inom CIA och sedan som statsman blev deltagare i Bilderberggruppen var på sätt och vis en maffiaboss eller före detta sådan, som hans överordnade, de som varit ”mördare från första början” (se Johannesevangeliet 8:44), inte kunde tolerera längre år 1986. Mordet på Olof Palme var en uppgörelse i den allra lägsta av världar, den som tyvärr nu har makten över alla andra.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.