TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Palmeutredningen – vad tror de som var med?

Publicerad 28 mars, 2019

Efter min artikel om Palmemordet som ett eventuellt teatermord, blossade debatten upp i kommentarsfälten. Många har haft synpunkter, idéer och lyft fram egna teorier om vad som egentligen hände 28 februari 1986 då Palme blev mördad. Men vad säger folk med insyn i Palmeutredningen om alla konstigheter som lyfts fram i boken En oväntad vändning?

Det är i sig ett sundhetstecken att så många svenskar inte bara rakt av sväljer det som statsmakten, medierna och ibland även alternativa medier basunerar ut. Själv kan jag likt en bulldog bita mig fast i saker jag känner dålig lukt ifrån, och jag har i perioder nästan förläst mig på olika teorier och konspirationsteorier kring Palmemordet. Att det finns frågetecken kring mordet på Sveriges statsminister är helt solklart – frågan är om det finns några svar som vi kan känna oss tillfreds med?

Teorin om ett iscensatt mord, som förs fram i Claes Hedbergs bok En oväntad vändning, tilltalar mig eftersom den faktiskt kan förklara många av de helt vansinniga saker som gjordes (och framförallt inte gjordes) under den 33 år långa mordutredningen. Men det bevisar ju ingenting så därför tog jag kontakt med några personer som har insyn i Palmeutredningen och frågade hur de ser på de märkligheter Claes Hedberg redogör för i sin bok. Kunde de komma med några förklaringar som allmänheten kan acceptera?

Som vanligt när det gäller känsliga frågor kan jag inte avslöja vilka mina källor är, och jag har dessutom sammanställt svar från flera olika personer. Som en av dem sa är det ”inte karriärfrämjande utan tvärtom riskabelt” att prata med alternativa medier i allmänhet och med Ingrid Carlqvist i synnerhet. Själv ser jag fram emot den dag då vårt samhälle har mognat så pass att vi kan slippa dessa charader med hemliga källor och ”fåglar som viskar i mina öron” – en nåd att stilla bedja om.

Konstigheter och förklaringar

I min artikel om Claes Hedbergs bok En oväntad vändning listade jag några av konstigheterna i direkt anslutning till Palmemordet, samt Hedbergs resonemang om varför de skedde (inom parentes). Här återkommer de, följda av mina källors förklaringar och därefter min kommentar till förklaringarna. Du avgör själv vad du vill tro på!

 • Att Ingvar Carlsson tog en vanlig taxi till Rosenbad direkt efter mordet i stället för att kräva att Säpo skulle hämta honom. (För att han visste att han inte var i fara eftersom Palme inte blivit mördad.)

Kjell-Olof Feldt, finansminister 1983-1990. Foto: Skärmdump SVT Öppet arkiv.

Förklaring: Anledningen till att Ingvar Carlsson tog en taxi var att det var säkrare än att dyka upp i en bil som formligen hade skrikit Säpo, och därmed utgjort en större måltavla än en okänd taxibil. Dessutom rådde kaos på Säpo och de som var i tjänst sprang runt i cirklar.

Min kommentar: Om det var mera säkert att ta en taxi än att åka med Säpo så undrar jag varför Kjell-Olof Feldt ringde Nackapolisen och fick skjuts av dem till Rosenbad? Var inte finansministern också en uppenbar måltavla om det handlade om en statskupp?

 • Att rikslarmet fördröjdes medvetet till klockan 02.05, trots att det låg färdigskrivet 01.00. (För att planet med Palme lämnade Dala Airport först 02.00 och man inte kunde riskera att hans flykt skulle stoppas.)

Förklaring: Det var kaos i hela statsledningen, polisen, säkerhetspolisen, man följde inte de rutiner som fanns utan hade mer eller mindre panik.

Min kommentar: Att det är kaos kan möjligen förklara att det tog tid att skriva ihop ett rikslarm, men knappast att det färdigskrivna larmet inte skickades ut så fort det var klart.

Fel om tomhylsor

 • Den slarviga avspärrningen av brottsplatsen och det faktum att “Palmekulan” hittades först 36 timmar senare av en kvinna – bara sju meter från blodpölen. (Det fanns inga tomhylsor eftersom skådespelaren som spelade Olof Palme sköts med en startpistol – de placerades ut efteråt.)

Förklaring: Rena dumheter! Att svensk polis är Kling och Klang vet vi, men anledningen till att det inte fanns några tomhylsor på platsen var att mördaren använde en revolver, där tomhylsorna sitter kvar i den revolverande (snurrande) trumman. Dessutom, hur uppstod då kulhål i kläderna på både Lisbet och Olof Palme samt i Palmes kropp? Att Lisbet Palme bara var någon millimeter från att bli det andra offret den natten motsäger eventuella teorier om att hon var delaktig i en konspiration.

Kulan som dödade Olof Palme.

Min kommentar: Det är mitt fel att det felaktigt stod tomhylsor i första artikeln (nu ändrat till kulor). Claes Hedberg skriver förstås om saknade kulor, inte tomhylsor. Dock är det fortfarande så att kulorna inte hittades på mordnatten, men plötsligt dök upp dagarna efter. Enligt teatermordsteorin fanns det kulhål i kroppen som obducerades för att denna person hade skjutits vid ett tidigare tillfälle.

När det gäller kulhålen i Lisbet Palmes kappa så ville chefsobducenten Milan Valverius undersöka makarnas kläder, men detta lät polisen honom inte göra. På order av Hans Holmér skickades kläderna i stället till BKA i Wiesbaden för kriminalteknisk undersökning. Valverius menade att kulhålen i kläderna hade åstadkommits i den svenska polisens laboratorium och att Lisbet Palme aldrig blev beskjuten.

 • Att walkie talkie-männen som sågs av ett stort antal vittnen aldrig utreddes eller hittades. (De deltog i den avancerade operation som skulle få svenska folket att tro att deras statsminister hade mördats.)

Förklaring: De så kallade ”walkie talkie-männen kom från Stay behind-rörelsen som den natten hade spaningsövning mot olika narkotikahandlare. Detta hade skett förut och ansågs vara en rutinövning. Det är bland dessa män vissa privatspanare har pekat ut den moderate riksdagsmannen Anti Avsan som mördare.

Min kommentar: Om det var en rutinövning, varför förklarade inte polisen detta? Varför har man med sin tystnad medverkat till att privatspanare och journalister år ut och år in undersökt vilka walkie talkie-männen kunde vara och låtit Anti Avsan schavottera som misstänkt Palmemördare?

Två olika Lisbet Palme?

 • Lisbet Palmes märkliga ankomst till Sabbatsberg klockan 23.41 i en helt annan kappa än den som skickades till tyska kriminaltekniker för analys av skotthål. Och trots att hon enligt den officiella versionen redan anlänt till sjukhuset 23.31 i samma ambulans som maken färdades i. (För i ambulansen fanns en död person som skulle föreställa Palme och en Lisbet-kopia som förhördes av kommissarie Åke Rimborn innan den riktiga Lisbet anlände 23.41. Kopian höll på att förstöra alltsammans genom att påstå att de varit två mördare på Sveavägen, något den riktiga Lisbet senare korrigerade för samme kommissarie.)

Ingrid Klering, numera Ingrid Eiken Holmgren, var Mårten Palmes flickvän vid tiden för dramat på Sveavägen. Foto: Pressbild.

Förklaring: Detta med de två ambulanserna har varit en del i många omfattande konspirationsteorier, men läser man vittnesmålen från de fyra i ambulanserna så finns inga konstigheter. Kvinnan som fotograferades kan ha varit Mårten Palmes flickvän Ingrid Klering som hade en liknande kappa.

Min kommentar: Det skulle ta för mycket utrymme att här redogöra för allt kring ambulanserna – den som verkligen vill förstå hur konstigt och viktigt detta är måste läsa Claes Hedbergs bok. När det gäller kvinnan på bilden så har det aldrig utretts vem det är, men enligt författaren Lars Krantz kom Mårten och Ingrid till Janken Myrdal som bodde i bottenvåningen till makarna Palmes bostad på Västerlånggatan i Gamla stan 23.55. I polisförhör sa Mårten Palme att hans mamma ringt honom i flickvännens bostad och berättat vad som hänt. Därifrån tog de en taxi till Gamla stan och hämtades sedan av en polisbil för vidare färd till Sabbatsberg. Om det är sant kan det helt enkelt inte vara Ingrid Klering på fotot utanför Sabbatsberg eftersom det togs 23.41.

 • Att Sveriges bästa och mest erfarna mordutredare Otto Andersson och Arne Irvell inte kallades in utan fick vetskap om mordet först dagen därpå, då Hans Holmér redan hade utnämnt sig själv till spaningsledare. (För att de skickligaste mordutredarna kanske skulle förstå att mordet var iscensatt.)

Förklaring: Det var snarare Hans Holmers fåfänga som gjorde att han tog befälet, dessutom så var det inte han själv som ledde förhören och utredningen utan meningen var att han skulle ha en ”helikoptersyn” över hela utredningen.

Min kommentar: För att förstå att det inte bara handlade om Hans Holmérs fåfänga utan att han med stor sannolikhet var spindeln i nätet i hela dramat, måste man läsa Hedbergs bok. Enligt flera källor befann sig Holmér inte alls i Borlänge under mordnatten, utan kördes runt av sin chaufför i centrala Stockholm och passerade mordplatsen sju minuter efter att skotten föll. Om Holmér befann sig i Borlänge borde ansvarigt polisbefäl genast ha kontaktat Sveriges mest erfarna mordutredare redan på natten.

Hiv-smitta eller Alzheimers?

 • Att obduktionsprotokollet hemligstämplades av chefsåklagare Anders Helin våren 1989 eftersom ”handlingarna inte kunde röjas utan men för den avlidne och för närstående till denne”. (För att det inte var Olof Palmes kropp som obducerats och/eller för att en skamlig sjukdom kunde röjas.)

Olof Palme på besök i Helsingborg 1985. Var han redan då märkt av den sjukdom som skulle få honom att iscensätta sitt eget mord? Foto: Privat.

Förklaring: Jaha, men under tre år var den inte hemligstämplad och kunde därför på legalt vis framläggas för den som hade med fallet att göra, (vilket den vid behov också kan göras för dagens utredare). Betänk att detta var ett statsministermord och flera personer hade försökt kika på materialet för att kunna sälja någon ”smaskig detalj till medierna”. Dessutom varifrån kom kroppen om det var en dubbelgångare? När det gäller att Palme skulle ha haft hiv så är det rent nonsens, det enda som möjligtvis rent sjukdomsmässigt förklarar Palmes beteende är att han kan ha haft en begynnande Alzheimer eftersom den sjukdomen fanns i familjen. En annan sak som talar mot hiv-smitta är att varken Lisbet eller någon av Palmes älskarinnor smittades. Rent statistiskt borde någon av dem smittats.

Min kommentar: Obduktionsprotokollet hemligstämplades redan av Hans Holmér men borde ha blivit offentligt under rättegången mot Christer Pettersson, då Anders Helin hemligstämplade det på nytt. Enligt författaren till boken Palmemordets hemliga scenario, Hans Liljeson, kände chefsobducenten Milan Valverius inte igen kroppen på obduktionsbordet som Olof Palme och han noterade dessutom ett märkligt sår på den dödes bröstkorg som var 14 centimeter långt och hopsytt med elva stygn. Vad det var för en skada förklarades aldrig. Valverius och hans fru dog i ett mystiskt självmord 1994 – samma dag som Valverius ska ha sagt att ”lösningen till mordet finns i obduktionsprotokollet”.

Palmes egen läkare Elias Bengtsson, som vårdade Palme på Roslagstulls sjukhus för ”sjukdomen han dragit på sig under en av sina resor”, ville enligt källan Tage Tuvheden se obduktionsprotokollet för att avsluta akten, men fick inte detta för polisen och biträdande obducenten Kari Ormstad. En tid senare avled Elias Bengtsson.

Om nu statsmakten var kapabel att iscensätta ett teatermord på statsministern, varför skulle den dra sig för att skjuta ihjäl en uteliggare eller liknande för att ha ett lik att visa upp?

Skrev brev till ministrar

Att kalla Tage Tuvhedens vittnesmål om Olof Palmes hiv-smitta för nonsens finner jag märkligt. Tuvheden har inte bara berättat detta för Claes Hedberg, han har också tillskrivit ministrarna Anders Ygeman och Morgan Johansson samt dåvarande rikspolischefen Dan Eliasson och förundersökningsledaren för Palmeutredningen, Kerstin Skarp. I brevet stod bland annat:

”Sommaren 1985 fick jag veta att det var slut med Olof Palme. Han hade drabbats av aids. Aids var då en obotlig och skamlig sjukdom som hade drabbat Sveriges statsminister. En av de första som råkade riktigt illa ut var Olof Palmes nära vän Ove Rainer (som kände till omständigheterna kring Palmes hälsa och därför blev obekväm). Ove Rainer föreslog Palme att han skulle avgå med flaggan i topp, lämna politiken och dra sig tillbaka.”

Om man inte har säker information om att Tage Tuvheden är galen eller dement, så förefaller det mig förhastat att kalla hiv-diagnosen för nonsens. Dessutom, Alzheimers är visserligen en trist åkomma för en statsminister, men kan en sådan verkligen ha lett till uttalanden som de följande?

Var Hans Holmér spindeln i nätet som gjorde teatermordet på Olof Palme möjligt?

Kjell-Olof Feldt sa att Holmér utsågs till förundersökningsledare inte bara för att avslöja mördaren utan också för att ”inte i onödan svärta ner Olof Palmes namn och rykte”. Ingvar Carlsson sa: ”Holmer har valts för att själv hålla i utredningen gällande Olof Palmes personliga förhållanden.”

Någon av mina källor vill också kommentera det faktum att en hel drös personer som på något sätt var knutna till mordutredningen (se appendix) dog under konstiga omständigheter. Eller var det rena tillfälligheter?

Förklaring: Betänk att tiden går, personer blir sjuka och dör eller råkar ut för olyckor. Det finns också en tes om att alla personer i världen kan kopplas samman med maximalt sex bekantskapsled. Det gör att man kan rada upp ett antal dödsfall under olyckliga omständigheter oavsett vilken person eller händelse det gäller.

Claes Hedberg själv tar mina källors förklaringar med knusende ro. Han säger:

– Det haglar av besserwissrar, desinformatörer och villospår, både goda och onda. Jag har skrivit en bok och visat upp konstigheterna. Det är bara en av riksdagen utsedd opartisk och seriös Sanningskommission som kan gå till botten med detta, vända på alla stenar, förhöra misstänkta konspiratörer och hotade vittnen som fortfarande har munkavle samt åsidosatta utredare som har pusselbitar. Vi kan börja med att öppna graven. Palme ligger inte där!

LÄS MER: Tanken svindlar – blev Olof Palme aldrig mördad?

Appendix

Lista på de som dött under ”konstiga omständigheter” och har kopplingar till Palmemordet.

9 september 1986. Tommy Asklöf. Frisläppt fängelsekund som sa sig veta vem som mördade Olof Palme. Misshandlades till döds.

18 september 1986. 36-årige NN (namn känt, hemligstämplat av Säpo). Säpo-agent och enligt Stockholmspolisen misstänkt för inblandning i Palmemordet. Avrättad med två nackskott.

13 januari 1987. 42-årige NN (namn känt men avböjt vid tidigare publiceringar), vapenhandlare. Bodde nära biografen Grand och misstänkts av polisen för att ha levererat mordvapnet. Överdos.

15 januari 1987. Krigsmaterielinspektören Carl-Fredrik Algernon omkom när han föll framför ett tåg vid T-Centralen i Stockholms tunnelbana. Tidigare samma dag hade Algernon haft ett möte med Nobel Industriers koncernchef Anders G. Carlberg. Eftersom han var en nyckelperson i utredningen av Boforsaffären, spekulerades det i om han hade blivit knuffad. Polisen inledde en brottsutredning då bland andra tågföraren bevittnat hur Algernon fallit baklänges ned på spåret, men utredningen lades ner 11 mars 1987. Det fanns teorier om att Algernons död hade ett samband med Palmemordet.

31 mars 1988. 32-årige NN – narkoman, riktigt namn okänt. Uppgiftslämnare som lämnat en bandinspelning till den norske stjärnadvokaten Erling Staff, där en person säger att han vet vem som mördade Olof Palme. Mördad med en spruta i halsen.

19 september 1988. Bernt Carlsson. Biträdande generalsekreterare i FN, som till vänner sagt att han kände till sanningen om Palmemordet. Dog i Lockerbieattentatet.

15 februari 1989. Kriminell 24-åring (namn känt men avböjt vid tidigare publiceringar). Tillhörde besökarna på spelklubben Oxen, där kriminella och knarkare träffades. Vid en polisrazzia i mannens lägenhet beslagtogs bland annat revolvrar av typen Smith & Wesson .357 Magnum. Knivmördad.

8 maj 1989. Hans Rosengren. Hade övernattningslägenhet 100 meter från mordplatsen på Sveavägen. Toppsossen Björn Rosengren, som var på Grandbiografen med Olof Palme, var hans bror. Mystisk flygolycka i Oskarshamn.

31 maj 1989. Claes-Ulrik Winberg och hustrun Kristina. Boforsdirektören Winberg var djupt involverad i den vapensmuggling som många misstänker har ett samband med Palmemordet. Mystisk bilolycka.

8 september 1989. Man (namn känt men avböjt vid tidigare publiceringar). Mannen var sjökapten och kan enligt polisutredare ha fört befäl på de mindre fartyg som utgick från Vänern med illegala vapenlaster från Bofors. Mystisk flygolycka.

25 september 1989. Man och kvinna (namn kända men avböjt vid tidigare publiceringar). Mannen var platschef på transportföretaget Schenker med huvudkontor i Stockholm, som enligt polisutredare misstänkts för inblandning i Bofors vapensmuggling. Mordbrand på Englandsfärjan Tor Scandinavia.

21 februari 1990. Lennart Lindström. Redaktör för Helgbladet. Mordhotad efter att ha publicerat artiklar om Palmemordet. Mystiskt självmord.

 1. Anders Larsson. Utpekad som ”högerextremist”. Sågs enligt vittnen på mordplatsen när skotten föll. Självmord?

1 maj 1992. M. Informatör åt Rikskriminalen. Erbjöds enligt egen uppgift att skjuta Olof Palme. Mystisk bilolycka.

Juli 1992. Danilo. Enligt ett 48-årigt vittne kastades mordvapnet i Albysjön söder om Stockholm av den jugoslaviske torpeden och livvakten Danilo. Mystiskt självmord.

10 december 1993. Victor ”33-åringen” Gunnarsson. Anhölls 1986 som misstänkt för Palmemordet men avfördes i brist på bevis. Under en förtalsrättegång mot tidningen Arbetet yttrade Gunnarsson enligt uppgift: ”Varför ger ni er på mig, jag är bara i periferin av organisationen som mördade Olof Palme!” Avrättad med två skott i huvudet.

1994. Milan Valverius. Obducerade Olof Palme. Han och hans fru dog mystiskt tolv år efter mordet av förgiftning, något som antogs vara självmord.

1995. Rolf Dahlgren. Polisinspektör som mordnatten skulle ha kört Hans Holmér genom centrala Stockholm. Självmord.

1996. Bo Ståhl. Antikvarie som hört talas om planerna på att mörda Olof Palme, och påstod att han fått veta detta genom Säpo. Sjukdom.

28 januari 1997. Peter Casselton. Sydafrikansk yrkesspion som skulle vittna inför Sanningskommissionen. Mystisk bilolycka.

 1. Hans Holmér avlider efter en längre tids sjukdom.

Okänt år. Lars Christiansson. T.f. poliskommissarie på VD1. Dödssätt okänt.

Okänt år. Bror Perä. Norrmalmspolisen. Utpekades som högerextremist med kontakter i Sydafrika. Förmodat självmord?


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

13 Kommentarer

 1. Avatar

  Teatermord med förvecklingar kan jag kanske köpa. Dock undrar jag hur det fungerar med annan död kropp. Kan ju varit mördaren som behövde skyddas o flyga iväg. Övning på platsen vid mordet låter definitivt som FF av något slag. Får göra som Ingrid säger läsa boken.

  Svara
 2. Avatar

  När Skall Ingrid och Maria intervjua Ole Dammegård?. Hans Bok är som Bibeln!.

  Svara
  • Avatar

   Det kunde ju tänkas att Mårten och flickvännen promenerade till Sabbatsbergs sjukhus och därefter tog taxi till Västralånggatan. Om flickvännens bostad fanns nära sjukhuset bör de ju ha kunnat hinna på några minuter. Varför paret beger sig till Västerlånggatan för att träffa just Janken Myrdal framgår väl av boken.

   De kan ju också ha tagit taxi först till sjukhuset och taxin väntat en stund före fortsatt färd till Gamla stan.

   Men Mårten Palme kan ju ha sagt att de tog taxin direkt till bostaden. Man kunde väl ändå tycka att den naturliga reaktionen här är att man först tar sig till sjukhuset om man är nära anförvant och först därefter till bostaden för att uträtta visst ärende.

   Vad som överraskar i detta drama: Olof och Lisbet Palme är tydligen beredda att vandra ensamma hem i vinternatten kanske ett par kilometer
   till Gamla stan. Palme hade väl tidigare på dagen sagt att man aldrig kan veta vad som döljer sig därute och flyttat sig från fönstret i Rosenbad.
   Några timmar senare verkar han helt ha glömt bort denna försiktighet.

   Svara
   • Ingrid Carlqvist

    Enligt förhören med Mårten Palme och hans flickvän skildes de från Olof och Lisbet på Sveavägen och promenerade till hennes lägenhet på Vanadisplan. Där satte de på tevatten och sedan ringde Lisbet. De satte sig då genast i en taxi till Gamla stan där makarna Palme bodde. I bottenvåningen av deras hus (som de fått av Alva och Gunnar Myrdal) bodde Janken Myrdal och han hade extranycklar till Palmes bostad för blomvattning etc. De fick hans nycklar och gick in i bostaden. Uppenbarligen måste de ha letat efter något, kanske en dagbok som inte fick komma fram?
    Enligt Mårten Palme åkte de dit för att de inte hade fattat att makarna Palme var på Sabbatsberg utan trodde de var hemma. Låter inte särskilt troligt att Lisbet skulle ha uttryckt sig så märkligt. Hon måste ju ha förstått att maken var död eller åtminstone döende. Och vad skulle Mårten med nycklarna till när han fått klart för sig att föräldrarna inte var hemma?

    Svara
    • Avatar

     Mårten kan faktiskt ha trott att båda eller åtminstone Olof blev skjuten i trappuppgången hemma.
     Olof ska väl då ändå ha lyckats komma in i bostaden

     Lisbet lyckades stänga dörren och ringa Mårten enligt detta scenario.

     När hon senare inte öppnade trodde han att det var mer allvarligt även för Lisbet P. än han först trodde och måste
     begära extranycklarna för att kontrollera.

     -Men det förutsätter ju att Lisbet inte lyckats förmedla att hon befann sig på Sabbatsbergs sjukhus.

     Svara
 3. Avatar

  Självfallet är det inte Lisbet Palme på bilden längst upp.

  – I tidningen Arbetet tisdagen den 4 mars 1986 samt i Expressen samma dag finns 2 olika bilder på när Mårten och hans dåvarande Ingrid Klering följer Mattias Palme till minnestunden i skolan. Ingrid Klering har på denna bild exakt samma kappa och samma skor som ”kvinnan” på den sk. ”Lisbet-bilden”
  – Ulf Karlsson befann sig på mordplatsen vide den tidpunkt Sven Anér hävdar (att Ulf Karlsson sagt) att Sabbatsbergsbilden skulle vara tagen. 23:42.
  Källa till detta är bilderna från Ulf Karlsson på mordplatsen, då bl.a. avspärrningen sätts upp.
  – Polisbilarna som redan står vid Sabbatsberg vittnar också om att bilden är tagen mycket senare. Vid en intervju med Åke Rimborn och förevisande av denna bild, så är hans uppfattning att bilden är tagen då han är tillbaka på Sabb andra gången. Han åkte till SBC fram och tillbaka.
  En annan källa är en bild från Sabb, som publicerades i Expressen 24/2 1987 sid.8 och som visar att Rimborns radiobil (5520) är den bil som står näst längst in på den sk. ”Lisbet-bilden”.

  Andra (O-)”sanningar” i detta som fortfarande sprids är:
  – Göteborgs Posten var den enda tidningen som publicerade denna bild.
  NEJ, även Länstidningen(LT) publicerade denna bild den 2/3 -86. (Även de hade undertexten att det skulle vara Lisbet Palme.)
  – Polisbilen som kvinnan hoppar ur är kommissarie Lars Christianssons bil…
  NEJ, kommissarie Lars Christianssons radiobil (1210) var en SAAB. På bilden så är det tveklöst en Volvo, som kvinnan hoppar ur.
  Källa: Vojta Kleckas bild på sid 412 i boken Inuti Labyrinten

  Denna Volvo, på den sk. Lisbet-bilden är polisbil 3120, med Lars Berndtsson som chaufför. Kollegan Stig Rysén är kvar på Västerlånggatan 31 och vaktar paret Palmes port. Lars skjutsar Mårten och Ingrid från Västerlånggatan 31 till Sabb.
  (Av någon anledning åkte Mårten och Ingrid från Vanadisvägen 42(Ingrids bostad) till Västerlånggatan, efter Mårtens samtal med Lisbet.)

  Svara
 4. Avatar

  Ytterligare myter som sprids vidare är att Hans Rosengren skulle vara Björn Rosengrens bror..

  Björn har EN bror och en syster. Brodern heter Peter och är 2 år yngre.

  Björn Rosengren är född 1942-04-14
  Hans Rosengren är född 1942-10-22

  Den som fick godkänt i ämnet biologi, så ser man att ovan inte går ihop…

  Varför är alla så jävla slarviga med både källor och källkritik?! Lättlurade och lata som köper allt som är mystiskt och smaskigt…
  Personerna bakom denna sida kallar sig alltså journalister!?

  Svara
 5. Avatar

  Is it true that mr Tage Tuvheden will publish this autumn a new book about murder of Olof Palme? If yes it will be about mysteries of the murder? I pray someone to answer to me. Thank you.

  Svara
  • Avatar

   Hej
   Jag tror inte annat än att Palmes askurna ligger på Adolf Fredriks kyrkogård.
   Då graven vandaliserades hade Olof Palme dött och då gick det bra att byta ut
   den fejkade askurnan mot den riktiuga. Så Palmes riktiga död ligger i tiden strax
   innan.
   Det intressanta med alla poliser och walkie-talkyfolk runtomkring är ju att de alla
   jublade då Palme var döda ty e trodde att de hade lyckats. De var också helt enkelt
   lurade….
   Börne

   Svara
   • Avatar

    Byttes den inte mot elvis dito?

    Svara
 6. Avatar

  Har ni tappat det helt eller ? 300 blandspår proppfullt med faktafel och ketchup i väskan ? 250 inblandade och 100 mördade. Hur kom ni fram till allt det här ? Hedberg svarar ju inte på nånting och har inga källor.

  Svara
 7. Avatar

  Hur bevisad är uppgiften om att Holmer skulle varit i Stockholm under mordkvällen? Vad säger hotellet han skulle bott på i Borlänge?
  Om han var i Stockholm är ju saken klar, polisen är inblandad.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.