TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Tanken svindlar – blev Olof Palme aldrig mördad?

Publicerad 16 mars, 2019

Efter 33 års meningslöst polisarbete som kostat över två miljarder kronor är vi inte en millimeter närmare en lösning av Palme-mordet än vi var 28 februari 1986. Efter att ha läst Claes Hedbergs bok ”En oväntad vändning” börjar jag förstå varför – om Olof Palme aldrig blev mördad, utan smugglades ut ur landet samma natt, så finns det helt enkelt ingen mördare och inget mordvapen att finna.

Som alla andra som var något sånär vuxna 1986 minns jag förstås exakt hur jag fick reda på att Olof Palme hade skjutits till döds. Telefonen ringde mitt i natten och i andra ändan var min hysteriska mamma som grät och skrek att Palme var död, för det hade min lillebror just ringt och berättat för henne. Min första tanke var att mamma tappat det, men jag satte förstås på både radio och teve (internet fanns ju inte). I teven var det myrornas krig, men på radion spelades sorgemusik, så jag insåg att mamma hade rätt. Någon mer sömn blev det inte den natten, jag och sambon satt kvar i soffan och väntade tills Sveriges Television vid 4-tiden på morgonen äntligen lyckades få igång sändningar.

Det var ofattbart, chockerande och extremt otäckt. Sådant hände liksom inte i Sverige, sådant fick inte hända i Sverige, sådant kunde inte hända i Sverige. Ändå hade det hänt. Eller? Hände det aldrig?

Entreprenören och numera pensionerade discjockeyn Claes Hedberg har ägnat 15 år och närmare 20 000 timmar åt att gräva efter sanningen om Palme-mordet. Han är en av de outtröttliga och av etablissemanget så hånade ”privatspanarna”, som drivs av ett starkt sanningspatos och en glödande ilska mot det etablissemang som han menar har fört svenska folket bakom ljuset. I sin bok En oväntad vändning listar Hedberg 45 personer som råkat illa ut eller avlidit på grund av att de haft kunskap om om mordgåtan och kopplingar till Palme-mordet.

Hedberg gav ut sin bok på eget förlag redan 2017, men då uppmärksammades den överhuvudtaget inte. Nu har ett föredrag han höll för en Rotaryklubb i Göteborg i december 2018 blivit viralt med snart 40 000 visningar. Jag satte igång föredraget och beredde mig på en stolle-uppvisning, men blev i stället golvad. Plötsligt fick jag en förklaring på alla konstigheter och klanterier i Palmeutredningen. Plötsligt föll pusselbitarna på plats – det har aldrig varit meningen att mordet skulle lösas, åtminstone inte efter att man misslyckats med att sätta dit Christer Pettersson.

En statskupp för att göra Palme till martyr?

Låt mig slå fast en sak direkt – jag har aldrig trott att Christer Pettersson mördade Olof Palme. Att en så pass kontroversiell (både älskad och hatad) politiker som Palme av en slump skulle mördas av en A-lagare som råkar få syn på honom på Sveavägen, var helt enkelt för osannolikt. Att Lisbet Palme envisades med att det var honom hon sett, förklarade jag med att hon blivit manipulerad av poliserna som utredde fallet och helt emot alla regler talat om för henne att de gripit en alkoholist. Jag utgick från att hon hade övertygat sig själv om att Pettersson var mördaren och därmed talade det hon trodde var ”sanning”.

Nu ser jag något helt annat, något så sinistert att det knappt går att ta in: Familjen Palme, delar av den svenska socialdemokratiska regeringen, högsta polisledningen och Frankrikes dåvarande president Francois Mitterand kan ha iscensatt en statskupp för att låta Olof Palme bli martyr. De planerade hela låtsasmordet med skådespelare, förfalskade tidsangivelserna och fördröjde rikslarmet tills de fått besked om att en livs levande Olof Palme satt på ett franskt regeringsplan på väg till ett gömställe i Frankrike.

Det betyder att Lisbet Palme med berått mod pekade ut den helt oskyldige Christer Pettersson, för att bevara hemligheten som om den kom ut ”skulle skaka Sverige i dess grundvalar” som Hans Holmér råkade undslippa sig redan 1986.

Claes Hedberg lanserade sin bok på Bokmässan 2017 men det är först nu försäljningen har tagit fart. Foto: Youtube.

Hur osannolikt det än låter är detta den första teori om det olösbara mordet som ger svar på alla obegripliga saker som hände omkring midnatt 28 februari 1986. Låt mig lista några av dem som Claes Hedberg tar upp i sin bok.

 • Att Ingvar Carlsson tog en vanlig taxi till Rosenbad direkt efter mordet i stället för att kräva att Säpo skulle hämta honom. (För att han visste att han inte var i fara eftersom Palme inte blivit mördad.)
 • Att rikslarmet fördröjdes medvetet till klockan 02.05, trots att det låg färdigskrivet 01.00. (För att planet med Palme lämnade Dala Airport först 02.00 och man inte kunde riskera att hans flykt skulle stoppas.)
 • Den slarviga avspärrningen av brottsplatsen och det faktum att ”Palmekulan” hittades först 36 timmar senare av en kvinna – bara sju meter från blodpölen. (Det fanns inga kulor där från början eftersom skådespelaren som spelade Olof Palme sköts med en startpistol – de placerades ut efteråt.)
 • Att walkie talkie-männen som sågs av ett stort antal vittnen aldrig utreddes eller hittades. (De deltog i den avancerade operation som skulle få svenska folket att tro att deras statsminister hade mördats.)
 • Lisbet Palmes märkliga ankomst till Sabbatsberg klockan 23.41 i en helt annan kappa än den som skickades till tyska kriminaltekniker för analys av skotthål. Och trots att hon enligt den officiella versionen redan anlänt till sjukhuset 23.31 i samma ambulans som maken färdades i. (För i ambulansen fanns en död person som skulle föreställa Palme och en Lisbet-kopia som förhördes av kommissarie Åke Rimborn innan den riktiga Lisbet anlände 23.41. Kopian höll på att förstöra alltsammans genom att påstå att de varit två mördare på Sveavägen, något den riktiga Lisbet senare korrigerade för samme kommissarie.)
 • Att Sveriges bästa och mest erfarna mordutredare Otto Andersson och Arne Irvell inte kallades in utan fick vetskap om mordet först dagen därpå, då Hans Holmér redan hade utnämnt sig själv till spaningsledare. (För att de skickligaste mordutredarna kanske skulle förstå att mordet var iscensatt.)
 • Att obduktionsprotokollet hemligstämplades av chefsåklagare Anders Helin våren 1989 eftersom ”handlingarna inte kunde röjas utan men för den avlidne och för närstående till denne”. (För att det inte var Olof Palmes kropp som obducerats och/eller för att en skamlig sjukdom kunde röjas.)

Lisbet Palme anländer till Sabbatsberg i en helt annan kappa än den med kulhålen. Foto: Ulf Karlsson.

Kappan med kulhålen – som kan ha orsakats efter mordet.

Olof Palme var hiv-smittad?

Men, säger några av er som tror på Polisspåret, Säpospåret eller någon annan inhemsk mordkomplott – skulle inte också de kunna förklara dessa märkligheter? Nej, inte om inte Lisbet Palme var delaktig i mordet på sin egen man. Det är betydligt lättare att tro att hon var delaktig i ett teatermord som lät hennes make överleva och bli den martyr han blev.

Nu kommer vi till den helt avgörande frågan: Varför skulle Olof Palme vilja bli låtsasmördad och varför skulle den socialdemokratiska partitoppen och hans fru också vilja det? Enligt Claes Hedberg beror detta på att han hade diagnostiserats som hiv-positiv, en sjukdom som det på den tiden inte fanns några bromsmediciner mot och som hade gett honom ett icke särskilt smickrande eftermäle. Folk skulle inte minnas hans insatser mot Vietnamkriget, mot apartheid i Sydafrika eller något av allt det andra som hade gjort honom till en hjälte i vissa delar av världen. Han skulle för evigt vara statsministern som fick aids på grund av ett utsvävande sexliv.

Knappt hade socialdemokraterna vunnit valet 1985 förrän Olof Palme började uppvisa tecken på att han var ointresserad av sitt jobb. Så här skrev Björn Elmbrant i sin bok Palme redan 1989:

”Efter valsegern 1985 for Lisbet och han till den lilla byn Móchos på Kreta för att koppla av och fundera en smula på framtiden. Några andra partivänner for till Korsika, där ambassadören Carl Lidbom hade ett hus. Det var Lidbom, herr och fru Feldt, Harry Schein, Carl Johan Åberg och några andra. Mellan sedvanliga semesteraktiviteter talade sällskapet om Palme. Att de tyckte han verkade slut. Hans oberäknelighet och brist på koncentration. Herr och fru Feldt hoppades att Palme den här hösten offentligt skulle förklara sin avsikt att lämna sin post som partiordförande och ange en tidpunkt för detta. De var inte ensamma i regeringen om att hysa en sådan förhoppning. /…/ Men någon vecka senare var alla tillbaka i Stockholm igen och Palme hade ombildat sin regering. Till en del partivänners besvikelse var han knäpp tyst om sina framtidsplaner. /…/

I mitten av november flammade Harvard-affären upp igen. Statsministern satt i två dagar försjunken i djupa tankar och med näsan i tidningarna. När Feldt kom till honom för att konsultera honom om viktiga förändringar i penningpolitiken sa han uppgivet:

– Ja, jag begriper mig inte på det här. Gör vad ni vill …

Det var på något sätt som om affären gjort att luften gått ur honom. Vår berättelse blir nu dunklare. Är det sant att några betrodda partivänner denna vinter sökte upp Olof Palme? /…/ Blev under hans sista år någon annat synligt som tidigare varit oåtkomligt, en annan Palme?”

Även journalisten Henrik Berggren skrev i sin Palmebiografi Underbara dagar framför oss från 2010 om Palmes förändrade beteende. Från hans kansli, statsrådsberedningen, ryktades det att han blev alltmer ointresserad av innehållet i sina talskrivares förslag, vilka han tidigare lusläst och rättat. Han var konfrontationsinriktad och ofta trött. Några i partiledningen funderade allvarligt på att kräva Palmes avgång.

Berggren skriver:

”När han grälat med Feldt på Rosenbad sommaren 1984 hade han slängt ur sig att han tänkt avgå efter 1985 års val. /…/ Feldt har i sin memoarbok Alla dessa dagar skapat en bild av Palme som en närmast tragisk Hamletfigur. Enligt den förre finansministern gränsade Palmes beteende till det patologiska. Mitt under ett möte hade han plockat fram en blockflöjt som han låtsasspelade på.”

Träffade Palme tre gånger

Som kuriosa kan jag här berätta att jag själv träffade Olof Palme för tredje och sista gången i mitt liv 1985. (Första gången var vid ett 1 maj-tåg i Helsingborg 1969 där min farmor Ingeborg Carlqvist som satt i riksdagen för Socialdemokraterna 1951-1968 presenterade mig för den tillträdande statsministern Palme, andra gången var 1977 när jag var på en SSU-kurs på Bommersvik samtidigt som familjen Palme var där på skidsemester.)

1985 firade Helsingborg 900-årsjubileum som stad och jag jobbade som reporter på Nordvästra Skånes Tidningars redaktion i stan. Året därpå skulle staden stå värd för Gymnastikspelen med 7 500 deltagare. Lisbet Palme var något slags beskyddare för spelen och man hade kallat till presskonferens i Rådhuset, jag tror det var under andra halvan av 1985. Olof var med och jag minns att han var så totalt ointresserad som någon människa kan bli. Han satt nedsjunken i stolen och tittade bort medan hans hustru talade entusiastiskt om barn och gymnastik. Jag minns att jag tänkte att här är en man som formligen avskyr att inte själv vara i rampljuset.

Lisbet och Olof Palme i Helsingborgs rådhus 1985. Foto: Okänd fotograf.

Nu undrar jag om det kanske var något annat. Kanske visste han redan då att han bar på ett dödligt virus, kanske satt han och funderade på om det minst pinsamma för honom var att låtsasdö för att slippa skammen och det otrevliga eftermälet.

Flera författare har beskrivit Palmes privatliv strax före försvinnandet. Lars Borgnäs skriver i boken En iskall vind drog genom Sverige: Mordet på Olof Palme:

”I en hemlig rapport om Olof Palmes kvinnoförbindelser nämndes flera kvinnor vid namn. Med dessa uppgavs han ha haft en sexuell förbindelse. Åtminstone någon av dessa ’affärer’ sades vara aktuell ännu vid tidpunkten för mordet, det gäller en kvinnlig medarbetare. Jag talade med henne om saken och nämnde att hennes namn fanns i den hemliga rapporten. ’Så genant’, sa hon. ’Tänker du publicera det?’ Det gjorde jag inte. Svenska medier har varit mycket återhållsamma med uppgifter om Palmes kvinnoaffärer, i utländsk press skrevs det om saken redan kort tid efter mordet. Det var dock en allmänt spridd uppgift, inte minst bland svenska journalister, att kvinnor attraherades av Olof Palme och att han haft förbindelser vid sidan av äktenskapet.”

”Psykiskt sjuk och storhetsvansinne”

Anders Jallai skriver i boken Landsförrädaren:

”Det florerade många rykten om Sveriges statsminister, särskilt inom etablissemanget och inom polis och militär. Det satt till och med nidbilder på honom uppe på Högkvarteret. Ryktena gjorde gällande att Olof Palme hade vidlyftiga utomäktenskapliga förhållanden med både kvinnor och män och att han spelade under täcket med stormakterna USA och Sovjet. Dessutom spreds uppgifter om att han var psykiskt sjuk och hade storhetsvansinne.”

Hans Liljeson (som var rådgivare åt svenska Parisambassaden under Carl Lidbom och var den som först lanserade teorin om ett teatermord), skriver i boken Palmemordets hemliga scenario: Dubbelspel och statskupp:

”En öppen fråga är om Olof Palme i själva verket hade drabbats av en allvarlig sjukdom som försämrade hans mentala tillstånd. /…/ Olof Palmes mor hade avlidit av sviterna av Alzheimers sjukdom och det kan måhända inte uteslutas att Palme 58 år gammal hade drabbats av dess ärftliga form, som just utmärks av att kunna debutera före 65 års ålder. /…/ Att vara sjuk i Alzheimer var tabubelagt och det skulle för en politisk förgrundsgestalt som Olof Palme vara en oacceptabel åkomma som måste döljas. /…/ Palmegåtan tillför ytterligare en tragisk dimension om sjukdomen var anledningen till Olof Palmes försvinnande med dess skadliga följdverkningar för samhälle.”

Men Claes Hedberg lanserar alltså en annan teori – Palme hade blivit hiv-smittad. 2016 träffade Hedberg den pensionerade utvecklingsingenjören Tage Tuvheden, som i början av 1980-talet bodde granne med den förre försvarsministern Sven Andersson på Rossö i Bohusläns skärgård. Andersson var orolig för Palmes hälsa och berättade för Tuvheden att statsministern drabbats av en mystisk bakterie som ingen kände till – kanske kunde Tuvheden som ju arbetat med bakterier på Tetra Pak hjälpa till? Tuvheden kontaktade genast Tetra Paks VD Hans Rausing som lovade höra sig för i världen.

Ville inte dö i förnedrande sjukdom

Snart fick han svar från medicinare i Sydafrika – det rörde sig om ett nytt, elakartat virus som spreds bland homosexuella män och sedan en tid varit känt i Sydafrika och USA. Enligt Hedberg fick Tuvheden sommaren 1985 fullständigt klart för sig att Palme var hiv-positiv. Tuvheden berättade:

”Det hade spekulerats om Palme hade drabbats av malaria eller något liknande. Professorerna Elias Bengtsson och Sven Britton vårdade Palme på Roslagstulls sjukhus för en sjukdom som man trodde han hade dragit på sig under sina resor. Sven Britton vårdade Ebbe Carlsson för aids några år senare. Det behöver inte ha kommit som en överraskning för Olof Palme. Min bedömning 1985 var att Olof Palme knappast kunde tänka sig att dö i den förnedrande sjukdomen. Han var känd politiker över hela världen och hade egentligen bara ett val: Att på egen begäran och med egna bestämda krav snarast möjligt lämna den offentliga scenen. Han ville säkert inte skandalisera sin familj eller partiet och gå till historien som en förlorare. Frågan var: På vilket sätt skulle han kunna komma ur sin prekära situation?”

Den svårt aidssjuke Ebbe Carlsson och hans läkare Sven Britton i en intervju med Stina Dabrowski 1991. Året därpå dog han. Foto: Skärmdump från Yotube.

Under decennier höll Tuvheden tyst med vad han visste. Men till Claes Hedberg sa han:

”Det är otäckt att Elias Bengtsson, Ove Rainer och flera andra har röjts ur vägen för att de känt till Palmes sjukdom. Det gällde att tysta dem som visste att han drabbats av aids. Det är först under senare år som jag tagit till orda om detta, vilket jag även gjort i skrivelser till högsta instans.”

Vintern 2015 skrev sålunda Tage Tuvheden brev till ministrarna Anders Ygeman, Morgan Johansson och dåvarande rikspolischefen Dan Eliasson samt förundersökningsledaren för Palmeutredningen, Kerstin Skarp. I brevet stod bland annat:

”Sommaren 1985 fick jag veta att det var slut med Olof Palme. Han hade drabbats av aids. Aids var då en obotlig och skamlig sjukdom som hade drabbat Sveriges statsminister. En av de första som råkade riktigt illa ut var Olof Palmes nära vän Ove Rainer (som kände till omständigheterna kring Palmes hälsa och därför blev obekväm). Ove Rainer föreslog Palme att han skulle avgå med flaggan i topp, lämna politiken och dra sig tillbaka.”

Hans Holmér var spindeln i nätet

Det finns alltså en hel del som pekar på att Olof Palme kan ha funnit ”mordet” på sig själv som det perfekta sättet att aldrig bli vare sig utskämd eller ihågkommen som en tragisk figur. Men det hade förstås aldrig gått att genomföra utan att ett ganska stort antal personer i regeringen (kanske även oppositionen), polisledningen och militären deltog i eller åtminstone var medvetna om operationen.

Hans Holmér var enligt Claes Hedberg spindeln i nätet. Redan några år efter mordet avslöjade journalisten Sven Anér att Holmér inte befunnit sig på det hotell i Borlänge där han påstod att han var under mordnatten för att köra Vasaloppet två dagar senare. Holmérs chaufför Rolf Dahlgren avslöjade 1989 för den moderate riksdagsmannen Jerry Martinger att han kört runt Holmér i centrala Stockholm den natten – bland annat hade de passerat mordplatsen sju minuter efter att skotten föll. När Martinger tio år senare skrev ett PM till högre ort om vad Dahlgren berättat för honom, utsattes han för ett karaktärsmord och tvingades lämna sin riksdagsplats.

Så Holmér visste antagligen precis vad han sa när han lät undslippa sig att Sverige skulle skakas i sina grundvalar om sanningen om Palmemordet någonsin kom ut. Nu är han död, liksom många av de andra som enligt Hedberg deltog i eller fick kännedom om teatermordet. En del har dött av hög ålder, andra har drabbats av mystiska olyckor, begått plötsliga självmord eller drabbats av galopperande cancer.

Claes Hedberg. Foto: Privat.

Så hur vågar Claes Hedberg kämpa för den sanning han menar att han har avslöjat? När jag i början av veckan träffade honom på ett konditori någonstans i Skåne, frågade jag:

– Är sanningen värd att dö för?

Svaret kom omedelbart:

– Ja! Någon måste vara riddare för alla dem som redan har dött för detta. Den som är feg dör många gånger – den som är modig dör bara en gång!

Hans förhoppning är att boken ska leda till en sanningskommission värd namnet och har upprättat en åtgärdsplan:

 1. Upphäv den förundersökningssekretess gällande ”Palmemordet” som utgör det avgörande hindret för att vinna klarhet kring händelsen 28 februari 1986 i hörnet av Sveavägen och Tunnelgatan i Stockholm.
 2. Avveckla Palmeutredningen. Den har redan kostat det svenska folket mer än två miljarder kronor.
 3. Tillsätt en Särskild mordkommission för utredning av plötsliga och/eller under märkliga omständigheter inträffade dödsfall, som kan bedömas ha koppling till ”Palmemordet”.
 4. Tillsätt en Sanningskommission ledd av Inga-Britt Ahlenus för vinnande av klarhet om och kring det som kommit att kallas ”Palmemordet”.

Här är Claes Hedbergs föredrag om boken.

Fotnot: Boken En oväntad vändning av Claes Hedberg är som en rafflande spionthriller där inte minsta lilla sten lämnas orörd. Den kan varmt rekommenderas och finns att köpa på Bokus och Adlibris.

 

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

50 Kommentarer

 1. Avatar

  Jag blev faktiskt förhörd för mordet på landsförrädaren. Ja, jag har en bakgrund inte många känner till.

  Svara
 2. Avatar

  Svartenbrandt är mördaren. Folk har glömt honom o hur han gjorde iom mordet. I dokumentären om Svarten i del 2 svamlar han om mordet.

  Svara
 3. Avatar

  Även Ole Damegård är inne på spåret att Olof Palme hade AIDs och drog från Sverige!
  Den som har tid över kan lyssna igen den över 8 timmar långa intervjun på Red Ice radio med Henrik Palmgren där de även går igenom vem Olof Palme verkligen var och vems ärenden han gick. Fullständigt fascinerande genomlyssning. jag har lyssnat igenom det hela 2 ggr!

  Här ett kortare föredrag där Ole Damegård går igenom ”blåsningen”

  https://www.youtube.com/watch?v=qCeu1xVcNjo

  MVH Lars

  Svara
 4. Avatar

  Intressanta länkar och teorier.

  Men i vilket fall så är Sverige ett helt annorlunda ekonomiskt otryggare och fattigare våldsammare land idag än 1986.
  Och FN globalist EUbank monopol oligarker styr utan hinder öppet alla groteskt patetiskapolitiska demokratur-partier samt kontrollerar fejkSäpo MSM elförsörjningen kärnkraften och snart så finns inga mera pengar för sjukvården eller pensioner.
  Olof Palme blev mördad 28 februari 1986 men inte av en alkoholist som hette Christer Pettersson.
  Har läst att alla Statsminister sedan Tage Erlander har besökt dom årliga Bilderberg mötena sedan starten på 1950 talet.

  Svara
 5. Avatar

  Det här är rena gökboet, karln är skvatt galen med en sjukt livlig fantasi, han vill inte diskutera fakta med en enda detaljkunnig person och psykförsvaret är ute efter han och 150 man har mördats, detaljer som att säpo inte svarade på hela kvällen varken när Mårten eller Ingvar ringde eller att Ingvar låg och skakade på taxigolvet och undrade om det var en statskupp bryr han sig inte om. Han borde ge sig in i fantasyvärlden. Och lägga flyers på graven på årsdagen var så jävla samvetslöst.

  Svara
  • Avatar

   Min pension bör jag ha höjd med minst 3tusen netto!

   Svara
 6. Avatar

  Ingrid, har du helt tappat förståndet?

  Hedberg är ju en komplett galning, vars bök endast består av faktafel och förtal.

  Svara
 7. Avatar

  Var man än sätter ögona ser man faktafel. Amazing. Klering som Lisbeth utanför sabb är lite speciellt klantigt . Total oförmåga att ta in fakta skulle jag säga. Diskuterar ingenting men säljas ska det.

  Svara
 8. Avatar

  Fint att du uppmärksammar Claes Hedberg och hans bok! https://www.youtube.com/watch?v=orc7ijwvMac Tillsammans med Hans Liljesson https://www.adlibris.com/se/bok/palmemordets-hemliga-scenario-dubbelspel-och-statskupp-9789197643634, Ole Dammegård Del 1 https://www.youtube.com/watch?v=Kw-3S1Ssq20&t=7s
  Del 2 https://www.youtube.com/watch?v=p5Sllr2NXKY&t=10s Del 3 https://www.youtube.com/watch?v=5B0JNv5kf7o&t=6s Del 4 https://www.youtube.com/watch?v=qCeu1xVcNjo&t=6s Del 5 https://www.youtube.com/watch?v=pjFYONc_F_M&t=14s Del 6 https://www.youtube.com/watch?v=-xD-jMk-JIM&t=988s Mishan Hawkins https://www.youtube.com/watch?v=3emsxKQip64&t=11s Sven Wernström i boken ”Mordet – en rövarhistoria” m fl andra så börjar nu sanningen om det som hände Olof Palme äntligen sippra ut till den breda massan.

  Svara
 9. Avatar

  Det är lite skrattretande men också sorgligt att se hur Ingrid Carlqvist resonerar som en fullkomlig idiot; som har tappat all kritisk sans; som har glömt bort Ochams rakkniv; som inte tycks förstå hur banal denna så kallade analys är.

  Varför bytte man ut Lisbeth precis innan Dekorima? Hon var ju delaktig i konspirationen, så hon kunde mycket väl ha fortsatt spela sin roll, vilket minskat risken för avslöjanden, och så hade man sluppit att på mystiska vägar återinsätta henne i sin roll på Sabbatsberg.

  Hur många personer är inblandade i denna konspiration? Vi talar om att ett 40-tal människor dödats eller tystats för att inte avslöjandet ska komma fram. Hur många krävs för att utföra detta? Dessutom måste vi räkna med Palmefamiljen, delar av den socialdemokratiska toppen, Harry Schein, dramatenskådespelare, polisledning, flygare, ambulanspersonal, sjukvårdspersonal osv – hur många blir det? Har Carlqvist gjort den beräkningen? Det borde vara minst 50-60 personer (jag underdriver nu), som under alla dessa år, trots det stora trauma som mordet innebar, och den stora längtan att lösa det, under alla dessa år ändå hållit tyst. Ty ingen har avslöjat någonting. Är det trovärdigt? Ja lika trovärdigt som att Aliens rövade bort statsministern.

  Ingrid Carlqvist tror på andar. Vilket kan förklara denna idioti.

  Svara
 10. Avatar

  Tomas Flyckt sköt Olof Palme.

  Svara
 11. Avatar

  Nja. Spännande teori och en hypotes som skall tas på allvar, testas och bevisas eller motbevisas. Men är det lämpligt att I&M tar upp sådana lösa spekulationer som rimligen med rätt stor sannolikhet är fel? Hur påverkar det trovärdigheten? Det är tillräckligt många ändå som pratar om konspirationsteorier när vi försöker framföra rena fakta om invandring m.m. De skall inte få chans att säga att I&M hoppar på alla möjliga ovederhäftiga teorier. Jag älskar och beundrar I&M mycket och just därför tror jag att det är viktigt att hålla strängt på sakligheten.

  Svara
 12. Avatar

  Enligt Ole Dammegård blev palmeskådespelaren skjuten på riktigt av Natos tekniker. Det var skådespelarens lik som obducerades.

  Palmes AIDS skakar inte Sveriges grundvalar, eller motiverar alla dessa mördade vittnen. Hedberg och Dammegård må ha lagt imponerande pussel, men det finns mer att hitta.

  Hoppas Hedbergs bok får genomslag, så folket börjar ställa krav:
  • Bryt upp existerande utredning, och skapa nya.
  • Öppna graven! Gör det offentligt, ocensurerat inför kameror i live-sändning. Inget skall ha en chans att friseras.

  — Öppna graven! — Offentligt! —

  Svara
 13. Avatar

  Christer Pettersson mördade Palme. Pettersson var på platsen. Pettersson hade lånat ett vapen av Sigge på spelklubben Oxen och var skyldig pengar till honom för knark. Palme hade ungefär samma rock som Sigge, och Pettersson tog fel på Palme och Sigge och därför dog Palme. Sigge kom också förbi Grand i bil en stund efter mordet.

  Svara
  • Avatar

   Leffe, Christer Petterson har fullständigt alibi då han sågs av prästen Algot Åsell sovandes på pendeltågsstationen i Märsta vid just tiden.

   Svara
   • Avatar

    Algot Åsell blev avfärdad från utredningen, och beskrevs som icke pålitligt vittne. Uppgifter varierade från gång till annan. Lisbeth Palme var däremot ett huvudvittne som tittade på mördaren en meter bort.

    Svara
 14. Avatar

  Låter ganska osannolikt och långsökt men man vet aldrig. Är alltid intressant att ta del av olika teorier angående stora gåtor som ingen lyckats lösa. Han har trots allt lagt ner en hel del jobb på detta så allting är inte ryckt ur luften. Jag tycker det hade varit spännande att ta del av hans bok så tror jag ska försöka köpa den om jag får ett par kronor över nån månad.

  Svara
 15. Avatar

  Jag har läst Claes Hedbergs bok och ett 30-tal andra Palmeböcker. Claes Hedbergs forskning är genuin och bygger på fakta och inhämtade bevis. Forskare som Sven Aner, Gunnar Wall, Lars Borgnäs, Hans Liljeson, Lars Krantz, Ole Dammegård och bröderna Poutiainen har lagt en grund som heter duga. Hedberg har på ett förnämligt sätt knutit samman alla ledtrådar. Det viktigaste är Gösta Söderströms ankomst till mordplatsen kl 23.30.00 och Åke Rimborns ankomst till Sabbatsberg 23.32.30. Det intressanta är att det till mordplatsen inkommer en ambulans c:a 2 minuter efter Söderströms ankomst = 23.32.00. Samtidigt ankommer en annan ambulans (912) till Sabbatsberg strax innan Rimborn anländer = 23.31.30. HUR KAN TVÅ AMBULANSER med var sin Olof och Lisbet Palme befinna sig på två platser samtidigt? Detta är ett bevis så gott som något. Jag ekommenderar alla att köpa EN OVÄNTAD VÄNDNING

  Svara
  • Avatar

   Vad som är genuint för någon kan var rena fantasier för en annan. Fragment och delar av utredningen är i boken kopplade samman till en ”bra historia” som tyvärr inte sträcker sig längre än till den som vill läsa en billig deckare. Jag vill inte förlöjliga något, men att kalla boken för genuin sanning är att gå över gränsen.

   Svara
 16. Avatar

  Hej allihop! Jag har läst samtliga kommentarer och inser att flera inlägg går ut på att vanhedra och förlöjliga! Vi har alla olika åsikter och idéer om vad som verkligen hände den 28 februari och 1 mars 1986. Efter att ha blivit utsatt för tre försök att skada mig (döda mig?) insåg jag att den kunskap jag sitter inne med retar dem som ligger bakom konspirationen. Jag försäkrar dig att jag inte skulle sälja min bostad och därigenom bekosta bokens tillkomst i syfte att blir rik eller berömd. Boken får 5***** av samtliga som lämnat utförliga recensioner på Bokus.com. Samtidigt hånas boken av folk som inte ens har läst den. Jag anser att svenska folket har rätt att få veta vad som hände (det som är sant) och jag kommer fram till mitt sista andetag kämpa för att så blir fallet. Vi har drabbats av ett dubbelspel. Man har lagt ut villospår i syfte att få oss att förvirras, tvivla, tröttna och visst är svenska folket evigt trötta på alla sanningar” som basunerats ut i media. Det jag har att säga vågar makteliten inte ge utrymme. Därför har du inte läst ett ord i DN, SvD, Sydsvenskan, GP, Expressen, Aftonbladet… Du har inte hört ett ljud om denna teori i varken SVT, Dagens Eko, TV4, TV3, TV5……

  Svara
  • Avatar

   Intressant analys. En kort undran dock, Claes. Varför har du ställt upp i en intervju för Nordiska motståndsrörelsens ”Radio Nordfront”?
   Du figurerar ju även med bild där.

   Svara
 17. Avatar

  Herregud alltså är du spritt språngande galen. Vi kan ta det där med Lisbeths kappa t.ex. Det har ju klargjorts till leda att det är en väninna som har fotograferats bakifrån. Frisyren är helt annan än den Lisbeth har på begravningen.
  Etc. etc. etc…

  Svara
  • Avatar

   Fråga: Vad gjorde vänninan i en polisbil mitt i natten vid sjukhuset?

   Svara
 18. Avatar

  Jag tryckte play på hans föredrag häromdagen när det kom upp som rekommendation på YouTube, men bytte snabbt till ett annat klipp just eftersom jag tänkte att det bara var galenskap. När jag nu dock läser din artikel, Ingrid, så motiverar det mig till att ge föredraget en ärlig chans. Bra jobbat Claes.

  Svara
 19. Avatar

  Mycket intressant inlägg i Palme debatten, den skulle ju också kunna förklara alla dessa historier om polis spåret. Har inte läst in mig i några Palme böcker men följt debatten. Jag skulle väldigt gärna veta Palmes historik med rothshild och vilka spelare som ligger bakom lövens regeringsförklaring gällande agenda 30. Detta är nog inte historia utan går att koppla till hela socialdemokraternas politik som sker i nutid, därför får detta inte komma ut. Jag finner det dock lite konstigt att föreläsningar hålls för Rotary klubbar, är de mer intresserade än andra grupper eller bara en tillfällighet? Att det är något som inte stämmer gällande mordet på Palme är väl ingen nyhet, men detta var en helt ny vinkling för mig och är globalisterna o rothshild inblandade kan vad som helst vara sant.

  Svara
  • Avatar

   Palmes älskarinna var Emma Rothschild. Hon arbetade som fredsforskare på Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) i Solna på 80-talet. Det är en av kopplingarna, kanske finns det flera genom familjeband. Min släkting jobbade också där och hon berättade att Emma R var Palmes älskarinna.

   Svara
   • Avatar

    Det finns tydligen en massa info som nyheter aldrig rapporterar om och då förs den stackars arbetande svensken bakom ljuset av msm media. Det krävs ju ett fritt internet o gott om tid för att leta efter fakta som ofta finns någonstans men svårare att hitta än nålen i höstacken. Jag följer Q på youtube mycket intressant info och rothshild är nämnda ofta. Det senaste jag hörde var att Theresa may, Merkel och någon kvinnlig ledare till är halvsyskon och helt inne på globalistspåret. Har inte fått det bekräftat, men omöjligt verkar inget vara när dessa globalister leker världsledare o sitter o klappar den vita katten.

    Svara
    • Avatar

     Palme gick globalisternas ärenden från den dag han tog över efter Erlander…det troligaste är att han var sjuk och ville ”försvinna”
     Lögnerna om en knarkare och bajonettmördare med en jättelik Magnum revolver är så befängda att man bara måste skratta, att dessutom just den judiske Aschberg blev ”kamratlig” med denne knarkande dåre gör det hela ännu mer suspekt, EXPO Aschberg…sonson till den röde bankiren.
     Palme hade dragit på sig aids och det hade inte passat för en sosse ”martyr”…….nu blev denne avskyvärde kroknäste man aldrig martyr trots ”mordet”

     Svara
 20. Avatar

  Jo,

  Saken är ofta mer självklar än vad man vågar uttrycka och oftare är den enklaste förklaringen den sanna. Palme mördades av KGB eftersom han var ”Five Eyes” mest utmärkta rekryterare av tilltänkta ”röda” länder för diplomatiska förbindelser, när det kom till inflytandet över strategisk handel och ”Full-spectrum dominance”.

  Man inser väldigt tidigt på SÄPO att Palme är mördad av KGB, så pass tidigt att man t.om. ett par timmar senare planterar kulor som sägs ha gått igenom en ryggrad och en annan in i en fasad och båda hittas i fascinerande fint skick, för att kunna skapa ett sidospår. Dessa kulor visas på kort (dessa kort finns att se) enkelt att söka upp, kulor som GW idag säger i ett klipp till Expressen är i ”alldeles för dåligt skick för att analysera”, vilket är en sanning med modfikation, eftersom dom riktiga kulorna, som båda slagit i asfalten med all sannolikhet är det men GW är också fullt medveten om att så sades det inte för första början och någon med hans yrkesroll ska vara så pass observant att man genom åren påpekat detta.

  På den här tiden hade folk inte internet och trodde karate var det farligaste som fanns, så det här får funka tänker man. Detta gör man helt enkelt eftersom man inte vågar följa det första och självklara spåret, att det var KGB. För efter ett sådant konstaterande så kommer nästa fråga, vad gör du då? Litar du på att Sthlm står säkert med skydd av Washington? Och vad motiverar folk till att ljuga om något sådant här grovt om ”inte för freden och rikets säkerhet” och i förlängningen kanske också ”världsfreden”? Detta går att dra paralleller till ang. Estonia förövrigt.

  Tack och hej.

  Svara
 21. Avatar

  Den beskrivna iscensättningen låter orimligt riskabel om nu S-ledningen ville undvika en skandal kring OP. Det hade ju lätt kunnat gå åt h-ve direkt och ’exploderat’ rakt i ansiktet på de ansvariga. Att sen så många inblandade skulle ha röjts ur vägen i efterhand låter fullständigt vansinnigt. Det måste ha funnits betydligt smartare och mindre riskfyllda sätt att få en person att ’lämna scenen’.

  Svara
 22. Avatar

  Larv. Ja på månen har man aldrig varit. Å jorden är platt å Shakespeare har aldrig skrivit sina verk, å så Jesus har aldrig funnits!! Ja ja… Suck. Puuh. Maggan H.

  Svara
 23. Avatar

  De symptom som beskrivs; ointresse för det som tidigare var intressant, aggression blandat med apati samt märkliga beteenden i allmänhet behöver inte på något sätt ha med HIV att göra. De fungerar lika bra på PTSD eller utbrändhet. Och utan HIV-teorin faller hela bygget.

  Med tanke på den enorma energi Palme hade visat under åtminstone de trettio föregående åren (alltså även innan han blev statsminister) är det inte märkligt om de uppträder. Bara den som brinner kan bli utbränd. Förresten kan liknande symptom iakttas bl a hos Richard Nixon, Anthony Eden, Helmut Kohl med flera.

  Vidare: Holmérs uttalande om att sanningen skulle skaka om Sverige. Så konstigt att en uppenbar narcissist med hjältekomplex och grandios självbild fäller en kommentar som ställer honom och hans verksamhet i centrum. Av samma anledning är det heller inte konstigt att en sådan person ser till att andra kompetenta medarbetare inte får möjlighet att bidra till arbetet.

  Svara
 24. Avatar

  Tack för dagens skratt.. är nog bland det dummaste jag läst..

  P.S.
  Varför skulle det finnas tomhylsor på brottsplatsen när det officiella mordvapnet var en revolver? .. ( får allt vara en bra korkad mördare som öppnar revolvern och tömmer ut hylsorna på brotts platsen..) ännu mer korkat blir det om ovanstående fabler och fantasier vore sanna, för då skulle ju de som isensatt det vara imbecilla som fastställer att mordvapnet är en revolver och sen helt ologiskt placerarut tomhylsor som mordvapnet inte borde lämnat efter sig..

  Svara
  • Avatar

   Revolver Magnum 357. Inga tomhylsor som lämnar vapnet om man inte aktivt tömmer det på plats.

   Svara
 25. Avatar

  Otroligt intressant. Vem behöver läsa deckare, när verkligheten är så här kompicerad. Otroligt och fascinerande.

  Svara
 26. Avatar

  Vad sägs om andra teorier? Som utlandssvensk i årtionden har jag naturligtvis missat en hel del, men ett faktum är att kronan gick ned i värde från nästan DM 0.9 till DM 0.19 under hans regeringstid. Det har tydligen påståtts att en hemlig grupp, kanske med militär anknytning och i varje fall säkert industriell, ville ”göra sig av” med honom – men kanske inte hann för att annat kom emellan. När jag var i Sverige en gång under 2a hälften av 80-talet satt jag framför TV och där samtalade man med en politiker som just hade avgått med pension. Han sade att Sträng hade sagt till Palme att fortsätter vi så här så kör vi skutan i sank, och då hade Palme förbjudit honom att tala om detta. Det var en direktsändning, annars hade man säkert klippt bort det yttrandet. Dagen därpå sökte jag igenom tidningarna, men där nämndes inte ett ord om det här. Det skulle uppenbarligen tigas ihjäl.

  Svara
 27. Avatar

  Enligt Ole Dammegård ska Palme bo i Ryssland.

  Svara
 28. Avatar

  Det krävs minst två saker för att spåret ska tas på allvar.

  1. Sjukhusjournaler som visar att Palme hade AIDS.

  2. Ögonvittnen som sett Palme i Frankrike.

  Svara
  • Avatar

   Familjens Palmes resemönster efter ”mordet” vore intressant.

   Svara
 29. Avatar

  Boken är mycket bra och kan varmt rekommenderas! En stor eloge till Claes Hedberg som satt ihop detta verk. Fortsätt reta dom som ligger bakom! Dom ska inte komma undan. Nya uppgifter tycks aldrig sluta larma in. Vet att det i Fallet Martinger kommer presenteras nya uppgifter om ett tag (men lär dröja lite vad jag förstått det som innan det publiceras) som bara bekräftar hela denna konspiration (och komplotten mot honom, Jerry Martinger). Har en bekant som fått nys om ett par saker som inte kommit fram förut. Synd att så många är döda vid det här laget och att åren går. Svårare att få fram saker och bevisa då allt kommer blekna. Vi kommer dock aldrig glömma och vi ger inte upp! Jag beundrar dig Claes för ditt arbete! PS: Lite faktafel (om det nu skulle vara fallet) är väl inte helt konstigt isåfall (till er som klagar!). Det är en hemskt soppa detta och inte lätt att sätta ihop! I det stora hela är han klart och tydligt på rätt spår!!

  Svara
 30. Avatar

  Såg eller hörde en intervju med författaren Claes Hedberg där han berättade något intressant. så här uppfattade jag historien
  Två svenska killar som var i Chamonix området för att åka skidor hade pga av snöfall stannat vid en parkeringsficka. En parkering som låg vid ett militärflygfält. När de sitter där landar ett plan och ur planet stiger några män ut och de tycker sig känna igen i alla fall en av dem som Olof Palme.

  De berättar för utredningsgruppen kring Palme mordet om sina iakttagelser. De blir utskrattade och tom hånade men de tar ändå inte tillbaka sina berättelser. De ska visst finnas kvar att läsa för den som har tillgång.

  Deras berättelse skulle ju bidra och tom knyta ihop säcken kring Claes berättelse så han ber att få träffa en av dem. Det skulle gå bra och tid och plats görs upp. Samma dag som mötet ska äga rum ringer personen som han skulle träffa och säger att han är förhindrad att berätta om detta. Något kryptiskt att berättelsen ska ha köpts för att ges ut som bok eller dylikt.

  Svara
 31. Avatar

  Jag har försökt att låna En Oväntad vändning på Ulricehamns Bibliotek, det var för 6 veckor sedan men ingen bok har dykt upp. mycket konstigt.

  Svara
 32. Avatar

  Två korta frågor: 1) om Palme hade AIDS och detta var något man aldrig kunde offentliggöra – varför kunde han inte bara dra sig tillbaka med hänvisning till att han hade cancer eller liknande? Hade inte det varit något enklare än en teatermordskonspiration som måste ha involverat hundratals personer? 2) om man nu ändå ska göra en teatermordskonspiration – varför på öppen gata? Hade inte t.ex. ett iscensatt inbrott + mord varit en smula enklare? Eller att han dör i trappen?

  Svara
 33. Avatar

  Ni är ju fan efterblivna hela bunten. Såna som ni är det som även tror på Q.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS