Gustav Kasselstrand, AFS partiledare, tvingades i dag leta upp ny konferenslokal sedan Hotell Comwell i Köpenhamn avbokat i sista minuten. Foto: Kim Lindholm.

Gustav Kasselstrand, AFS partiledare, tvingades i dag leta upp ny konferenslokal sedan Hotell Comwell i Köpenhamn avbokat i sista minuten. Foto: Kim Lindholm.

Alternativ för Sverige avbokat i Köpenhamn

Blott två dagar innan Alternativ för Sveriges EU-valkickoff i Köpenhamn kommer beskedet: Hotell Comwell ställer in konferensen efter att man fått en storm av arga och negativa recensioner på nätet.
”För kännedom vill vi meddela att arrangemanget inte kommer att äga rum hos oss på lördag”, skriver hotellet i ett mejl.

Så sent som på onsdagen hyllade Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand den danska öppenheten och frimodigheten i en artikel i Berlingske Tidende.

– Vi har haft kontakt med mellan 40 och 50 ställen i Sverige som alla var fullbokade. I Danmark har vi däremot varit välkomna. Vi har varit i kontakt med Nationalmuseum, Hotell D’Angleterre och Comwell. Alla har tagit emot oss med ett öppet sinne, säger Kasselstrand.

I dag tvingades AFS gå ut med följande meddelande på sin hemsida:

”In i det sista såg det ut som att Comwell Conference Center skulle försvara mötesfriheten och uppfylla avtalet med Alternativ för Sverige. Så sent som onsdag den 13 mars sade Comwells pressansvarige Karen Österbye till dansk media att man inte diskriminerar någon på basis av politisk övertygelse, och att en “avbokning skulle vara dubbelmoral och sannolikt också olaglig”.

När Alternativ för Sverige signerade avtalet med Comwell i början av januari var de mycket glada att att ta emot partiet. De visste från början vilka Alternativ för Sverige var och vad partiet stod för. Sedan dess har partiet och Comwell haft i stort sett daglig kontakt för att planera evenemanget.

Efter att extremvänsterns motdemonstration blivit känd, meddelade Comwell direkt till AfS att ”vi selvfølgelig IKKE udtaler os til pressen omkring hvilke arrangementer der finder sted i huset. Vi er blot glade for at kunne huse jer og vi ser bort for alt pressen nogen gange har det med at skrive – dette er ikke relevant for os. Vi vil blot sikre rammerne for jeres arrangement, så i kan få en god eftermiddag og aften.

Till slut vek sig dock Comwell och avbokade evenemanget i strid med avtalet som inte gav några som helst möjligheter att avboka i ett sådant sent skede. Comwell hänvisade uttryckligen till de störningar som vänsterextremisterna skulle orsaka.

Trots det korta varslet hade Alternativ för Sverige inga problem att hitta ett nytt ställe i Köpenhamn. Partiet hade redan tidigare fått offerter av många aktörer. Partiet har nu bokat en ännu bättre lokal i Köpenhamn där kickoffen och middagen kommer att hållas enligt precis samma upplägg som tidigare planerat. Alla internationella gäster deltar enligt vad som tidigare meddelats.

Partiledare Gustav Kasselstrand kommenterar:

– Det är trist att extremvänsterns skrämselmetoder förekommer även i Danmark, som ju annars har en lång tradition av yttrandefrihet och rent generellt har ett otroligt mycket bättre debattklimat än Sverige. Det handlar om en liten klick vänsterextremister utan något som helst folkligt stöd för sina kriminella metoder, men som ändå tillåts inskränka mötesfriheten. Lyckligtvis kunde vi utan problem hitta ett nytt ställe att vara på.

– Vi ses i Köpenhamn, partivänner! säger Gustav Kasselstrand.”

Många deltagare som bokat hotellrum i anslutning till Comwell är nu rasande över hotellets avbokning. De hade bokat på Bella Sky just för att ha nära till konferensen – som de nu inte vet var den ska äga rum.

– Jag är skitförbannad, säger en deltagare. Även om vi skulle kunna avboka, hur ska vi hitta andra hotellrum så här nära inpå konferensen?

Bakom hoten som fått Comwell att backa ur ligger Redox – den danska motsvarigheten till svenska Researchgruppen som har en lång historia av hot mot oliktänkande. Häromdagen gick Mathias Wåg från Researchgruppen ut på Twitter och meddelade glatt att Redox avslöjat att AFS-konferensen skulle äga rum på Comwell.

Och i går kallade AFA Skåne till våldsamheter genom tweeten här till vänster. Denna metod har AFA använt i decennier – genom att hota hotell och andra konferensanläggningar med upplopp har de lyckats avboka helt fredliga sammankomster för exempelvis Sverigedemokraterna och Tryckfrihetssällskapet. Detta har framförallt varit möjligt på grund av att mainstream-medierna vägrat rapportera sanningen utan i stället framfört AFAs version att hotellen valt att avboka eftersom de inte vill ha med ”nazister” att göra.

Nu visar det sig alltså att danskarna inte är särskilt mycket mer motståndskraftiga än svenskarna.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

4 kommentarer angående “Alternativ för Sverige avbokat i Köpenhamn

  1. Det kan være lidt svært at bebrejde hotellet. Det er lidt som med Facebook, der jo også er under pression: Forretningsfolk har ingen principper andet end at beskytte deres lokaler og investeringer.

    Hold det nye sted hemmeligt, så skal det nok gå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #156 Platinasponsorer: Ulrica S – Presentera datum ger platinum i mun (i förskott), Monica D – Gåva till Ingrid och Maria! Utan er är måndagar och fredagar inte desamma! Innerliga kramar, Gabor, Nils-Erik – Kämpa på <3, Anders. Övriga: Lena J – Tuffaste smartaste tjejduon, Birgitte – Gåva, Conny – Trevlig helg!, Göran – Viktig info om sprutorna! Tack, Tonie – Puss, Ulla – Tack!, Mikael – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Ulf, Jan – Tack för bra sändningar!, Mats – Nyhetsveckan/helgen, Magnus – Tack!, Fredrik – Fortsätt att sprida sanningen till folket, Yvonne – Gåva, Renee – Tack för idag!, Kenneth, Mr DJ, Lennart – Gåva, Carola – Kolla bitchute hardnewstv2 mass genocide fr sept14, Christina – Gåva, Anders – Bidrag, Torsten – Gåva, Margareta – Gåva, Hans – Månadskramar!, Mimmi – Gåva, Lennart – Månatligt bidrag, Eva & Lasse – Bra jobbat, Tord – Liten gåva, Anonym AK, Anonym B, Carin, Milada, Tommy, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Anonym MJ, Anne-Marit, Anonym C, Mikael S, Bo L, Bo S, Anton, Harriet, Lisbeth, Kate, Niklas, Kristina, Mikael F, Lillemor, Anonym MS, Mikael S2, Cecilia, Daniel, Åke, Krister. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #156 Platinasponsorer: Ulrica S – Presentera datum ger platinum i mun (i förskott), Monica D – Gåva till Ingrid och Maria! Utan er är måndagar och fredagar inte desamma! Innerliga kramar, Gabor, Nils-Erik – Kämpa på <3, Anders. Övriga: Lena J – Tuffaste smartaste tjejduon, Birgitte – Gåva, Conny – Trevlig helg!, Göran – Viktig info om sprutorna! Tack, Tonie – Puss, Ulla – Tack!, Mikael – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Ulf, Jan – Tack för bra sändningar!, Mats – Nyhetsveckan/helgen, Magnus – Tack!, Fredrik – Fortsätt att sprida sanningen till folket, Yvonne – Gåva, Renee – Tack för idag!, Kenneth, Mr DJ, Lennart – Gåva, Carola – Kolla bitchute hardnewstv2 mass genocide fr sept14, Christina – Gåva, Anders – Bidrag, Torsten – Gåva, Margareta – Gåva, Hans – Månadskramar!, Mimmi – Gåva, Lennart – Månatligt bidrag, Eva & Lasse – Bra jobbat, Tord – Liten gåva, Anonym AK, Anonym B, Carin, Milada, Tommy, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Anonym MJ, Anne-Marit, Anonym C, Mikael S, Bo L, Bo S, Anton, Harriet, Lisbeth, Kate, Niklas, Kristina, Mikael F, Lillemor, Anonym MS, Mikael S2, Cecilia, Daniel, Åke, Krister. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #156 Platinasponsorer: Ulrica S – Presentera datum ger platinum i mun (i förskott), Monica D – Gåva till Ingrid och Maria! Utan er är måndagar och fredagar inte desamma! Innerliga kramar, Gabor, Nils-Erik – Kämpa på <3, Anders. Övriga: Lena J – Tuffaste smartaste tjejduon, Birgitte – Gåva, Conny – Trevlig helg!, Göran – Viktig info om sprutorna! Tack, Tonie – Puss, Ulla – Tack!, Mikael – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Ulf, Jan – Tack för bra sändningar!, Mats – Nyhetsveckan/helgen, Magnus – Tack!, Fredrik – Fortsätt att sprida sanningen till folket, Yvonne – Gåva, Renee – Tack för idag!, Kenneth, Mr DJ, Lennart – Gåva, Carola – Kolla bitchute hardnewstv2 mass genocide fr sept14, Christina – Gåva, Anders – Bidrag, Torsten – Gåva, Margareta – Gåva, Hans – Månadskramar!, Mimmi – Gåva, Lennart – Månatligt bidrag, Eva & Lasse – Bra jobbat, Tord – Liten gåva, Anonym AK, Anonym B, Carin, Milada, Tommy, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Anonym MJ, Anne-Marit, Anonym C, Mikael S, Bo L, Bo S, Anton, Harriet, Lisbeth, Kate, Niklas, Kristina, Mikael F, Lillemor, Anonym MS, Mikael S2, Cecilia, Daniel, Åke, Krister. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #156 Platinasponsorer: Ulrica S – Presentera datum ger platinum i mun (i förskott), Monica D – Gåva till Ingrid och Maria! Utan er är måndagar och fredagar inte desamma! Innerliga kramar, Gabor, Nils-Erik – Kämpa på <3, Anders. Övriga: Lena J – Tuffaste smartaste tjejduon, Birgitte – Gåva, Conny – Trevlig helg!, Göran – Viktig info om sprutorna! Tack, Tonie – Puss, Ulla – Tack!, Mikael – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Ulf, Jan – Tack för bra sändningar!, Mats – Nyhetsveckan/helgen, Magnus – Tack!, Fredrik – Fortsätt att sprida sanningen till folket, Yvonne – Gåva, Renee – Tack för idag!, Kenneth, Mr DJ, Lennart – Gåva, Carola – Kolla bitchute hardnewstv2 mass genocide fr sept14, Christina – Gåva, Anders – Bidrag, Torsten – Gåva, Margareta – Gåva, Hans – Månadskramar!, Mimmi – Gåva, Lennart – Månatligt bidrag, Eva & Lasse – Bra jobbat, Tord – Liten gåva, Anonym AK, Anonym B, Carin, Milada, Tommy, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Anonym MJ, Anne-Marit, Anonym C, Mikael S, Bo L, Bo S, Anton, Harriet, Lisbeth, Kate, Niklas, Kristina, Mikael F, Lillemor, Anonym MS, Mikael S2, Cecilia, Daniel, Åke, Krister.