TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Söndagskrönika: ”Naiviteten” fortsätter härja skoningslöst

Publicerad 10 mars, 2019

När olika effekter av massinvandring och mångkultur rapporterats har ett antal politiker försökt förringa förräderiet med att ”vi har varit naiva”. Det hörs inte längre, men i själva verket ser vi fortfarande företeelser som är mycket mer än naiva. De visar att ingen har lärt sig någonting sedan asylrekordet 2015 och att medier, politiker och, faktiskt, svenskarna själva är kvar i en destruktiv spiral, menar Tobias Svensson.

Under en tid använde mer än en politiker det ökända förringandet ”vi har varit naiva” om allehanda fenomen som följt massinvandringen. Det retade upp människor för att det är en mycket slapp ursäkt från personer vars jobb det är att planera och fatta beslut, men minst lika provocerande var det där ”vi”. Konsekvenserna som skulle svepas undan på detta sätt var nämligen fullt förutsägbara och många varnade för dem så tidigt som på 1980-talet. Situationen vi nu befinner oss i, med alltifrån ständiga skottlossningar till självmordsdåd, avfärdades för ett par decennier sedan som bisarra fantasier och högerextrema hjärnspöken. Nu har ”vi”, egentligen alltså politiker och medier, tydligen vant oss så mycket att allt kan skämtas bort med att granen inte har brunnit och att det faktiskt står byggnader kvar när någon går runt i en stad.

Ett par företeelser på senare tid har dock påmint mig om en annan aspekt av den där ursäkten som är alldeles felaktig. Att det uttrycks i dåtid, som någonting som har klarats av och korrigerats. Så är ju inte alls fallet. Oavsett om det sker som del av en lömsk plan, av ondska, av idioti, eller vad det nu kan vara, ser ”naiviteten” ut att härja skoningslöst.

IS-terroristen Michael Skråmo är uppvuxen i Sverige, men norsk medborgare. Han tog med sina barn till slaktandet i Syrien.

Den första företeelsen som påminner oss om detta gäller förstås de så kallade ”återvändarna”, där redan namnet antyder att något är alldeles fel. Ja, det är tämligen naivt, för att inte säga destruktivt och helt vansinnigt, att låta människor som åkt till en annan kontinent för att bedriva terror och uttala hot mot de europeiska länder där de är medborgare, återvända som om ingenting hänt, som om en semesterresa är avslutad.

Faktum är att det diskuteras oerhört intensivt, i vanlig ordning bland politiker och mediefigurer, hur man ska få hem terrorresenärer och hur de här ska återanpassas. Få av oss kan nämna namn på några av offren för IS framfart i regionen, men de som tydligen ska ”hem” porträtteras oavbrutet. Vi får följa diskussioner om huruvida Michael Skråmo, som i videor uppmanade till terrordåd i Sverige, ska åtalas i Norge, och vi kan läsa om att hans barn mår bra. Vi får dagligen följa en Shamima Begum, som reste för att få leva i kalifatet 2015, och hennes försök att nu återvända till Storbritannien, som har tagit i från henne det brittiska medborgarskapet.

I Sverige har Stefan Löfven redan meddelat att det inte kommer bli tal om några avskaffade medborgarskap och så sent som i går fick Nalin Pekgul breda ut sig i Expressen om att det skulle bryta mot ”rättsstatens principer”, eftersom ”vi som land ska ta ansvar för vad våra medborgare ställt till med”. Faktum är att det verkar alldeles självklart att alla dessa personer som tillbringat år inom IS och deras kalifat ska tillbaka till Europa, och i synnerhet till Sverige. Det märkliga är att det inte ser ut så vid någon annan brottslighet. Begår du exempelvis en stöld i Spanien blir du åtalad, dömd och får eventuellt spendera tid i ett spanskt fängelse.

De är farliga på riktigt

Jag har inte hört en enda förklaring till varför dessa brottslingar absolut ska tillbaka till Sverige. Det närmaste någon sorts resonemang jag har hört är att Syrien inte är någon rättsstat och att de skyldiga där riskerar dödsstraff, vilket även gäller Irak. Det är också märkligt, eftersom utlänningar grips för exempelvis narkotikabrott i länder som Thailand och Singapore och då riskerar dödsstraff. Jag har aldrig hört någon då kräva att de omedelbart måste tillbaka till sitt ursprungsland utan att ens ha blivit dömda. Här talar vi dessutom om människor som i många fall är farliga på riktigt, men som inte, till skillnad från i Irak och Syrien, kommer att bli dömda, eftersom tillräcklig bevisning vanligen saknas. Tanken att personer som spenderat år inom en terrorsekt kommer att leva problemfritt i Sverige är bortom naiv.

Det andra fallet som fortfarande påminner oss om den pågående naiviteten är de två libanesiska bröderna i Ronneby. De begår ständigt nya brott och den vanliga formuleringen är att de ”sprider skräck” i staden. Det handlar om rån, misshandel och utpressning. De blir dömda, gärna till löjligt låga straff, men det är inte den fantastiska aspekten. De ska nämligen inte ens vara här, då deras mor och de själva skulle utvisas redan för tio år sedan. Migrationsverket ordnade ändå bostad till dem och de kunde lyfta bidrag. Tio år senare kan de fortfarande lämna in nya asylansökningar och befinner sig naturligtvis ännu i Ronneby i Sverige och begår brott. Det är obegripligt, tandlöst och också bortom naivt.

En gång så idylliska Ronneby har i över tio år utsatts för två libanesiska bröders kriminella härjningar. Trots utvisningsbeslut tillåts de stanna kvar: Foto: Flickr/Jonas Bengtsson.

Det var oerhört naivt, eller ondskefullt, att öppna dörrarna på vid gavel 2015 och bland annat släppa in 35 000 afghanska män utan ID-handlingar eller asylskäl. Men de två historier jag nämner ovan pågår just nu och visar att ett par decennier efter att massinvandringen drog igång på allvar har ingen lärt sig någonting. Vi ska inte ta ”tillbaka” terrorister. Vi ska utvisa, inte minst de som har fått utvisningsbeslut. Det är inte bara dags att sluta vara naiv, utan att nu göra allt för att konfrontera den verklighet som medier och politiker skapat.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 Kommentarer

 1. Avatar

  Ord räcker inte till när man förstår omfattningen på ( långtid sedan minst1970talet MSMpsykopatisk FN agenda 21- 2030 kulturmarxism medvetet utan samvete planlagt kalkylerat förakt för unga och äldre folkets inbyggarna ) genom vettlös blixt akut sönderimportera inkompatibla för västvärlden nationella säkerhetshot )och landsförräderi som politikeradel-kartellen dagligen numera utsätter Svenska skötsamma medborgare, som totalitär demokratur hjärntvättade utan att ifrågasätta livsfaran förväntas betala för sitt eget nationella självmord.
  Detta är enormt tunga stora nyheter på utländska internet baserade sidor oavsett hur mycket än MSM försöker relativisera ISISelefanter i rummet problemet.

  Svara
 2. Avatar

  Men min fru får inte komma hit och bo hos mig? Vi gifte oss 2018 men migrationsverket krånglar till det svenska staten godkände hindersprövningen jag själv har rötter sen 1500 talet hon är förvisso från Marocko vi älskar varandra ändå ska det krånglas jag försörjer mig själv och min fru, ändå släpper staten in män som hatar staten och våra seder och bruk, tänk om vi bara släppte in kvinnor från dessa områden vilken skillnad det skulle vara !

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.