TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Analys: Inte första gången vänstern hjälper islam till makten

Publicerad 6 mars, 2019

I Iran lät de religiösa fundamentalisterna vänstern göra grovjobbet – när islamisterna sedan kom till makten började de förfölja och ta livet av sina tidigare allierade. Väst borde ha lärt sig sin läxa, skriver Johanna Mörk.

Det som nu händer i Sverige får mig att tänka på Iran. Flera av mina bästa vänner är från Iran och flydde med sina familjer vid revolutionen 1979 eftersom deras föräldrar var för shahen, Mohammad Reza Pahlavi. Min dotters väninna däremot är uppvuxen i Teheran och hennes familj bor fortfarande där. På 1970-talet var hennes föräldrar och deras vänner unga, vänsterradikala akademiker och konstnärer från medelklassfamiljer. Liksom många ungdomar på den tiden var de influerade av Karl Marx och de demonstrerade mot shahen, som uppfattades som alltför USA-vänlig.

Kungafamiljen var de facto mycket Västvänlig och shahen hade ambitionen att göra Iran till ett modernt land. Man satsade på jämställdhet mellan könen och utbildning för alla. Mellan åren 1961 och 1978 genomgick landet omvälvande förändringar som förbättrade livsvillkoren för majoriteten av befolkningen.

Farah Pahlavi på besök i staden Saman 1975. Bild: Wikimedia Commons

Studenter som hurrar i Teheran på revolutionsdagen 11 februari 1979. Foto: Wikimedia Commons.

Revolutionen kom som en stor överraskning för hela världen. Den genomfördes av liberaler, socialister och islamister tillsammans, trots att de hade olika mål. Den liberala medelklassen ville ha en sekulär monarki, medan islamister och socialister ville införa en radikalt orienterad republik – i islamisternas fall en islamisk republik. Både kommunister och islamiska fundamentalister tyckte illa om shahens Västvänliga styre. Trots att socialismens ideologi till sin natur är sekulär genomfördes den iranska revolutionen av islamisterna och vänsterrörelsen tillsammans.

De religiösa och konservativa grupperna såg på shahens vurmande för det västerländska som ”främmande och ondskefullt”. 1976 väckte shahen dessutom deras vrede genom att byta från den muslimska tideräkningen till de gamla persiska kungarnas tideräkning. Över en natt hoppade Iran från det muslimska året 1355 till kungaåret 2535. Samma år införde shahen ekonomiska åtstramningsåtgärder för att dämpa inflation. Den resulterande i massarbetslöshet bland de fattiga i städerna.

Genom att få islam att framstå som modern och liberal vann man den persiska medelklassens stöd för en religiös revolution. Efter maktövertagandet kastade de islamiska ledarna snabbt av sig sina allierade och drog i stället in landet bakom en religiös järnridå som nu har varat i ett halvt sekel.

BBC möjliggjorde revolutionen

Khomeini anländer till Iran efter 14 års exil i Frankrike och England. Foto: Wikipedia.

Revolutionen genomfördes med stöd från olika grupper utanför Iran. Ayatollah Khomeini bodde i Paris och London vid den här tiden, och bedrev propaganda mot shahen. Det brittiska public service-bolaget BBC spelade en avgörande roll i spridningen av Khomeinis idéer i Iran genom att sända hans tal och regelbundna förkunnelser till det iranska folket under hela 1978 och 1979. Även USA avstod från att hjälpa shahen i revolutionens andra fas med argumentet att man inte ville stötta kommunisterna och spela Sovjetunionen i händerna.

I boken ”Hostage to Khomeini” för den amerikanske journalisten Robert Dreyfuss fram teorin att Khomeini från och med 60-talet samarbetade med Secret Intelligence Service (SIS, Storbritanniens underrättelsetjänst) för att destabilisera monarkin i Iran och att det låg i de engelska oligarkernas intresse att bromsa Irans industriella och tekniska utveckling.

Efter maktövertagandet började de islamiska ledarna förfölja monarkister, men även liberaler och socialister som man tidigare varit allierade med. Efter revolutionen har mer än sex miljoner iranier flytt landet på grund av förtryck. Under 1988 avrättades över 30 000 människor och massgravar i Khavaran vittnar om den islamiska statens brutalitet. De sociala, ekonomiska och kulturella konsekvenserna av revolutionen har varit förödande för landets utveckling.

Revolutionärerna håller upp Khomeinis bild.  Foto: Wikimedia Commons.

Har bittert fått ångra sig

En flicka på gatan i Teheran, som dragit slöjan så långt bak det går på huvudet. Foto: Wikimedia commons.

En hel generation lever nu med en oerhörd sorg och bitterhet över att man lät sig luras att delta i den islamiska revolutionen. På sidan marxist.se kan man läsa kommunisternas förklaring till varför det gick snett:

”Successivt under åren efter 1979 och Shahens flykt, hårdnade samhällsklimatet och det blev tydligt att den nya stat som byggdes upp under ledning av Khomeini inte infriade revolutionens krav och målsättningar. Den nya regimen använde revolutionsgardena för att fullständigt krossa arbetarklassens organisationer, ta ifrån massorna organisationsfriheten, yttrandefriheten och mötesfriheten. Många av de framsteg som folket kämpat sig till i revolutionen togs snabbt ifrån dem sedan prästerskapet konsoliderat sin nya stat. En diktatur hade avlösts av en ny. Khomeini som gjorde anspråk på att vara den stora revolutionsledaren, och av vänstern hade setts som en ledare, framträdde efter ett tag i öppen dager som den blodbesudlade kontrarevolutionär han var!”

Kontrarevolutionär eller inte – vänstern har uppenbart inte lärt sig något av hur det går när man hjälper islamister till makten. Den religiösa diktaturen i Iran består och generation efter generation offras genom att inte få leva sina liv i frihet. Med internet verkar det som om det är extra outhärdligt för de unga då de så lätt kan se hur ungdomar lever i Väst. Flickorna i Iran försöker dra slöjan längre och längre bak på huvudet, men när den kommer för långt bak riskerar de att bli piskade på gatorna av religiösa poliser. Trots det gror upproret genom rörelser som Facebooksidan My Stealthy Freedom, där tusentals och åter tusentals iranska kvinnor lagt upp bilder på sig själva utan slöja i offentliga miljöer sedan starten 2014.

Varför vänstern tror att detta inte skulle kunna hända i Sverige är svårt att förstå.

Vänstern stöttar islamiseringen av Sverige

2016 uppskattade Pew Research Center att ungefär 850 000 muslimer bor i Sverige. Några officiella siffror finns inte eftersom det är förbjudet att föra religionsstatistik. Den sista gången folk ombads uppge sin religion i en folk- och bostadsräkning var 1930 – då uppgav 15 personer att de var muslimer.

Av de europeiska länderna är det officiellt bara Bulgarien och Frankrike som har en större andel muslimer än Sverige. Men det kan i själva verket finnas betydligt fler muslimer i Sverige.  I mars 2017 räknade den mångkultursvurmande forskaren Tobias Hübinette ut att det finns drygt en miljon muslimer i Sverige, alltså 10,2 procent av befolkningen – vilket skulle vara högst i Europa redan nu. Enligt studien ”Den växande muslimska befolkningen i Europa” från forskningscentret Pew kommer muslimerna att utgöra mer än 30 procent av Sveriges befolkning år 2050 – om vi behåller nuvarande invandringstakt. Vi kommer då definitivt att vara det land i Europa med högst andel muslimer.

 

Sverige kommer att ha högst andel muslimer av alla europeiska länder år 2030 om vi behåller nuvarande invandringsnivå. Källa: Pew.

Vänsterrörelsen har helt slutat värna om fattiga och utsatta svenskar, i stället lägger man all sin kraft på att fortsätta få in så många muslimer som möjligt i landet som här ska få sina ”rättigheter” tillgodosedda. Deras ledare har infiltrerat våra politiska partier, myndigheter, organisationer och medier. Man bygger moskéer, framtvingar särlagstiftningar och flyttar fram sina positioner alltmer för varje dag och precis som i Iran har man lyckats få den sekulära vänsterrörelsen att arbeta för islams utbredning.

En av vänsterns viktigaste uppgifter tycks vara att jaga, förfölja och brännmärka dem som varnar för en kommande islamisering av Sverige. Till exempel ser journalisten och författaren Jan Guillou oss som varnar för IS-terroristerna som blodtörstiga barbarer, och artisten Eva Dahlgren kräks på oss.  Många iranier i Sverige ser en parallell utveckling med det som det som hände i Iran, det vill säga att den vänsterliberala rörelsen låter sig luras att bidra till en islamisering som egentligen går stick i stäv med deras värderingar, såsom kvinnlig jämställdhet, genus och hbtq-frågorna.

Är detta bara början? Nästa gång står det kanske välkommen till Sverige. Foto: Facebook/Mikael Svensson.

 

Hanif Bali är själv flykting från Iran.

Fotnot:  

Iranska revolutionen (persiska: انقلاب اسلامی ایران ”Irans islamiska revolution”) var ett händelseförlopp mellan 1978 och 1979 under vilket Irans monark (shah) Mohammad Reza Pahlavi störtades och ersattes av en islamistisk regim med Ayatollah Khomeini som religiös ledare. Iran ändrades radikalt från att varit en sekulär konstitutionell monarki till att bli en auktoritär islamisk republik.

Källor: 

Den Iranska revolutionen
https://en.wikipedia.org/wiki/Background_and_causes_of_the_Iranian_Revolution#Opposition_groups_and_organizations

Islamistiska revolutionen i Iran
http://www.iranchamber.com/history/islamic_revolution/revolution_and_iran_after1979_1.php

Massgravarna i Iran
http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/riksdagen-boer-erkaenna-massakern-paa-politiska-faangar-i-1988-som-ett-brott-mot-maenskligheten-874168

Robert Dreyfuss, Hostage to Khomeini, 1980. Se kapitlet ”How the British brought down the Shah”


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

10 Kommentarer

 1. Avatar

  Framtiden för Sverige, utan minsta tvekan.
  För egen del kommer jag aldrig att glömma vilka förr_darna är och hoppas de får det öde de förtjänar.

  Svara
 2. Avatar

  Jag minns, trots att jag bara var 13 år då, 1979 klart och tydligt – från Khomeinis återkomst i början av året, hur samme Khomeini tycktes vrida tillbaka klockan några hundra år, bl a genom att förbjuda musik i iransk radio, ända fram till slutet av året, november för att vara exakt, då 52 diplomater togs som gisslan av islamistiska studenter på USAs ambassad i Teheran.

  Jag tänker tillbaks på detta, inte minst efter pajasen Ann Linders fasoner på Irans ambassad för ett tag sedan. Hennes agerande, tillsammans med vänsterns dito, är en välriktad stråle urin rakt i ansiktet på alla dem som flydde till Sverige efter ”revolutionen”. Jag har träffat ett flertal av dem och jag behöver väl knappast tillägga att det inte precis är de som behöver känna sig träffade när man diskuterar problem med integration och kriminalitet.

  Svara
 3. Avatar

  ”INTE FÖRSTA GÅNGEN VÄNSTERN HJÄLPER ISLAM TILL MAKTEN”
  Hur stor är sannolikheten att sammalunda kommer att ske i Sverige?
  Hur många % muslimer behövs innan de ”öppnar eget”?
  .. och sparkar ut (s)?

  Svara
 4. Avatar

  Vi har en islamkramande regering utan kontroll av statstödda islamskolor så kallade friskolor. Föreningar stödda med skattepengar. Aggressiv socialistisk humanistisk utländsk, mellanösterns politik som skapar oreda i andra länder.

  Svara
 5. Avatar

  Det är klart att denna viktiga artikel om vänsterns skamliga roll vid störtandet av Shah-in-Shah Reza Pahlavi publiceras just i ”Ingrid & Maria”, som ju alltid står i framkanten vad nyhetsförmedling och publicistisk dristighet – ”cojones” – beträffar. Europeiseringen av Irans stora shahtrogna medelklass var en styggelse för den vid mitten av 70-talet etablerade 68-vänstern i Västeuropa, Iran och USA. The ”usual enemies” var aktiva, för att parafrasera David Irving. Krafter, som i dag länkar globalismen till Soros, har spunnit sina trådar oförtrutet sedan mera än hundra år. Globalisterna har i dag erövrat Petri Stol, Luthers efterföljd, MSM och politiken se EU. Men, Donald Trump och Brexitomröstningens utfall 2016, hade de inte räknat med. Därför denna hysteriska unisona hatkampanj mot Trump och Brexit.

  Svara
 6. Avatar

  Det var sanningen du skrev här. Jag uppskattar din modiga och rätta åsikt om pågående islamisering i Sverige. Om du behöver mer information om Irans situation och framtid kan fu fråga mig.

  Svara
 7. Avatar

  Jag flydde från Iran, egentligen Islam. Jag blev piskade (fick 150 st. Piskrapp i kroppens bakdel både hela ryggen ner till bakom mina tå så att jag varken kunde sitta eller ligga på ryggen i 1 vecka) samt fängslad pga. att jag hade druckit sprit och det är förbjudet ? i Islam. Min pappa fick betala motsvarande 5000:- SEK i böter för jag skulle slippa fängelsestraffet mer än 1 vecka. Detta och andra saker bl.a. förtrycket från regimen i Iran fick mig att välja flytta därifrån helvete . Idag ser jag samma sak.Religösa Muslimer som försöker varva unga som tycks vara olyckliga . Dessa kommer senare att användas som jihadister. Vi brukar i Iran säga en god muslim/mulla är en död muslim/mulla. Vänster och Islam har alltid haft liknande grundidéer. Båda säger sig att de tänker på arbetare/fattiga. Robinhood liknande attityder. Men ja läs artikeln en gång till då kan ni se vad som händer då när de vinner folkets troende och tar över makten . Låt inte Sverige ?? förvandlas till muslimskt land.

  Svara
 8. Avatar

  Äntligen ett sanningens ord
  Som dålts i våra media
  Såg shahen och Farah Diba när de var i Stockholm
  Och de påverkade mig mycket när jag var ung
  Sveket mot dessa har slutat i denna muslimska katastrof som hemlighålles bland 68 rörelsens följare och som vi ser resultatet av
  Denna massinvandring av muslimer idag från numera Iran och Irak
  Minns en en svensk journalist intervjua en kvinnlig advokat om hon trodde hon skulle få jobba som det efter revolutionen mot shahen
  Hon trodde det
  Hm
  Se hur det blev
  Se hur det blev i Rhodesia

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit.