TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Nyhetshelgen #1 – Världens olyckligaste kvinnor: Är EBT en bluff, galen Guillou, försvenskning

Publicerad 4 mars, 2019

Nu går vi all in på två poddar i veckan, även om vi inte hunnit fixa ett nytt intro till Nyhetshelgen utan ni får fortsätta dras med böneutropet som de flesta av er hatar ett litet tag till. En hel del blev upprörda över vad de uppfattade som en hyllning till Ebba Busch Thor i fredagens program, vi utvecklar och förklarar varför vi gillar henne trots KDs knepiga hållning i migrationsfrågan. Den Store Tänkaren Jan Guillou har i helgen gett ifrån sig ett alster där han menar att Hanif Bali och andra högerdebattörer är lika jävliga som IS om inte värre – vi konstaterar att denna människa varit skvatt galen i många år vad gäller islam och tar upp flera frapperande exempel på Guillous skamlösa islamofili. Ingrid har pratat kvinnor och familjebildande i Swebbtv, vilket vi gräver lite djupare i, och det blir också snack om huruvida integration/assimilation överhuvudtaget existerar.

https://youtu.be/1ZYoLOU7cyg

Gillade du den här podden? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 Kommentarer

 1. Avatar

  Ingrid&Maria,

  Tack för en väldigt bra podd. Många i Sverige är verkligen undernärda på riktiga nyheter och här finns en stort vakuum att fylla.

  Angående det stigande priset för en matkasse så kan svaret vara, något oväntat kanske, solen. Som ni kanske känner till så går solaktiviteten upp och ner i 11-årscykler. Vi kom för ett snart ett par decennier sedan ur något som benämns som ”Solar Modern Maximum”, vilket beskrivs som ett antal 11-årscykler med totalt sett väldigt hög aktivitet. Detta har lett till stigande globala temperaturer som i kombination med förbättrade produktionsmetoder gett ständigt ökande skördar (kvantitativt sett). Vad som har hänt sedan början av millenieskiftet är en snabbt sjunkande solaktivitet och det verkar som att vi på sikt är på väg mot en lågaktivitetsperiod som inträffar ca vart fjärde århundrande. Den senaste perioden inföll på 1600-talet och kallas för ”Maunder Minimum”, vilket var en period med extremt låg solaktivitet och var lågpunkten i det som kallas ”Lilla istiden” (bl.a då Karl den tiondes armé gick över Stora Belt).

  Vi har ännu inte sett globalt sjunkande temperaturer men de första tecknen på förändringar i vädersystemen har börjat visa sig. När aktiviteten sjunker, försvagas de elektromagnetiska kopplingarna mellan sol och jord. En stark koppling, d.v.s. vid hög aktivitet, får jetströmmarna att hålla sig ”fastlåsta” i stabila lägen. När den elektromagnetiska kopplingen försvagas börjar jetströmmarna att loopa i ett mer nord-sydligt / syd-nordligt läge. Detta bidrar till extremare väder i alla dess former, d.v.s kyla, värme, torka eller nederbörd. Ta t.ex. den sena våren förra året och vidare den extremt varma och torra sommaren. Även den milda avslutningen av februari kan räknas in då vi fick upp värme ända från Afrika. Detta bleknar dock i jämförelse med kylan och snön i USA i vinter, där rekord efter rekord har slagits och temperaturer ner mot 50 minusgrader har registrerats. Ett annat problem är att väderlägena tenderar till att låsa sig under längre perioder, för att därefter växla. Ett typexempel kan vara en tidig vår som plötsligt övergår i ett vintertillstånd med frysta grödor. Allt detta påverkar livsmedelsproduktionen, som bygger sin framgång på stabila väderförhållanden. MSM vill få det till att det (som vanligt) är CO2 som är problemet, vilket förmodas värma upp Arktis och skicka kalluften söderut. Detta är förstås rent nonsens; varför frös t.ex. the Everglades i Florida under 1600-talet vid ett flertal tillfällen, d.v.s. innan vi började bränna fossila bränslen? (Indianerna kallade det för ”the white snow”.)

  Problemet är att vi bara är i inledningen av det som kan komma att bli nästa ”Maunder Minimum”, eller ”Eddy Minimum” som det kan komma att kallas.
  Det finns mycket att fördjupa sig inom ämnet och jag har bara skrapat lite på ytan här…

  Några som följer utvecklingen på nära håll är bl.a. David Dubyne – som driver Adapt 2030. Han har sedan ett par år tillbaka förutspått stigande matpriser med början under innevarande år. En annan är Christian på ”Ice Age Farmer”. Bifogar ett par youtube-klipp nedan som exempel. Ge er verkligen tid att titta på dessa. Detta kan vara en tickande bomb för vi vet egentligen inte med säkerhet hur det kommer att utveckla sig. Detta har nämligen inte inträffat under modern tid och definitivt inte under någon period då det fanns 8 miljarder munnar att mätta – som nu.

  Adapt 2030:
  https://www.youtube.com/watch?v=xdM089X-LbA

  Ice Age Farmer:
  https://www.youtube.com/channel/UCI-Am0t4qQaP_Do9FwMWw3Q

  Svara
 2. Avatar

  En liten korrigering till min kommentar ovan. Indianerna kallade snön för ”the white rain”.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.