TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Analys: Kalifatet må vara besegrat – Islamiska staten lever vidare

Publicerad 21 februari, 2019

På en hydra räcker det inte att hugga av ett huvud – det växer bara ut två nya. Enligt samma princip fungerar de islamiska terrororganisationerna, när du tror att du har besegrat en av dem uppstår två nya. Det som inte bådar gott för Väst är att islam tänker långsiktigt, medan våra politiker bara bryr sig om nästa mandatperiod och om att sitta kvar vid makten.

Jag har stor respekt för USAs president Donald Trump, ändå måste jag påpeka ett ödesdigert fel han har gjort – ett som är så vitalt att det kan få allvarliga konsekvenser om man fattar beslut på grund av det. Den 20 december 2018 basunerade Trump ut att IS-kalifatet var besegrat och att de amerikanska trupperna i Syrien och Irak som skickades dit för att hantera hotet, nu skulle dras tillbaka. Problemet är att man inte kan döda en ideologi med endast vapen, man måste även döda den med kunskap, utbildning och fakta – där den har sina rötter.

Aimen Dean var med och grundade al-Qaida och blev sedan spion för brittiska MI6.

Det är inga problem för den amerikanska krigsmakten att besegra styrkor i rena strider som i det så kallade Gulfkriget, men att besegra en gerillastyrka som i Afghanistan visade sig vara nästintill omöjligt – precis som det är i Levanten. Detta borde amerikanerna känna till efter sina erfarenheter i Vietnam och Afghanistan. Islamiska staten etablerade sitt kalifat i Levanten, och syftet har stötts och blötts av olika tankesmedjor och underrättelseorgan. Förutom rena propagandaskäl – att visa upp sin förträfflighet för den nya islamska världen – så fanns det mer cyniska syften. Enligt Aimen Dean, som infiltrerade al-Qaida, sa Osama Bin Ladens närmaste man att 9/11-attacken utfördes i syfte att trigga USA att ge sig in i Mellanöstern.

“Bin Ladens ställföreträdare fastnade för den tanken. Han sa ’vi borde ge dem ett Pearl Harbor … det är exakt där vi vill ha dem … USA måste krossa Irak för att vi ska kunna bygga en islamisk struktur’.”

Det var alltså en idé ifrån en “rivaliserade terrororganisation” som skapade IS-kalifatet. Man ville ha amerikanerna (den store Satan) i området så att man kunde ”blöda odjuret till döds”.

Vad har USA egentligen besegrat?

Så vad är det amerikanerna nu anser sig ha besegrat? Den 15 december skedde ett angrepp på amerikaner och civila i den av kurderna (SDF) kontrollerade staden Manjib i Syrien. Olika konspirationsteorier påstår att det var CIA som gjorde det, men låt foliehattarna konspirera – det var IS som utförde attacken för att ”binda upp” amerikanerna i området, det vill säga få dem att stanna. Enligt en rapport från Pentagon är IS inte på långa vägar besegrat.

NBC News rapporterade i fredags att utkastet [från amerikanska försvarsdepartementet] indikerar att ’IS har för avsikt att rekonstruera ett fysiskt kalifat och att man med obevakade områden i Syrien och inget militärt tryck skulle kunna ta tillbaka landet inom några månader’.”

I Sverige har mainstream-medier som Expressen fått för sig att IS inte har något folkligt stöd. Detta är fel. Det finns flera indikationer på att det finns grupperingar på landsbygden i de sunnidominerade områdena som känner sig utelämnade, kvarlämnade och bortglömda av sina regeringar i Irak och Syrien. Dessa utgör grunden för en eventuell blodig återkomst för Islamiska staten.

Enligt en FN-rapport har 30 000 utländska IS-terrorister gått upp i rök. Enligt de uppgifter som kommit ut och som jag fått ta del av, så har de flesta av dessa jihadister antingen gått över till andra ”mer moderata” grupper, tagit sig till sina hemländer eller nästlat sig vidare till andra stridsområden som Sinai, Afghanistan, Tjetjenien, Somalia, Mali, Libyen och så vidare. De har helt enkelt spritt ut sig så att IS kan använda jihadisternas lokalkännedom om hemlandet, deras vapenkunskaper, bombtillverkning, rekrytering med mera.

Sedan IS-kalifatets huvudstad Raqqa föll har tusentals jihadister och deras pengar smugglats till andra delar av världen där de är beredda att strida för islam. Foto: Wikimedia Commons.

IS är extremt välfinansierat

Förutom detta har dessa jihadister med stor säkerhet tagit med sig fysiska kontanter eller sett till att pengar på olika vägar smugglats från Raqqa och andra delar av kalifatet till nya stridsområden. Glöm inte att IS var och är extremt välfinansierade för att vara en terrororganisation. Dessa jihadister är de som IS tänker använda för att rekrytera bland andra och tredje generationens muslimska invandrare, vilka kommer att bilda nya terrorceller i Väst – redo att slå till med stor kraft. Lägg därtill det jag tidigare skrivit om den islamiska doktrinen muruna (som ger muslimer tillstånd att så splittring och förvirring i Västvärlden) och hur migranter medvetet eller omedvetet används i lågintensiv terror mot oss i Väst. Detta kan bara beskrivas en ”perfekt storm”, en storm som tyvärr kommer att drabba oss.

För närvarande pågår öppna IS-aktiviteter på marken i Algeriet, Tunisien, Mali, Niger, Nigeria, Libyen, Egypten (Sinai), Syrien, Irak, Jemen, Somalia, Tjetjenien, hela Centralasien, Afghanistan, Indonesien, Thailand, Filippinerna med flera länder. De är alltså spridda över enorma områden och finns dessutom i många länder där de tillsammans med andra terrororganisationer har celler som arbetar för deras sak.  Den 13 februari dök ett nygammalt huvud upp på hydran – terrororganisationen Jaish ul-Adl. Gruppen bildades 2012 som en avknoppning från den pakistanska gruppen Jundallah, som försvann efter att iranska säkerhetsstyrkor avrättat en av dess ledare, Abdolmalek Rigi, 2010. Jaish ul-Adl genomförde ett självmordsattentat mot en buss fylld av soldater ifrån Islamiska Revolutionsgardet i Iran. 27 soldater miste livet.

Jaish ul-Adl är inspirerat av IS och får stöd av den pakistanska säkerhetstjänsten ISI som har varit med och grundat, stött och aktivt hjälpt talibanerna i Afghanistan.  ISI ses ofta som Saudiarabiens ”proxy-organisation” då landet erhåller stor ekonomisk hjälp från Saudiarabien. Iran har gått så långt som att hota med militär vedergällning om Pakistan tillåter och fortsätter att ge stöd till Jaish ul-Adl. Notera att ”ingenting sker utan att någon vill det”, ett gammalt axiom inom politiken. Lägg denna incident till den situation där USA pressar Iran både ekonomiskt och politiskt på grund av deras program för interkontinentala ballistiska robotar och missiler samt deras nukleära program som vi tidigare skrivit om här.

Islam är som hydran med ständigt nya huvuden

Hydran, det mytologiska monstret som lurar i träsk, var en grotesk varelse med minst åtta huvuden varav det mellersta var odödligt och för varje huvud som höggs av växte två nya ut. Ungefär så fungerar de många olika islamistiska terrororganisationer som har funnits och finns. Exempelvis Hay’at Tahrir Al-sham, omdöpt till Jabhat Al-Nusra, omdöpt till Jabhat Fateh al-Sham och vad de nu kan tänkas heta i morgon. Oavsett namn så har de alla samma islamiska ideologi och de stöds av i olika grad av Muslimska brödraskapet, inflytelserika saudier och andra rika muslimer som bin Laden-familjen. Namnen betyder ingenting – de är alla huvuden på den hydra som kallas radikal islam. Det som nu händer i Syrien och Irak är en stor tragedi för de inblandade, soldater som civila, men tyvärr är det ändå bara en fotnot i historien i kriget emot islam – en kamp som har pågått sedan Muhammed grundade religionen på 600-talet.

Vilken sida vinner kriget – den som har klockorna eller den som har tiden? Foto: Pixabay/RiccoStange.

Jihadisternas sätt att se på kampen mot oss kuffarer är: ”Ni har klockorna – vi har tiden.” Om vi någonsin ska vinna denna kamp måste vi frångå den politik och strategi vi har nu, om vi ens har någon. De har en långsiktig strategi som spänner flera hundra år framåt, medan våra politiker bara bryr sig om nästa val och om att sitta kvar vid makten fram. Det bådar därför inte gott för vårt västerländska samhälle om denna kamp får fortgå på deras villkor.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

3 Kommentarer

 1. Avatar

  Den ”liberala demokratin”, dvs den variant av demokrati där man måste vara liberal för att få behålla sitt jobb och sin yttrandefrihet, kommer att gå under inom kort. Medan konkurrerande världsåskådningar tänker i termer av hundratals om inte tusentals år tänker de väljare som styr den liberala demokratin inte längre än till sin egen profil och framtoning vid nästa kafferep, popkoncert eller middagsbjudning.

  Antingen ersätts den liberala demokratin av en konservativ demokrati, där liberaler behandlas ungefär som konservativa blir behandlade nu, eller av samhälsupplösning och Libyska förhållanden. De förhållanden som vår egen kafferepsstat hjälpte till att skapa i Libyen kommer att förverkligas även här.

  Svara
 2. Avatar

  I korthet, enda möjligheten att ”slippa islam”, att inte ge dem möjligheter att sprida sin ideologi (maskerad till religion), är alltså att hålla muslimer utanför landets gränser?
  Att inte ge dem möjlighet att idka något inflytande?
  Dvs exakt motsatsen till vad vi gör nu.

  Svara
  • Avatar

   Exakt så bör man lösa detta problem.

   Det har ju tidigare kallas för Arabvärlden, och Västvärlden.

   Om araberna vill leva där samt utöva medeltida straff låt dom göra det lämna som ifred -men kom inte hit till sekulära Västvärlden före detta kristnavärderingar, det vill säga världen utanför arabvärlden dit även delar av friare Asien numera hör till.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.