Shamima Begum blev i går fråntagen sitt brittiska medborgarskap. Foto från Sky News intervju med henne.

Shamima Begum blev i går fråntagen sitt brittiska medborgarskap. Foto från Sky News intervju med henne.

Storbritannien vägrar ta emot jihadi-brud – står Sverige redo?

Shamima Begum, 19, är IS-änka född i Storbritannien. Efter Islamiska statens kollaps ville hon komma ”hem” igen, men Storbritannien drog i går in hennes medborgarskap och menar att hon kan flytta till sin mammas hemland Bangladesh.
En oroväckande fråga är nu om den ”humanitära stormakten” Sverige kommer att erbjuda jihadi-bruden Begum en fristad i vårt land. Den senaste veckans debatt tyder på att här finns många ”godhjärtade” personer som vill öppna stora famnen för IS-mördare.

– Folk borde känna sympati för mig med tanke på allt jag har gått igenom. Jag visste inte vad jag gav mig in på när jag åkte och … jag hoppades att de skulle låta mig komma tillbaka för mitt och mitt barns skull, säger Begum i en intervju med Sky News.

Shamima Begum är en av de tre ”brittiska” flickor som i februari 2015 skapade rubriker när de lämnade sin skola i London och flög till Istanbul för vidarebefordran till Syrien, där de gifte sig med terrorister i Islamiska statens armé.

När hon nu dök upp i ett flyktingläger för en kort tid sedan talade hon med en journalist på The Times, som bandade den korta intervjun. Det hon säger är mycket avslöjande vad gäller hur människor som Shamima Begum tänker. Hon har aldrig sett några avrättningar, påstår hon, däremot fick hon vid ett tillfälle syn på ett avhugget huvud i en soptunna. Det störde henne inte alls, berättar hon – det var ju bara avrättade krigsfångar. Reportern är konfunderad.

Reportern: – Å ena sidan säger du att åsynen av avhuggna huvuden inte stör dig, men å andra sidan är du upprörd över vad du ser som förtryck?

Begum: – Du måste komma ihåg att dessa människor tror att det är i sin ordning att döda icke-muslimer, men andra muslimer ska behandlas väl. Men min man berättade att när han satt i fängelse såg han folk bli utsatta för så svår tortyr att de till slut tänkte ”lika bra jag erkänner att jag är spion så att de dödar mig”.

– Så, Dawlah [IS] har faktiskt dödat muslimer.

På den häpne reporterns direkta fråga svarar dock Begum att hon inte ångrar att hon reste ner för att ansluta sig till kalifatet. I Sky Newsintervjun framgår det också med all önskvärd tydlighet att hon innan hon åkte kände till att IS halshögg och torterade folk, men det var okej, säger hon, det är tillåtet enligt islam.

Inte upprörd över mord och tortyr – vill ha gratis sjukvård

Således – Shamima Begum är inte ett dugg upprörd över mord och tortyr IS utsatt ”vantrogna” för, det var mest när hon såg att även muslimer kunde råka illa ut som hon blev fundersam. Att hon nu vill åka tillbaka till Storbritannien beror, förstår man, inte alls på att hon på något sätt tagit sin hand ifrån IS, utan på att hon vill ha högkvalitativ, gratis sjukvård till sitt lilla nyfödda barn. Hon är rädd att något ska hända honom, förklarar hon, då två av hennes barn dött under åren i Syrien.

Men det mest intressanta är egentligen inte Shamima Begum och hennes skamlösa fräckhet. Det mest intressanta med historien om Begum och andra kvinnor i liknande sits, som nu kräver att få återvända till Europa, är hur de godhetsknarkande egohumanisterna reagerat, i såväl Sverige som Storbritannien. Trots att det framgår med all önskvärd tydlighet i intervjuerna med Shamima Begum att hon visste precis vad hon gav sig in på och att hon inte ångrar någonting, har många ”blödande hjärtan”-debattörer i England insisterat på att hon ska få komma tillbaka till landet – på grund av att det anses vara synd om henne. Detta har fått bland andra debattören och medborgarjournalisten Tommy Robinson att gå i taket fullständigt. I ett direktsänt filmklipp på Facebook konstaterar han att Begums nyfödde son heter Jarrah, efter den islamiske krigsherren Abu Ubaidah ibn al-Jarrah, ökänd för att ha mördat folk på löpande band.

Shamima Begum’s child , before I’m deleted please sign up to www.globalaim.co.uk for free so I can keep in contact with you for my work

Publicerat av Tommy Robinson Måndag 18 februari 2019

– Detta är alltså det namn hon har valt på sin fina lilla jihadistbaby, som troligen kommer att dyka upp på ett dagis tillsammans med dina barn i östra London inom kort! Jarrah. Det är som att någon skulle få en bebis och döpa den till Hitler! Det är samma sak, säger Robinson.

– ”Hon var bara 15 när hon åkte, hon förtjänar en andra chans”. Många av flickorna som sprängdes i luften i Manchester av en annan jihadist var 15 år, hur många av dem får en andra chans? rasar Robinson, och häpnar över mediernas flathet och hyckleri.

Moderaternas enfant terrible orsakar Twitterstorm

I Sverige tog debatten fart rejält när Moderaternas enfant terrible Hanif Bali tappade tålamodet och sin vana trogen ställde till en storm på Twitter genom att skriva:

”Dessa IS-honor som nu tigger om att hämtas tillbaka nu borde låtas ruttna kvar där. Fullständigt irrelevant om deras jihadiavkommor är ’oskyldiga’. Om ni vill stilla ert samvete så kan ni väl adoptera någon av de tusentals yezidiska föräldralösa krigsbarnen istället.”

Upprördheten visste inga gränser. Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg tyckte inte att Balis retorik ”hör hemma i ett civiliserat och humant Sverige”, artisten Eva Dahlgren ”ville kräkas” och allehanda vänsterjournalister var skakade i sina grundvalar. Att kalla de kvinnliga IS-terroristerna för ”honor”! Så fasansfullt!

I en debattartikel som publicerades i Aftonbladet på måndagen konstaterar Hanif Bali att:

”Det har varit viktigare för det politiska etablissemanget att klaga på min ton än att stoppa dessa människor att komma in i Sverige i fem år nu. Fler journalister har frågat mitt parti vad de tänker göra åt mig och min ’ton’ än vad de frågat partiledare om vad de ska göra för att stoppa inflödet av IS-terrorister.”

Begums indragna brittiska pass kommer troligen att överklagas, men vad händer om britterna faktiskt vägrar släppa in henne igen? Står då den ”humanitära stormakten” Sverige redo med öppna famnen? Med tanke på att Margot Wallströms UD redan har skickat signaler till Syrien om att de vill ”få hem” de ”svenska” IS-mördarna, skulle det inte förvåna om UD erbjuder sig att ta hand om såväl Begum som de resterande 800 IS-fångarna som Donald Trump uppmanat Europa att ta hand om. Det råder nog ingen tvekan om att Wallström vill släppa in dem i Sverige, frågan är bara om hon vågar. Ett sådant beslut riskerar att väcka en aldrig tidigare skådad vrede hos de hittills så tålmodiga svenskarna, att de tar till såväl högafflar som annat för att få ut S-MP-regeringen från Rosenbad.

”Ett utslag av kolonialistisk rasism”

Vad tycker man då i Irak och Syrien om Västvärldens till synes helt sinnesförvirrade agerande gentemot IS-slaktarna och deras jihadi-brudar? Föga förvånande upplever man det hela som fullständigt vidrigt. Jerusalem Post rapporterar att många uttryckt sin avsky på Twitter; det antyds att godhetsapostlarnas omsorg om IS-medlemmarna i själva verket är ett utslag av ett slags kolonialistisk rasism – brotten skedde långt bort i Mellanöstern, men IS-terroristerna får ”syndtyck” för att de är ”européer”.

”Det var helvetet på jorden och varenda en av dem bidrog till det. Jag är rädd att de kommer att friges med stöd av olika mänskliga rättighets- och kvinnorehabiliteringsprogram. Man måste komma ihåg att vi är andra klassens medborgare. Vi borde kanske be om ursäkt för att vi störde deras vistelse här i landet”, skriver till exempel läraren och översättaren Ali Y. Al-Baroodi, som överlevde ockupationen av Mosul.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

3 kommentarer angående “Storbritannien vägrar ta emot jihadi-brud – står Sverige redo?

  1. Att försöka importera in ideologiska livsfarliga säkerhetsrisk ISIS människor, som begått (mekaniserade folkmord genocide) är landsförräderi gentemot Svenska medborgare.

    De som gör sig skyldiga till detta svek= måste straffas av framtidens nationella!!! då dom återigen styr Sverige- och som nu noga metodiskt noterat detta landsförräderi.

  2. Eva Dahlgren upprörs. Vet hon inte vad IS gör med lesbiska och bögar? Hon kan väl bjuda Begum hem till sig om det kniper. Hanif Bali har slängt PK-manualen i soptunnan och kallar en spade för en spade – bra och efterföljansvärt.

  3. Ja, det är tydligen skillnad mellan en hora och en hora. Varför håller annars Ramberg, Dahlgren och de andra mys-stalinisterna käften, när exempelvis svenska tjejer får utstå dylika epitet? Fy skäms!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan.