TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Söndagskrönika: Rasistiskt att föda europeiska barn

Publicerad 17 februari, 2019

När Ungerns premiärminister Viktor Orbán presenterade ett antal lättnader för kvinnor som skaffade barn, skulle man ju kunna tro att det sågs som ett slag för kvinnorna, men riktigt så enkel är världen inte längre. Ett par svenska kvinnor drog nämligen slutsatsen att det ju då måste handla om ungerska, ”vita”, barn, vilket gör det hela förfärligt på en rent global skala. Detta är ännu en del av det självhat som gör att vi förlorar, menar Tobias Svensson.

På Twitter måste socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) bara få ur sig det:

”Det som sker i Ungern är alarmerande. Nu vill Orban att fler ’äkta’ ungerska barn föds. Politiken osar 30-tal och som högerpopulist behöver man skapa dimridåer för vad den här typen av politik gör med den självständighet kvinnor kämpat för.”

Ovanstående är inte någon ironi, eller avancerat försök att skapa en djupare debatt, vilket avslöjas av själva avsändaren. Annika Strandhäll vet att ungrare är vita, hon vet att vit är dåligt och belagt med skuld och att fler sådana då måste vara ondskefullt. Om historia vet hon inte heller särskilt mycket, bortsett från att sådana frågor alltid bäst jämförs med 1930-talet. I övrigt vet hon nog ingenting om det decenniet, men där ligger inte ens det bästa exemplet. I Nikolae Ceaușescus Rumänien införde man nämligen i slutet av 1960-talet ett projekt för att öka befolkningen, med rumäner förstås, och förbjöd följaktligen både preventivmedel och aborter. Åtgärden sägs ha skapat en miljon nya medborgare.

Upprördheten i Orbáns fall, förutom att det handlar om just honom, är att han vill införa stöd till mödrar, inklusive bidrag till boendekostnader, nya daghemsplatser och statlig hjälp för familjer som behöver införskaffa en större bil. Kvinnor med fler än fyra barn kommer att befrias från skatt för resten av livet. Det är denna politik som Strandhäll tycker krossar ”den självständighet kvinnor kämpat för”. Men vänta nu. Kvinnorna är fullständigt fria att välja att ha få barn, eller många, men får vid det senare fallet ett antal fördelar. I Ceaușescus Rumänien, som jag knappast tror dåtidens socialdemokrater kritiserade särskilt mycket, hade kvinnor inget val. De skulle bli gravida, och det kom rentav läkare till arbetsplatser för att kontrollera menstruation, att ingen abort hade utförts och så vidare. Strandhäll regerar i dag med deras vänner.

När Orbán sedan fortsätter sitt anförande blir det lite väl mycket för stackars svenskar:

– Problemet med Väst, är att det stödde sig på invandring för att hantera låga födslotal. Väst tror att för varje saknat barn kommer ett annat och siffrorna blir bra. Ungrare tänker annorlunda. Vi behöver inte nummer. Vi behöver ungerska barn.

Hon var inte ironisk

Liberala Sofia Nerbrand skrev en artikel, som de flesta först faktiskt trodde var ironiskt.

”Nu går skam på torra land. Viktor Orbáns uttalade mål är att det ungerska folket ska bli större med hjälp av vita ungerska telningar – inte invandrare. Han borde skämmas.”

Hon var inte ironisk. Hon har varit medarbetare på en mängd liberala tidningar, och bland annat arbetat med Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski. Hon är i dag ordförande i den liberala tankesmedjan Bertil Ohlin-institutet och ledamot i den liberala tankesmedjan Fores styrelse. Hon är även redaktör i Säkerhetsrådet i Svenska Dagbladet, krönikör för Liberala Nyhetsbyrån och gör podden PK-liberalerna tillsammans med Sydsvenskans chefredaktör Heidi Avellan, som liksom hon själv är ytterst liberal i alla lägen.

Ordvalet ”skämmas” är ju lite intressant för något som är helt naturligt på de flesta platser på jorden. Man kan ju till exempel fundera på hur många svarta som föds i Mongoliet eller inuiter i Zambia. Skäms någon över att de flesta födda i Tunisien är araber? Nerbrand avslöjar sig dock i vanlig ordning genom sitt ordval, där barnen inte bara är ”vita” (illa nog) utan också ”telningar”, vilket ska ge det hela någon sorts extra ideologisk tyngd. Hur ofta har ni i dessa sammanhang exempelvis inte hört ”lintottar”, ett ord som i dag nästan enbart används för att förringa vita barn.

Min text handlar inte om huruvida det skulle vara önskvärt med en viss etnisk sammansättning av nyfödda, utan snarare tvärtom, att det uppenbarligen sitter ett par vita kvinnor och oroar sig för att det föds vita barn i Europa. Det vittnar om den där fullständigt groteska besattheten vi har av vår egen uselhet och hur vi endast förtjänar utplåning. Att det föds koreanska barn i Syd- och Nordkorea är det ingen som funderar kring, men vita barn i Europa visar att vi fortfarande inte viker oss tillräckligt, att vi fortfarande finns.

Det finns knappast ett snabbare och effektivare sätt att genomföra det där folkutbytet än genom att demonisera folkets egna barn till förmån för andras. Detta, mina vänner, hör också till kategorin ”varför vi förlorar”.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

8 Kommentarer

 1. Avatar

  Ungrarna är ”chockade” över att bli utmålade som nazister och kräver en ursäkt av Sverige. Den feministiska regeringen har trampat i klaveret igen. Att dra nazistkortet mot länder som drabbades svårt av andra världskriget är nog ingen bra ide.

  Svara
  • Avatar

   Skamligt korkat av Strandhäll. Vilken annan regeringschef hade räddat en så korkad minister?

   Svara
 2. Avatar

  Åtgärden sägs ha skapat en miljon nya medborgare. På 20 år 50.000/år…. och på 50 år mindre för att nå miljonen extra…

  säger bara 40.000 årligen…. i.st.f. 150.000 årligen som inte förändrar demografin typ……

  Svara
 3. Avatar

  OCH en viskning till:

  OM kvinnor inte betalar skatt så blir givetvis deras löner högre än mäns… vilket dessa feminister agerar för: mission accomplished

  OCH hur många kvinnor skulle stå vid spisen om de tjänar mindre än sina män……

  OCH om orättvisorna i sverige skall utjämnas, kvinnor stannar mer hemma med barnen för att det är ekonomiskt bättre, inför föräldralöneutfyllnad i.st.f. att ”fyll på” med kvinnor som hamnar i samma ”fälla”

  Svara
 4. Avatar

  Citatet av Nerbrand stärker bara min tes att politisk korrekthet är en form av sinnessjukdom. Det är inte friskt det kulturmarxisterna håller på med.

  Svara
 5. Avatar

  Vi har dom politiker vi förtjänar/röstat på.

  Svara
  • Avatar

   Håller fullständigt med, medparten av oss har ju röstat för det.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.