Gula västarna demonstrerade i dag i Stockholm, Göteborg och Malmö. Här tågar stockholmarna mot Kungsträdgården. Foto: Kim Lindholm.

Gula västarna demonstrerade i dag i Stockholm, Göteborg och Malmö. Här tågar stockholmarna mot Kungsträdgården. Foto: Kim Lindholm.

Många glada åskådare när Gula västarna marscherade i storstäderna

På söndagen samlades hundratals svenskar med gula västar i Stockholm, Göteborg och Malmö för att marschera genom städerna – till stöd för yttrandefrihet och demokrati och mot globalismen och förgörandet av nationalstaterna.

I Stockholm hade omkring 250 personer samlats på Medborgarplatsen på Söder (där alla de ”goda” bor). En av dem som var med berättar för Ingrid&Maria:

– Folk hade inte en aning om vilka vi är, de bara tittade och gapade förundrat. När vi sedan marscherade mot Kungsträdgården i våra gula västar och med våra svenska flaggor såg jag hur massvis med svenskar lyste upp. De hade nog heller ingen aning om vilka vi är och vad syftet med Gula västarna är, men de blev lyckliga över att se så många svenska flaggor.

– Det var en euforisk känsla! Jag tror faktiskt att marscher är mer effektiva än stillastående manifestationer med tal. Många fler såg oss och jag kände hur mitt hjärta svällde av stolthet. När vi kom fram till Kungsträdgården sjöng vi ”Du gamla, du fria” och det var helt fantastiskt.

Demonstrationen avslutades med nationalsången i Kungsträdgården. Foto: Kim Lindholm.

– Det enda obehagliga som inträffade var att en kille i 30-årsåldern kom fram till oss på Medborgarplatsen en halvtimme innan vi skulle gå. Han skakade av ilska och kallade oss rasister och att vi var patetiska för att vi var så få. Men då hade ju bara en bråkdel av demonstranterna kommit.

I Göteborg samlades 150-200 människor på Drottningtorget klockan 13, men tåget kunde inte avgå förrän nästan en timme senare eftersom polisen inte släppte iväg dem. Youtube-profilen Erik/Identitet Svea blev nämligen överfallen. En av deltagarna berättar:

I Göteborg gick marschen från Drottningtorget till Götaplatsen där spontana tal hölls. Foto: Izabella Nilsson Jarvandi.

– Det stod några svartklädda människor en bit ifrån oss och plötsligt gick en av dem fram till Erik och hans kamera. Plötsligt började de slåss och båda åkte i backen. Polisen skrek åt alla att backa och Erik hade ett märke under ögat efteråt, men såvitt jag såg var det ingen av dem som började blöda.

Mannen som överföll Erik/Identitet Svea. Foto:@Sverigebilden08

– När vi kom iväg gick vi igenom Brunnsparken och sedan Avenyn upp mot Götaplatsen. Många som såg oss skrek glatt: ”Är det Gula västarna?” Jajamen, svarade vi. Folk verkade uppriktigt glada över att se oss.

Izabella Nilsson Jarvandi. Foto: @Sverigebilden08.

– När vi kom fram till Götaplatsen var det flera människor som höll spontana tal, bland andra Izabella Nilsson Jarvandi. Det var en väldigt bra stämning.

I Malmö samlades knappt 100 hundra personer på Stortorget och marscherade till Triangeln och sedan tillbaka. Även där var intresset från åskådarna stort. En deltagare berättar:

– Det kändes bättre denna än förra gången i Malmö. Det känns som om det rör sig framåt, många nya människor slöt upp i dag.

I Malmö gick marschen från Stortorget till Triangeln och sedan tillbaka till Stortorget. Foto: Ingrid Carlqvist.

– Stämningen var kamratlig och ganska neutralt svensk. Några frågade vilka vi var, men vi såg inga motdemonstranter och kände inte av någon fientlig stämning. Många äldre människor hade kommit och de var verkligen stridslystna. De ser att det samhälle de och deras föräldrar byggde upp från ett fattigt land till ett välmående land, nu håller på att rasa samman.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

7 kommentarer angående “Många glada åskådare när Gula västarna marscherade i storstäderna

 1. Synd bara att informationen om dessa demonstrationer är nästan obefintlig både från gammalmedia och alternativmedia.
  Det skulle säkert dra betydligt fler deltagare bara det annonseras på alla alternativmedia i god tid

  1. Det behövs bara några fåtal visionära i Sverige- som värnar om sanningen, och en nystart på demokrati framtidstro och nationella återtagandet, för att de få köpta globalist köpta företrädarna skall börja bli avslöjade.

   Annars så vore dom inte så MSM kartell rädda.

 2. Håller med Bosse! Vi har försökt få kontakt med många alternativ media men som det ser ut just nu så är det bara Ingrid o Maria som ställer upp.

  Fler måste skriva så att vi syns så att vi kan bli tusentals.

  Tips är att gå med i grupperna. Gula västar Sverige, SVERIGEVÄSTARNA eller Gula västarna Sverige! Och gilla även sidan Projekt Sverige på Facebook.

  Akta dig dock för gruppen Gula västar Sverige för jämlikhet. Extremvänster som bara försöker att kapa rörelsen.

 3. Jag tycker också att det är mycket mer effektfullt med gående demonstrationer till skillnad från stillastående manifestationer. Man kan ju ändå ha tal på slutplatsen.

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #161 Platinasponsorer: Tommy D, Lena B – Gåva, Lisbeth O – Sanna nyheter, levereras av bästa journalisterna, C o P – Gåva. Håller er journalistik högt! Tack!, Monica D – Hoppas att vi ses på mässan i oktober, Monica D igen – Till favoriterna som försvarar det fria ordet, Cecilia W – Hopp blågula, Gammelmormor – Min lilla månadspeng. Ibland mer ibland mindre. Kram, Jan P – Kämpa på. Övriga: Agneta S – Gåva, Peter B, Rolf, Marie W – Tack för det ni gör!, Tomas K – Bra nyhetsveckanprogram, trevlig kväll, Ylva – Tack, Rolf A – Gåva, Bo O – Gåva, Alf – Donation, Erik S – Tack!, Lotta – Bästa svenska politiska podden!, Åsa S, Cecilia S – Gåva, Maria O, Maria E – Intervjua Erik Enby, Knut L, Jim – Gåva, Magnus S – Gåva, Mikael J – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Hans L – Tack för att ni talar klarspråk, Mikael Jo – Gåva till er, Erik – Tack, Monica O – Gåva, Gustaf B – Kör över konkurrenterna, Ingvar J – Gåva. För gediget arb. Ingvar J. Fab, Lennart O – Månatligt bidrag, Eva och Lasse – Bra jobbat, Margareta B – Tack för ert eminenta arbete! Kram, Margareta M – Gåva, Britt – Donation, Tord – En gåva, Pirkko T, Erik N – Gåva, Marita P – Gåva, Magnus, Alf, Lars Gunnar – Donation, kämpa på, Anders W – Gåva till Ingrid&Maria, Stefan F – Gåva, Niklas, Kristina, Mikael F, Bo L, Anonym M, Mikael S, Cecilia, Daniel, Åke, Krister, Renaud, Dag, Pär, Maja, Susann, Anonym L, Carola, Leif E, Leif H, Kerstin, Eva, Lars T. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #161 Platinasponsorer: Tommy D, Lena B – Gåva, Lisbeth O – Sanna nyheter, levereras av bästa journalisterna, C o P – Gåva. Håller er journalistik högt! Tack!, Monica D – Hoppas att vi ses på mässan i oktober, Monica D igen – Till favoriterna som försvarar det fria ordet, Cecilia W – Hopp blågula, Gammelmormor – Min lilla månadspeng. Ibland mer ibland mindre. Kram, Jan P – Kämpa på. Övriga: Agneta S – Gåva, Peter B, Rolf, Marie W – Tack för det ni gör!, Tomas K – Bra nyhetsveckanprogram, trevlig kväll, Ylva – Tack, Rolf A – Gåva, Bo O – Gåva, Alf – Donation, Erik S – Tack!, Lotta – Bästa svenska politiska podden!, Åsa S, Cecilia S – Gåva, Maria O, Maria E – Intervjua Erik Enby, Knut L, Jim – Gåva, Magnus S – Gåva, Mikael J – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Hans L – Tack för att ni talar klarspråk, Mikael Jo – Gåva till er, Erik – Tack, Monica O – Gåva, Gustaf B – Kör över konkurrenterna, Ingvar J – Gåva. För gediget arb. Ingvar J. Fab, Lennart O – Månatligt bidrag, Eva och Lasse – Bra jobbat, Margareta B – Tack för ert eminenta arbete! Kram, Margareta M – Gåva, Britt – Donation, Tord – En gåva, Pirkko T, Erik N – Gåva, Marita P – Gåva, Magnus, Alf, Lars Gunnar – Donation, kämpa på, Anders W – Gåva till Ingrid&Maria, Stefan F – Gåva, Niklas, Kristina, Mikael F, Bo L, Anonym M, Mikael S, Cecilia, Daniel, Åke, Krister, Renaud, Dag, Pär, Maja, Susann, Anonym L, Carola, Leif E, Leif H, Kerstin, Eva, Lars T. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #161 Platinasponsorer: Tommy D, Lena B – Gåva, Lisbeth O – Sanna nyheter, levereras av bästa journalisterna, C o P – Gåva. Håller er journalistik högt! Tack!, Monica D – Hoppas att vi ses på mässan i oktober, Monica D igen – Till favoriterna som försvarar det fria ordet, Cecilia W – Hopp blågula, Gammelmormor – Min lilla månadspeng. Ibland mer ibland mindre. Kram, Jan P – Kämpa på. Övriga: Agneta S – Gåva, Peter B, Rolf, Marie W – Tack för det ni gör!, Tomas K – Bra nyhetsveckanprogram, trevlig kväll, Ylva – Tack, Rolf A – Gåva, Bo O – Gåva, Alf – Donation, Erik S – Tack!, Lotta – Bästa svenska politiska podden!, Åsa S, Cecilia S – Gåva, Maria O, Maria E – Intervjua Erik Enby, Knut L, Jim – Gåva, Magnus S – Gåva, Mikael J – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Hans L – Tack för att ni talar klarspråk, Mikael Jo – Gåva till er, Erik – Tack, Monica O – Gåva, Gustaf B – Kör över konkurrenterna, Ingvar J – Gåva. För gediget arb. Ingvar J. Fab, Lennart O – Månatligt bidrag, Eva och Lasse – Bra jobbat, Margareta B – Tack för ert eminenta arbete! Kram, Margareta M – Gåva, Britt – Donation, Tord – En gåva, Pirkko T, Erik N – Gåva, Marita P – Gåva, Magnus, Alf, Lars Gunnar – Donation, kämpa på, Anders W – Gåva till Ingrid&Maria, Stefan F – Gåva, Niklas, Kristina, Mikael F, Bo L, Anonym M, Mikael S, Cecilia, Daniel, Åke, Krister, Renaud, Dag, Pär, Maja, Susann, Anonym L, Carola, Leif E, Leif H, Kerstin, Eva, Lars T. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #161 Platinasponsorer: Tommy D, Lena B – Gåva, Lisbeth O – Sanna nyheter, levereras av bästa journalisterna, C o P – Gåva. Håller er journalistik högt! Tack!, Monica D – Hoppas att vi ses på mässan i oktober, Monica D igen – Till favoriterna som försvarar det fria ordet, Cecilia W – Hopp blågula, Gammelmormor – Min lilla månadspeng. Ibland mer ibland mindre. Kram, Jan P – Kämpa på. Övriga: Agneta S – Gåva, Peter B, Rolf, Marie W – Tack för det ni gör!, Tomas K – Bra nyhetsveckanprogram, trevlig kväll, Ylva – Tack, Rolf A – Gåva, Bo O – Gåva, Alf – Donation, Erik S – Tack!, Lotta – Bästa svenska politiska podden!, Åsa S, Cecilia S – Gåva, Maria O, Maria E – Intervjua Erik Enby, Knut L, Jim – Gåva, Magnus S – Gåva, Mikael J – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Hans L – Tack för att ni talar klarspråk, Mikael Jo – Gåva till er, Erik – Tack, Monica O – Gåva, Gustaf B – Kör över konkurrenterna, Ingvar J – Gåva. För gediget arb. Ingvar J. Fab, Lennart O – Månatligt bidrag, Eva och Lasse – Bra jobbat, Margareta B – Tack för ert eminenta arbete! Kram, Margareta M – Gåva, Britt – Donation, Tord – En gåva, Pirkko T, Erik N – Gåva, Marita P – Gåva, Magnus, Alf, Lars Gunnar – Donation, kämpa på, Anders W – Gåva till Ingrid&Maria, Stefan F – Gåva, Niklas, Kristina, Mikael F, Bo L, Anonym M, Mikael S, Cecilia, Daniel, Åke, Krister, Renaud, Dag, Pär, Maja, Susann, Anonym L, Carola, Leif E, Leif H, Kerstin, Eva, Lars T.