Svenskar trivs förstås bäst i Sverige, men allt fler överväger nu att lämna fosterlandet där de inte längre känner sig hemma. Foto: PxHere.

Svenskar trivs förstås bäst i Sverige, men allt fler överväger nu att lämna fosterlandet där de inte längre känner sig hemma. Foto: PxHere.

Krönika: Allt fler svenskar planerar landsflykt

Trots att de älskar Sverige och vet att de aldrig kommer att bli helt lyckliga i ett annat land, planerar nu allt fler svenskar att lämna fosterlandet. Johanna Mörk är en av dem.

Förra året var säkerheten och den höga brottsligheten det stora samtalsämnet, samt hur utvecklingen skulle kunna vändas. Men nu verkar det som om den vakna delen av befolkningen helt enkelt kommer att ge upp och påbörja utflyttning – numera diskuteras det på parmiddagarna vilka länder som är bra att flytta till.

Januariöverenskommelsen blev droppen som fick bägaren att rinna över för många, men även PK-korridoren, de höga skatterna, risken att utsättas för våld och andra brott, de dåliga skolorna, ilskan mot våra usla politiker och den kommande islamiseringen anges som skäl.  Några tänker sig Mallorca, Spanien eller Portugal, andra Österrike eller England.

På ett sätt vore det rätt åt våra usla politiker, då kan de sitta där med sin nya röstboskap och försöka driva in världens fjärde högsta skattesatser från dem. Lycka till med det! Inte ens tunnelbanebiljetter verkar våra nya svenskar vara beredda att betala för, och att få dem att stå på busshållplatsen klockan sex på morgnarna i snöyran, insvepta i sina traditionella afrikanska kläder, för att åka till jobbet torde vara en “utmaning”.

En svensk tidigare statsminister skröt vid mötet med en amerikansk president att i Sverige var arbetslösheten och kriminaliteten minsann mycket låg. Den amerikanske presidenten svarade då att även i USA är arbetslösheten och kriminaliteten mycket låg – bland den svenska befolkningen. Bam! Där satt den.

Till omvärldens stora förvåning är det alltså detta arbetsamma och strävsamma folk som den politiska klassen i Sverige har bestämt sig för att byta ut. Vi kan bara hoppas att vi svenskar är välkomna någon annanstans i världen. Kanske kan vi bli världens nya valloner, det vill säga ett hårt arbetande folk med gott rykte som kan flytta till olika länder och bidra. Ja, det svenska folket kommer nog att bestå, men kanske inte på vår egen landyta som har sålts ut av våra politiker.

Sverige för alltid i våra hjärtan

För alltid kommer vi att ha kvar drömmen om vårt hemland och vi kommer att upprätthålla den kultur som politiker och tjänstemän (i vår tjänst) sa inte fanns.

Ingrid Lomfors är historiker och överintendent för Forum för levande historia. I detta anförande som hon gjorde på konferensen Sverige tillsammans mitt under brinnande flyktingkris i oktober 2015 sa hon:

– Föreställningen att det skulle finnas en enhetlig inhemsk kultur som går tillbaka till urminnes tider är falsk, den bygger inte på fakta, vi har alltid stått under influenser utifrån.

När jag var ung hade jag en ingift släkting från Estland. Han och hans bror stod varje torsdag på Norrmalmstorg i Stockholm och protesterade mot den sovjetiska ockupationen av deras älskade hemland. I åratal pågick detta, och jag upplevde på nära håll hur plågade och bittra de var. Inte trodde jag då att jag själv skulle stå på samma torg 40 år senare och protestera för ett fritt Sverige.

Politikerna räknar med vår fosterlandskärlek

Jag flyttade med man och barn till Spanien under några år under 1990-talet. En dag när vi firade spanjorernas helgdag tillsammans med familjer med picknickkorgar, barn som lekte och stora familjer som samlats på festplatsen sa min då 6-åriga dotter spontant:

– Mamma, jag hör inte hemma här.

Där och då bestämde jag mig för att flytta hem till Sverige igen. Det är ingen enkel process att byta hemland. Sverige ligger djupt i svenskarnas rötter och jag längtade hem. Det är just den hållhake som våra politiker har på oss – att vi älskar Sverige.

Bara i Sverige firas midsommar på svenskt vis. Foto: Flickr/Lisa Risager.

Men det finns gränser och en dag brister även den sista tråden, och det verkar som om den faktiskt har gjort det för många. Min egen hemkära lillasyster börjar nu på fullt allvar planera en flytt, även om jag tror att något av våra nordiska grannländer är vad hon och hennes familj tänker sig. Jag skulle tro att vi redan under 2019 kommer att se en ökning av familjer som lämnar Sverige. Särskilt de som försökt öppna ögonen på vänner och bekanta under många år, och som nu känner att man liksom Don Quijote kämpat färdigt mot väderkvarnarna.

”I rest my case”

Jag vill samtidigt passa på att önska den nya befolkningen lycka till med landet. Lycka till med att sköta jordbruket, skogen, våra institutioner och våra vackra städer. Klimatet är kallt och ni kan inte förvänta er att alltid befinna er i inglasade och uppvärmda shopping-gallerior. Elkrisen kommer och då blir dessa troligtvis omöjliga att värma upp. Det är hårt arbete med snöröjning, skogsavverkning och att sköta detta stora kalla land. Vi svenskar kommer på avstånd att se hur landet utvecklar sig. Vi är inte positiva, i så fall skulle vi inte ha lämnat. Men som man brukar säga i amerikanska advokatfilmer:

”I rest my case.”

Det är kallt i Sverige – kommer de “nya svenskarna” verkligen att vilja sköta vårt land? Foto: Pixabay/Ylvers.

Flytta nu – innan järnridån byggs

Kanske kommer Sverige att bli ett nytt arabland, ekonomiskt understött av Mellanöstern, men det finns också ett annat scenario. I går kunde man läsa på SVT att en inflytelserik socialdemokratisk tankesmedja föreslår att regeringen ska låna 3 600 miljarder kronor i det svenska folkets namn, för att upprätthålla välfärden och göra nödvändiga investeringar. Ett sådant lån skulle innebära att vi lämnar över makten över landet och dess naturtillgångar till den finansiella globalistiska eliten. Naturligtvis är detta utländska bankirers våta dröm – en möjlighet för dem att ”köpa” Sverige precis som de gjort med Grekland. Det känns konstigt att vänsterintressen på detta sätt lierar sig med och lägger förslag som spelar de globala superkapitalisterna i händerna. Men som vi tidigare skrivit om här på I&M, lever vi numera i den uppochned-vända världen.

Läs mer: Dansk bankman avslöjar elitens mörka hemligheter. 

När människor under 1950- och -60-talen började flytta ut från Östeuropa byggdes den så kallade järnridån. Om svenskar nu börjar lämna landet, kanske makten slår ett slags ekonomisk järnridå runt Sverige, för att förhindra utflyttning av de arbetsamma etniska svenskarna. Svenskarna har stora försörjningsbördor för inflyttade grupper och kanske kommer detta att anföras som skäl till att man inte får flytta härifrån. Att pensionsbesparingar kommer att konfiskeras känns inte längre omöjligt. Allt kan hända i den absurda mardröm som numera är Sverige.

Man undrar varför just vi drabbades så hårt? Svaret är enkelt – för att vi tillät det.

 


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

28 kommentarer angående “Krönika: Allt fler svenskar planerar landsflykt

 1. Jag kritiserar ingen som flyttar utomlands men jag skulle samtidigt vilja slå ett slag för att istället fundera på att flytta ut till landsbygden. Det är trots allt i städerna som ca 95 % av problemen finns. Gamla Sverige existerar fortfarande på landet och i vissa mindre orter. Där kan man bilda sin enklav och samtidigt isolera sig från Nya Sverige. För att därefter bjuda in dem som vill och därmed hjälpa andra.

  Viktigt att också försöka göra sig så oberoende från systemet som det bara går och att bidra ekonomiskt till det så lite som möjligt. Jag undrar om det i likhet med en bärande princip i kampsporten judo inte skulle vara bäst att utnyttja angriparens kraft till vår egen fördel och låta (Nya) Sverige gå under. Visst kan och bör man försöka även på den parlamentariska vägen, men ärligt talat, hur troligt är det att vi kan övertala alla hjärntvättade om nödvändigheten om ett asylstopp och program för massåtervandring? Och även om vi lyckas leda dem att rösta rätt så har systemet sätt att kontrollera det också. Och då har vi inte ens börjat prata om alla andra problem i dagens Sverige. Ägandeförhållandena inom media, konsumismen, miljöproblemen och mycket annat.

  Eftersom systemet inte verkar tillåta förändring inifrån så blir det till att förändra det utifrån. Genom isolering, krisberedskap, självförsörjning, upprättandet av säkra zoner samt inte minst genom att låta plånboken tala mm. En ekonomisk kris eller elkris som nämns i artikeln skulle förhoppningsvis kunna bli startskottet för massåtervandringen. En systemkollaps kanske är det enda som kan vända utvecklingen på sikt.

  1. Skulle ha fungerat. För 30 år sedan. Då kunde man lämna bilar, cyklar och dörrar olåsta, både i mindre samhällen och om man bodde själv, ute i den norrländska landsbygden.

   Idag måste man ha larm, övervakningskameror och älgstudsaren nära till hands vid sängen eftersom risken är stor att kringresande yrkeskriminella i dagens Sverige – med rätta – tycker att man är ett lätt byte och tittar förbi under de mörka timmarna. Eller i dagsljus t o m.

   Nä, det är bara att ta sitt pick och pack och dra, så fort det bara går. Jag är snart 62 så då blir det Malta eller Portugal.

   Kommer inte att se mig om med någon större saknad.

  2. Ja du, Svensk varg. Att flytta ut på landsbygden kan vara ett gott alternativ. Men då får det nog vara ren landsbygd och kyrkbyar. Där kan man undslippa “mångkulturen” i bästa fall. Tyvärr saknas all service såsom affärer och mackar. Ska du flytta till mindre orter som fortfarande har någon form av samhällelig service, ja då får du mångkultur på köpet. Araber, araber och afghaner.

  3. Den första och lindrigaste framtidsvisionen är att Sverige blir som Sydafrika, vilket på intet sätt är att betrakta som acceptabelt eller på något vis bra.
   Den andra visionen och den mest mörka, den är att Sverige blir som Libanon. Först inbördeskrig, sedan efter att muslimerna vunnit med starkt understöd från menaländerna sharialagar.

   Att bosätta sig på landsbygden kommer inte att var en lösning som fungerar under en längre tid. Den som lever i den villfarelsen kommer att inom sinom tid bryskt inse att man varit osedvanligt naiv.

   Det finns två alternativ, som jag ser det. Antingen lämna landet och skapa sig en framtid i ett land som har bättre förutsättningar eller att stanna kvar och kämpa i ett inbördeskrig vars utgång är synnerligen oviss.

  4. Håller med! Jag flyttade från norra Stockholm till Blekinge för snart tre år sedan och ångrar mig inte en enda sekund. Här finns allt jag vill ha och har drömt om – mycket yta, underbar natur och snälla människor. Och större städer är inte långt borta. Sluta gnäll! Sälj bostadsrätten eller villan, om ni har, ta era pengar och köp ett hus på landet och börja hugg er egen ved. Det fungerar! Och blir vi många så nog kommer det att finnas en affär i närheten. Man måste inte flytta till Norrland…

 2. Detta var en utmärkt korrekt analys av demokraturen Sverige.

  Ja och det är sant att när dom som bär upp korthuset och inte mera betalar in skatter till detta kollektiva nationella självmord påverkar det snabbt utfallet.

  Att emigrera kommer säkerligen likt forna DDR att stoppas då man når den kritiska massan och är ett totalt ( U-Land ca året 2030 )samt även pensioner för dom som tidigare flyttat utomlands.

  Skall man bo kvar i Sverige så är det lämpligast att bo i mera ödsligare skogslandskap.
  Där du kan elda med ved då omöjliga elaskatter på strömmen har gjort den för dyr.
  Samt om du blir (framtida totalitär regim avväpnad på legala jaktvapen) då vet du om vad du skall göra för att ersätta dessa legala jaktvapen samt även börja tänka på att även du då bör snabbt lämna Sverige då allt hopp att fiska eller jaga överleva försvinner.

 3. Någon järnridå runt Sverige för att hindra utflyttning kan inte bli aktuellt så länge vi är med i EU.

 4. att sverige kollapsar står utan tvivel.
  att lämna detta konkursbo är ett korrekt beslut.
  problemet är bara det att det inte finns behov av oss svenskar någonstans.
  de flesta utvecklade länder är i princip i samma situation som sverige, om än inte med lika långt gånget samhällsförfall……än.
  det är mycket få svenskar som kan lämna sverige och räkna med att få ett arbete utomlands.

 5. Trams, om nu Sverige är på väg åt helvete, så får väl folk resa sig från soffan att göra
  något åt det, inte lämna som en fegis. Om man nu älskar sitt land så mycket, får
  man faktiskt kämpa för det. Hur tror ni dom gjorde i andra länder som var under
  tex Sovjetiskt styre, man började med 30 pers, sen 300 sen 3000 till sist var alla
  på gatorna! Lite mer viking och mindre konflikträdsla!

  1. Det senaste valet visar med emfas att svenskarna är inte som förfäderna dvs vikingar längre. Folket kommer att resa sig, möjligtvis för att packa sitt pick och pack och fly ur landet. Det är där vi är nu. Sedan kan man tycka vad man vill om detta men detta är den krassa sanningen som jag förstår kan vara svår att ta in för vissa.

  2. Sovjetstyret var ett Mordor over Osteuropa i 40 ar..forkvavande,stagnerande till sist bankrutt det var nar Sovjet overgav sina forna sateliter som de kollapsade….de varf bankrutta langt innan dess..det ar svart att ha civilkurage i en diktatur..

 6. Alla som väljer att lämna landet betecknar jag som hanrejer. Det är bra att ni lämnar. Vi vill inte ha er här och ni kommer inte vara välkomna tillbaka när vårt territorium är återtaget. Riktiga svenskar stannar kvar och kämpar. Hellre dö i kamp för vårt folks överlevnad än att leva som en liten lort i diasporan.

  1. Mmm… hur många svenskar är det som kämpar just nu? Kan de kanske räknas på fingrarna eller måste vi ta till tårna också?

   1. Kampen för Sverigevänligheten kan föras på olika vis. Högerpartiet SD ökar så sakta, AfS är extremt höger och har hybris, men med fler Sverigevänliga partier som ex. är gröna och röda, samt förstår betydelsen av respekt och hövlighet i en demokrati, samt förstår att valsamverka brett, så kan det gå undan, tror jag. SD kan hjälpa till, men visst ska tillräckligt många svenska medborgare förstå och agera på detta också.

 7. Låt landet kollapsa. Det är enda sättet att motivera välfärdsopportunisterna att dra vidare. Deras syfte har aldrig varit Sverige utan möjlighet till parasitering. Ha dessutom i åtanke att jorden just nu håller på att gå in i en ny kallare klimatcykel som kommer vara mellan 30-50 år. The Grand Solar Minimum. Detta kommer skapa stora problem vad beträffar odling och matförsörjning, vilket kommer leda till kamp om resurser. Och i ett sådant scenario så lyder regeln ”The locals always wins.” Dvs vi som kan leva av naturen. MEN Sverige kommer garanterat avbefolkas, och många svenskar kommer också dra söderut vilket leder in på scenariot om allmän samhällskollaps då det inte längre finns tillräckligt med strebert kompetent folk att styra upp självaste infrastrukturen. …Och de som kommer stanna kvar lär utan tvekan till stor del vara sammanbitna, bittra, anti-egalitära ”nejsists.” Jag personligen välkomnar detta scenario bra mycket mer än ett fortsatt Absurdistan.

 8. Jag flyttade till Filippinerna redan 2010. Här lever jag ett lugnt och säkert liv. På säkert avstånd ser jag nu folkhemmet rasa samman.

 9. Tanken på att lämna Sverige är inte så svår, har aldrig gillat detta kalla klimatet. Mina vuxna barn planerar att flytta utomlands och jag följer väl med dem isåfall.

 10. Jösse! Vilken grupp knälliga, lata, “tyck synd om mig” förort svenska det finns. Jag fattar inte hur Sverige har överlevt så här länge. Hur skulle ni klara av att bo i ett annat land där ni alla gnälliga gubbar och gummor inte har förmågan att arbeta med kropp och knopp?
  Visa mig den invandra fientliga svensken som framgångsrikt har flyttat ut från Sverige, jobbat sig svettigt och byggt upp något?
  Please! Vem driver ni med?
  Börja med att befolka landsbygden och skapa ett självhushåll med egen födan, klyva ved, etc och visa vad Du går för istället för att sitta bakom skärmen på din telefon och tro att du minnsan klarar av packa ditt hem och flytta till ett annat land.
  Fantastiskt utlägg från varje kommentar! Mycket prat och jävligt lite verkstad!
  Förresten, jag skulle vilja vara i rummet när du presentera dig för dina nya grannar i ditt nya land.
  Vad skulle du säga som anledning till att du valde att lämna ditt land? Kom ihåg att du nu är invandrare i deras land bara…

 11. Jag heter Lilian N. Det här är en väldigt glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gett mig genom att hjälpa mig att få min exman tillbaka med sin magiska och kärleksförtryck. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och sökte efter en skilsmässa men när jag kom över Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sin ex och hjälper till att fixa förhållandet. och få människor att vara lyckliga i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning sa han till mig att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara vid mig och kan inte göra någonting utan min present. Jag tycker verkligen om mitt äktenskap, vad en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta vittna på internet för att Dr.saguru verkligen är ett riktigt trollspelare. BEHÖVER DU HJÄLP DÅ KONTAKTA LÄKARE SAGURU NU VIA E-post: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i ditt förhållande. Och hans också perfekt i 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 KVINNENS FRUIT 4 FRÄMNINGSSTAV 5 SKYDDSFÖRVALTNING 6 FÖRETAGSSTAV 7 GODT JOBSMAX 8 LOTTERISK STÄLLNING och DOMSTOL.

 12. Mitt namn Jönsson Björkman, form, Kristianstad (Sverige) Efter 12 års äktenskap har jag och min man varit i den ena gräset tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärta som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr Osagiede kan hjälpa till att få tillbaka ex snabbt . Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa till mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än hur det var tidigare, allt tack vare Dr Osagiede. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr. Osagiede verkliga och kraftfulla stava caster som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i en tid av problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller att din man flyttade till en annan kvinna, gråt inte mer, kontakta den här kraftfulla stavagern nu. Här är hans kontaktmeddelande på: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp på +2349014523836
  eller viber +2349014523836

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #62 Platinasponsorer: Kjell-Ove - Tack för senast, Bosse – Tack för ett bra jobb, Håkan - Kramar Ingrid i denna svåra tid. Övriga: Carola – journalistik, Göran, Hans, Martin, Ulrika - Bless från Ullis, Lisbeth - Trots sorg, sviker ni oss inte! Stor eloge!, Sven, Christer - Tänk vad ovetande man är om inte ni fanns, Carl, Håkan - Stöd till opinionsbildning för Sveriges räddning, Tomas - Tack för en bra podd!, Cecilia, Sture – Bidrag, Matts-Åke – Gåva, Owe, Glenn, Ingegerd – Donation, Anita, Tommy, Christina, Daniel, Mikael S, David, Björn, Lennart, Mikael F, Stöd&Stipendier, Katrin, Kenth, Magdalena, Teodor. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #62 Platinasponsorer: Kjell-Ove - Tack för senast, Bosse – Tack för ett bra jobb, Håkan - Kramar Ingrid i denna svåra tid. Övriga: Carola – journalistik, Göran, Hans, Martin, Ulrika - Bless från Ullis, Lisbeth - Trots sorg, sviker ni oss inte! Stor eloge!, Sven, Christer - Tänk vad ovetande man är om inte ni fanns, Carl, Håkan - Stöd till opinionsbildning för Sveriges räddning, Tomas - Tack för en bra podd!, Cecilia, Sture – Bidrag, Matts-Åke – Gåva, Owe, Glenn, Ingegerd – Donation, Anita, Tommy, Christina, Daniel, Mikael S, David, Björn, Lennart, Mikael F, Stöd&Stipendier, Katrin, Kenth, Magdalena, Teodor. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #62 Platinasponsorer: Kjell-Ove - Tack för senast, Bosse – Tack för ett bra jobb, Håkan - Kramar Ingrid i denna svåra tid. Övriga: Carola – journalistik, Göran, Hans, Martin, Ulrika - Bless från Ullis, Lisbeth - Trots sorg, sviker ni oss inte! Stor eloge!, Sven, Christer - Tänk vad ovetande man är om inte ni fanns, Carl, Håkan - Stöd till opinionsbildning för Sveriges räddning, Tomas - Tack för en bra podd!, Cecilia, Sture – Bidrag, Matts-Åke – Gåva, Owe, Glenn, Ingegerd – Donation, Anita, Tommy, Christina, Daniel, Mikael S, David, Björn, Lennart, Mikael F, Stöd&Stipendier, Katrin, Kenth, Magdalena, Teodor. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #62 Platinasponsorer: Kjell-Ove - Tack för senast, Bosse – Tack för ett bra jobb, Håkan - Kramar Ingrid i denna svåra tid. Övriga: Carola – journalistik, Göran, Hans, Martin, Ulrika - Bless från Ullis, Lisbeth - Trots sorg, sviker ni oss inte! Stor eloge!, Sven, Christer - Tänk vad ovetande man är om inte ni fanns, Carl, Håkan - Stöd till opinionsbildning för Sveriges räddning, Tomas - Tack för en bra podd!, Cecilia, Sture – Bidrag, Matts-Åke – Gåva, Owe, Glenn, Ingegerd – Donation, Anita, Tommy, Christina, Daniel, Mikael S, David, Björn, Lennart, Mikael F, Stöd&Stipendier, Katrin, Kenth, Magdalena, Teodor.