TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Julia Caesar om Qvist-gate: Psykologisk lynchning

Publicerad 5 februari, 2019

Smutskastningen och den sociala likvideringen av Klas Qvist och Ingrid Carlqvist har rört upp känslor. En av Sveriges mest kända alternativmedieprofiler, den mycket erfarna journalisten Julia Caesar, rasar i en ny krönika mot behandlingen av dessa oliktänkande: ”’Guilt by association’ har blivit den nya metoden att avrätta misshagliga personer – genom att förknippa dem med vad andra har gjort, inte vad de själva gör. Avrättning via ombud, så att säga. Demonisera dem. Stigmatisera dem. Lyncha dem psykiskt. Se till att de förlorar sitt jobb, sin försörjning, överges av vänner och anhöriga, isoleras, får sina liv förvandlade till ett helvete.”

Författaren och journalisten Julia Caesar. Bild: Privat

Julia är milt uttryckt förbannad. Eftersom hon själv varit verksam som journalist sedan 1960-talet, bland annat under många år på Sveriges största morgontidning, vet hon att det Borås Tidning gjort mot Klas Qvist och Ingrid Carlqvist strider mot alla upptänkliga journalistiska regler och praxis. Trots att alla verkar vara överens om att Klas Qvist själv inte har sagt eller skrivit någonting som anses klandervärt, så ska han schavottera. Detta beror endast på att han enligt belackarna förekommit i ”fel” sammanhang – podcasten Ingrid och Conrad och webbmagasinet du läser just nu, Ingrid&Maria. Julia Caesar kväljs över att Borås Tidning, och framförallt dess kultur- och nöjeschef Lena Kvist, till synes inte ens försöker dölja sin ambition att sabotera så mycket som möjligt för Klas Qvist:

”De senaste dagarna har Borås Tidning ägnat åt inkvisition av Klas Qvist. Påpassligt nog har tidningen valt att lägga artiklarna bakom betalvägg så att inte så många ska kunna läsa dem. Men jag har läst dem och lovar – här ligger spanska inkvisitionen i lä. Artiklarna är så fulla av hat och hätskhet, tyckmycken uppbragthet och illa dold skadeglädje att jag blir illamående. De är helt enkelt sjuka, sprungna ur ett sjukt samhällsklimat och lika sjukt medieklimat.”

Ett land tillintetgör sig själv

Om Klas Qvists tre skivbolagskollegers agerande – att omedelbart slänga sin mångårige vän under bussen vid minsta tecken på problem, skriver Julia:

”En femton år gammal vänskap sägs alltså med lätthet upp när en vän och samarbetspartner visar sig ha delvis andra politiska åsikter än man själv. Detta är i mikroformat vad som händer när ett land tillintetgör sig själv, när sammanhållning och relationer bryts och splittras, och allt blir grus och aska.”

Ingrid Carlqvist och Navid Modiri. Bild: Gugge Zelander/pressbild

Så det tredje benet i denna sorgliga soppa – det oförblommerade hatet mot Ingrid Carlqvist. Man klistrar på henne de sedvanliga epiteten, högerextremist, förintelseförnekare, bajsbrun med mera, utan annat stöd än några lösryckta citat, som Ingrid Carlqvist dessutom helt nyligen gått igenom och förklarat i bland annat Navid Modiris podd Hur kan vi? Att det är praxis att ringa upp folk man hänger ut på detta vis och be om en kommentar har Borås Tidning struntat blankt i. Never check a good story twice. Julia Caesar har en egen teori om vad det beror på att Ingrid river upp sådana hysteriska känslosvall, som får folk att tappa allt omdöme så fort hon kommer på tal:

”Ingrid Carlqvist är Sveriges största projektionshäxa. För sådär 300 år sedan skulle hon utan tvekan ha bränts på bål. Jag gissar att journalisterna på Borås Tidning gnisslar tänder av frustration över att de inte kan stapla upp ett rejält häxbål.

Man vill ju helst undvika askan. Och den mindre tilltalande doften av bränt.

Ingrid Carlqvist är också en av de mest professionella journalister jag känner till. Oerhört kunnig, rakryggad, kompromisslös, sanningssökande i lägen där de flesta kröker rygg och smiter undan. Hon anser att allting ska kunna diskuteras och utredas. Det är vad journalistik går ut på, men en lika sällsynt som farlig hållning i dagens Sverige.”

Vi är farliga avfällingar

Vidare konstaterar Julia Caesar att det är just detta som gör henne själv, Ingrid, samt undertecknad så farliga för etablissemanget: Vi är renegater – vi är journalister som ”bytt sida”, och därför hatar våra gamla kolleger oss. Själv beskrivs jag förresten som ”före detta journalist” i en av Lena Kvists texter, jag vet inte vad hon menar att jag håller på med nu då. Men jag är åtminstone medlem i Journalistförbundet och innehar presskort sedan 1997, om nu det är en parameter.

Men precis som inom islam så praktiserar journalistsekten dödsstraff för avfall, apostasi. Om än inte bokstavligt och fysiskt, så tillämpas social död och skamstraff systematiskt för att avskräcka någon journalist från att bli alltför nyfiken eller frispråkig. Julia Caesar förklarar:

”Våra före detta kolleger ser oss som förrädare och hatar oss rödglödgat. Vi har svikit skråandan och grupplojaliteten. Vi har övergivit dem, vi har lämnat dem kvar i den täta gemenskapsväven av lögner och samförstånd. Vi är hotfulla och farliga, för vi vet hur det går till på redaktionerna, och vi har lagt allt det där bakom oss.”

Läs hela Julia Caesars krönika HÄR

Tidigare på Ingrid&Maria: Musikern Klas Qvist dumpas av sitt skivbolag – för att han skriver för ”högerextremister” HÄR

TILLÄGG: Det har nu framkommit att Julia Caesars originalartikel belagts med delningsförbud på Facebook. Läsare som försöker dela möts av meddelandet:
”Warning: This Message Contains Blocked Content
Your message couldn’t be sent because it includes content that other people on Facebook have reported as abusive.”

Så vitt känt går denna artikel dock fortfarande att dela på Facebook, så gör gärna det och uppmana folk att även läsa Julias originalartikel.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

8 Kommentarer

 1. Avatar

  Bra att någon äntligen säger ifrån! Jag har länge undrat varför just Ingrid Carlqvist anses så ondskefull . Trots att PK-korridoren numera öppnats upp något, är det just Ingrid som anses vara persona non grata. Jag har lyssnat länge på hennes poddar och min åsikt är att hon ofta är den första att påpeka vissa saker, till exempel förutspådde hon våldtäktsepidemin i Sverige redan för många år sedan. Idag har det visat sig att hon dessvärre fick helt rätt. Det finna många exempel på hur Ingrid varit tidigt ute med vissa tankar, kanske är det därför hon är hatad av journalisterna. När sedan ”goda” dissidenter som Tino Sanandaji eller Anne Heberlein säger samma sak flera år senare anses det helt ok.

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   ”Många som skyndat före sin tid tvingas invänta den på obekväma tillflyktsorter.”
   Stanislaw Jerzy Lec

   Svara
   • Avatar

    julia ceasar är bäst!!!
    lyssna på hennes insats som sommarpratare hos ingrid & conrad!!!

    Svara
 2. Avatar

  Jag fattar inte varför folk stannar kvar på Faceberg. Radera era konton, för böfvelen! Låt skiten självdö.

  Svara
  • Maria Celander

   Vi är tyvärr beroende av FB för spridning av våra artiklar och poddar. 80-90 procent av vår trafik kommer därifrån. Väldigt sorgligt men ett faktum som är svårt att påverka i nuläget. I längden bör man givetvis arbeta för att hitta nya plattformar.

   Svara
 3. Avatar

  Som vanligt briljant av Julia Caesar. Dock undrar jag om det finns någon annan stans att läsa artiklen eftersom jag inte nyttjar facebook?

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.